Kolář v Sopotech nestačil na Lorenziho a druhé finále si nahraje

4. 8. 2018, 16:02
Aktuality 0
CHALLENGER SOPOTY - Zdeněk Kolář na challengeru v polských Sopotech posun do Top 200 nevybojuje. Český mladík v dnešním boji o své druhé finále podlehl zkušenému italskému antukáři Paolu Lorenzimu, který o patnáct let mladšího soka dorazil kanárem.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář, který před dvěma týdny ve švédském Bastadu prošel kvalifikací a odbyl si premiéru na okruhu ATP, si mohl tento týden mohl zajistit nové žebříčkové maximum.

K tomu na antukovém challengeru v Sopotech potřeboval postoupit do finále a případný triumf by ho posunul dokonce poprvé do Top 200. Na tři výhry ze všedních dnů ale navázat nedokázal a skončil v semifinále.

Jednadvacetiletý Čech v něm nestačil na o patnáct let staršího Itala Paola Lorenziho. Kolář si sice ve čtyřech z osmi gamů na eturnu vypracoval brejkboly, ale žádnou ze šesti šancí na brejk nevyužil a po 82 minutách hry prohrál s nasazenou dvojkou a bývalým 33. hráčem světa 4-6 0-6.

Český tenista si v semifinále challengeru zahrál popáté v kariéře a podruhé v sezoně. Jeho nejlepším výsledkem zůstává finále z Ostravy 2016. Nyní se přesune na nový antukový challenger do německého Pullachu, kde se v prvním kole utká s jedním z kvalifikantů.

Aktuálně 110. tenista žebříčku Lorenzi se v nedělním finále v Sopotech střetne se Španělem Danielem Gimenem-Traverem (h2h 3-4).

• CHALLENGER SOPOTY •
Polsko, antuka, 64.000 eur
sobotní výsledky (04. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Lorenzi (2-It.) - Kolář (ČR) 6-4 6-0
Gimeno-Traver (8-Šp.) - Cachin (Arg.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist