Kolář po třísetové bitvě v Sopotech postoupil do semifinále

3. 8. 2018, 23:42
Aktuality 1
CHALLENGER SOPOTY - Zdeněk Kolář na antuce v polských Sopotech zdolal po třísetovém boji Francouze Maxima Janviera a popáté v kariéře postoupil do semifinále challengeru. O druhé finále si jednadvacetiletý Čech zahraje s druhým nasazeným Italem Paolem Lorenzim.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář, který před dvěma týdny ve švédském Bastadu prošel kvalifikací a odbyl si premiéru na okruhu ATP, v těchto dnech nenápadně útočí na první challengerový triumf a průnik do Top 200 světového žebříčku. 

Jednadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem si na tento týden nenaplánoval jako většina jeho krajanů start na domácí půdě v Liberci, ale poprvé zamířil do Sopot a v Polsku se mu daří. Po obratu proti Francouzi Lamasinemu a výhře nad nasazeným Rusem Vatutinem si dnes poradil i se svým francouzským vrstevníkem Maximem Janvierem

Kolář v Sopotech už podruhé zvládl třísetový zápas, když zvítězil 6-4 2-6 7-5. V rozhodujícím setu přitom přišel o násnok dvou brejků a vedení 4-0, za stavu 5-4 zápas nedoservíroval a dostal se do problémů. Koncovku však nakonec přeci jen zvládl.


Český tenista tak postoupil popáté v kariéře a podruhé v sezoně do semifinále challengeru. Jeho nejlepším výsledkem je finále z Ostravy 2016, na které se v sobotu pokusí navázat v Sopotech. 

Už nyní si Kolář v žebříčku zajistil posun někam ke 218. místu, čímž by vyrovnal své maximum. A pokud by v semifinále dokázal vyzrát i na zkušeného italského hráče Paola Lorenziho, teoreticky by mohl nakouknout i do Top 200.

• CHALLENGER SOPOTY •
Polsko, antuka, 64.000 eur
páteční výsledky (03. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kolář (ČR) - Janvier (Fr.) 6-4 2-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
APELA
tak ať se zadaří
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist