Kolář na domácí antuce v Ostravě získal čtvrtý titul z challengeru

30. 4. 2023, 12:31
Aktuality 19
CHALLENGER OSTRAVA - Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v Ostravě, kde si v roce 2016 zahrál své první finále, slaví zisk čtvrtého titulu. V celkově 6. finále 26letý Čech porazil 6-3 6-2 Maďara Mátého Valkusze.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© ostragroupopen.cz)

Zdeněk Kolář si v roce 2016 v Ostravě zahrál ještě jako teenager své první challengerové finále. Na další pak čekal pět let, všechny tři během sezony 2021 v portugalském Oeiras, rumunském Iasi a polském Štětínu ale proměnil v titul.

Čtvrtou trofej a opět z evropské antuky vybojoval tento týden z pozice nenasazeného v Ostravě, kde přerušil sérii šesti turnajů, které opustil s maximálně jednou výhrou.

Dnešní finále s Mátém Valkuszem, s nímž v posledních dvou vzájemných střetnutích neuhrál ani set a jednou dokonce ani game, měl od úvodu pod kontrolou a neustále měl náskok minimálně jednoho gamu. Po necelé hodině a čtvrt zvítězil 6-3 6-2.

"Na kurtu i mimo něj jsem se snažil vypnout hlavu, takže jsem se díval na televizi, na české pořady. Žádnou nervozitu, žádný tlak jsem nevnímal. Bylo to skvělé," řekl Kolář po svém triumfu.

Ve světovém žebříčku posune z 206. na 174. místo, jeho maximem je 111. příčka. Příští týden bude startovat na dalším domácím challengeru v Praze, kde ho v prvním kole čeká Švýcar Antoine Bellier (h2h 1-0).

"Žádné cíle si nekladu, snažím se hrát postupně. A když budu hrát dobře, výsledky se dostaví. To se mi potvrzuje celou kariéru. Když vám to jde, můžete porazit kohokoliv. Pokud se necítíte nejlépe," uvědomuje si český tenista, který loni ve 2. kole French Open trápil Stefanose Tsitsipase, ale pak se mu dlouhé měsíce nedařilo.

"Dnešní tenis je tak vyrovnaný, že je pomalu jedno, jestli člověk hraje proti stému, stopadesátému, anebo pěti stému hráči. Dnes všichni makají. Každého vítězství si nesmírně vážím," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Semi
Tenis je pódium pro hvězdy. A ti co dělají křoví. Hranice mezi těmito dvěma světy je jasná. Ti co jsou stále v první stovce, protože stále hrají alespoň první kola grandslamů. To Zdenda není. Nikdy nepatřil do top 100. že jednou hrál s Tsipkem, které neměl den a Zdenda ho potrápil? To byla náhoda jako prase. V jakémkoli jiném sportu, by hrál krajskou ligu a chodil do práce.
Reagovat
Semi
Fakt by mě zajímalo, kdo obíhače čelendžrů dotuje.
Reagovat
Drzymalski
V ostravském Komeňáku jako obvykle. Dorazila hvězda a vyfičela z pavouka hned druhý den. Letos Monfils, v minulosti Ančić, Baghdatis, Tipsarević a pár dalších lufťáků. To je noční můra všech malých turnajů. Ředitel ostravského Roubíček (na snímku vpravo) a manažer Ostarek (vlevo) by mohli vyprávět.
Reagovat
R01316
Kdo je to ten Honza Hrazdil, co jako jediny z Cechu ted v kvalde v Praze postoupil v kvalifikaci a porazil hrace postaveneho v zebricku o 1600 mist vys. Neznate ho nekdo? Ma nejaky potencial?
Reagovat
jurasekh
https://tkzlin.cz/hrazdil-dosel-na-itf-orange-bowl-az-do-ctvrtfinale/
Reagovat
Dobry-den
RG se blíží, Zdenda ožívá! smile

V Praze se může utkat ve 2. kole s Macháčem. smile
Reagovat
darek.vrana
Taky nemůžou udělat ten los nějak inteligentně?? To samý Menšíkovi nalosují Laaksonena...
Reagovat
com
Kolář se raduje z titulu, Rosol z druhyho potomka smilesmile
Reagovat
darek.vrana
A co tím chtěl básník říci?
Reagovat
com
normalni info.. Ale je mi jasny, ze stouralove za tim budou hledat neco vic smile
Reagovat
darek.vrana
Podle těch smajlíků to spíš vypadá, že je to kopnutí do Rosola. Které jsem moc nepochopil.
Reagovat
Mantra
teď už to nevyžehlíš, jsi jen závistivej chudák
Reagovat
darek.vrana
Vzhledem k jejich předchozím zápasům smile
Reagovat
jurasekh
Skvěle Zdendo!!! Moc ti to přeju! Jen tak dálsmile
Reagovat
Kanar
Super!!! Gratulace a přeji, ať se konečně maximálně daří naplňovat úžasný potenciál.smilesmile
Reagovat
insanezy_
Úžasný potenciál u něj asi úplně ne, ale nějaký měl.
Reagovat
jackiec
To si děláš srandu? Je mu 26 a vypadá to že stejně to bude doživotně pouze challengerový hráč stejně jako Macháč, který se už taky asi neztopoří aby se dostal na hlavní ATP turnaje.
Reagovat
Tennisfan77
To mas jedno, stačí aby se držel kolem stovky a hrál hlavní kola GS, to mu stačí ke štěstí
Reagovat
jackiec
Tak třeba jo, ale je to škoda, kdyby hrál Kolář častěji jako s Cipískem na FO a Machač jako s djokem nedávno tak jsou klidně v top 50 a neplácají se někde v kvaldách a má challengerech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist