Kolář si v Ostravě poradil s Rosolem, Svrčina udolal jedničku Mouteta

26. 4. 2022, 13:57
Aktuality 5
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Zdeněk Kolář do domácího challengeru v Ostravě vstoupil vítězstvím nad krajanem Lukášem Rosolem. O vyřazení nejvýše nasazeného Francouze Corentina Mouteta se postaral 19letý Dalibor Svrčina, který uspěl v téměř tříhodinové bitvě. Naopak vypadli 16letý debutant Jakub Menšík a kvalifikant Pavel Nejedlý.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář se nedávno vyhrabal z dlouhé krize a na dvou challengerech po sobě postoupil do semifinále. Před týdnem ve Splitu byl nasazenou jedničkou, ale překvapivě skončil hned v úvodním kole. V Ostravě stejný scénář nepřipustil a poradil si 6-3 7-5 s krajanem a bývalým šampionem Lukášem Rosolem.

Oba aktéři si v utkání vypracovali čtyři brejkbolové šance, zatímco kvalifikant Rosol ani jednu hrozbu nezlikvidoval, Kolář na podání zaváhal pouze jednou, a to za stavu, kdy vedl o dva brejky. Postup slavil za necelou hodinu a půl. V dalším kole se finalista ročníku 2016 utká s Emiliem Navou, nebo Filipem Horanským.

19letý  Dalibor Svrčina po nedělním finále na Sparta Prague Open začal další domácí challenger vítězstvím nad nasazenou jedničkou. V Ostravě porazil v prvním kole 120. hráče světa Corentina Mouteta po téměř tříhodinové bitvě 6-1 4-6 7-4 a připsal si nejcennější skalp. Hráče druhé světové stovky porazil počtvrté.

V minulém týdnu ve Stromovce usiloval Svrčina o obhajobu titulu, ale ve finále byl lepší Rakušan Sebastian Ofner. Dnes proti Moutetovi začal suverénně a vedl 6-1 a 2-0. Francouz se sice do zápasu dostal a ve třetím setu byl dokonce po odvrácení tří mečbolů za stavu 3-5 při servisu soupeře celkem šestkrát dva míčky od vítězství, ale k mečbolu ho domácí teenager nepustil.

O postup do svého celkově šestého challengerového čtvrtfinále si Svrčina zahraje s Lucasem Miedlerem, který smetl Jakuba Menšíka. 16letý finalista letošního Australian Open juniorů ve své premiéře v hlavní soutěži challengeru prohrál jednoznačně 1-6 1-6.

Na úspěšnou kvalifikaci nenavázal Pavel Nejedlý. Devětadvacetiletý Čech, kterému v žebříčku ATP patří až 576. příčka, nepřekvapil proti Chun-hsin Tsengovi, s nasazeným Tchajwancem prohrál 2-6 4-6.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Haitik
Ten zápas má naprosto vše :D strašně se tady tomu zápasu tlemím, snad to Dalibor dotáhne
Reagovat
Dobry-den
Dotáhl. Ale Frantík je teda strašnej komediant. smile
Reagovat
Haitik
Strašný, že jo? :D Klaun srovnatelný s Pairem.. :D
Doufám, že Dalibor bude v pohodě, využíval už ke konci fyzioterapeuta, tak snad to bude v pohodě ale..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...šíří se nám v českých barvách takový nešvar...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
řekl bych až zlý, zlý nepěkná věcsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist