Kolář úspěšně vstoupil do challengeru v Sopotech

31. 7. 2018, 14:39
Aktuality 3
CHALLENGER SOPOTY - Zdeněk Kolář zvládl vstup do antukového challengeru v polských Sopotech, když zdolal 3-6 6-3 6-3 Francouze Tristana Lamasineho. Ve druhém kole se jednadvacetiletý Čech střetne se sedmým nasazeným Rusem Alexejem Vatutinem.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář před dvěma týdny ve švédském Bastadu prošel kvalifikací a odbyl si premiéru na okruhu ATP. Nyní už ale znovu bojuje na challenegrech a usiluje o premiérový posun do Top 200, která se mu letos pomalu vzdaluje.

Tento týden si 242. hráč světa nenaplánoval jako většina jeho krajanů start na domácí půdě v Liberci, ale poprvé zamířil do polských Sopot. A vstup do turnaje zvládl, když dnes otočil utkání proti Francouzi Tristanu Lamasinemu a oplatil mu dva roky starou porážku.

Dvaadvacetiletý Čech sice stejně jako tehdy v rumunském Sibiu prohrál první set a získal ten druhý, tentokrát však dokázal obrat dokonat a nad čerstvým semifinalistou z Tampere zvítězit 3-6 6-3 6-3.

Kolář se na challengerech dostal zatím jen čtyřikrát do semifinále, jeho nejlepším výsledkem je finále z Ostravy 2016.

O postup do čtvrtfinále bude rodák z Bystřice nad Pernštejnem bojovat ve středu proti sedmému nasazenému Rusovi Alexeji Vatutinovi, s nímž loni prohrál třísetovou bitvu na antuce v Samarkandu.

Naopak ve čtyřhře, ve které startoval poprvé společně s devětatřicetiletým Alessandrem Mottim, neuspěl. Cesko-italský tandem nepotvrdil roli papírových favoritů a páru Andrea Collarini a Milan Zekič podlehl dvakrát 4-6.

• CHALLENGER SOPOTY •
Polsko, antuka, 64.000 eur
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Lamasine (Fr.) 3-6 6-3 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Collarini/Zekič (It./Chorv.) - Kolář/Motti (ČR/It.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Roger_Federer
Ktery proslavil Nikolaj Davydenko, a jeho teatralni zapas s Vassallo Argüellem v roce 07, kdy nakonec zapas Davydenko, ktery byl tehdy svetova 4rka skrecoval.

Sazky na jeho soupeře(absolutniho aucajdra) se tehdy vysplhaly do milionu euro, i potom co Nikolay vyhral prvni set..
Spolecnost Bet fair, pristoupila nakonec doté doby k nevydanemu kroku a zapas anulovala, vratila v klady..
Reagovat
svetova.dvojka
A svůj první titul tady získal Rafael Nadal v roce 2004...
Reagovat
turista
Ano. To si myslím byl nejslavnější okamžik tohoto turnaje. Ale tehdy to byl ještě hlavní turnaj na úrovni dvěstěpadesátky a ne challenger.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist