Klopýtla, ale zůstává neporažená. Obhájkyně Azarenková si zahraje o čtvrtfinále

12. 3. 2013, 13:31
Aktuality 15
Ve světovém žebříčku nedávno klesla na druhé místo, v nové sezoně ovšem dál poráží jednu soupeřku za druhou. Viktoria Azarenková si v Indian Wells poradila i s Belgičankou Flipkensovou a po výhře 3-6 6-3 6-0 si připsala už 16. letošní výhru. O sedmnáctou si v osmifinále zahraje se sestrou Agnieszky Radwaňské Urszulou.
Viktoria Azarenková (© bnpparibasopen.com)

Zatímco ostatní tenistky elitní světové desítky už v této sezoně minimálně dvakrát prohrály, jedinou negativní bilancí u dosud neporažené Viktorie Azarenkové zatím zůstávají jen ztracené sety. K dosavadním třem z Australian Open a Dauhá dnes přibyl čtvrtý, Běloruska ale po prohrané sadě s Kirsten Flipkensovou zápas otočila a postoupila do osmifinále.

Azarenková svůj druhý zápas na turnaji nezačala špatně. Soupeřce ihned sebrala servis a šla do vedení 2-0, jenže zbytek setu už patřil Flipkensové, která třikrát po sobě sebrala favoritce podání a sadu vyhrála 6-3.

Příliš jistá na servisu si světová dvojka nebyla ani v následující sadě, v níž se dvakrát dostala do vedení, aby o něj pokaždé vzápětí přišla. Dalším brejkem v osmé hře už ale Azarenková odpor belgické tenistky zlomila. Od stavu 3-3 vyhrála devět her v řadě a po vítězství 3-6 6-3 a 6-0 udělala další krok k obhajobě loňského titulu.

"Místo tenisu se mi chtělo jít spát," vrátila se Azarenková po utkání k nepovedenému prvnímu setu. "Potom jsem se vysmrkala, začalo se mi líp dýchat, uklidnila jsem se a začala jsem přemýšlet, co musím udělat. Jsem moc ráda, že jsem začala být schopná otáčet zápasy bez ohledu na to, co se děje na kurtu," dodala Běloruska, která se může stát první tenistkou po Martině Navrátilové (1990 a 1991), jež v Indian Wells obhájí titul.

Že se nejvýše nasazeným tenistkám v Indian Wells letos daří, potvrdila ve třetím kole i Angelique Kerberová. Turnajová čtyřka přiletěla do Kalifornie s třemi porážkami v řadě, na bohatě dotovaném turnaji ale ani ve svém druhém zápase neztratila set. Další Belgičanka v pavouku Yanina Wickmayerová přitom favoritku ve druhé sadě pořádně potrápila, ztratila ale náskok dvou brejků, za stavu 5-4 pak nedokázala set doservírovat a Kerberová dokonala obrat v setu v tie-breaku.

Jak Němka prozradila po utkání, svůj podíl na tom měl její trenér, kterého si vyžádala za stavu 1-4. "Přišel ke mně a jen mi připomněl, jakou taktiku jsem zvolila před zápasem. Jen mi řekl, abych se soustředila na svou hru, hrála bod za bodem a věřila si. To mi pomáhá," uvedla Kerberová.

Výsledky - Indian Wells - ženy (dotace 5.030.408 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Flipkensová (28-Bel.) 3:6, 6:3, 6:0, Kerberová (4-Něm.) - Wickmayerová (30-Belg.) 6:1, 7:6 (7:4), Stosurová (7-Austr.) - Peng (32-Čína) 6:3, 3:6, 6:2, Wozniacká (8-Dán.) - Vesninová (29-Rus.) 6:2, 6:1, Petrovová (10-Rus.) - Görgesová (21-Něm.) 6:1, 6:2, Barthelová (24-Něm.) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:1, 3:6, 6:0, U. Radwaňská (Pol.) - Hamptonová (USA) 6:0, 7:6 (7:4), Muguruzaová (Šp.) - Rybáriková (SR) 6:4, 6:0.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion :-((
Reagovat
Bob
Konečně mám po delší době čas sledovat Petu a oni jí protě nevysílají. Kurňa.
Reagovat
Bob
existují na internetu alespoň nějaké live statistiky prosím?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2013&wkno=10&eventid=m006&ref=www.wtatennis.com
Reagovat
Fandina
http://m.onlajny.com/match/index/id/59166

http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2013&wkno=10&eventid=m006&tour=1&lang=en&ref=www.bnpparibasopen.com

http://www.livesport.cz/zapas/z7nPv3NK/#prehled-zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Jý tu Errani nemám vůbec rád....
Reagovat
dadaft
zatím jsou tam od ní výměny, kdy se dvakrát nepřetrhne..........
....... myslím, že jestki bude Marion zlobit, dokáže ještě přitlačit........
Reagovat
dadaft
jsem zvědav, co teď Marion vymyslí.
Reagovat
smazaný uživatel
hm..Errani je divná :D Agnieszka že e vracečka? pche..
Reagovat
dadaft
zdá se, že se na ni začíná velmi pozitivně projevovat spolupráce s Kim Clijsters. nejlepší sezónu měla Kirsten v roce 2009 - 2x 2K, 2x 3K na GS. od té doby to s ní šlo lehce z kopce. v roce 2010 to byly dvě druhá a dvě první kola, v roce 2011 už jen tři první kola...............
................ loni zase začala vyhrávat..............
....... a letos už to máme 4K na AO a teď 3K na dalším velkém turnaji.........
a ani včera to nebylo marné. ))
Reagovat
Fandina
Právě teď dávají opáčko včerejška na SuperTennise a také mě napadlo, že Kim jí dobře radí. Tak uvidíme, jak se bude vyvíjet dál. Vice sebrat set zase není tak jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Z trojlístku Caro, Ana, Vika jsem viděl jenom zápas Caroline, který už jsem tady včera trochu zhodnotil... Takže k tomu ještě něco napíšu, ať vám to není líto. :)

Začátek byl trochu pomalejší a zdálo se mi, že Caroline ty míčky moc nelétají. Caro sice vedla 2:0, když ve druhém gemu využila svůj čtvrtý brejkbol. Jenže ve třetí hře neproměnila dva gemboly a byl z toho rebrejk. Jak často říkám: Caro se kolikrát nadře na brejk a pak ho nepotvrdí... Ovšem od stavu 2:2 všechny komplikace skončily. Caro získala následující čtyři gemy a 1. set byl její. :) Druhá sada začala úplně stejně jako ta první. Caro zase ve druhém gemu získala brejk a vedla 2:0. Rozdíl byl v tom, že to tentokrát potvrdila na 3:0. Elena pak snížila, ale to bylo z její strany všechno. Další tři gemy vyhrála Caro a za hodinu a 16 minut bylo hotovo. :)

Elena sice udělala hodně chyb, ale já jsem spokojený s výkonem Caroline. Myslím, že statistiky toho zápasu vypovídají o všem... Předpokládám, že s Nadiou to bude těžší. Ve finále TŠ Caro neměla moc šancí, ale tam hrála Nadia ve skvělé formě. Uvidíme, jak jí to půjde tentokrát... Neočekávám, že by Nadia udělala tolik chyb jako Elena, ale pokud bude hrát Caro jako včera, tak má slušnou šanci na postup. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy Any a Viky jsem neviděl, jenom to málo z highlightů. Nečekal jsem, že oba zápasy půjdou do třech setů. Vika ve 3. setu kanára dala, Ana dostala... Mrzí mě, že se to Aně nepovedlo. Vím, že proti níže postaveným soupeřkám potřebuje vyhrávat a navíc loni byla v Indian Wells v semifinále, takže teď bohužel přijde o nějaké body (asi 370). Co jsem viděl z highlightů, tak Mona hrála asi opravdu výborně (viz "Hot Shot" vedle v článku). Aně ten zápas nejspíš nesedl, tedy kromě 2. setu. V prvním a třetím bohužel neměla moc šancí... Nedá se nic dělat. Je mi líto Aničky, ale věřím, že ty body získá na jiném turnaji.

U Viky jsem tříseťák opravdu nečekal, ale jsem rád, že to zvládla. Asi není zdravotně úplně v pohodě, ale snad ji to nebude nějak limitovat. Zatím jí letos v Indian Wells nejdou první sety. Proti Daniele taky prohrávala 1:4 v 1. setu... Každopádně je fajn, že to celkem s přehledem otočila. V příštím kole ji čeká Ula, která na tomto turnaji docela překvapuje. Ale snad mě může uklidnit, že Vika není Američanka... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavosti je, ze s ni Ula hrala jen jednou a to tady v IW...Ula prohrala ve dvou, ale jeden set dostala do TB, ovsem bylo to v roce 2011. I tak slusny vysledek Uly > 7:6/6:3, v dalsim kole porazila Viktorka Agu, a ve QF skrec s Karolinou...

Ula jede zatim na IW velmi impozantne, vysledky jsou u ni velmi prekvapive. Dost prekvapila se Sloane, potom kanar s Jamie...takze jsem celkem zvedavy jak si poradi s Viktorii...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist