Knappová v Baku deklasovala Kontaveitovou, dál jde i Flipkensová

30. 7. 2015, 15:40
Aktuality 2
WTA BAKU - Turnajová dvojka Karin Knappová deklasovala ve druhém kole Estonku Anett Kontaveitovou 6-1 6-0 a v Baku tak postoupila už do čtvrtfinále. V něm je také bývalá světová třináctka Kirsten Flipkensová, která přehrála Rusku Vitalii Ďjačenkovou.
Karin Knappová

Italka Karin Knappová vybojovala na konci května v Norimberku svůj druhý titul, poté sice prohrála čtyři zápasy v řadě, minulý týden se ale na antuce v Bad Gasteinu rozjela a zahrála si finále se Samanthou Stosurovou. V boji o titul sice v Rakousku s Australankou prohrála, dobrou formu ale neztratila, což dokazuje tento týden na tvrdém povrchu v Baku, kde prošla se ztrátou pouhých šesti gamů už do čtvrtfinále.

Turnajová dvojka na úvod přehrála Švýcarku Vögeleovou a v dnešním utkání pak za 45 minut hry deklasovala devatenáctiletou Estonku Anett Kontaveitovou, s níž ztratila jen jedinou hru.

"Jsem moc ráda, že jsem to dneska zvládla tak rychle, protože je venku velké teplo," radovala se po utkání Italka. "Jsem šťastná, že se mi tu tak daří, a že jsem postoupila do čtvrtfinále. Zítra mě ale čeká další těžký zápas, na který se musím dobře připravit. Uvidíme, jak to půjde, ale moc se na to těším," dodala Knappová, jež si ve čtvrtfinále zahraje s přemožitelkou Andrey Hlaváčkové Ruskou Alexandrou Panovovou.

Mezi nejlepší osmičku postoupila v Ázerbajdžánu také bývalá světová třináctka, aktuálně však až 86. hráčka světa, Kirsten Flipkensová, jež přehrála sedmou nasazenou Rusku Vitalii Ďjačenkovou 6-4 7-6 a ve čtvrtfinále narazí na turnajovou jedničku Anastasii Pavljučenkovovou.

"Byl to těžký zápas. Nezačala jsem dobře a hned v úvodu jsem brzy prohrávala 0-2. Po chvilce jsem se ale rozehrála a dokázala jsem se dostat zpět. Její hra se těžko předvídá - jednou zahraje skvělý vítězný míč, podruhé udělá chybu. Nebylo to snadné, takže jsem ráda, že jsem to zvládla a jdu dál," konstatovala po zápase Belgičanka, jež si minulý týden zahrála semifinále na turnaji v Istanbulu.

Ruska Jevgenie Rodinová prolétla v Baku do čtvrtfinále po výhře dvakrát 6-1 nad Ukrajinkou Oleksandrou Korašvilovou. V boji o semifinále narazí Rodinová na krajanku Margaritu Gasparjanovou.

Poprvé se do čtvrtfinále turnaje WTA probojovala jednadvacetiletá Patricia Maria Tigová, která dnes zdolala Ukrajinku Olgu Savčukovou 7-5 6-4. Ve čtvrtfinále si Rumunka zahraje s Chorvatkou Vekičovou.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Knappová (2-It.) - Kontaveitová (Est.) 6-1 6-0
Flipkensová (Belg.) - Ďjačenková (7-Rus.) 6-4 7-6(5)
Rodinová (Rus.) - Korašviliová (Ukr.) 6-1 6-1
Tigová (Rum.) - Savčuková (Ukr.) 7-5 6-4

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
pro Vitu hodně zbytečná prohra ve vyrovnaném utkání. Minimálně do tří setů to měla dotáhnout. Ve druhém setu měla několik šancí, prakticky stále vedla včetně tie-breau, kde měla minibrejk, ale v klíčových momentech hrála nepochopitelné údery. Vrcholem byl naprosto netakticky hraný pokus o kraťas za stavu 5-5 v TB, kterým Flipkens nabídla mečbol, přestože za celý zápas se jí do té doby nepovedl jediný.
Reagovat
EllNino
jo, byl to smolný zápas, měla skvělej začátek, kdy Kirsten hned brejkla, ale pak to začala nepochopitelně vyhazovat, 2. set měl být její, prostě škoda, protože jsem se těšil na zápas s Nasťou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist