Kolář letos poprvé neprohrál set, v Bielle začal výhrou nad Němcem Madenem

8. 3. 2021, 18:37
Aktuality 0
CHALLENGER BIELLA - Zdeněk Kolář na úvod halového challengeru v italské Bielle porazil 6-2 7-6 Němce Yannicka Madena a v osmém letošním zápase si připsal teprve druhou výhru. Ani set neztratil poprvé po sérii jedenácti duelů. O čtvrtfinále si zahraje s šestým nasazeným Rakušanem Jurijem Rodionovem.
Zdeněk Kolář (© AFP)

Zdeněk Kolář si v únoru na challengerech v jihoafrickém Potchefstroomu zahrál dvě finále ve čtyřhře a jedno z nich proměnil v jubilejní 10. deblový titul. Ve dvou zápasech ve dvouhře však neuhrál ani set a letošní bilanci si zhoršil už na 1-6.

Teprve druhou letošní výhru a první ve dvou setech zaznamenal dnes v hale v italské Bielle. 24letý Čech si poradil s o sedm let starším Němcem Yannickem Madenem, hráče druhé světové stovky porazil 6-2 7-6.

Kolář přitom začal oba sety prohraným servisem. První sadu získal snadno, o tu druhou musel bojovat téměř hodinu a čtvrt. Vývoj otočil ze stavu 3-5, v tie-breaku zvítězil 7-4.

Od loňského 4. září Kolář odehrál 20 zápasů s mizernou bilancí 4-16. Ukončit půl roku dlouhé čekání na dvě výhry po sobě se 239. hráč světa pokusí proti šestému nasazenému Juriji Rodionovovi, s o tři roky mladším Rakušanem se střetne poprvé.

Kolář si na severu Itálie zahraje také čtyřhru po boku Slováka Martina Kližana.

Do hlavní soutěže se dnes v Bielle kvalifikoval Jonáš Forejtek. Poté, co včera smetl 6-1 6-2 domácího Marca Miceliho a přerušil sérii tří třísetových porážek, si dnes poradil 6-1 6-4 s nejvýše nasazeným Němcem Julianem Lenzem

O první letošní výhru v hlavní soutěži challengeru bude Forejtek, který ve středu oslaví 20. narozeniny, hrát proti bývalému 64. hráči světa Tobiasi Kamkemu z Německa.

Nejvýše nasazenými turnaje s dotací 44.820 eur jsou Australan James Duckworth a domácí veterán Andreas Seppi.

• CHALLENGER BIELLA 4 •
Itálie, tv. povrch / hala, 44.820 eur
pondělní výsledky (08. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Maden (Něm.) 6-2 7-6(4)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Forejtek (5-ČR) - Lenz (1-Něm.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist