Kolář na challengeru v Oeirasu vydřel postup do semifinále, Forejtek ani Rosol ve čtvrtfinále neuspěli

8. 4. 2022, 16:54
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Zdeněk Kolář v Oeirasu, kde loni slavil první ze svých tří triumfů na challengerech, pokračuje v nejlepším letošním turnaji. Čtyřiadvacetiletý Čech dnes udolal Dimitara Kuzmanova a zahraje si první semifinále od loňského září. Ve čtvrtfinále naopak neuspěl Lukáš Rosol a ve stejné fázi v Murcii dohrál Jonáš Forejtek.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář loni získal své první trofeje z challengerů, když nenašel přemožitele v Oeirasu, Jasech ani Štětíně, konečně se prokousal do nejlepší dvoustovky žebříčku a vypracoval se v něm až na 136. pozici.

Po posledním triumfu se však trápí a do portugalského města se vrátil s mizernou letošní bilancí 2-7. Před týdnem vypadl už ve druhém kole, ale na další akci se probojoval do semifinále. Čtyřiadvacetiletý Čech v úvodních kolech jasně přehrál Louise Wesselse i Oscara Josého Gutierreze a dnes po dvou a půl hodinách přetlačil 6-1 0-6 7-6(6) Dimitara Kuzmanova.

Rodák z Bystřice nad Pernštejnem mohl utkání ukončit o něco dříve, rozhodující dějství však nedopodával a v dramatickém tie-breaku se ještě pořádně zapotil a využil až třetí mečbol. Do semifinále se dostal poprvé od loňského září, kdy získal poslední titul. O páté finále na této úrovni se utká s se Zsomborem Pirosem, či Gastaem Eliasem.

Přes čtvrtfinále naopak nedokázali projít Lukáš Rosol ani Jonáš Forejtek. Rosol ve stejném dějišti jako Kolář bojoval o své první semifinále na challengerech od loňského února, český veterán prohrál 6-7(6) 2-6 se Slovákem Jozefem Kovalíkem. Jednadvacetiletý Forejtek na antuce ve španělské Murcii po dvou a půl hodinách boje podlehl 6-7(5) 6-4 5-7 Ivanovi Gachovovi z Ruska, který v žebříčku figuruje až na 465. místě, a na své třetí semifinále na challengerech si bude muset počkat.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mony
Trochu dívčí skóre, ale Zdenda potvrdil nasazenou 2ku. Naštěstí 3.MB Zdeňka už Bulhar zkazil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist