Kolář v Sopotech vyřadil nasazeného Vatutina a postoupil do čtvrtfinále

2. 8. 2018, 19:48
Aktuality 2
Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v polských Sopotech zdolal 6-3 6-3 sedmého nasazeného Rusa Alexeje Vatutina a oplatil mu porážku z loňské sezony. O své teprve páté semifinále se jednadvacetiletý Čech utká s Francouzem Janvierem, či Italem Marcorou.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář před dvěma týdny ve švédském Bastadu prošel kvalifikací a odbyl si premiéru na okruhu ATP. Nyní už ale znovu bojuje na challenegrech a usiluje o premiérový posun do Top 200, která se mu letos pomalu vzdaluje.

Tento týden si 242. hráč světa nenaplánoval jako většina jeho krajanů start na domácí půdě v Liberci, ale poprvé zamířil do Sopot a v Polsku se mu zatím daří. Po obratu proti Francouzi Lamasinemu  si dnes poradil i se sedmým nasazeným Rusem Alexejem Vatutinem.

Jednadvacetiletý Čech sice v prvním i druhém setu přišel o výhodu brejku a vedení 3-1, ale pokaždé zareagoval ziskem tří gamů a za hodinu a půl zvítězil dvakrát 6-3. O čtyři roky staršímu soupeři tak oplatil porážku z loňského Samarkandu.

Kolář, jehož nejlepším challengerovým výsledkem je finále z Ostravy 2016, si o své celkově páté a druhé letošní semifinále zahraje proti svému francouzskému vrstevníkovi Maximu Janvierovi, se kterým se utká poprvé. Pokud rodák z Bystřice nad Pernštejnem zvítězí, posune se v žebříčku ke svému maximu (218. místo).

Podrobnosti připravujeme.

• CHALLENGER SOPOTY •
Polsko, antuka, 64.000 eur
čtvrteční výsledky (02. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kolář (ČR) - Vatutin (7-Rus.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
MartinPa
Podle fotky to vypadalo na článek o Korďákovi :-)
Reagovat
jurasekh
Pojď, Zdendo! - letos tě chci vidět ve "dvoustovce" :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist