Kolář si v Brescii poradil s Michnevem

15. 11. 2016, 12:27
Aktuality 4
CHALLENGER BRESCIA - Český duel na challengeru v italské Brescii jasně ovládl Zdeněk Kolář. Kvalifikanta Petra Michneva porazil 6-4 6-1 a postoupil do druhého kola. V něm se český tenista utká s domácím Giustinem, nebo třetím nasazeným Chiudinellim.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© Prosperita Open)

Českému tenistovi Zdeňkovi Kolářovi se v posledních týdnech na challengerech moc nedařilo. Na posledních čtyřech turnajích vyhrál jen jeden zápas. Do podniku v italské Brescii ale vstoupil hladkou výhrou nad krajanem Petrem Michnevem a ujal se tak ve vzájemné bilanci vedení 2-1.

Sedmadvacetiletý Michnev se specializuje spíše na turnaje série Futures, v Brescii startoval teprve na sedmém challengerovém turnaji v letošní sezoně.

Minulý týden se v Bratislavě probojoval přes kvalifikaci až do osmifinále, v němž nestačil na favorizovaného Daniila Medvěděva. I v Brescii musel Michnev absolvovat kvalifikaci. Beze ztráty setu si však poradil s Ghedinem i Martim.

Duel dvou českých tenistů začal lépe 298. hráč světa Michnev. V pátém gamu sebral soupeři podání a vzápětí brejk potvrdil. Jenže od té doby už na kurtu dominoval o 39 míst výše postavený Kolář.

Po dvojchybě soupeře se dostal zpět do boje o první set a čtyřmi získanými hrami v řadě vývoj úvodního dějství otočil. Tím ale jeho šňůra vyhraných gamů neskončila, 259. hráč žebříčku nadále trestal druhý servis svého krajana.

Kolář získal i úvodní tři hry druhé sady, Michnev sice ještě snížil na 1-3, další tři gamy však patřily dvacetiletému rodákovi z Bystřice nad Pernštejnem. Vítěz dnešního utkání získal po prvním servisu všech 24 bodů, oba borci nastříleli deset es a pět dvojchyb.

Ve druhém kole se dvacetiletý český talent střetne s vítězem utkání mezi domácím Lorenzem Giustinem a třetím nasazeným Marcem Chiudinellim.

V roli nasazené dvojky se měl na turnaji představit Lukáš Rosol. Český tenista se ale na poslední chvíli odhlásil kvůli zranění pravého lokte.

• CHALLENGER BRESCIA •
Itálie, tv. povrch (hala), 42.500 eur
úterní výsledky (15. 11. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Kolář (ČR) - Michnev (ČR) 6-4 6-1
Kavčič (Slovin.) - Donskoj (4-Rus.) 6-4 4-6 6-3
Ramanathan (Indie) - Tepavac (8-Srb.) 7-5 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
dobře. Petr Michnev není nejmladší, ale koukám, že za poslední tři roky se z 1500 posunul na 249. A hraje Futures a challengery v okolí. Tak jsem zvědavá, jestli půjde ještě nějaký posun vzůru.
Zdeněk Kolář je na tom jinak, mladíček, který se sápe rychle vzhůru. Tak držím palce v Italii a jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
Oprava Michnev je 298.
Reagovat
FulnekUltras
medvídek se sápal, že chce taky (Hanzlík, Postřižiny ;)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist