Kolář po půl roce vyhrál dva zápasy po sobě. V Budapešti porazil Pirose a Ignatika

7. 2. 2019, 19:04
Aktuality 7
CHALLENGER BUDAPEŠŤ - Zdeněk Kolář na challengeru v Budapešti možná nachází dlouho hledanou formu. Český tenista v maďarské metropoli vyřadil domácího mladíka Zsombora Pirose i Bělorusa Uladzimira Ignatika, na kterého našel recept až v pátém vzájemném souboji, a po půl roce vyhrál dva zápasy po sobě.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář je od roku 2016 bez přestávky hráčem třetí světové stovky a dlouhé měsíce se marně snaží posunout o další stovku výš. Ovšem do Top 200 se mu stále nedaří prodrat. 

Loni v srpnu ho od toho dělila jediná výhra, jenže místo toho ve čtvrtfinále challengeru v Cordenonsu utrpěl debakl 0-6 0-6 s Maďarem Valkuszem a od té doby na něj 'padla deka'. Na následujících třinácti akcích totiž porazil pouze čtyři ze sedmnácti soupeřů.

Půl roku dlouhé čekání na dvě výhry po sobě a na postup do čtvrtfinále ukončil až tento týden na challengeru v maďarské Budapešti. Přitom nečelil lehkým protivníkům. 

Včera si Kolář po obratu poradil s domácím devatenáctiletým talentem Zsomborem Pirosem, který loni v Davis Cupu zdolal Jiřího Veselého a minulý týden trápil Němce Kohlschreibera, a dnes udolal ve třech setech i svého neoblíbeného soka Uladzimira Ignatika.

Dvaadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem porazil o šest let staršího Bělorusa 6-4 5-7 7-5 a v pátém vzájemném střetnutí si připsal premiérové vítězství. I když to tak zpočátku nevypadalo, tak se nerodilo vůbec lehce.

Kolář začal výborně a za stavu 6-4 a 4-2 měl brejkbol. Jenže ho neproměnil a zápas ho stál ještě hodně sil. Poprvé přišel o podání, vzápětí ještě třikrát po sobě, mezitím utkání nedopodával a v rozhodujícím setu rázem prohrával 0-3. Nicméně od stavu 2-5 bleskově získal tři gamy v řadě a nabyté sebevědomí v závěru prodal v dokončení obratu.

Český tenista tak poprvé od loňského srpna vyhrál dva zápasy po sobě a může se těšit na čtvrtfinále. V něm ho čeká Ital Roberto Marcora, s nímž jediný vzájemný duel loni na antuce ve Štětíně prohrál.

Kolář má tento týden znovu šanci zaútočit na Top 200, potřebuje k tomu postoupit do finále. Pokud zítra porazí Marcoru, v sobotu by si o něj zahrál s Francouzem Mathiasem Bourguem, nebo Němcem Oscarem Ottem.

• CHALLENGER BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 54.160 eur
čtvrteční výsledky (07. 02. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Kolář (15-ČR) - Ignatik (Běl.) 6-4 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
ttopi
Může jít Kolář fakt nahoru - dejme tomu do 100?
Reagovat
Fandina
Markéta D.
Reagovat
Frick
:-))))
Reagovat
Fandina
To by bylo super, kdyby se Zdenda chytil. Pořád v něm vidím potenciál. PojĎ!!!
Reagovat
insanezy_
To nevím teda, je opravdu strašně špatnej a tohle je jeho max
Reagovat
Tenvi
Taky bych chtěl být ve svém oboru tak strašně špatnej, že bych byl cca 200. nejlepší na světě ve 22 letech.. :-D
Reagovat
insanezy_
Tak v pomeru toho kolik je profitenistu je samozrejme v krasny 3. stovce, ale proste na vys podle me nema.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist