Klejbanovová je ve čtvrtfinále, poprvé od svého návratu

16. 10. 2013, 18:32
Aktuality 0
Po téměř dvou a půl letech si Alisa Klejbanovová zahraje na turnaji WTA o semifinále. Ruská tenistka, která v roce 2011 překonala rakovinu, dnes v Moskvě porazila Španělku Suárezovou 7-6 6-4 a poprvé od svého návratu na okruh WTA postoupila mezi nejlepší turnajovou osmičku.
Alisa Klejbanovová

Čtyřiadvacetiletá Alisa Klejbanovová sice bývala světovou dvacítkou a ruskou tenisovou nadějí, v roce 2011 jí ale lékaři diagnostikovali rakovinu, kvůli níž s výjimkou jednoho turnaje zmizela z profesionálního okruhu na dva roky. Během dlouhé pauzy dokázala zvítězit nad zákeřnou nemocí, letos se úspěšně vrátila na turnajích ITF a na konci sezony začíná vítězit i na turnajích WTA.

V Moskvě Klejbanovová nejprve otočila zápas s Američankou Lepchenkovou a dnes si v osmifinále poradila i s Carlou Suárezovou-Navarrovou. Španělka šla sice v obou setech do vedení, v úvodní sadě si ale domácí tenistka rychle vzala podání zpátky a set vyhrála v tie-breaku a ve druhé sadě pak Klejbanovová od stavu 2-4 získala čtyři hry v řadě a zvítězila tak 7-6 6-4.

"Vždycky jsem ráda hrála proti Carle, a věděla jsem, že to bude dneska těžký zápas," řekla po svém postupu aktuálně až 254. hráčka světa, která svou bilanci se Suárezovou vylepšila na 3-0. "Dneska jsem, myslím, hrála přesněji v důležitých momentech, a proto jsem zvítězila," dodala.

Teprve v osmifinále je turnajová sedmička Samantha Stosurová, která Estonku Kaiu Kanepiovou porazila nečekaně hladce 6-3 6-1. "Hrála jsem výborně, Kaia je opravdu nebezpečná soupeřka," uvedla Australanka, která využila čtyři z jedenácti svých brejkbolů, sama ani jednou neztratila podání a postoupila za pouhých 65 minut.

K radosti moskevských diváků si dnes podobně jako Klejbanovová zajistily postup do čtvrtfinále ještě další dvě domácí hráčky. Světlana Kuzněcovová, která v ruské metropoli postoupila od roku 2004 pokaždé alespoň mezi nejlepších osm tenistek, porazila Švédku Sofii Arvidssonovou 6-2 a 7-5.

"Dneska jsem se cítila o dost líp, na kurtu jsem byla uvolněnější," komentovala svůj druhý zápas na turnaji dvojnásobná grandslamová vítězka. "I tak jsem někdy zbytečně pospíchala, chtěla hrát agresivněji a dělala tak víc chyb. Ale můžu říct, že ke konci sezony hraju o dost líp," dodala Kuzněcovová.

Anastasia Pavljučenkovová si pak poradila se svou krajankou Marií Kirilenkovou a po vítězství 6-3 6-3 zůstává v boji o svůj třetí letošní turnajový titul.

Úspěšný den Rusek mohla podrthnout Jelena Vesninová, domácí rodačka ale vedení proti turnajové dvojce Robertě Vinciové neudržela. S Italkou prohrála 6-2 1-6 4-6, i přesto by ale neměla přijít o start na Turnaji šampionek. Cestě do Sofie chce za dva týdny dát přednost před finále Fed Cupu, na rozdíl od své dnešní soupeřky.

Výsledky - Moskva - ženy (dotace 795.707 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Stosurová (7-Austr.) - Kanepiová (Est.) 6-3 6-1

Dvouhra - osmifinále:
Pavljučenkovová (Rus.) - Kirilenková (3-Rus.) 6-3 6-3
Klejbanovová (Rus.) - Suárezová (6-Šp.) 7-6(2) 6-4
Kuzněcovová (8-Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 7-5
Vinciová (2-It.) - Vesninová (Rus.) 2-6 6-1 6-4

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist