Kližan v Kitzbühelu vyřadil domácího favorita Thiema

1. 8. 2018, 20:17
Aktuality 24
ATP KITZBUHEL - Dominic Thiem domácí antukový turnaj ATP 250 turnaj v Kitzbühelu nevyhraje ani letos. Nejvýše nasazený Rakušan ve svém úvodním vystoupení podlehl 1-6 6-1 5-7 Slováku Martinu Kližanovi, s nímž prohrál už třetí ze čtyř vzájemných zápasů.
Profily hráčů
Martin Kližan

Osmý hráč světa Thiem ve třetí sadě neproměnil tři brejkboly za stavu 2:2 a další při skóre 5:5, sám pak dva nabídl soupeři ve 12. gamu a Kližan ten druhý proměnil po dvou hodinách hry ve vítězství a postup do čtvrtfinále. Proti Thiemovi se devětadvacetiletému Slovákovi daří, ve čtvrtém vzájemném utkání jej potřetí porazil.

"Já jsem zklamaný po každé porážce, ale dnes... Na stadionu byla neskutečná atmosféra, byl to skvělý zápas, otevřený, párkrát jsem byl blízko brejku. Že jsem to nakonec prohrál, to je pro mě šílené, totální zklamání," litoval Thiem.

Už po třech hracích dnech jsou ze hry všichni domácí hráči, čekání na rakouského šampiona přitom trvá už od roku 1993, kdy v horském středisku zvítězil Thomas Muster. Thiem tam hrál finále v roce 2014, ale prohrál s Belgičanem Davidem Goffinem a od čtvrtfinálové účasti o rok později vypadl v Kitzbühelu hned po prvním zápase už potřetí za sebou.

Vypadl i obhájce prvenství a dvojnásobný vítěz turnaje Philipp Kohlschreiber. Druhý nejvýše nasazený hráč jen pár hodin po své svatbě podlehl Uzbekovi Denisi Istominovi 7:5, 3:6, 1:6. Čtyřiatřicetiletý Němec si nedlouho před zápasem vzal dlouholetou přítelkyni Lenu.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 561.345 eur
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kližan (SR) - Thiem (1-Rak.) 6:1, 1:6, 7:5
Istomin (Uzb.) - Kohlschreiber (2-Něm.) 5:7, 6:3, 6:1
Jarry (Chile) - Verdasco (3-Šp.) 6:7 (6:8), 7:5, 6:3
Munar (Šp.) - Haase (4-Niz.) 7:6 (7:5), 6:4
Marterer (6-Něm.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:4
Lajovič (8-Srb.) - Novak (Rak.) 6:2, 6:4.
Berrettini (It.) - Albot (Mold.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:1
Daniel (Jap.) - Djere (Srb.) 6:3, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Kozoroh
Po finále RG hraje Thiem nic moc.
Reagovat
Marduch
Po semifinale:-p
Reagovat
Dobry-den
úsměv
Reagovat
gigin
Tak ale on je po zranění, odstoupil z Wimblu, tak třeba není stopro fit. Těžko říct.
Reagovat
Frantz
Druhý nejlepší antukář současnosti, jo?
Reagovat
svetova.dvojka
První ... ten si podává i Rafu na antuce...
Reagovat
Pe3k
No konkurence a antuka nejdou dohromady, tento povrch zažívá neuvěřitelný úpadek posledních 15 let je na naprosté periferii zájmu jak diváků tak hráčů. Nadal DrugDal z toho vytěžil těžko uvěřitelných 11 RG, ale ty mají malou až téměř žádnou hodnotu.
Reagovat
paprikovygulas1
Nemajú hodnotu? len za to že na tom nevie nikto hrať na úrovni Nadala.Ok :)
Reagovat
turista
Nikdo kromě Novaka Djokoviče. Ten je na antuce jediným důstojným soupeřem Rafy Nadala. Thiem a Saša Zverev jdou dobří, ale nemají konzistentní výkonnost. Dominic Thiem je momentálně bohužel na dně své výkonnostní sinusoidy.
Reagovat
Marduch
Kdyby aspoň malou až téměř žádnou hodnotu měly tvoje příspěvky, jenže oni ji mají zápornou.
Reagovat
Pe3k
Copak Marduch, pravda ti nevoní?
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k je trooooolol :-)
Reagovat
JCFerrero
tvoj mozog nema ziadnu hodnotu
Reagovat
vojmut
Nesmysl. Rafa svoji kvalitu prokázal a dlouhodobě prokauje i jinde než jen na RG. A takový David Ferer "byl" nějaký antukář a právě i díky Rafovi ho grandslam minul.
Reagovat
turista
To ano. Ale David Ferrer momentálně poznává hořkost období, kdy je tenista daleko za svým zenitem ale stále ho baví hrát i když se mu už nedaří.
Reagovat
vojmut
To ano, už by toho asi pomalu měl nechat. Ale zase jestli ho tenis stále baví, tak proč né. Robredo taky stále hraje i když už se potlouká po challangerech, Tomy Hass taky vydržel dlouho a Dr. Ivo je kapitola sama pro sebe ????. Jinak David byl můj oblíbenec, když jsem začínal s tenise tak on a Leyton byli moje vzory ????
Reagovat
vojmut
Třeba 26 ATP titulů, z toho většinu na antuce, k tomu finále RG.
Reagovat
Pe3k
lol a co vyhrál ten velký antukař Ferrer?
Reagovat
vojmut
Pardón moje reakce ve vlákně nahoře. Jasný, chápu, David je spíš z té kategorie Berďa, Tsonga, Nalbandian a spol. Jen si úplně nemyslím, že by nikdo kromě Nadal za poslední X let neuměl na antuce odehrát míček. Rafa je v tomhle prostě výjimečný.
Reagovat
Kozoroh
Z těhle tvých keců bolí oči...
Reagovat
Pe3k
Si citlivý jak ...
Reagovat
turista
Přestože jsem z Djokolandu tak nemohu souhlasit s tím, že 11 titulů Rafy Nadala z RG nemá hodnotu. Těch 11 Rafových GS titulů z FO má hodnotu obrovskou!
Reagovat
annah
Přesně tak. Je to úžasný výkon, který přece nemá cenu zpochybňovat.
Taky se mi víc líbí jako povrch tráva nebo betony, ale není přece pravda, že by antuka zažívala nějaký úpadek.
Reagovat
svetova.dvojka
Umí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist