Kližan otočil duel s Kohlschreiberem a je ve čtvrtfinále

15. 2. 2017, 15:02
Aktuality 10
ATP ROTTERDAM - Martin Kližan potvrzuje, že se mu na halových turnajích vrátila forma. Obhájce titulu je na turnaji ATP 500 v Rotterdamu už ve čtvrtfinále. Dnes si ve druhém kole poradil 6-7 6-4 6-1 s Philippem Kohlschreiberem a může být dalším soupeřem Tomáše Berdycha, pokud česká jednička zvládne duel s Richardem Gasquetem.
Martin Kližan

Martinovi Kližanovi se od loňského léta vůbec nedařilo. Slovenská jednička prohrála deset utkání v řadě a sérii porážek definitivně přerušila až minulý týden v Sofii. Po čtvrtfinálovém neúspěchu v bulharské hale se sedmadvacetiletý rodák z Bratislavy přesunul do Rotterdamu, kde letos obhajuje titul.

Už v prvním kole měl papírově těžkého soupeře - nevyzpytatelného Fernanda Verdaska. Se Španělem si však, i přes ztrátu koncentrace ve druhém setu, relativně snadno poradil. Dnes vyzval Philippa Kohlschreibera, kterému měl šanci oplatit čtyři roky starou porážku z Barcelony.

Hned v prvním gamu musel Kližan odvracet tři brejkboly soupeře. Slovákovi se povedlo všechny tři hrozby zlikvidovat a v dalším průběhu úvodní sady neviděli diváci žádný další brejkbol. V tie-breaku měl obhájce titulu dlouho navrch, vedení 5-3 ale neudržel a ztratil čtyři body v řadě.

Ani ve druhém setu oba tenisté na servisu nečelili výraznějším potížím. Kližan si vynutil pokračování zápasu až v úplné koncovce, když v deváté hře využil druhou možnost poprvé soupeřovi sebrat podání a druhé dějství záhy doservíroval.

Vyrovnání slovenskou jedničku povzbudilo. Kližan začal na kurtu dominovat a rychle vedl 4-0. Kohlschreiberovi se nakonec podařilo uhrát jediný game. V sedmé hře si Kližan na returnu vypracoval dva mečboly a hned ten první využil.

Stejně jako minulý týden si tak zahraje čtvrtfinále. Od úspěšně obhajoby titulu ho stále dělí tři výhry. V boji o semifinále by mohl vyzvat Tomáše Berdycha. Českou jedničku zítra čeká nebezpečný Richard Gasquet.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1,854.365 eur
středeční výsledky (15. 2. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Kližan (SR) - Kohlschreiber (Něm.) 6-7(5) 6-4 6-1
Herbert (Fr.) - Donskoj (Rus.) 6-2 7-6(4)
Dvouhra - 1. kolo
Goffin (3-Belg.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-2
Gasquet (Fr.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
kada.tom
Wow, na začátku to bylo jasně ve prospěchu Zvereva, ale Dom se parádně vrátil do zápasu a nakonec dokázal Němce porazit. To jsem po té bídě posledních týdnů a měsíců úplně nečekal! Ale paráda, mám radost :-)
Reagovat
panzer.dragon
Sasa je uplne na jinym levelu oproti thiemovi, sasa je daleko lepsi hrac
Reagovat
kada.tom
Dom je bohužel už pár měsíců absolutně nulovej :-((
Reagovat
kada.tom
ovšem dneska bojuje a Zverev to začíná neunášet ..
Reagovat
Nola
hm, daleko lepsi hrac... po 1. sete odpisovat hraca sa nevyplati...skusenejsi to nakoniec ubojoval
Reagovat
Pavol
Sa uz tesi.
Reagovat
kada.tom
Tak Grigor přesun ze Sofie do Rotterdamu zvládl, byť to tedy nebyla lehká záležitost. Ale tenhle zápas bych pustil Andymu, protože Zverev byl v jednom kuse na síti a Grigor mu to tam pral jedna radost na všechny strany - krásné prohozy :-)

Krásné patnácté vítězství v sezóně, v dalším zápase Istomin, se kterým se nedávno utkali v Melbourne :-)
Reagovat
janek_da
pokud vidím tak v Rotterdamu není HE :-/
Reagovat
EllNino
kaďak má určitě radost :)
Reagovat
janek_da
posíláme mu gratulaci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist