Kližan dostal dva trestné gamy za zničené rakety. Almagro pak přerušil sérii porážek

17. 4. 2017, 16:37
Aktuality 56
Martin Kližan nebude na své dnešní vystoupení v Monte Carlu vzpomínat rád. Ztratil dobře rozehraný zápas proti Španělovi Nicolasi Almagrovi a navíc obdržel neobvyklou penalizaci, když během chvíle dostal dva trestné gamy.
Profily hráčů
Martin Kližan

Martin Kližan v Monte Carlu prošel dvoukolovou kvalifikací, zápas v hlavní soutěži úvodního antukového turnaje Masters v sezoně však ani na třetí pokus nevyhrál.

Sedmadvacetiletý slovenský tenista měl přitom duel proti Nicolasi Almagrovi dobře rozehraný, když vyhrál první set a ve druhém vedl 2-1. Jenže pak se mu přestalo dařit, ztratil 8 z 9 následujících her a rázem v rozhodující sadě prohrával 0-3.

Následně vyvrcholila Kližanova frustrace z průběhu utkání, během kterého už obdržel varování a trestný fiftýn. Za rozbití rakety dostal trestný game, což ho rozlítilo ještě více. Poničenou raketu si vzal znovu do ruky, odešel za lavičku a tam své náčiní třemi ranami o zem 'dodělal'.



Umpireový rozhodčí mu za to dal další trestný game a bratislavský rodák najednou prohrával 0-5. Protesty u supervisora nepomohly. Výrazné manko už psychicky zlomený Kližan dohnat nedokázal a prohrál 6-4 3-6 1-6. Rozhodčímu odmítl podat ruku, sbalil si věci a z kurtu odešel.

To však nemohlo zkazit radost jednatřicetiletému Almagrovi, který si připsal první výhru od 4. ledna. Od té doby prohrál pět zápasů v řadě, po Australian Open více než dva měsíce nehrál kvůli zranění lýtka. Ve druhém kole vyzve Belgičana Davida Goffina.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
brixner
Kdyby tak věděl, že si půjčuju jeho manželku...
Vlastně nepůjčuju, ona se mi propůjčuje sama!
Von, když vodjede někam konat tu buržoazii, tak najednou prozváněčka, já naběhnu, neburžoazně provedu pár rychlých tahů a pohybů a zase mastim domu! Stehenní svalstvo sice úpí, je to totiž vo pár pater vejš, ale zase docela dobrej tréning, nahoru po dvou schodech, dolu jak mátoha, prostě dvoufázově, no. Sousedka mi dycky řiká " Ty si tak rychlej, že i ten rychlej je vedle tebe jako nerychlej!" Jojo, rychlost mám prostě v genech!
:-))
Reagovat
kada.tom
Čobol, co víc dodat ..
Reagovat
VlS
A viděl jsi Bagdatise? Ten jich rozmlátil 5 v sérii asi za 30 vteřin.
Reagovat
VlS
Tak jen 4 :-)
https://youtu.be/JAx7pmfJEDY
Reagovat
spaniel
Holt Kypr. Co vic dodat.
Reagovat
VlS
Já bych rozbíjení raket klidně povolil s jedinou podmínkou - musí ji rozbít o svou hlavu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý večer,chci se jenom přeptet. Co je na tom tak strašného, když někdo zničí svoji raketu? Hold někdo je bouřlivější povahy . Já s tímto při hře problém nemám,ale nikoho za to neodsuzuju když se někdo neuhlídá. Jsou to prostě emoce.
Reagovat
George_Renel
No výrobci raket asi nejsou nadšeni, když vlastní neschopnost hráč vybíjí na hodnotném pracovním nástroji. Někteří to mají i pod pokutami.
On ani takový ajťák, když se mu nedaří, taky netříská klávesnicí do stolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to beru,ale nějak nevidím v tom ničení raket nic tak neodpustitelného.Muj známý je naprostý pohodář a kliďas,ale pokud hraje tenis ,tak je schopný za sezonu rozmlátit i 4 rakety.Nikdo mu za to do namyšlených rozmazlencu nenadává.Nevím jak dlouho je to tak neodpustitelné a zavrženihodné,ale tuším , že John McEnroe za to tak popotahovaný nebyl.
Reagovat
VlS
Nejde o tu raketu, jde o to, že si za mlácení vykoleduje trestnej fifteen, tak blbne dál a dostane game a chová se tak, že si vykoleduje ještě další. Normální člověk se po tom fifteenu srovná do šablony rozhodčího, protože pravidla jsou na jeho straně. Prostě taková sekvence je ipravdu stupidní.
Reagovat
Krisboy
Jak to říkají na Slovensku? Už vím - ko-kot. Nebo chuj.
Reagovat
FulnekUltras
ciciak ;)
Reagovat
Franky
ja hovorim len tolko: primitivi hraju lebo maju bohatych tatkovcov a talenty robia za 600e niekde v zavode...klizan je povolanie syn
Reagovat
VlS
Nepřeháněj, tenis hrát umí a talent určitě je, jeho rodiče za něj na kurtu neodehrají nic. Chování je jiná věc. Talenty, které za 600 Eur makají ve fabrice, nic nového pod sluncem, talent, kterej se nepotká s příležitostí má prostě smůlu, za to Kližko nemůže.
Reagovat
Fandina
Klizko je pripad. Lamani rakety jsem nevidela, ale jinak jsem se na jejich mac dosla na par game podivat a Martin se zbytecne vyjadruje, rozciluje, na Nika nemel.
Reagovat
Kytka
Já si zápas pustila ve chvíli, kdy demoloval raketu za lavičkou a pak ty dohady. Horká hlava. To bylo zbytečný.
Reagovat
VlS
Je to nevychovanej klacek a frajírek.
Reagovat
FulnekUltras
typický znak maloburžoazní zlaté mládeže ;)
Reagovat
EllNino
mužeš tady přestat s tou propagandou ? Na tenisovém, opakuji, TENISOVÉM PORTÁLE
Reagovat
FulnekUltras
to slovo, které vás tady tak půvabně dráždí, nemá s propagandou absolutně nic společného - prostá charakteristika dotyčného pálkolamače
Reagovat
EllNino
mě nic nedráždí, já politiku nesleduji, nesledoval a sledovat nebudu, obejdu se i bez toho, jen mě zaráží, že tady veškéré tenisové dění aplikuješ na politiku :)

Jinak pojem propaganda nemusí nutně znamenat politiku, ale i vlastí zviditelnění... ty tu kvůli tenisu vůbec nejsi
Reagovat
FulnekUltras
propaganda, politika - znova opakuju, že o ničem takovém teď řeč není - pouze o jednom maloměšťáckém šmejdovi, kterému není ani skoro ve třiceti letech trapné teatrálně rozmlátit úplně nové náčiní, za jehož cenu by si dneska leckdo mohl kupovat jídlo i několik let
Reagovat
spaniel
Jidlo na cely rok? Mozna tak pokud mluvis o skreckovi.
Reagovat
VlS
A to bude hubenej
Reagovat
FulnekUltras
jestli padla za oběť jen jedna, tak měsíce
Reagovat
Kozoroh
Aspoň tady vidíme, jak velcí byli komunisti šmejdi, když Navrátilová, Mandlíková a Lendl kvůli nim emigrovali.
Reagovat
FulnekUltras
nešlo o komunisty, ale o peníze - jako lidem tohoto typu ostatně vždy
Reagovat
Fandina
Jakto ze neslo o komunisty. Nechteli, aby si nekdo ty penize vydelal. Proto jim nechteli dovolovat vyjezdy do zahranici. A nakonec je zbavili obcanstvi. Takze komu slo o prnize. Komunistum, kdyz branili svym obcanum si je jinde vydelat. A odtrhli je od svych domovu, rodin. Zabrali jim jejich majetky, tem, kdo chteli odejit jinam. Komunistum slo o penize a ve jmemu sveho vladnuti byli schopni vseho.
Reagovat
spaniel
Co je burzoazni na chude rodine ze sidliste? Vis vubec co je zlata mladez?
Reagovat
FulnekUltras
synkové generálních "manažerů" velmi často
Reagovat
Fandina
Ty znas nejakeho generální ho manazera? Ja tedy ne, nemyslis generala u vojska? Jinak tedy nechapo ten peorativni nadech :).

ho manazera
Reagovat
VlS
Znám x generálních ředitelů, tedy generálních manažerů, s čím máš problém? Zlatá mládež skutečně existuje. Děti rodičů, kteří jim nejsou schopní dát čas, ale jsou schopní jim dát náhradou dost peněz a pocit beztrestnosti, protože kde jakej průšvih vyžehlí svým vlivem. Protože mají picit viny, děti netrestají. Většinou jde o velmi inteligentní a talentované rodiče a tudíž i o inteligentní a talentované děti. Existovala i v socialismu, nesouvisí to s režimem, ale s výše uvedenými záležitostmi.
Reagovat
Fandina
A znas nekoho takoveho. Ja ne, ani za totace ani dnes. To jsou jen reci. Realita je jina.
Reagovat
VlS
Znám jich několik.
Reagovat
Fandina
Porad je ten pomer generalu minoritni vzhledem k ostatnim rodicum a ze by se ti vsichni venovali jen svym detem, to mi neni znamo.
Reagovat
Fandina
A jinak ja taky znam generalniho reditele, ale moc jich v tehle zemi neni, pokud chces pausalizovat, jedine, ze byhom tak nazyvali i sami sebe v malych firmickach o par zamestnancich. Ale tady asi je potreba brat v uvahu, ze manazer Fulnek asi myslel peorativne, protoze za totace se tohle slovo nepouzivalo, to prinesl porevolucni cas, ktery on tak odsuzuje.
Reagovat
VlS
Bože, někdo to takhle hodil na Wikipedii, tam to Fulnek přečet a určitě i to, že máma je vysokoškolská pedagožka. Čili přesně - rodiče dělali kariéru, na syna bylo času málo. Takovejch máš Prahu plnou.
Reagovat
Fandina
Plna Praha koho? Mas dojem ze v Praze ziji sami miliardari, kteri se nevenuji detem? Pindy stare mindy.
Reagovat
FulnekUltras
nebo mladýho Béma
Reagovat
FulnekUltras
maloburžoazního kašpárka...
Reagovat
dunphy
A ta tvoje divadýlka s pojmy jak z 50. let trapná nejsou?
Reagovat
FulnekUltras
obsah zůstává pořád stejný - ten ale čecháček s klapkami na očích "pro jistotu" nevnímá - nebo že by tam raději viděl nějaký dobově poplatný "korektní" výraz jako např. "kontroverzní" apod.? ;)))
Reagovat
dunphy
What.The.Fucking.Hell.
-_-
Reagovat
FulnekUltras
so ein grosser arschficker... ;)
Reagovat
VlS
A maloburžoazní na něm je? Ty jsi neuvěřitelnej zamindrákovanej šosák přebarvenej na rudo. Kdyby to bylo na ćerno, tak polezeš po 4 do schodů u kostela a páterovi budeš líbat ruku.
Reagovat
FulnekUltras
Nechápu - právě u Tebe bych předpokládal, že obsah slova znáš a nějaké "dobové konotace" ti budou u prdele - no ale krčíš se u ní někomu patrně sám, jako všichni broučkoidní šosáci... ;))) Rudý hadr před očima, věčný hukot ruského pásáku v uších - a namodralá hnědá pěna u huby. ;)
Reagovat
spaniel
Povedzte Kefalín, čo také si predstavujte pod pojmom namodralá hnedá...
Reagovat
FulnekUltras
hnědá převažuje, modrá se může podle režimu změnit
Reagovat
VlS
Obsah slova znám - a obsahuje i nálepkování a podobně. Prostě je to nevychovanej bezohlednej samolibej klacek, takoví jsou, byli a budou v jakýkoliv třídě ( třeba tvůj idol bandita Stalin). Co to má společnýho s maloměšťáctvím ( které jako takové už dávno vyčichlo a prakticky vymyzelo a jeho atributy dnes můžeš přišít kde komu - od dělníků po vysokoškoláky. Určitě nelze položit rovnítko mezi střední třídu a maloměšťáctví - v principu vrstva ne moc vzdělanejch živnostníků hrajících si na honoraci , kde kterej dobře placenej dělník ( pardon- specialista) vydělává víc, než živnostník ve vlastním krámu ( dílně, salónu, holičství). A všichni ti tebou opovrhovaní maloměšťáci si každou svou korunu vydělali prací, na rozdíl od nositelů světový revoluce, kteří všechno naloupili, zabrali úřady a zařídili si cšechno tak, že už na dosmrti měli všechno zadara. Kdo na to asi tak vydělával?
Kližana bych - když už někam - řadil ke zlatý mládeži, ale neznám ho osobně, neznám jeho rodiče a zázemí. Ty snad jo?
Reagovat
FulnekUltras
teď jsem mrkl na wiki - a nejsem překvapen ;)
Reagovat
VlS
ty potřebuješ wiki?
Reagovat
FulnekUltras
na Kližka jo
Reagovat
Torresek
Paire se spravil, Fognini taky jaksi maká.
Takže Tomic a Kližan jsou novými blbečky na okruhu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Deb.il, jak takovýmu namachrovanýmu id.iotovi může někdo fandit, chová se jak parchant
Reagovat
aligo
jako Puding..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist