Kohlschreiber v těsném zápase udolal Almagra

12. 1. 2012, 18:01
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Philipp Kohlschreiber si v Aucklandu připsal skalp světové desítky Nicólase Almagra a postoupil do semifinále. V něm ho čeká Belgičan Olivier Rochus. Verdasco a Ferrer si na své čtvrtfinálové zápasy musí vinou nepříznivého počasí počkat až do pátku.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber i letos potvrzuje, že se mu v Aucklandu nebývale daří. Na Novém Zélandu startuje již poomé a jen jednou nebyl ve čtvrtfinále. Předloni si zahrál dokonce v semifinále a v roce 2008 získal jeden ze svých titulů.

Tento týden se dostal už mezi čtyři nejlepší hráče soutěže, když po třísetových bojích s Bohlim a Harrisonem porazil ve vypjatém zápase 7-6 6-4 světovou desítku Nicólase Almagra. Až do posledního gamu si oba tenisté drželi své servis, druhý nasazený Španěl však nabídl první mečbol dvojchybou a německý tenista příležitost využil.

"Někdy nastane den, že potřebujete mít trochu štěstí nebo udělat správné rozhodnutí ve správnou chvíli," uznal Kohlschreiber. "Myslím, že (Almago) byl v prvním setu silnější a měl dvě dobré příležitosti. Ale já hrál dobře a vyhrál jsem důležité míčky. V tie-breaku jsme oba předvedli skvělý tenis a štěstí bylo na mé straně. Se svým výkonem jsem velmi spokojený," dodal 42. hráč světa.

V semifinále se Kohlschreiber utká s Olivierem Rochusem, který v třísetovém maratónu udolal překvapení turnaje Benoita Paireho. Francouz, jenž prošel kvalifikací a v hlavní soutěži vyřadil bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera a čtvrtého nasazeného Chelu, nasázel 21 es, spáchal ale také 6 dvojchyb a po dvou a půl hodinách padl 3-6 7-6 6-7.

Zbylé čtvrtfinálové duely se kvůli dešti neodehrály a jeden hráč bude muset zítra vyhrát dva zápasy, aby postoupil do sobotního finále. Španělský souboj dobře rozehrál favorizovaný Fernando Verdasco, který vede v prvním setu 3-1 nad Guillermem Garcíou-Lópezem. Zápas nejvýše nasazeného Davida Ferrera s Kolumbijcem Fallou nezačal vůbec.

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů)
čtvrteční výsledky (12. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kohlschreiber (8-Něm.) - Almagro (2-Šp.) 7-6(5) 6-4
O. Rochus (Belg.) - Paire (Fr.) 6-3 6-7(5) 7-6(4)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Marrero/Sá (Šp./Braz) 5-7 6-2 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist