Kolář si finále na Štvanici nezahraje, skončil na Giraldovi

30. 7. 2016, 20:50
Aktuality 10
PRAHA - Fanoušci na pražské Štvanici v neděli na finále s českým zastoupením nepůjdou. Zdeněk Kolář na challengeru Advantage Cars Prague Open 2016 by Zenova skončil v semifinále, v němž dnes podlehl favorizovanému Kolumbijci Santiagu Giraldovi. Toho v boji o titul vyzve Bělorus Ignatik.
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Zdeněk Kolář v Praze teprve potřetí v kariéře přešel přes první kolo challengeru, ale už podruhé to mohl dotáhnout až do finále. Květnový výsledek z Ostravy však zopakovat nedokázal, v dnešním semifinále podlehl šestému nasazenému Santiagu Giraldovi z Kolumbie.

Devatenáctiletý Kolář na Štvanici vyřadil turnajovou pětku Gimena-Travera či trojku Basilašviliho, na bývalého 25. hráče světa Giralda už ale nestačil. S přemožitelem turnajové jedničky Martina Kližana prohrál dvakrát 4-6.

Aktuálně 288. hráč žebříčku ATP Kolář po úspěšném tažení vylepší o zhruba 30 příček své maximum. V příštím týdnu se český talent představí na dalším domácím challengeru v Liberci, kde odstartuje duelem proti Belgičanovi Coppejansovi.

Giraldo se ve finále utká se šestadvacetiletým Bělorusem Uladzimirem Ignatikemkterý dnes smetl 6-1 6-2 druhého nasazeného Moldavana Radu Albota.


Do finále souběžně hraného turnaje žen postoupily dvě německé tenistky. Nasazená čtyřka podniku ITF s dotací 50 tisíc dolarů Carina Witthöftová dnes zdolala 5-7 6-1 6-3 Slovenku Rebeccu Šrámkovou, nyní již dvanáct zápasů neporažená devatenáctiletá kvalifikantka Antonia Lottnerová se pak jen o pár vteřin později radovala z výhry 6-3 3-6 6-2 nad Švédkou Rebeccou Petersonovou.

• CHALLENGER PRAHA •
Česko, antuka, 42.500 dolarů
sobotní výsledky (30. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Giraldo (6-Kol.) - Kolář (ČR) 6:4, 6:4
Ignatik (Běl.) - Albot (2-Mold.) 6:1, 6:2
• Čtyřhra - finále •
Knowle/Zelenay (1-Rak./SR) - Argüello/Peralta (2-Arg./Chile) 6:4, 7:5
• ITF PRAHA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Witthöftová (4-Něm.) - Šrámková (SR) 5:7, 6:1, 6:3
Lottnerová (Něm.) - Petersonová (Švéd.) 6:3, 3:6, 6:2
• Čtyřhra - finále •
Voráčová/Schuursová (2-ČR/Niz.) - Solerová/Sorribesová (Šp.) 7:5, 3:6, 10:4.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
skott
Ve Florianopolis se právě rozehrálo závěrečné kolo kvalifikace, a po odhlášení několika hráček je aktuálně volných 10 míst v hlavní soutěži. kromě původních 6 míst ještě další 4 lucky losers :-)
Reagovat
skott
přestože entry list v Plzni letos vypadá velice slušně, nakonec už v kvaldě se objevilo 10 volných míst, což je v porovnání s předchozími ročníky jednoznačně nejvíce (2014-6, 2015-1). Hráčky z nějakého důvodu nedorazily, což je škoda a jsem zvědavý jak to bude vypadat v hlavní soutěži, kde je cut poměrně nízko.
Reagovat
skott
teď vidím, že jsem to napsal obráceně. Mělo být v Plzni je cut ¨vysoko¨ v porovnání například s loňským rokem, nebo i jinými pětadvacítkami, je sestava hráček kvalitní.

Jinak kde je cut ostudně nízko, to je turnaj ve Florianopolis, poslední přijatá do hlavní soutěže je Mexičanka Ana Sofia Sanchez na 329. místě, tedy téměř stejný cut jako v Plzni. Je to samozřejmě ovlivněno do jisté míry OH tento rok, ale ve Florianopolis tak po roce znovu posunuli nejnižší cut v historii WTA.
Reagovat
rusedski
Jj, nevypadá to nejhůř, jednička v kvaldě je Dentoni, která je v Acceptance Listu čtvrtá pod čarou, takže těch omluvenek na poslední chvíli moc nebylo a mělo by se představit i docela dost českých hráček, jsem zvědav, jestli mezi nimi bude i Denisa.

Každopádně určitě lepší než Olomouc s dvojnásobnou dotací, tam to byla fakt bída...
Reagovat
skott
že nedorazily některé hráčky mě překvapilo. Když se na to letmo podívám tak chybí dvě Slovenky, Voráčová která hrála finále čtyřhry na Štvanici nebo třeba Detiuc, ketrá žije v Praze. Někdo možná dostane volnou kartu, ale i tak se divím, že kvaldu tentokrát nenaplnili.
Allertová by hrát měla, když se jí nechtělo na poslední chvíli měnit plány a cestovat do Ria + první ročník v Plzni vyhrála.
Reagovat
Frick
Vzpomene si někdo, kdy naposledy nějaká komerční TV dávala přenos z tenisového eventu z ČR? Turnaj, FC/DC, exhibice...

Já si v mlhách pamatuju, že ostravské ATP bylo na Primě...

...ale to už je skoro 20 let...
Reagovat
Frick
ITF má dotaci 75.000 USD a ne 50.000
ATP má dotaci 42.500 EUR a ne dolarů, těch je 50.000
Reagovat
skott
Co to je za patvar Moldavec? Vždyť to doslova tahá za uši. Moldavsko = obyvatel je Moldavan.
Reagovat
svetova.dvojka
a nejhorší je, když se někde uvádí Moldávie, což je jen historické území a nikoliv stát , nikdy jsem nechápal , jak je možné, že nějaký sportovec nereprezentuje svojí zem, ale reprezentuje nějaké historické území, která se rozkládá mezi Karpaty a řekou Dněstr...
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist