Kirsten Flipkensová: Je to víc než sen

4. 7. 2013, 12:37
Aktuality 4
Kirsten Flipkensová zažívá letos v All England Clubu turnaj snů. Zatímco minulý rok vinou krevní sraženiny vypadla z Top 100 a nedostala se ani do kvalifikace Wimbledonu, letos se na londýnské trávě probojovala do svého prvního grandslamového semifinále.
Profily hráčů
Kirsten Flipkensová

Kirsten Flipkensová byla řadu let tenistkou první stovky žebříčku WTA. V roce 2011 se jí ale do cesty postavilo zdraví a její pozice se začala postupně propadat. Vinou krevní sraženiny nemohla dva měsíce naplno hrát, musela jen ležet a odpočívat. Během tohoto složitého období ztratila částečně podporu veřejnosti, ale i federace. Minulý rok před Wimbledonem byla na 262. místě, což jí nedovolilo startovat ani v kvalifikaci.

"Ztratila jsem podporu federace a lidí, kteří mi přestávali věřit," řekla Flipkensová o těžkém životním období.
"Když jde všechno dobře, je každý vaším přítelem. Až v nouzi se však dozvíte, kdo jsou vaši skuteční přátelé. Musela jsem ale bojovat a jít dál, jinak by to nešlo."

A to přesně Flipkensová udělala. Minulý rok hrála turnaje kategorie ITF, kde nasbírala body do žebříčku. Na podzim pak získala svůj první titul z turnaje WTA v Québecku. V závěru loňské sezony se pohybovala okolo padesátého místa. Ani tam se ale Belgičanka nezastavila a do nové sezony 2013 vtrhla s tím, že chce jít výš a výš, což se jí stále daří. Na Australian Open si zahrála osmifinále, hrála čtvrtfinále v Miami a finále turnaje v Hertogenboschi. Tyto úspěchy jí vynesly na aktuální 20. místo v žebříčku WTA.

Těžko uvěřit, ale tento týden si Flipkensová podmaňuje londýnskou trávu ve Wimbledonu. Bez ztráty setu proplula do svého prvního grandslamového čtvrtfinále, v němž pak ve třech setech zdolala předloňskou vítězku Petru Kvitovou a její cesta tak může jít ještě dál.

"Myslím si, že je ještě moc brzo na to, abych si uvědomila, co se mi povedlo, čeho jsem dosáhla," přiznala dojatá Flipkensová na tiskové konferenci. "Minulý rok jsem se nedostala ani do kvalifikace a o rok později jsem v semifinále grandslamu. Je to sen - víc než sen - nevím, co víc bych k tomu dodala."

"Za svojí kariéru jsem zažila spoustu pádů a vzestupů, ale nad vodou mě vždy držela láska ke sportu. Nevěřila jsem ale, že někdy dokážu tolik. V Austrálii jsem hrála čtvrté kolo a byla jsem nadšená, teď jsem v semifinále a mám něco říkat? Nečekala jsem to. Užívám si každý okamžik tady a jsem strašně šťastná," uzavřela belgická tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Omluva za chybu - opraveno. :)
Reagovat
J.M.
Když jsme u těch chybek, tak opět pozor na klasiku nejklasičtější, na 4. pády zájmen (jsou tam psané jako 2., 3., 6. a 7. pád).
Reagovat
smazaný uživatel
Sedí,poslední dobou furt pletou hráče..Minule to byla Vekic/Martic..
Reagovat
smazaný uživatel
clanecek je fajn, jen v posledni vete je myslim chybka - flipkens hraje proti bartoli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist