Kohlschreiber je poprvé v Top 20, na maximu je i Haase

30. 7. 2012, 11:35
Aktuality 5
Philipp Kohlschreiber sice tento týden přišel kvůli zranění kolena o olympiádu, v žebříčku ATP ho však může těšit premiérový posun do Top 20. Své maximum vylepšil i vítěz turnaje v Kitzbühelu Nizozemec Robin Haase či finalistka z Baku Julia Cohenová.

Robin Haase se v sobotu slavil úspěšné obhájení titulu na antukovém turnaji v Kitzbühelu a v žebříčku mu to vyneslo dosud nejlepší umístění. Pětadvacetiletý Nizozemec se vyhoupl na 33. místo, dlouho se z něj však radovat nemusí. V žebříčku má totiž započteny oba rakouské úspěchy, neboť loni se v Kitzbühelu hrálo o týden později. Pokud tak nedosáhne na úspěch i tento týden na olympiádě, z Top 40 znovu vypadne.

Poražený finalista Philipp Kohlschreiber se poprvé v kariéře dostal do Top 20, a i když tento týden kvůli zranění kolena vzdal účast na olympijských hrách, ze 16. příčky by se příliš propadnout nemusel.

"Věděl jsem, že někdy během tohoto roku bych se do Top 20 mohl dostat. Je skvělé, že se to stalo právě teď," těšilo osmadvacetiletého Kohlschreibera.

Vítěz z Los Angeles Američan Sam Querrey si polepšil o 19 pozic a je osmatřicátý. V srpnu tak chce zaútočit na pozice, které mu zajistí být nasazeným na US Open.

"Na US Open bych byl rád nasazený, to je teď jeden z mých cílů. Po tomto týdnu k tomu budu mít dost blízko, tak uvidíme. A rád bych se vrátil do Top 20, kde jsem byl před rokem a půl, to je teď také můj velký cíl," řekl čtyřiadvacetiletý Querrey.

Ženy minulý týden hrály pouze v Baku a dvě tenistky si v ázerbájdžánské metropoli zahrály poprvé ve finále. Šampionka Bojana Jovanovská ze Srbska vylétla z 97. na 68. místo, finalistka Julia Cohenová z USA se poprvé objevila v elitní stovce (97.).

V top 10 se pořadí neměnila: světovými jedničkami jsou Roger Federer a aVictoria Azarenková, nejlepší Češi Tomáš Berdych a Petra Kvitová jsou sedmý, respektive šestá.

Žebříčky ATP k 30. červenci 2012:

Dvouhra:
Pořadí připravujeme.

Žebříčky WTA k 30. červenci 2012:

Dvouhra:
Pořadí připravujeme.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
No dneska bude hodně zajímavej zápas Federer-Beneetaus. Jinak jsem taky zklamanej zatím z organzace. Tráva je hodně špatná. Je vidět, že u základní čáry je to bahno. Ono se to ale dalo čekat, nikdo nemohl čekat, že za 20 dnů vyroste perfektní tráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel jsem rozhovor s Berdychem, kde říkal, že povrch pod trávou není bahno, ale hodně tvrdý. Že to dělá jen takový dojem. Ale ta nová tráva je prý dost řídká, takže se to klouže.
Myslím si, že bude tedy lepší, když tam bude hlína jako na konci Wimbledonu, i ty odskoky budou předvídatelnější....
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Přestože použili speciální odrůdu jílku vytrvalého, za tak krátkou dobu nemohlo dojít k pořádnému zakořenění. Koncem turnaje to bude asi masakr.
Reagovat
Heather_Fedex
tak dneska to NASTESTI nebyl tak zajimavy zapas, jak se mohlo ocekavat- roger easy win 6:2 6:2 ;) takze konecne bez nervu....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist