Kolegové a legendy chválí Djokoviče: Bitevní pole mění ve svatyni, pochybnosti v odvahu

11. 7. 2022, 08:46
Aktuality 468
Obdiv a respekt si vysloužil srbský tenista Novak Djokovič po zisku sedmého wimbledonského titulu. Bývalá světová jednička a nyní třetí hráč žebříčku porazil ve finále Australana Nicka Kyrgiose 4-6 6-3 6-4 7-6 a na londýnské trávě triumfoval počtvrté za sebou. Ziskem 21. grandslamového titulu se přiblížil rekordu Rafaela Nadala, jenž má o jednu trofej více.

"Gratuluji Novaku Djokovičovi k sedmému vítězství ve Wimbledonu. Předvedl kontrolovaný a mistrovský výkon. Škoda Nicku. Jsi ale velmi talentovaný a doufám, že tě uvidím brzy v dalším grandslamovém finále," napsal na twitter legendární australský tenista Rod Laver.

Bývalá britská jednička Tim Henman poukázal na to, že se Djokovič dokáže vyhýbat zdravotním potížím. Zatímco Rogera Federera nepouští do hry zraněné koleno a Nadal musel z Wimbledonu odstoupit před semifinále kvůli natrženému břišnímu svalu, Srb zůstává i v pětatřiceti letech fit.

"Opravdu věřím, že má hlad a motivaci se stále vracet a soutěžit. Vemte si, jaký speciální vztah musel Novak mít se svým trenérem Marianem Vajdou a jaký má i teď s Goranem (Ivaniševičem). Myslím, že oba dokážou z Djokoviče vytáhnout to nejlepší," řekl Henman.

Djokovič získal první grandslamový titul v této sezoně. Na Australian Open nestartoval kvůli tomu, že nebyl očkovaný proti koronaviru, na antukovém Roland Garros vypadl ve čtvrtfinále. "Je to velký šampion. Říkali, že potrvá dlouho, než zase vyhraje grandslam, ale nakonec to nebylo tak dlouhé. Zabralo to přesně tolik času, kolik potřeboval, aby se srovnal z věcí, které se mu staly," uvedl Ivaniševič.

K jeho velké mentální síle se vyjádřil i americký tenista Tennys Sandgren: "Je to neuvěřitelný alchymista. Dokáže změnit bitevní pole ve svatyni a pochybnosti v odvahu," řekl. Souhlasil s ním i šestnáctý hráč světa Denis Shapovalov. "Neustále zvedá laťku. Je to velký šampion," napsal kanadský tenista, který skončil letos ve Wimbledonu ve druhém kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

468
Přidat komentář
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/13/djokovic-disputa-exhibicion-bosnia-tres-dias-despues-wimbledon

Djokovic v meste Visoko - 3 dny po vitezstvi ve Wimbledonu. V clanku video ze zahajeni exhibice s Dodigem a jeho prijeti... (vypada to na pekne misto:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Zaznamenavam svuj zivotni rekord, ale nejsem si jisty zda jsem prekonal tommra. Tyhle stats ma zmakle macro...

Ale zivotku mam:) 63 reakci na prispevek. Jeste stesti, ze nepisu clanky, to by polozilo server...
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/13/murray-desgraciadamente-tocado-jugar-tres-tipos-buenos

Djokovic ma cil vyjasneny, a tim je dosahnout 30 GS vitezstvi. :)

No, chybi mu uz jen 9. Ma to naplanovane v ramci zaverecne petiletky na okruhu...

Takze na jedna neucas na USO, ho asi trapit nebude, jak si na to dal 5 let:)
Reagovat
Vlk-v-trave
*ta
Reagovat
Ondrej2280
hmm...odvazny plan veru:) v tomto je podla mna lepsie mlcat a potichu si tie GS vyhravat, ako robit na seba press...pri suhre vsetkych moznych-aj nemoznych okolnosti to moze byt realne, ale moj odhad je tak 25-26 GS na viac to zial pre djokera nevidim:)
Reagovat
Tennisfan77
Otázkou je geopolitická situace, pokud ho pustí na USO, bude favorit, na AO bude favorit, na RG bude druhý/první favorit, ve Wimbledonu bude favorit.
Reagovat
Ondrej2280
lenze tym favoritom nebude donekonecna, len v najblizsom case, potom cim dalej tym viac bude narocnost zapasov s mladymi hracmi, co sa tyka fyzičky a hlavne toho, ze pride zlom , kedy uz aj mladsi zacnu vyhravat a to bude ten zaver...ci uz u nadala, djokovica alebo roda lavera:)
Reagovat
Tennisfan77
Tam je problém v tom, že třeba v generaci Sampras/Agassi/Roddick přišel Federer, ten je prostě rozbil totálně na dno, Roddickovi ofiko vzal n.1 a k tomu 4 GS tituly a XY dalších titulů, Samprasovi ukončil Wimbledon atd.

Teďka tady máme Djokoviče s Nadalem a nikoho schopného je porazit na antuce (evidentně zde chybí Thiem), na trávě (chybí Federer a mladí tam neumí hrát), na hardech je Medveděv, ale je to pořád jeden hráč, který může vyhučet s kýmkoliv, Zverev letos hrát už nebude, sotva chodí, Tsitsipasův rozvoj skončil po prohře ve finále RG a končíme.

Jediná šance je Alcaraz, možná Felix, ale ten je hrubě nestabilní.

Takže mezi Nadalem s Djokovičem je extrémní černá díra s tím, že Djokovič bude mít na trávě a hardech prostě nad Rafou výhodu.
Reagovat
Amputace
Jak to můžeš srovnávat s Roddickem? Federer je tak o tři třídy lepší a komplexnější hráč, takže není divu, že ho začal porážet. Sesadit Nadala s Djokovičem, to je úplně jiná výzva.
Reagovat
Tennisfan77
Díky za odpověď na prvních 20% příspevku, to je takový evergreen. smile
Reagovat
Amputace
Ok, co nedokážeš pochopit na tom, že ta situace je úplně jiná? Agassiho či Samprase sesadil mladý Federer, jeden z nejlepších hráčů všech dob. Těmi zbylými dvěma jsou Nadal s Djokovičem a ty máš za zlé Tsitsipasovi či Zverevovi, že se jim to samé nepodaří u nich. To absolutně nedává smysl tohle srovnávání. Jsou tak těžko sesaditelní pro mladou generaci, protože jsou kvalitativně úplně někde jinde než 99% tenistů všech dob. Upřímně si myslíš, že být místo této generace Roddick, Hewitt, Safin apod., jsou už sesazeni? Já tedy ne. Bylo by to to samé v bledě modré.

Další věcí, pokud sis toho ještě nevšiml, je obecně narůstající dlouhověkost u sportovců, na což má určitě veliký vliv zkvalitněné tréninkové zázemí a celkový hráčský servis, který někdy v roce 2004 nebyl ani zdaleka na takové úrovni jako dnes. Čím dál častěji napříč sporty pozorujeme, že výjimeční sportovci jsou schopni ještě daleko po třicítce. To před patnácti lety bylo nemyslitelné a už ten Agassi je se svým finále GS v 35ti letech je na svoji dobu totální realitou a vlastně dokladem vcelku slabé konkurence té doby.
Reagovat
Amputace
daleko po třicítce velkých výsledků*
Reagovat
Amputace
raritou* Sorry, neforma :)
Reagovat
Tennisfan77
Ano, čili výstup je takový, že slabá konkurence byla za Federera a jeho nadvlády a pokračuje i za nadvlády Djokoviče s Nadalem.

A oni z toho těží.
Reagovat
Amputace
Ano, prostě proti těm třem bude každý slabá konkurence, když to hodně zjednoduším. Game changer je ovšem to, že kdežto Fededer část kariéry těžil z absence těch dvou, oni dva si jeden druhému tu konkurenci nadále vytvářejí, protože jsou zcela srovnatelných kvalit a oba výjimeční tenisté. U každého turnaje reálně hrozí, že na sebe narazí - dva největší rivalové. To je konkurence. Ne že jedeš na turnaj s pocitem, že jsi ty a pak kvalitativně dlouho nikdo, nanejvýš tě může někdo zaskočit skvělým výkonem, ale v celkové kvalitě se ti nikdo ani nepřibližuje, natož aby nad tebou dominoval a porážel tě pravidelně. Roddick byl jistě dobrý tenista, ale na Federera absolutně neměl co hrát, neměl na něj zbraně, mohl nanejvýš občas vyhrát, ale rozhodně to pro něj nebyl nějaký těžký rival. To až Nadal. Jenže mu bylo 18, kluk bez zkušeností, kdežto Federer zažíval nejlepší období. No a pak si představ, že by byli vrstevníci, nebo ještě v horším případě, že by Federer byl mladší. V mládí by ho drtil naboostovanej Nadal s kariérním GS, ve stáří nestárnoucí Djokovič.
Reagovat
Tennisfan77
Oni si konkurenci tvoří navzájem asi tak, že na sebe na GS za posledních 10 let narazili 9x ze 40ti možných střetnutí - procentuálně ve 23% případů a z toho se 6x jednalo o Rolland Garros, takže mimo něj si tvořili konkurenci na třech mimoantukových GS ze 30ti možných.

Tož tolik k tvému tvrzení o konkurenci Nadal-Djokovič
Reagovat
Amputace
:DDD

Jistě, Nadal, který v letech, kdy Federer ještě nevěděl, co je centr kurt, už hrál finále Wimbledonu a měl 2x RG, by z toho vyšel nejhůře.

Ano, 9 střetnutí ze 40ti možných, to je sakra hodně. Žádní dva hráči spolu neodehráli více zápasů než ti dva. Co bys jako čekal, že spolu budou na GS hrát každý rok 10 let v kuse 3x? I dva tři zápasy třeba za pět let jsou na ten věk hodně.

Federer v nejlepším věku cca 23-25 neměl na okruhu Nadala s Djokovičem. Teď si představ, že v letech 2009-2011 by neměl Nadal na okruhu Djokoviče s Federerem. Dominoval by úplně stejně. 2010 a 2011 by měl 2x za sebou 3 GS, dva roky v kuse měl světovou jedničku, obhájený Wimbledon, obhájené US Open a samozřejmě RG - jak by se o něm za těchto okolností asi tak mluvilo? Jako o antukáři? Hodně pochybuji.

Nadal na Djokoviče mimo antuku cca od 29ti let těžce ztrácí a ztrácel by i na Federera. Jde o to, že Federera už by tou dobou drtil Djokovič. Nadal by oproti nim byl velice pravděpodobně v náskoku, protože měl nástup zdaleka nejrychlejší a RG by vyhrával i přes ně. Také si uvědom, že Nadal ještě před tím, než by se začal Federer prosazovat, už by mohl mít nahraný i nějaký ten GS mimo antuku. Ve 21 měl za sebou už dvě finále Wimbledonu. To se o Federerovi teprve mluvilo jako o velké naději.

A pořád čekám, jak mně zdůvodníš, že by 25ti letý Federer porážel 25ti letého Nadala, když 25ti letý Federer neporážel 18ti letého Nadala... Z čeho bereš ten předpoklad, že by proti němu měl Federer nějakou zvláštní výhodu, když přitom to, co se skutečně odehrálo v realitě, svědčí o něčem úplně jiném - a sice o tom, že Federer neměl na Nadala zbraně, jeho hra na něj těžce platila a jestliže na ten věkový rozdíl někdo dlouho doplácel, byl to právě Nadal, protože třeba na trávě asi těžko čekat od 19ti letého antukáře, že porazí nejlepšího travaře vůbec. Ale znovu připomínám, že Federer zase nejvíce doplácel na svůj věk cca od 2011/12, kdy dosáhl/překročil třicítku a ti dva byli v ideálním věku.
Reagovat
Ondra979
jsou to jednak cire spekulace, tedy to, ze Djoker by po 30 drtil FEderera, kdyz by byli stejne stari a vyvijeli se +- stejne..nikdo to nevi jak by to vypadalo a podle me by byli dost vyrovnani. FEderer totiz naopak na brzkou dominanci mimo antuku doplatil, takto by tolik urcite nedominoval, ale musel by naopak mnohem driv reagovat na Nadala s Djokerem, aby jim byl plne konkurenceschopny..treba zmenou rakety, herniho stylu atd..jak by to nakonec dopadlo nikdo presne nevi ale je treba zahrnout i tyto faktory, tedy vyvoj hrace a reakci na konkurenci, ktera by byla jina
Reagovat
Amputace
Rozhodně jsou to spekulace, tak jistěže. Jediné, co lze považovat za fakt, že Federer mohl těžit z období bez svých hlavních rivalů, Nadal s Djokovičem takový luxus nikdy neměli - buď tam byl jeden nebo druhý nebo oba. Proto mi přijde trošku směšné, že dnes někdo píše o slabé konkurenci.
Reagovat
Ondra979
nejen Federer, ale jak NAdal, tak Djoker meli take takove obdobi nebo turnaje, byt jich bylo o neco mene..Nadal hlavne na USO, Djoker posledni dobou ve wimbledonu nebo AO..
Reagovat
Amputace
Lol. To je ale úplně něco jiného. Federer měl též walkovery - a to už v době, kdy byli ti dva na okruhu. Já mluvím o celém dlouhém období bez svých největších rivalů. Nadal s Djokovičem se tomu druhému vyhnuli na nějakém turnaji, ale o pozici světové jedničky, o rekordy, tituly bojovali prakticky neustále. Jak chceš tohle vůbec srovnávat? O něco méně... :D To už je fakt moc.
Reagovat
Ondra979
ne je to tak...mluvim o nekolika poslednich letech, kdy to je naprosto evidentni..jen to netrva tak dlouho jako u feda coz priznavam
Reagovat
Amputace
V posledních letech samozřejmě ano, mají daleko po třicítce, je logické, že se nepotkávají už tak často, mnohdy k sobě ani nedojdou, vynechávají turnaje apod. Ale v celkovém souhrnu Federer vede a to vcelku dost jasně. Více než polovinu GS má bez skalpu rivalů. S oběma suverénně negativní bilanci. Jak chce vůbec někdo zpochybňovat, že na éře bez těch dvou vydělal? U Djokoviče se dá ještě hájit tím, že byl už starý, když se Djokovič dostal na vrchol (2011), ale s Nadalem to moc neokecáš.

Jak chce naopak někdo tvrdit, že Nadal - v případě, že by ti tři byli vrstevníci - by na tom byl nejhůře? Vždyť to už je zoufalost. Nadal, který vyhrál 14x RG a bylo úplně jedno, jaká verze Djokoviče či Federera mu stála v cestě. Nadal to měl z těch tří jednoznačně nejtěžší, co se rivality týče. V době, kdy byl wonderkid zrozený pro antuku, tady byl prime Federer. V době, kdy se z Nadala stal komplexní hráč a začal porážet Federera de facto všude, se objevil fenomenální Djokovič s jednou z nejlepších tenisových sezón vůbec. Neměl žádné období, jako Federer 2003 či 2004, kdy by prostě jen těžil z toho, že tam ti dva - nebo kvalitativně jiní jemu podobní hráči - nejsou. Jednu polovinu kariéry čelil fenoménu Federer, druhou čelí fenoménu Djokovič, on sám kdesi uprostřed.
Reagovat
Ondra979
jo, ja nezpochybnuju, ze Fed jich ma nejvic, ale uz ten naskok neni tak velky jako driv a muze se jeste zmensit, vyckej casu, pocitat to ted opravdu nechci. ano, NAdal by jiste dominoval na RG v podobnem duchu, byt si myslim ,ze by mel o 1-2 tituly mene, ale to je ted jedno. nejspis by taky nemel stesti treba na USO, bylo by to proste jine a neni vubec jiste, ze by na tom vydelal nejvic zrovna on
Reagovat
Amputace
Ale zase by měl třeba větší štěstí na AO. Samozřejmě, víme prd. A o to jde. Co však můžeme docela reálně odhadovat, že Nadal by měl nejrychlejší nástup (už před nástupem Federera s Djokem by byl pravděpodobně několikanásobný GS šampión) a současně by měl nějakých 12 GS už jen z RG. S tím se dá v rámci té modelové situace vcelku reálně počítat. Naopak co by se dělo mezi Djokovičem a Federerem v primu je takřka neodhadnutelné. Djokovič vs Nadal, to zůstává víceméně stejné. 18ti letý Nadal trápil Federera v primu už i na hardu, ještě jako teenager se k němu dostával ve Wimbledonu, tam nevidím důvod, proč by to mělo být jiné, kdyby měli oba stejný věk. Ztrácet by začal až kolem té třicítky, ale to by tam byl zase Djokovič, který s rostoucím věkem gradoval a určitě by ho Federer jednoznačně neporážel.
Reagovat
Ondra979
jo s tim uz se da celkem souhlasit, NAdl by mel nejrychlejsi start, ale prece jen na hardu mu to taky trvalo dele ne se prosazoval pravidelne na GS, ale opravdu netusime, jak by se vyvijela rivalite Fed - Djokovic kolem tricitky a vyse, a vlastne i pred ni, kdyby byli treba jen o rok, byl by to uplne jiny pribeh a verim, ze Fed by ho rozhodne porazel i ve veku 30+..a hlavne by mohl jinak reagovat a vyvijet se jeho hra, to mu vycitam dodnes, ze se zmenou rakety a i stylu proste zaspal a bylo to zbytecne
Reagovat
Amputace
Na hardu mu to paradoxně trvalo déle než na trávě, kde pak naopak začal rychleji odcházet. Nadal by tak klidně v době nástupu Federera kolem 21/22 let už mohl mít 2 Wimbledony. To by nebylo nic nereálného, konkurence moc nebyla - navíc když dokázal ve 20ti hrát pět setů s Federerem... Další věc, že takový Nadal 2013 byl rozhodně daleko kvalitnějším hardařem než ten z 2009, co porazil Federera na AO. Těch proměnných je opravdu moc, ale neumím si moc představit, že by měl Nadal méně titulů než ti dva - právě kvůli tomu brzkému nástupu, z něhož by hodně vytěžil a získal náskok. Kolem 25ti let by se všichni tři navzájem ničili, nikdo by podle mě nikde vyloženě nedominoval - kromě Nadala na antuce a RG. Takže by si ty tituly navzájem ukrádali v ještě daleko větší míře, než tomu bylo. Bylo by podstatně méně walkoverů a turnajů, kde by se alespoň dva z těch tří nepotkali.
Reagovat
Tennisfan77
Ano, nebýt zranění Nadal by neměl konkurenci a 30 GS, to je jednoduše rafaloli n.2, silena posedlost, nulova objektivita s žádný náznak něčeho, co by jen minimálně bylo proti nadalovi, říkám, marný, marný, marný
Reagovat
Ondra979
ja teda ano, taky je otazka, jak moc by vynechaval turnaje, coz on proste delat musel, aby vubec mohl naplno zase hrat, na to zapominas..treba by musel jeste o neco vice, protoze by byla o neco vetsi konkurence..a rozhodl by nejspis hard kde jsou dva GS..ale jak by to dopadlo, to se rict najisto neda
Reagovat
Amputace
Ano, tohle jsou ty dílčí otázky, které těžko domyslíme - jako jestli by třeba Federerovi spíš neprospělo, kdyby se dostával na vrchol a dýchal na záda Nadalovi, než když tomu bylo naopak... a podobně. Ale vycházím-li s jednoznačných statistik, není důvod předpokládat, že by měl Nadal méně GS než Federer, kdyby byli všichni tři vrstevníci s Djokovičem.

Základní otázky. Nadal na Federera uměl už v 18ti, 19ti letech, kdy to ještě zdaleka nebyl komplexní hráč. Proč by na něj měl neumět a nějak výrazněji (než tomu skutečně bylo) s ním prohrávat, kdyby oběma bylo 24, kdyby proti sobě stáli Nadal z roku 2010 a Federer z roku 2005? Třeba? Už s tím 18ti letým Nadalem měl Federer z roku 2005 problém, proč by neměl mít se 24letým?

Nadal měl nejrychlejší nástup a na RG výrazně převyšoval své dva rivaly. Oni jej naopak nikde tolik nepřevýšili. Tady si myslím, že není důvod předpokládat, že by to bylo jinak. A podle mě právě to RG by rozhodlo - podobně jako koneckonců zatím rozhoduje nyní.

Já si jednoduše myslím, že Nadal by byl ten třetí, který se směje. Ti dva by z čistě tenisového hlediska měli tu rivalitu možná pestřejší a vyrovnanější - byli by vyrovnaní na trávě i na hardu, Nadal by s nimi na trávě krok pravděpodobně nedržel, na hardu ano, na antuce by je jasně převyšoval. Čistě matematicky mi to vychází jasně. Ale správně samozřejmě podotýkáš, že v realitě může nastat tisíc proměnných, které z pouhých čísel nevylžeme.
Reagovat
Ondra979
kdyby jim bylo obema 24-25, je to jina situace, nez kdyz uz byl FEderer skoro tricatnik. ja myslim, ze na hardu by NAdal jen tezko drzel krok, neco by jiste urval, ale mel by to docela tezke..ten vyvoj federera jako hrace by byl odlisny a mimo antuku by na tom byl lepe proti nadalovi, ale dokazat to nemuze nikdo z nas
Reagovat
Amputace
Já si to zkrátka nemyslím, když měl Federer v 25ti letech na hardu problémy už i s Nadalem v teenage věku. Respektive nenacházím žádné vodítko, proč bych si to měl myslet - co by tomu mělo nasvědčovat, že by tomu v případě jejich shodného věku mělo být jinak.
Reagovat
Ondra979
treba to, ze kdyz byl fed pak starsi, tak uz s nim problem na hardu najednou moc nemel..takze neni zadny duvod si nemyslet, ze to neslo driv..urcite to slo a klidne by to tak mohlo byt, kdyby byli temer vrstevnici..byl by to Fed kdo by sel Nadalovi po krku a chtel by se na nej dotahnout a ne naopak a to je dost dulezity aspekt
Reagovat
Amputace
To ale byla, jak mnozí zapomínáte, otázka jedné sezóny, ne nějakého delšího časového období. Navíc sezóny, kdy se Nadal vracel po dvou letech velmi nepřesvědčivých výkonů, vlastně nejhorších v kariéře. AO 17 bylo jeho první GS finále po 2,5 letech. Déle nikdy ve finále GS nechyběl. Navíc zase je třeba rozlišovat - já už poněkolikáté podotýkám, že ve "stáří" by Nadal v rámci big3 téměř určitě ztrácel, ale proč bych si měl myslet, že ve 24 by neporážel 24 letého Federera, když toho samého Federera začal porážet už v 18ti... Je to pořád dokola. Snažím se vycházet z toho, co je, o co se ty konstrukce dají alespoň trochu opřít a ne si vymýšlet zcela jiná data, jako že když 31letý Nadal v jedné sezóně prohrál sérií zápasů na hardu se 36letým Federerem, odvíjelo by se to mezi nimi podobně i v době, kdy byli oba na vrcholu. V tom roce zcela evidentně rozhodly zkušenosti a Australské finále, které překlopilo sebevědomí na Federerovu stranu (po těch dvou mizerných sezónách Rafy se ani nedivím). Federera určitě nepovažuji za horšího hráče na hardu než Nadala, ale v minulosti mezi nimi rozhodoval primárně match-up a to, že měl Nadal zbraně, daleko víc si na Federera věřil a byl houževnatější.
Reagovat
Ondra979
to ale vubec nevadi, ze to byla otazka jedne sezony, prave ten matchup, ktery se pro federera vyvijel od zacatku nepriznive, by vypadal dost pravdepodobne jinak, samozrejme mimo antuku..kdyz se podivam treba na zapasy z IW nebo Miami nebo Shanghaje, tak tam to byl koncert a Nadal vubec nestihal
Reagovat
Ondrej2280
Vsimol si si,ze kde nestihal boli skoro vzdy zapasy mimo GS?:)
Reagovat
Amputace
Podobně jako Federer nestíhal třeba na AO 14? Ne... tohle už je o ničem. Nevím, proč bych si měl myslet, že na základě jedné sezóny po třicítce by se měl jejich match-up vyvíjet jinak, kdyby byli stejně staří. Já si spíše myslím, že by se vyvíjel podobně, jak se vyvíjel 12 let předtím... Mám k tomu více indicií, než Federerovu jednu vydařenou sezónu. Nadal měl těch vydařených sezón podstatně víc. A nestíhal z důvodů, které popisuji. To AO bylo klíčové a tam bylo pro Nadala úspěch už finále, málem rupnul s Dimitrovem, po dvou a půl letech něco uhrál na GS. Naopak Federer byť byl v zápase lepší, zase málem prohrál. To také hodně naznačuje, jak by ten match-up vypadal. Federer je prostě podstatně psychicky slabší a labilnější hráč, což by u rivality s Nadalem dle mého vždy hrálo podstatnou roli.
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme..co sa tyka psychickej odolnosti..je to len medzi rafom a djokerom...
Reagovat
Ondra979
ted uz ano, ale bavime se o hypoteticke situaci, kdyby byli vsichni vrstevnici, a tam by to mohlo vypadat uplne jinak, hraci a jejich rivality by meli jiny vyvoj a Federer by z toho mohl vyjit klidne lepe, nez jak to nakonec dopadlo..protoze by se na NAdala musel dotahovat tak by mel uplne jinou motivaci a Sjokem by byli nejspis +- vyrovnani. ty zapasy by proste vypadaly jinak, fed byl prece nekolikrat minimalne vyrovnany nebo herne lepsi, ale dost dulezitych zapasu prohral, at uz s NAdalem, nebo s Djokovicem, mnohe dokonce z MP a to jeho karieru dost ovlivnilo a jejich vzajemne rivality a toto by se nejspis nestalo, kdyby byli vrstevnici
Reagovat
Amputace
Jistě. Klidně by to mohlo být ale i naopak - Federer by nenabyl sebevědomí v prvních dvou sezónách, kdy hrál relativně bez konkurence, nemluvilo by se o něm všude jako o možném goatovi, ale přicházel by do situace, kdy jiný hráč v jeho věku už by byl vnímán jako hvězda. To se můžeme opravdu jen dohadovat. Já jsem se snažil vyjít z jejich reálného match-upu, který byl vždy charakterizován tím, že Federer měl veliké problémy s Nadalovým top spinem, těžko se vypořádal s tím, že mu vše hraje do BH a je levák, býval frustrovaný z jeho obrany. Pochybuji, že tohle by bylo výrazně jiné, kdyby byli vrstevníci.
Reagovat
Tennisfan77
Nebylo by to jiné možná na antuce, kde Nadal dominoval už v útlém mládí, ale bylo by to určitě jiné mimo ni, kde je bilance na GS 4:4 a všechny zápasy byly velmi těsné, s postupujícím stárnutím Nadala by jej přehrával po třicítce stejně, jako v sezóně 2017.
Reagovat
Amputace
To ano, do té doby si však myslím, že by přehrával spíše Nadal Federera. Proč si to myslím, jsem už napsal tisíckrát a má slova ostatně potvrzuje také fakt, že Nadal Federera často přehrával už v útlém věku, kdy Federer byl naopak ve věku nejlepším. O psychickém nastavení ani nemluvě - i zápasy, v nichž byl horší, dokázal Nadal vyhrávat. Také nezapomínej, že v době, kdy by Federer dosáhl svého topu, by Nadal už top byl, takže je dost pravděpodobné, že by se na hardu či trávě potkávali daleko častěji, než tomu bylo ve skutečnosti. V nějakých 19ti, 20ti letech Nadal ještě pochopitelně nedosahoval pravidelně finálních kol mimo antukových GS, těch začal dosahovat až v době, kdy Federer už byl za vrcholem, byť stále velice dobrý.

Za mě nejvýraznějším ukazatelem, jak by to mezi nimi mohlo zhruba vypadat na hardu, je AO09. Velice těsný, vyrovnaný zápas. Nadal kousíček před svojí životní hardovou formou, Federer kousíček po ní. Výsledek: pět setů. Kdyby podobných zápasů odehráli coby vrstevníci deset, určitě si nemyslím, že by jich nějakou drtivou většinu vyhrál Federer.

Tu bilanci 4:4 brutálně zkresluje Wimbledon, na němž - jak jsem také psal - si myslím, že by měl určitě hodně navrch Federer.
Reagovat
Ondra979
klidne by to mohlo byt jine..jak rikam, Fed by musel reagovat, protoze by se na nadala chtel dotahnout a kdyby prisel s vetsi hlavou rakety mnohem drive, coz mohl, urcite by mo to dost prospelo..na stopro nevime nic, ale i tahle varianta je naprosto realna..navic nevime, jak moc by nadal musel vynechavat, aze vynechavat by musel, to je jiste, jeho telo konstantne tak velkou zatez neutahne
Reagovat
Tennisfan77
Úplně mimo tema, u tebe tradiční.

Dej se do politiky, tam se většinou první větou odprostis od tématu a jedes si pak to svoje.

To děláš ty tady na TP; ostatně ja ti nápisu čísla, prakticky vlastně fakta a ty to zcela mineš a jedes si 40 řádku zase to svoje.

Je to marný, měj se.
Reagovat
Amputace
Lol, jaká fakta? Ty ses vážně zbláznil? Vždyť z faktů naopak vůbec nevycházíš. Totálně jsi opomněl skutečnost, že v době prvního Federerova GS, už měl Nadal 3 x RG, Wimbledon + další 2 wimbledonská finále, ve kterých prohrál právě s Fedrerem, jenž by v modelové situaci, kterou řešíme, zatím neexistoval.

Opomíjíš, že bez ohledu na to, co by uhráli ti dva, by měl Nadal s největší pravděpodobností kolem 10ti RG, protože Federer ho tam neporazil ani v primum, ani v neprimu, ani ve stáří, nikdy. Djokovič měl též značné problémy. Tady není důvod předpokládat, že ten model by se neopakoval.

Naopak odhadovat, jak by to bylo mezi Djokovičem a Federerem ve Wimbledonu je dost problematické, protože se to nedá skoro vůbec opřít o nic, co se opravdu stalo. Asi skoro určitě by oba neměli 8 nebo kolik titulů. To samé Djokovič a 9x AO. Nadal by do toho rovněž promlouval. Celkově vzato si myslím, že ani jeden z nich by nedosáhl na hranici 20ti GS, ale Nadal by to zlomil na svoji stranu díky RG, kde by ty dva výrazně převyšoval, zatímco ti dva by byli jak na trávě tak na hardu srovnatelní a eliminovali by své přednosti a ukrádali by si vzájemně tituly (ani jeden by podle mě výrazně nedominoval nad tím druhým). Nadal na trávě by podle mě moc šancí neměl, tam by musel mít něco uhráno ještě před příchodem Federera nebo něco uhrát přes walkover. Na hardu by těm dvěma někdy do 28 v pohodě konkuroval, ale většinu titulů by si samozřejmě rozebrali oni dva. S blížící se třicítkou by určitě ztrácel. Nicméně by si dále držel své Rolland Garros, čímž by i udržoval náskok. Bylo by to vlastně podobné jako teď, jen s tím rozdílem, že ve výhodě by byl Nadal, který by nějaké tři roky hrál prakticky bez hlavních rivalů.
Reagovat
Amputace
To je samozřejmě jen můj názor. Bavíme se v rovinách hypotéz, což ani jinak nejde, a to ty asi nechápeš.
Reagovat
Tennisfan77
Ano, a tvá hypotéza je taková, že Nadal, který 10 let své rivaly mimo antuku neporazil a všude dostal vyloženě nálož, porážel tytéž hráče ve stejném věku prakticky všude.

Řeknu ti jedno, ne, velmi pravděpodobně by dostal úplně všude kromě antuky, kde by to měl brutálně těžké, musel být je velmi často porazet v sérii a po 30tce by prohrál úplně všude kromě antuky tak; jak to sledujeme od roku 2013.
Reagovat
Amputace
Není. Kdybys četl pořádně a nebyl už a priori nastaven nesouhlasně, zjistil bys, že nic takového nepíšu. Naopak jasně pojmenovávám, že Nadal cca od 28ti by začal na ty dva ztrácet - to jde snadno opřít o to, jak to bylo i ve skutečnosti (tedy proti Djokovičovi, Federer ho porazil v jediné sezóně, to nelze opisovat nějakým delším časovým obloukem).

Stejně tak jde o skutečnost opřít ale i to, že s velkou pravděpodobností by Nadal vyhrál 10+ RG a měl nějaký mimoantukový GS ještě před příchodem Federera (časově, být oba vrstevníci, to vychází, že ve věku Federerova prvního vyhraného GS by se na tour pohyboval Nadal v. 2008).

Má teze, opírající se o ty vzájemné match-upy, o zápasy, co jsem reálně viděl, o úroveň dominance všech tří, je taková, že ti dva by si na hardu a trávě vzájemně ublížili více než by ublížili Nadalovi na antuce, což by nakonec rozhodovalo v počtu GS. Plus i to, že by měl Nadal k dobru dvě tři sezóny bez top rivalů.
Reagovat
Tennisfan77
Proste obecně Ja nechápu, jak můžeš tvrdit, že by Nadal do něčeho promlouval, když nyní vidíme, že od roku 2013 mimo antuku děla komparz a nebýt covidu, tak dostane i v Austrálii, Indian Wells atd včetně Wimbledonu, kde by jej stejně staří Djokovic s Federerem zase sundali.

Měl by jenom French Open, jinak by musel spoléhat na walkout viz USO17, jinak by je v sérii v životě na hardu neporazil, neumi to teď, ve věkové rovnosti o tom silné pochybuji.
Reagovat
Amputace
Ty opravdu nečteš, co píšu? Nebo pro tebe tenis existuje pouze posledních 9 let z téměř 20ti letých kariér těch hráčů, takže ani nemůžeš vidět nic jiného?
Reagovat
Tennisfan77
Jo a polovina těch střetnutí na GS byla na French Open, čili bychom zde měli BIG3 ve stejném věku, Djokovič s Federerem by zákonitě bojovali o všechny GS mimo antuku, na French Open by musel Nadal ve valné většině případů přehrát v semifinále Federera, byl pětkrát ve finále i přesto, že byl podstatně starší než Nadal a ve finále Djokoviče, který ho na RG dokázal porazit.

Takže spíše si myslím, že kdyby byli všichni stejně staří, Nadal z toho vyjde nejhůře.

Ale jak říkám, jsou to hypotézy.
Reagovat
Ondra979
je to mozne, asi by to bylo o fous..a mimochodem je naprosto evidentni, ze v nekolika poslednich letech tezi ze slabsi konkurence jak Nadal, tak Djoker, tak nejak na stridacku, protoze se zas tolikrat neutkali..a covid to samozrewjme jeste vysperkoval, viz letosni AO..a tento fakt amputace naprosto odmita, ale je to tak..
Reagovat
Amputace
Jak z ní těží ve srovnání s Federerem ve 2004 či 2005, kde se k němu Nadal a už vůbec ne Djokovič mimo antuku ještě nedostával na GS? Téměř každý rok se utkají na GS, že se Tennisfan snaží dehonestovat, že je to často na FO, je jeho problém. Nevím, proč by se to nemělo počítat nebo nějak snižovat. Od roku 2017, kdy se Djokovič vrátil po zranění, se každý rok na GS utkali. To by pro Nadala pravděpodobně byly tři a pro Djokoviče dva GS tituly, kdyby ten druhý nebyl na okruhu... Absolutně nesrovnatelné s Federerovou situací před příchodem Nadala a posléze Djokoviče.

A to se bavíme pouze o GS... o nějakém no. 1 race se snad ani nemá smysl bavit, když spolu Nadal a Djokovič odehráli 60 zápasů a je snad naprosto evidentní, že by měli ta čísla úplně jiná, kdyby mohli dvě tři sezóny odehrát bez toho druhého.
Reagovat
Ondra979
samozrejme, ze z toho tezi, a to, ze se nejcasteji utkavaji na RG, je nepochybne vyhoda pro Nadala, ten to jinde prece jen jiste vubec nema, ani kdyz nepotka zrovna Djoka..
Reagovat
Amputace
Jsou už staří, vynechávají turnaje, zraňují se, přibývá pochopitelně upsetů, přesto si ve svých plánech i nadále zavazí a připisují GS tituly, které by v mnoha případech připisoval ten druhý, nebýt této rivality. Federer tam nikoho sobě rovného neměl v době, kdy byl mladý, plný sil, kdy mohl odehrát každý turnaj a 90% jich vyhrát, protože mu neměl kdo stát v cestě. Nesrovnatelné. Odehráli na GS za posledních čtyři a půl roku 4 zápasy. To je skoro třetina toho, co spolu odehráli na GS Nadal s Federerem dohromady za celou kariéry. Skutečně nechápu, co si pod tím pojmem rivalita a silná konkurence představuješ. Nadal s Federerem se v průměru potkávali tak dvakrát třikrát za sezónu. Djokovič s Nadalem to mají v posledních letech podobné.
Reagovat
Ondra979
no tech pripadu zase tolik moc neni, kdy je jasne, ze by titul bral ten druhy..jasne, na RG nejspis ano, kdyz hrali spolu, ale treba na AO2019 bych to tak jiste netvrdil, ze by NAdal vyhral nebyt tam Djoker..na USO tam se od r 2013 nestretli a ve wimbledonu naposled pred 4 lety a tam to byla spis vyjimka..takze zas tak mockrat to nebylo vzhledem k poctu odehranych Gs treba od toho W 2018
Reagovat
Tennisfan77
99/100 lidi ví, ze pravé Nadal má nejvíce GS díky covidu, letos dva, v jednom Djokovic nebyl, v druhem nebyl
Rozehrany a titul získal přes Ruuda a neschopného Medveděva.

USO17 nikdo neřeší stejně jako USO19, kde Nadal skoro prohrál s Medveděvem, který je oproti dnešnímu na hardu asi poloviční.

Ale když Federer porazil roddicka, který došel 4x do finále Wimbledonu, je to weak era.

Tohle je proste posedlost fanoušků Nadala, kteří umí hodit weak eru na všechny kolem; nicméně Nadal hrál vždy v total brutal období.

Nemá to smysl, to je cele.
Reagovat
Amputace
Nadal z 22 GS titulů 7 nevyhrál přes Djokoviče či Federera.

Djokovič z 22 GS titulů rovněž 7 nevyhrál přes big3.

Federer z 20 GS titulů 12 nevyhrál přes Djokoviče či Nadala. To je rozdíl 5ti GS, navíc v menším poměru. Tady přece vůbec není o čem se bavit. Nadal sem tam vyhrál walkoverem turnaj, Federer na tom po svém vpádu na tenisovou scénu vybudoval celou dominanci.
Reagovat
Amputace
Na AO19 si myslím, že by nikdo jiný Nadala neporazil. Neztratil set, hrál až do toho finálového zápasu skvěle. Tam nevidím důvod si myslet, že by ho někdo jiný než Djokovič porazil. Kdo, Pouille? Wimbledon to samé. Nebyl kdo jiný. Všichni tady považujete za samozřejmé, že by Djokovič vyhrál AO, přitom měl loni na hardu daleko lepší formu než Djokovič a v posledním GS zápase ho smetl z kurtu.

Ale pointa je jiná. Big3 je extrémně vyrovnaná, rozhoduje každý detail, rozhodují mezi nimi jeden dva GS tituly. A právě to by se mohlo stát v té, podle Tennisfana, nejslabší éře v dějinách tenisu, kdyby tam nebyli oba, ale jen jeden z nich - že by to zcela převrátil na svoji stranu.
Reagovat
Ondra979
no poille spis ne, i kdyz na GS ho porazil..Fed na to mohl mit, ale k nadalovi se bohuzel nedostal, ale jeden tam porad zbyva, a to MEdved..ten sehral s Djokerem vyrovnanejsi zapas, nez Nadal..v pripadnem finale by favorit nebyl, ale prochazka by to urcite nebyla
Reagovat
Amputace
No Medvěděv ještě ani zdaleka nebyl v té formě z konce roku, neřku-li ze současnosti. Nadal hrál naopak možná ještě lépe než na US Open, ale proti Djokovičovi nepochopitelně odpadl (připomíná to RG 2020 z opačného gardu). Nadal by byl obrovský favorit.
Reagovat
turista
Na posledním GS Nadal Djokoviče porazil ale rozhodně ho nesmetl z kurtu. Novak získal set a od zisku druhého ho dělil pouze prohraný tiebreak. Byla to celkem důstojná porážka i když hořká.
Reagovat
Tennisfan77
Amputace je blázen posedlý Nadalem, který vytahuje věci z kontextu a absolutně není schopen přiznat, že by Nadal někdy něco nezvládl.

Dneškem jsem s diskuze ukončil, nemá to smysl, stejně si z příspěvku vytáhne co potřebuje.
Reagovat
Amputace
To není pravda, uznávám spoustu jeho chyb, kdo mě čte trochu pozorněji a nemá mě pouze zaškatulkovaného, to ví, ale tvé argumentace vůbec nedávají logiku vzhledem k tomu, co se skutečně stalo a jak se ty kariéry vlastně vyvíjely doopravdy. A to mě vytáčí a popouzí. Kdybys neignoroval fakta, jak bys mohl napsat, že by měl Federer nejdříve z těch tří větší počet GS? Vždyť to nedává smysl už vzhledem k tomu, že z těch tří získal svůj první GS jako nejstarší. A to jsou úplně základní fakta, která jsi při té diskuzi úplně ignoroval. Já jsem se snažil vycházet z reálných modelů jejich kariéry. Samozřejmě neodhadnu, jak by to vypadalo mezi Djokovičem v. 2011 a Federerem v. 2006, ale můžu mít alespoň hrubou představu, jak by to vypadalo třeba mezi Nadalem v. 2013 a Federerem v. 2006, když už 19ti letý Nadal vedl nad Federerem v. 2006 ve vzájemné bilanci 6:3 a to včetně hardu, čili se nedá říct, že to bylo jen o antuce.
Reagovat
Tennisfan77
Ale houby, kdybys to dělal, uznas to v jedné větě a pobavime se o next gen atd. Jenže ty napíšeš radši 60 řádku a jenom obhajujes sebe a svou pravdu, diskutér jako prase.

Jsi prakticky stejný jako jiní maniaci tady, rozdíl je ten, ze mas alespoň slovní zásobu a trosku více inteligence a umíš dat dohromady několik vět za sebou.

Proste mas svého koně, mas pravdu, Federer byl ve weak éře a Nadal vyhrál všechny GS přes absolutně světovou konkurenci.

Hezky večer.
Reagovat
Amputace
Byla to hypotetická diskuze, nic, co by se mělo brát kdovíjak vážně. K next gen. a konkurenci už jsem se vyjadřoval, myslím, včera. Nevidím rozdíl mezi Roddickem a spol., Ferrerem a spol., a Tsitsipasem a spol. Kvalitativně, kdyby hráli ve stejné době, dosahovali by všichni více méně podobných výsledků/úspěchů.
Reagovat
Ondra979
neni v tom zas tak velky rozdil, ale prece jen Tsipa a Ferrera s Roddickem nesrovnavej, to neni fer..Rod skoro vyhral Wimbledon pres Feda a ten Gs si aspon urval,a mel asi i na vic..Ferrer na vic nemel a Tsip zatim zaostava za ocekavanimi, ale ma jeste cas s tim neco udelat..ale zatim teda nic extra
Reagovat
Amputace
Ferrer na GS rozhodně měl, nebýt Nadala na antuce.
Reagovat
Ondra979
to ted nemel..to by musel mit kliku jak od blazince, myslis, ze by tam porazil Djokera nebo Feda? tezko, urcite ne djokera po 2010...a oredtim tam byl NAdal, Fed nebo Soderling..takze ne. zato Rodick mel na dosah druhy GS a mel trochu smulu, FErrer se k tomu ani nepriblizil a to finale mel spis za zasluhy a bojovnost
Reagovat
Amputace
Ano, ten Wimbledon 09 beru, tam zahrál opravdu výborně a byl kousek od vítězství, jinak ale s Federerem celou kariéru totálně bez šance. V osmi nebo kolika GS zápasech proti Federerovi vyhrál 4 sety. To je více než tristní. To měl být první dva nebo tři roky Federerův největší rival? Vždyť je to směšné... Roddick o něco málo lepší, ale za mě naprosto srovnatelná kategorie. A jak tady tvrdil Kamil, že podstatný je ten Roddickův GS, který Ferrer nemá, tak to si opravdu nemyslím. Stačí se podívat, přes koho ho vyhrál.
Reagovat
Ondra979
rod je lepsi nez ferrer, to je bezesporne, na FEderera nemel, ale i kdyz si odmyslim nadala, coz je dost absurdni, tak na vyhru na GS nemel..porad tam byli jini, kteri by ho porazili
Reagovat
Tennisfan77
Je to vše otázka pravděpodobnosti, Roddick má sice 1GS ale má 4 další finále, Ferrer byl v jednom finále, to nemůžeme absolutně srovnávat.
Reagovat
Ondrej2280
Big 3 je absolutne vynimocna trojica hracov a jeden z nicg bude best of..rozhodnu GS..jedine kriterium na G.O.A.T...takze sa rozhodne medzi djokerom a nadalom...obaja dokazali vyhrat nad superom na jeho oblubenom povrchu,jedina jasna dominancia je nadal na antuke....kazdopadne djoker ma.vyhodu,ze ho nejak netrapia zranenie...ale to.mu nezaruci ,ze bude na konci najlepsi..kazdopadne nadal je najvacsi fighter na kurte ,djoker atlet a fedex elagan pri hre;)..moja preferencia je kazdopadne nadal ,ale uvidime:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Andreho a Jimmyho návraty mám zafixované, jako velké počiny. Oběma jsem to noc přál, musí to být strašně těžké.
Reagovat
Nola
Neuveriteľné arogantná skupinka, česť výnimkám.. mám ja nahlásiť D@nny ako si ma dovolil špinavo oslovit?... ale im je to vlastné, ich vodca fanklubu nemá ziadnu morálku, a ostatné ovečky ho nasledujú...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne, hlásit ho nemusíš. už jsem si s ním psal.
Reagovat
Ondrej2280
no kazdopadne, okrem toho oslovenia mal D@nny recht...o tom žiadna..
Reagovat
annah
Naštěstí ten nejhorší, nejvíc arogantní a zlomyslny je pryč. Ostatní mi proti němu připadají prijatelni, až na výjimky.
Reagovat
Nola
mylis sa, aj Fandina ho už identifikovala
Reagovat
Pe3k
Jediný vlastně kdo ho nepoznal byl amputace a jiní fanoušci Nadala...Tím jen potvrdil co tady už roky píšu, že se jedná o ty nejhloupější jedince...smile
Když si po banu stačí založit novou přezdívku, proč to neudělají i ostatní? Byli tady jedinci co se smáli Kamilosovi, že si založil jiný nick pod kterým tady píše, ale když to samé udělá trollhand, tak je to vlastně v pořádku smile
Reagovat
Ondrej2280
keby si vobec tusil, aky si......:))))nemozem ale pouzit to slovo, lebo by som nasledoval Forehanda, a to sa mi zatial nechce:)
Reagovat
Krisboy
Jak víš, proč skončil Forehand? Vždyť ho vůbec neznáš? Jak víš, kvůli kterému slovu už sem nepíše?
Reagovat
Ondrej2280
FH tu ku tomu napisal taky mensi kilometrovy list:))aj dovod jeho vyoutovania tam bol uvedeny, tak preto to viem:)
Reagovat
Krisboy
Kam to napsal, když měl ban?
Reagovat
Ondrej2280
Ťe Buh:)..to ti mam vysvetlit celu genezu, ako to bolo?:)..jednoducho, ozval sa :)..opytaj sa administratora .)
Reagovat
Krisboy
Nenamáhej se, je to zbytečné, nejsi dobrý lhář.
Reagovat
gigin
Fakt se ozval, admin to pak smáznul, ale pak tu jeho glosku zkopčil, aby to bylo všem jas. Nevím teď, pod kterým je to článkem, třeba ti místní řeknou.
Reagovat
gigin
Reagovat
Krisboy
To je jedno. Sját na fojhenda.

Byls na MOR?
Reagovat
gigin
Jo však mi to je celkem u zadku. Tento předčasně zmoudřelý, eskáčkový chlapec ale určitě není FH. Toto je úplná katastrofa. Nic noc, to je fuk..

Jo byl. Psal jsem kdesi vedle, po Rammstein a Metlle v Praze jsem šel trochu s obavama, ale super. Velká stage, taková tam ještě nikdy nebyla, luxusní zvuk. Vytipoval jsem si nějaké věci, některé mne zklamaly (Gotthard), některé nadchly (Alestorm). JP byli špička špiček, energie, atmosféra, i když Halford chodil dýchat kyslík po každé druhé písničce, mělo to spád, atmosféru, hrály osvědčené pecky. Prostě nadšený jsem byl. V neděli Arakain ok, pak Exodus a Testament, ale to sa nedá vkuse poslúchat :DDD No a Nighwish nakonec pro mne zklamání, zívačka. Prostě už nejsou, co bývali, ta samotná baba to moc nedává, ale já jsem je nikdy jako nějak nemusel. Otázka je co příští rok, zlí jazykové tvrdí, že už to ve Vizovicích nebude. Uvidíme....
Reagovat
gigin
*nic no tam mělo být, spěchám, jdu vypinkávat :)))
Reagovat
Krisboy
Super, díky za reportík. Judas, Testament a Exodus bych si dal s chutí taky. Jistě i plno jiných kapel, ale nestudoval jsem program ani jsem myslím neviděl ofiko plakát, tak nevím, co všechno tam hrálo.
Já už nejezdím nikam. Moje srdeční záležitost začíná dnes v Trutnově a ani tam nejedu smile
Ale ňákej nadupadej oldschool thrash bych si dal, to zas jó smile
Reagovat
Marduch
Na Youtube je záznam Propagandy od Sepultury, luxusní zvuk luxusního songu, pro mě fakt překvapivě kvalitní sound na poměry fesťáku.
Reagovat
Krisboy
Díky, jsem na vycházce na kurtech, cestou domů si to pustím! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=IhCZyIfn1qY

pak uz to slo s kvalitu hodne dole....:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako a srandu si nedelam, bozi baba to byla... to byla prava rockerka...
Reagovat
Krisboy
Super smile
Jestlipak tuší, kdo je to Victor Smolski?
Reagovat
Amputace
Napsal to asi do třech diskuzí pod nickem JoeTrendy. Ondřej Jirásek to nejprve smazal, ale potom příspěvek navrátil a vyjádřil se k němu, přičemž součástí toho vyjádření bylo i vysvětlení, proč má FH ban.
Reagovat
Amputace
Lol. To jsem myslel, že jsi chytřejší. Jestli si opravdu regulérně myslíš, že tohle je FH, tak jsi na tom daleko hůř, než jsem předpokládal. Týpek je fanoušek Nadala, píše slovensky, přičemž tobě a některým dalším jedincům to úplně stačí k tomu, aby to byl v jejich očích automaticky FH :D Zrovna ty piš něco o hlouposti. FH si tě tady roky vodil jako hadrového panáka, v inteligenci, eleganci vyjadřování, vtipu, nadsázce, takže bych čekal, že ho znáš přece jen o něco lépe.
Reagovat
Pe3k
Chytřejší než ty rozhodně, bohužel to samo o sobě nic neznamená smile
Tvůj komentář mě pobavil, hlavně pasáž o eleganci vyjadřování. On se vyjadřoval tak elegantně, že každému nadával do "retardů", když nevěděl co říct a za to dostal ban (měl ho dostat už před 10 lety). Ty žiješ v nějakém up side down světě, kde je všechno naopak.
Reagovat
Amputace
Ty jsi hrozně směšná postavička :D Mlčeti zlato v tvém případě platí dvojnásob. Já se s FH normálně dál bavím, ale stejně mě tady skupinka šašků bude přesvědčovat, že FH je Ondřej2280, který píše a vyjadřuje se o 100% jinak :D
Reagovat
Pe3k
A o čem se s trollhandem bavíte? Dal ti pár triků jak dostat ban? A ty pláčeš, že teď to vaše tupé stádečko nemá kdo vést? Já tě o ničem nepřesvědčuju, jen se ti směju... smile
Reagovat
Amputace
Čemu? Že jste si tady tupě zaměnili dva úplně rozdílně se projevující uživatele? A ty jsi dokonce natolik "bystrý", že mě ještě přesvědčuješ, že nemám pravdu?
Reagovat
Ondrej2280
Tak Pe3ik sa tu viditelne bavi na vlastnej hluposti plus este par ludi ku tomu:)
Reagovat
Pe3k
To máš pravdu synečku, bavím se smile
Reagovat
Amputace
:D Schopnost bavit se nad vlastní hloupostí může být známka jisté inteligence. Takže dobře pro tebe.
Reagovat
Amputace
Jinak ty jsi měl mít ban už roky. To samozřejmě víš stejně dobře jako já.
Reagovat
Pe3k
Já tady lidem bezdůvodně nenadávám, já tady neposílám lidi do gulagu apod. to jsou praktiky fanoušků Nadala...Admini byli k Vám až příliš a dlouho tolerantní, to byla chyba, ale postupně se to tady pročišťuje, díky bohu.
Reagovat
Amputace
Dělal jsi to roky. Nezapomínej, s kým si píšeš. Já nemám jepičí paměť a TP pro mě nezačal včera.
Reagovat
paddy
přitom v lednu jsem to tady opakovaně dával, ale lidi nečtou a mají svou pravdu

chybu udělala AO, která uvedla hráče v omyl a vláda Tileymu psala v listopadu, že covid positive neumožnuje vstup do země smile

Djo sice za to nemohl, ale jelikož v imigračním formuláři lhal o cestování do zahraničí před vstupem do AUS, tak stejně by se země nedostal ani očkovaný (porušení karantény účastí na veřejných akcií s fotkami necháme stranou)

The letters show that Mr Tiley, Tennis Australia and the Australian Open were fully aware that Djokovic's basis for his exemption was invalid.

dám radši dva odkazy, doba archivace bývá
oficiální vládní dopisy jsou součástí článků smile

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10378491/Novak-Djokovic-Letter-proves-Tennis-Australia-wrongly-told-unvaccinated-players-enter.html

https://thewest.com.au/news/novak-djokovic-greg-hunts-letter-to-tennis-australia-about-medical-exemptions-revealed-c-5205643
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dobře, dejme tomu, že tohle je pravda.

ale pak mi, prosím, někdo znalý vysvětlete, proč ho soud do země pustil a proč výjimku obdržel nejen od australského tenisového svazu, ale i úředníků státu Victoria, nezávislé komise, která o tomto rozhodovala. to totiž podle mě vylučuje tu možnost, že by nestačil pozitivní test.

dále bych chtěl vědět, proč ministr Hawke jako důvod deportace uvedl to, že Djokovič je antivaxer a má negativní vliv na australské obyvatelstvo... proč tedy prostě nebylo oficiálním důvodem to, že Djokovič nesplnil podmínky pro vstup do země (protože je splnil?).

pokud by to bylo tak, jak píšeš, nemuselo by se nic tak zdlouhavě řešit, podle mě má správnou verzi BBC, ale třeba máš pravdu ty. to se každopádně asi nikdy nedozvíme.
Reagovat
paddy
Chybu udělalo AO společně s Victorií, Djo přijel v dobré víře, přitom podle federálních nařízení nesměl, ale to nevěděl. Oni vlastně hráčům lhali.

Soudce v principu nemohl rozhodnout jinak, protože tam bylo vícestranné pochybení a Djokovič přijel v dobré vůli. Soud pouze rozhodoval v otázce víza.

Federální vláda nastavuje pravidla vstupu do země. Stát Victoria nemá pravomoc, ale byla v tom zamotaná, protože Tiley s ní také komunikoval. Ale stát Tileymu v listopadu psal, že výjimka není možná.

Hawke pak řešil problém, že kdyby tam Djokoviče nechali neoprávněně (Djo ve skutečnosti neměl nárok na výjimku), pak jak může žádat obyvatele, aby dodržovali tvrdá opatření, když to neplatí pro všechny. Bylo to medializované, takže to nemohli zamést pod koberec.

Austrálie měla tvrdý a dlouhý lockdown. Hawke stejně jako soudce neměl na výběr. Vedle toho bylo veřejné mínění silně proti Djokovičovi.

Hawke musel najít i zdůvodnění, takže se nabízelo to, jak píšeš. Každá celebrita má silný mediální dopad na veřejné mínění. A myslím, že nešlo opět sebrat vízum, protože by to bylo proti soudnímu rozhodnutí, takže to zdůvodnili jinak.

Za mě tam byl velký šlendrián, ale navzdory dobré víry Djo neměl zákonné ani morální právo vstoupit so země, protože kdyby formulář vyplnil podle pravdy, tak by se do AUS nedostal. 14 dní před příjezdem se nesmělo cestovat do třetí země. Na Vánoce byl v Srbsku a na Silvestra ve Španělsku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za super shrnutí. takže ale (nejsem právník) laicky mám pravdu, že Djokovič výjimku splnil, a je jedno, že to bylo pochybení úřadů.

nebylo tam náhodou něco o tom, že to špatně zaškrtl (cestování do třetí země) a v tom případě by musel do karantény, kterou stíhal, aby mohl hrát AO? nemyslím si, že tam bylo něco o tom, že se nesmělo cestovat do třetí země, jen by musel do karantény. už se mi to nechce hledat.
Reagovat
Ondrej2280
:))) sam si s tym zacal a nakoniec si to ani nevies poriadne obhajit:))) ale suhlasim, paddy to zhrnul dobre:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
co si zasluzil?:) za hlupost existuju nejake zasluhy ?:)...neexistuju.. , kvoli ignoracii pravidiel pre vstup do krajiny šaškoval ca 10 dni a potom sa ubliženy a uplakany vybral nazad do rodneho Belehradu

ano, ale kedze podmienka vstupu bola s ockovanim, tak je pravo toho statu ho odoslat zas pekne nazad..

tak ale to s paddyho shrnutím nesedí... on výjimku dostal, proč by tam nejel? a je jedno, že to bylo pochybení státu, což se ukázalo až později, jaká tedy hloupost?

evidentně, jak píše paddy, to Austrálie celý udělala blbě, a proto Djokoviče poslali domů za důvod, který uvedli... takže z toho pro mě vyplývá, že Djokovič tam jel oprávněně, jestli je pravda s tím cestováním do třetí země a nemožnosti tam hrát, tak proč ho teda nevyrazili na první dobrou?

za mě je tam spousta nesrovnalostí, kdyby to bylo tak jednoduchý, jak ty píšeš, tak se s ním asi u prvního soudu nemažou... ale jak říkám, já jsem laik a houby tomu rozumím a už to asi nemusíme ani řešit, protože mě to nějak nepřesvědčilo, za mě z toho vyplývá, že Djokovič výjimku dostal, a proto tam jel, a to jsme spolu řešili. paddy mi tu na rozdíl od tebe podal jasný argumenty, který způsobili to, že už nejsem 100% přesvědčený o tom, že to bylo tak, jak jsem psal v prvním příspěvku.
Reagovat
Ondrej2280
pozri, djoker si tam kopu tych nezrovnalsoti spsobil sam tym aj ako to prezentoval, raz bol po covide, raz zas nebol..na karantenu po navsteve esp akosi zabudol a podobne..keby vsetko splnil ako mal, proste a jednoducho by tam hral, ako ostatni hraci..a vo finale, ty si zacal tuto diskusiu, ja som len opisal skutocny stav ako to cele pre neho dopadlo, na tom nie je co rozporovat alebo si domyslat, proste tak to v realite dopadlo a bolo to okorenene na zaver aj divadlom zo strany jeho rodiny...a roznych prehlaseni ku tomu, co povazujem skutocne za hlupost:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já s tebou souhlasím, že tam bylo spousta nesrovnalostí, ale mně se jednalo čistě o tu výjimku a že je hloupý, to mi tam nějak nesedělo, proto jsem se ozval. já myslím, že tu výjimku dostal, ať už to bylo pochybení úřadů, takže proto tam přijel, proto jsem psal.
Reagovat
paddy
Ještě upřesním, stát Victoria (něco jako náš kraj) vs. stát Austrálie (tedy federální vláda), aby se to rozlišovalo.

Tiley to špatně vykomunikoval a na základě komunikace s Victoria byla výjimka. Kdo ví, kde skončil federální dopis. Někdo z AO musel pochybit.

V našich poměrech jako kdyby Praha udělila výjimku v rozporu se zákony/nařízeními ČR.

Z mého pohledu může Djokovič maximálně žalovat AO s Victorií za utrpěnou škodu.
Reagovat
Ondra979
tak, a potom neni divu, ze narizani/pravidla na urovni cele zeme jsou nadrazene mistnim pravidlum..a o tom to cele bylo
Reagovat
Vlk-v-trave
Byla tam ta karantena.
Reagovat
paddy
14 dní karanténa byla možnost, ale v jeho případě bylo cca týden do turnaje. Otázka, jak by se rozhodl bez výjimky, přijel by, protože by nemohl trénovat (asi pouze hotel) a kdy? Myslím, že hráči mohli přijíždět již od začátku prosince. Ale kromě celkově 4 či 1 z top100 nikdo neměl problém.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
čtu, že přijel ve středu 5.1., turnaj začínal 17.1. v pondělí, jeden den mu tam tedy hapruje, ale Kecman i AO by na něj určitě do středy 19.1. počkalo, tak by turnaj zahájil o den později, než je obvyklé (můj názor).

každopádně výjimku ale dostal, jestli v něčem lhal, nebo ne, o tom jsme se tady nebavili. mně šlo hlavně o tu výjimku. můžete mi teda potvrdit, že ji dostal, ale dostat ji neměl (pochybení úřadů)?
Reagovat
paddy
Tam byl řetězec událostí, který skončil deportací po rozhodnutí Hawkeho. V tu chvíli karanténa byla mimo hru, protože musel pryč. Má 3 roky zákaz vstupu do země. Ale existují výjimky. Dokážu si představit, že ji dostane.

Výjimka. Měl pokyny pro hráče, které něco říkaly, ale realita byla jiná. AO to mělo špatně. Výjimku nikdo nedostal, hráči jen měli pokyny, že se do země dostanou, pokud mj. budou COVID positive v posledních 6 měsících. Nakonec se ukázalo, že to není pravda.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to chápu, ale přece výjimku musel dostat (zřejmě tedy pokyny od AO a výjimku od státu Victoria), jinak by to nehlásil na sociálních sítích a první soud by mu neumožnil vstup do země, ne? přece by ho dovnitř nepustili jen kvůli tomu, že mu AO řeklo, ať dorazí, že je vše v pohodě.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
stát Victoria mu asi těžko napsal: přijeď na AO, je to v pohodě. ten mu prostě musel vystavit něco, na základě čeho mohl vstoupit do země (říkejme tomu výjimka jako ostatní).
Reagovat
paddy
Výjimka myslím nebyla na papíře. To se psalo zjednodušeně. Efektivně to znamenalo, že pokud vyhoví určité podmínce, tak nemusí mít očkování. Že ta podmínka nebyla pravdivá, se zjistilo, až na místě.
Reagovat
paddy
Beru zpět, ještě jsem zkoušel dohledat, a on dostal výjimku od Chief Medical Officer Tennis Australia.
To byla asi ta zdravotní komise. Ti ale rozhodli dle špatných podkladů.

Tento článek popisuje tu výjimku a dodává, že TA chybně informoval hráče.

https://edition.cnn.com/2022/01/08/tennis/novak-djokovic-covid-australia-intl-spt/index.html
Reagovat
dappe
Soud v prvním případě neřešil splnění podmínek vstupu do země, ale procesní pochybení úřadů.

Od začátku případu bylo jasné, že ho tam nepustí, když i vlastní vinou (a také svého skvělého týmu právníků) vyšlo najevo, že lhal.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně ať už celý tento globálfašizoidními neoliberalisty záměrně vytvořený hnůj skončí - drtivá většina obyvatel Země s pozitivním přístupem k životu (a racionálně realistickým ke smrti) si ho nezaslouží smile
Reagovat
Ondrej2280
tak, toto je kalsicky koment ala k tenisu:))))a to je v pohode, ze ?:)
Reagovat
turista
Je to v pohodě.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Fandina
Nevím, jak to bylo, ale pokud přijel do země a měl problém s nějakým formulářem, tak kdybych to byla já, tak se se mnou nebude nikdo bavit a pomažu domů.
Nole je ale světoznámá osobnost, tak kvůli tomu bylo spoustu humbuku. A nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Škoda, že Nole nemohl hrát, ale je to pryč a snad se ty zmatky už nebudou opakovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bohuzel ta akce vyvolala plno emoci, a v emocich se nevyresi nic:)

Koukam, ze zustaly dodnes:D)

3 prosince vesel predpis, dle ktereho mel jit Djok do karanteny. Turnaj singlu by nestihl... AO informovalo spatne. Urednice postupovala spatne...

Pravnik mel vyzvu jako hrom... sel asi na to dobre hned od zacatku, aby ho dostal na turnaj... jenze nepocital s volbama... a ty ho dostaly.

Jak by to byl Pella, tak v te karantene tam sedi jeste dodnes:D A nebo by ho pustili bez problemu, nebot by zase urednice selhala, ale v jeho pripade, ten by tam prosedel kdo vi jak dlouho, je to magnet na pech:D

Rekneme ze Djok neumi pocitat, urednice neumi cist, AO neumi informovat, slendriani, novinari potrebuji prodat, hlavne prodat (sorry Ondro,:) a pravnik zustane vzdy pravnikem... je jedno jestli je 1+1=2. Vzdy zalezi kolik potrebujes aby ten vysledek byl:)

Soud byl ulet, ale co je dnes normalni, ze... druhy soud nebyl ulet, ale spis nejake krizove tazeni...uplny hnus...

Problem Djokovic je zajimavy spis tim, ze se s tim clovek setkava denne. Kazdy si vysvetluje predpisy dle sveho...tak ja se mu hodi... nikdo nikoho neposloucha, egoismus, ignoranstvi, atd. pak kazdy po sobe haze blatem... a nebo do toho naveze nejakou ideologii, vetsinou ulitlou.

Vadilo mi ze nehral, ale dle predpisu s tema papirama co mel by stihl start tak max. debla...
Reagovat
woody
Je tedy nějaká šance, že by mohl hrát na US open?
Reagovat
paddy
Na úvod toto nesouvisí s Austrálií a je to pouze věc amerických imigračních zákonů, které vůbec nesouvisí s tenisem a platí pro skoro 7 mld. lidí na planetě, nerezidentů, kteří by chtěli přijet do USA.

Nedá se čekat, že by vláda během měsíce něco změnila. Legislativa se nedělá přes noc, takže by něco už psali v novinách, což se neděje. Sám Djokovič řekl, že výjimku nečeká, jen doufá, že se změní pravidla.

Bohužel existuje mnoho typů víz a laik se v tom nevyzná. Našel jsem výjimky pro letecký personál, příp. profesionální zaměstnání nebo tam budou osoby důležité pro stát. Tenisté mají určitě nějaké instrukce, a jelikož Djo s tím nepočítá, tak se to na ně asi nevztahuje
Reagovat
Nola
bola som obvinena, ze nerozumiem tenisu, asi z dovodu, ze som mala velky respekt ku Gyrosovi, ktoreho Nole do finale na W nikdy neporazil, na W hral vyborny tenis a je to super talentovany hrac, co som vzdy priznavala, aj ked som ho nemala v laske, ale niekto kto daval 1% Wawrinkovi vo finale, sa tvari ako najvacsi znalec tenisu :D a popritom, ak by Gyros nezlyhal na servise v 3.sete mohol zapas dopadnut aj inak, Gyros totiz nie je ziadny otloukanek, ufnukanec a mental... povodil si uz viacerych hracov B3, iba tolko
Reagovat
Ondrej2280
ak si davala jedno percento wawrinkovi, tak to je fakt neznalost, lebo ten na rozdiel od kyrgiosa ma rozdielove udery..a preto aj dokazal big 2 vo finalovych zapasoch porazit, a djokera viackrat..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
máš úplně stejný výrok jako tenkrát Forehand, a sice "nesplnil podmínky pro vstup" :D

tak ještě jednou... Djokovič podmínky pro vstup splnil, a to na základě pozitivního testu z prosince, výjimku schválil australský tenisový svaz a také vláda státu Victoria, kde se Melbourne nachází.

imigrační mu ovšem víza zrušilo, proto byl první soud. ten rozhodl ve prospěch Djokoviče... podmínky splnil a víza byla obnovena. vážně si myslíš, že by ho soud do země pustil, kdyby vše nesplnil? (k smíchu)

následný soud byl kvůli tomu, že australská vláda v čele s ministrem pro imigraci Hawkem označila Djokoviče za antivaxera a znovu zrušení jeho víz si ospravedlnili tím, že přítomnost Djokoviče v Austrálii není dobrá pro veřejnost, vzhledem k jeho postojům k vakcíně (nikdy nikomu neřekl, aby se neočkoval, naopak sám podporoval vakcinační centra, pokud se nepletu), takže prostě politický hon v době před volbami.

nejprve si něco o této problematice načti, než začneš psát takové kraviny. vše jsem si ještě pro jistotu ověřil na BBC, abych si nic nevymýšlel...

a ano, tohle bych napsal o jakémkoli tenistovi, protože šíření mylných informací fakt nemám rád.
Reagovat
woody
smile
Reagovat
Ondra979
opravdu? prosim ozdrojovat, ja si to pamatuji tak, ze sice splnil podminky pro ucast na turnaji, coz se ovsem nerovna a neni ekvivalentni se splnenim podminky pro vstup do zeme a proto byl taky vyhosten..tak jak to teda bylo? ja verim porad teto verzi
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://www.bbc.com/news/world-australia-60014059

určitě toho najdeš i více. je přece nelogické, aby ho soud pustil do země, pokud by podmínky nesplňoval. a další nelogickou věcí je, aby vůbec do Austrálie letěl, pokud by si nebyl 100% jistý, že podmínky pro vstup splňuje.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Jan Kodeš řekl, že nikdo z tenistů by se netáhl nazdařbůh daleko do Austrálie kdyby neměl ujištění, že vše bude v pořádku. A Djokoviče se zastal.
Reagovat
Fandina
Chyba se může ale stát, pokud šlo o výjimku nebo vízum. To se může stát každému, že něco může prošvihnout. Spíš to bylo všechno takové nešťastné, ohledně toho všeho.
Reagovat
Ondra979
nelogicke to mozna je, ale bohuzel se to stalo..pochybeni bylo i na AUS strane jak uz tady zaznelo, ale to neznamena, ze Djokovic podminky pro vstup splnil - to se proste nestalo
Reagovat
Ondřej.Jirásek
splnil, dostal souhlas od státu Victoria i tenisového svazu. to, že je neměl splnit, se ukázalo až později.
Reagovat
Ondra979
ale nesplnil, je to lez. ja mluvim o celem statu jako Australii, ne o svazove republice a pravidla statu maji v tomto pripade naprosto logicky prednost..fakt uz se v tom moc utapite, radsi priznejte, ze jste se mylil, nikdo neni neomylny
Reagovat
Ondřej.Jirásek
píšu sem naposledy... on podmínky splnil, jinak by ho tam nepustili a neposlali mu výjimku, kterou paddy nakonec dohledal. to, že je neměl splnit, se ukázalo až později. já se bavím ale o vstupu do AUS, je to chyba úřadů, nikoli Djokoviče, že tam přijel.

správně to mělo být tak, že mu měli rovnou odpovědět, že tam nesmí, že pozitivní test nestačí. to se však nestalo, což není jeho chyba. každý tenista by tam se souhlasem vlády a turnaje logicky přijel. asi tak bych to uzavřel.
Reagovat
Ondra979
porad nemuzu uplne souhlasit, on si to mohl myslet, ze splnil, ale nesplnil, jinak by ho nevyhostili, nesplnil zakonne podminky zeme, podminky svazove republiky nebo turnaje nestaci a je take mozne, ze to tusil, ale proste to risknul a veril si, ze ho jako tenisovou star domu proste neposlou..ale to se potom tezce prepocital..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
on si to nemyslel, on tu výjimku přece dostal. a oficiálním důvodem deportace nebylo to, že nesplnil podmínky pro vstup do země, o tom už se tady taky psalo.

už to nerozebírejme, pravda je třeba někde uprostřed :) užijme si hezký počasí ;)
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, jdu dokoukat dnešní etapu na kurty k pivu smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Asi tak:)dohodnime sa tak ze napriek tomu ,ze si tu po mne tvrdo vystartoval,tak az taku pravdu si nemal:))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tvrdě vystartoval? tak to fakt ne.

ne, měl jsem pravdu, že výjimku (splnil podmínky) dostal a na základě toho tam jel, za tím si stojím ;)
Reagovat
Ondrej2280
Chlape kecas ,kecas a kecas..nic ine..djokovic ani sam.nevedel ,kedy bol pozitivne v decembri testovany a laviroval tam ako cirkusak...kazdy den nieco ine:)keby splnil vsetko ako ostatni tak by tam.proste bez problemov hral..tak ako ini,a vyhovorky typu vlady ,rezimu a podobne...to.som tu uz od par uzivatelov cital,ale teda neveril som ,ze to.pouzijes aj ty ako.spravca portalu:)
A druha vec,co tu ku mojmu nicku neustale davas nejake prirovnania s Forehandom?..uz som.ti raz pisal ,ze s nickom Forehand nemam nic spolocne tak sa toho drz.
A pokial teda tu robis ty spravcu tak to.robis mimoriadne tragicky a tendecne...tu si.pomozem s FH a to tym,ze mal pravdu ,ked sa tu vyjadril ku tvojmu spravcovaniu.
Reagovat
gigin
Běž prosím na tenisportal bodka eská. Dopo, dovi, do pi...
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to nejsou žádný výmluvy, to jsou oficiální a seriózní zdroje, na rozdíl od tebe. navíc ta kauza byla i tady na TP z oficiálních zdrojů dost podrobně sledovaná. covid test v tom nehrál žádnou roli, hrál roli pouze v získání výjimky.

to, že něčemu věříš ty, neznamená, že máš pravdu. zatím jsi nepředstavil jediný argument, proč by měla být tvá verze pravdivá (protože není). já jsem ti tu naopak napsal, jak to bylo, a to nikoli z mé hlavy, ale z oficiálních zdrojů. pokud chceš zpochybňovat pravdomluvnost BBC, ČTK a dalších zdrojů, které si nevymýšlí fantasmagorie jako ty, tak seš hodně mimo.

pokud se ti nelíbí, jak je tento portál veden (snažím se to dělat maximálně spravedlivě), nikdo tě tu přece nedrží.

a když dokážeš označit člověka, který má jiný názor než ty na zápas za někoho, kdo nerozumí tenisu, tak si o tobě myslím své. můžu jen doufat, že člověk jako ty nemá moc ovlivňovat druhé. a určitě se nebudu držet tvých rad ani názorů. ty umíš svůj názor maximálně zdůvodnit slovy "nevěřil jsem, nevěřím", místo toho, aby sis o tom zjistil maximum možných informací, když už se chceš k něčemu vyjadřovat. s tím bys neuspěl nikdy nikde.
Reagovat
Nola
snad raz narazi, ked stretne niekoho podobneho ako je on sam, takeho ktory bude trvat na svojom klamstve a nepomoze si ani ked tu svoju pravdu bude mat podlozenu dokazmi
Reagovat
gigin
Strašně arogantní synek. Všude byl, všechno zná, od všeho má klíče. Pak vole napíše, že Bernie je stejný level jak Kyrgios. Těžko pohledat většího hňupa.
Reagovat
Nola
jj, arogantny a sebestredny jedinec, bez kuska moralky a naj na tom je, ze inych si dovoli kritizovat a posielat ich niekam - trebars Fulneka, ktory je oproti nemu baranok
Reagovat
FulnekUltras
boží ;-))) smilesmile
Reagovat
D@nny
Ty jsi vazne neuveritelne hloupa pi... Psychopat Fulnek tady verejne popira masakrovani civilistu na Ukrajine. Obhajuje tady kazdy Putinuv krok a valku, kterou Putin rozpoutal proti suverennimu statu, nazyva "specialni protibanderovskou operaci". Zapad oznacuje za proamericky smejd, financparazitni globalni zrudy... A ty o nem napises, ze je "baranok" proti Ondrejovi2280. Uvedom si devce, ze ten Psychopat tady verejne obhajuje masove zabijeni civilistu na Ukrajine, ktere podle mnohych uz hranici s Genocidou.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
už dostal ban.
Reagovat
turista
Taky jsem žádal ban pro nick Krisboy za opakované urážky i pod tímto článkem. Ale ještě jste si ho patrně nepřečetl.
Reagovat
Nola
moja reakcia sa vztahovala na predchadzajuci clanok s Goranom...., vsetko tu necitam a k vojne sa nevyjadrujem, na to su ine portaly.... moje vyjadrenie sa tykalo vyslovne tenisu a ucasti Novaka na AO a USO, kde ho poslal FH niekam...
Reagovat
Ondrej2280
To kto mal pravdu alebo nemal bolo vo vysledku preukazane tym ,ze djoker cestoval domov,nebudem ti tu dohladavat nejake clanky o tom,myslim,ze ich na webe najdes 100vky a vybral si si taky,ktory ti vyhovuje.
Ze to spravcujes zle,je jasne z toho ako sa ru rozvijaju rozne stupidne konspiracne teorie a ty to este aj podporujes..
Ked sa vyjadrujem.k tenisu,tak si to viem vzdy podlozit a ked tu niekto prevazne rozvija rozne konspiracne geopoliticke teorie a tenisu sa venuje jednou vetou ,tak ano,taky clovek tenisu nerozumie
Reagovat
Nola
chod sa liecit Forehand, kde je tvoje presvedcenie, ze ty pod inym nickom nestupis na TP?
Reagovat
Amputace
Jestli nedokážeš poznat - ze způsobu psaní, uvažování, předkládání argumentů -, že Ondřej FH opravdu není, tak se možná někde stala chyba ;)
Reagovat
Nola
kludne bud o tom presvedceny
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sry, ale FH byl důvtipnějšísmile
Reagovat
Amputace
Tak já se v psaném projevu docela - troufám si říct - vyznám a takhle FH rozhodně ani zdaleka nepsal. Jediné, co Ondřejovo vyjadřování spojuje s FH, je Slovenština. Ve zbylých ohledech je to úplně jiný styl, stavba vět, způsob vrstvení myšlenek a argumentů a v neposlední řadě humor, který měl FH vpravdě velmi specifický a se svým stylem projevu velmi úzce spjatý. Ale mysli si samozřejmě co chceš, jen v tomto případě nemáš pravdu.
Reagovat
Marduch
Obdivuju jistotu tvého usudku:-) Nebo jinak, je mi jasný, že FHda bys nikdy neprasknul, ba naopak, podpora dlouholetému kolegovi by pro mě byla úplně logická:-) Jinak nemám jiné vysvětlení, proč byses nechal opít rohlikem.
Reagovat
Amputace
Ve vyjadřování je nespojuje absolutně nic kromě Slovenštiny, to je fakt. Z hlediska názorů vlastně jen to, že oba fandí Nadalovi. Takže je-li Ondřej skutečně FH, dal si velice záležet, aby to zakryl, změnil styl vyjadřování i uvažování, očesal svůj humor, což by se nepodařilo jen tak někomu, ale člověku s poměrně značným literárním talentem. Vlastně tím skládáte Forehandovi poklonu, že by byl něčeho takového schopen :)
Reagovat
Pe3k
Moc záležet si na tom nedal, protože jediný kdo mu naletěl si byl ty smile
Reagovat
Amputace
Jsi vážně hloupý. Nečteš, nevíš, tvůj problém. Když nepoznáš dva úplně odlišně se vyjadřující lidi, které spojuje akorát stejný jazyk.
Reagovat
Ondrej2280
nechaj to tak, to im nevysvetlis....) oni maju FH pred sebou stale mam taky dojem:) a teda uznavam, aj FH kvality, ked sa takto nezmazatelne zapisal u niektorych miestnych pisatelov, ze ho vidia aj ked tu uz vlastne nepise.))
Reagovat
Amputace
Právě že asi nezapsal, když už si Petřík ani nepamatuje, jak si ho tady FH mazal na chleba. Proti němu vždy působil jako tupoň, který sotva vylezl základku. Teď se to snaží zakrývat nějakými "retardy", k čemuž se FH opravdu snižoval, nicméně to stále mělo pořád tak tisíckrát vyšší literární úroveň, než když se něco rozhodně napsat tento průměrák.
Reagovat
Ondrej2280
Ja ti neviem:) ked to tu tak sledujem tak FH teda pouzival este jemne vyrazy:):)..skoda toho jeho banu:))))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
škoda se s tebou bavit. já na rozdíl od tebe jsem ti tu odzdrojoval to, co se píše oficiálně, ty jsi svou neoficiální verzi neodzdrojoval ani jednou a raději nebudu tvoje zdroje ani hledat, bulvár nečtu.

jediný konspirátor jsi tady v tuhle chvíli ty, když neumíš svůj názor nijak podložit nějakým seriózním článkem, já jsem si příspěvek výše nevycucal z prstu jako to děláš ty.

tím debatu končím, protože to nikam nevede, soudě z tvých reakcí neumíš respektovat názor druhých a ještě řekneš, že si vyberu to, co se hodí mě, protože se ti prostě nelíbí, že bys nemusel mít pravdu. navíc nemáš jediný důvod si myslet, že fandím djokovičovi. nebo už se teda k federerovi přidal i djokovič? zajímavé...

hezký večer.
Reagovat
Ondrej2280
Ja popisujem vo svojich komentoch ohladom deportacie djokera realitu, teda to co sa udialo v skutocnosti a ty tu predkladas nejaku svoju teoriu o tom, ze za to mozu volby v australii, kto z nas dvoch teda konšpiruje ?...uz FH ti tu pisal, ze tu nema potrebu prispievat pod nejakymi inymi nickmi,ja som ti to psial tiez a napriek tomu nesutale konspirujes o tom, ze FH vystupuje pod mojim nickom...takze zas tvoj blud a konspiracia...a za zle povazujem to, ze spravca portalu nielen taketo teorie ticho podporuje ale dokonca s nimi aj sam prichadza, preto to podla mna robis zle a tendencne...a co sa tyka toho, komu fandis, to je mi uplne jedno, nikdy som tu nepoprel to, ze djoker je hrac , co sa zapsiuje do dejin tenisu spolu s rafom a fedexom, takze s nejakym fandenim/nefandenim tu na mna nechod ani nahodou...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
máš úplně stejný výrok jako tenkrát Forehand, a sice "nesplnil podmínky pro vstup" :D

takže tohle znamená, že nutně musíš být forehand? nemůže to prostě znamenat to, že máte stejný názor předložený stejnou větou?

achjo, bavíš se o nesmyslech, podstata ti uniká, měj se.
Reagovat
Ondrej2280
nie, pisal si to v komentoch predtym, a dobre to vies,ked si tvrdil, ze si presvedceny o tom, ze som FH, mas kratku pamat ako spravca veru:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nejsi normální, tohle jsou moje komentáře:

máš úplně stejný výrok jako tenkrát Forehand, a sice "nesplnil podmínky pro vstup" :D

Ondrej2280 - myslel jsem si zpočátku, že je to FH a třeba je :D se zbytkem nemůžu souhlasit, protože o tom nic nevím.

tyhle dva komentáře říkají, že jsem si stoprocentně jistý, že jsi FH? nemluv za ostatní, prosím.

vyhledáno přes náš systém, najdi mi prosím můj komentář, kde píšu, že jsem přesvědčený o tom, že jsi FH.
Reagovat
Ondrej2280
bolo to v prispevku kde si hodnotil mna, mam taky dojem Amputace a Rafaeoli..( mozno si tiez obaja spomenu :)...mna si ohodnotil s tym, ze aj tak si myslis, ze som FH :) ja som ti na to odpisal, ze nie som:) čekol som to smerom dozadu v diskusiach , ale ten prispevok od teba , tam uz jaksi neviem najst...)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak to asi myslíš ten, na který jsi teď reagoval.

Ondrej2280 - myslel jsem si zpočátku, že je to FH a třeba je :D se zbytkem nemůžu souhlasit, protože o tom nic nevím.

to máš fuk, pokud budeš dodržovat pravidla, tak je mi jedno, jestli jsi FH, nebo nejsi.
Reagovat
Marduch
Opravdu? Takze Forehande, slez z toho lustru, není duvod tam nadále zůstávat. A na to, cos nám napsal do zpráv možná časem zapomeneme;-)
Reagovat
Ondrej2280
Neviem teda co vam Forehand pisal do sprav, ale vidim, ze tu teda bol vcelku popularny:)) inak uz sa tu ku tomu vyjadroval aj FH, ak si to nezachytil, tak smola, spravy tykajuce sa jeho adresuj inam...dik
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A nenaučí se chápat text a nenaučí. Jako ikdo nejsme talent na všechno, pak tady ale nezanášej server těma kravinama, co píšeš. Už poněkolikáté někdo vo voze a ty vo kozesmilesmile
Reagovat
Nola
smile ako som nedavno pisala je to nove FH alter ego

smile
Reagovat
Ondrej2280
Ked som pisal o ludoch co tu nerozumeju tenisu,tak to bolo Nola myslene na teba..aby si si to teda presne vedela vylozit:)
Reagovat
Nola
nazor od klamara mi je ukradnuty
Reagovat
Ondrej2280
Nola -ku tebe je skoda sa vobec vyjadrovat , tenisu nerozumies a dalsie veci ako anglosasi:)) a podobne, to si myslim , ze normalny clovek si spravi usudok sam

Fulnek- tak tu som ohladom tensiu nezachytil absolutne nic, aspon teda za cas , co som tu:)

Gigin-vid Fulnek:)

spolocny znak vsetkych troch-konspiracie mimo tenis:)..teda asi 4och:))
Reagovat
Fandina
Hezký večer Forehande, zdravím. smilesmilesmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
paddy
takové Rafaeolistické (optimistické)

21 10 %
22 8 %
23 16 %
24 22 %
25+ 45 %

YT: Paul Martin - 18 tis. hlasů

25+?
A není to málo, Antone Pavloviči? smile
https://www.youtube.com/watch?v=-h5apYh_l8k

(protože Alcaraz jich bude mít až 30)
Reagovat
Orgasmator
30+ to už bude na zkušenosti... a ve 40ti Grand Slam smile takže netřeba se vzrušovat smile
Reagovat
ondra25
S tím Alcarazem bych si nebyl tak jistej 30+ Gs ,smile
Reagovat
paddy
Djokovic Sings "Englishman In New York"
USO - Angličan Murrray ano, Srb asi ne smile
https://www.youtube.com/watch?v=ht1JWD-mThI&t=11s

a s bratrem Djorde
https://www.youtube.com/watch?v=YZlxkffBNfc

a co na to pan Košťál?
https://www.youtube.com/watch?v=TDk5fA_MvO4
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/12/box-nick-ser-incomodo-no-no-regane

Zajimavy clanek pred chvili vydalo PDB.

Kyrgios ma sice team, ale stale bez trenera. Da se rict - a ted Kozorohu, nabo Paddy opravte, ze tu mame asi historicky pocin hrace bez trenera ktery dosel do finale Wimbledonu!

Box - jeho tym hlavne funguje, aby se mohl na nekom vybit, a ne nekde jinde :)))

Stale zastava myslenku hry bez trenera. Coz muze byt i dobre pro zdravi takoveho trenera, pokud by to nebyl BigMac...ze:D

Horsi situace je s jeho Mamou, ktera proste jeho zapasy nesleduje, nedokaze se smirit s jinou tvari syna na kurtu... uf... musi to byt asi fakt tezka naloz pro mamku. Mimo kurt se snazi, ale jeho ulety na kurtu neni schopna proste prijmout... Mama je proste mama... ted uz chapu tu jeho odpoved, kdo je pro neho inspiraci...

Kazdopadne Matka zkusila udelat vyjimku a pustila si v televizi finale Wimbledonu. Vydrzela do stavu 1:1. Pak sla spat, a nechtela vubec o tom myslet.

Behem GS ci jinych turnaju si cetla pouze rano vysledky.

*
Nick Kyrgios tak stale zustava jedinym hracem Open Ery, ktery vyhral 2 turnaje kat. 500 bez trenera, a dokonce bez spec. boxu, ktery je jeho hromosvodem.
Reagovat
FulnekUltras
a na GS jeho čas ještě přijde - o tom jsem přesvědčen
Reagovat
paddy
role trenéra je přeceňována, podívejme se na Plíškovou nebo Spartu

já se třeba obejdu bez trenéra celý život, na druhou stranu některé holky z WTA určitě s trenérem žijí smile

je to o preferencích smile
Reagovat
Amputace
Zrovna Sparta je hodně špatný příklad. Ta na neschopnost najít trenéra schopného splynout s týmem a konceptuálně s ním pracovat, dost doplácí. Tam to není o hráčské ne/kvalitě, ale právě o trenérovi. Podobný příklad je v Anglii Manchester United.
Reagovat
paddy
tam je špatná kabina složená z žoldáků, tam by neuspěl ani Guardiola
Reagovat
Ondrej2280
Kazdy futbalovy trener ma nejaku filozofiu ako chce aby hral tim a ku tomu samozrejme na realizaciu svojho.potrebuje jednotlivcov:)ak ich trener sparty nebude mat podla toho co chce hrat tak zas neuspeje ani sparta ani on.....zbytocne budem chciet hrat tiki taku s jednotlivcami ktori maju 190 cm a spracovanie lopty na 3 dotyky..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
jasneeee:D a proto ho ma kazdy...
...a ted otazka proc asi?
Hadej, hadej hadaci:)
ale statistika na to nestaci:)
Reagovat
Ondrej2280
To by som si pozrel Big Mac ako trener kyrgiosa:))))
Reagovat
expert69
Djok zaslouženě, ve všech ohledech lepší než gyros, který ale měl šanci, ale ten gem na jeho servu za stavu 4:4 a 40:0 to slušně dosral a mohlo být drama. Letos jsem cítil, že by ho tam rwfan vystřílel, djoko nebyl úplně top. Nicméně v důležitých chvílích ukázal kvality a klid. Gratulace nolefans. Kvůli přesvědčení má těžkou sezónu ( o tom jestli je jeho přesvědčení správné už nechci mluvit) a Wimbledon je pro něho určitě satisfakce. Uvidíme co US jestli ho pustí, já osobně bych rád ještě jednou viděl US finále djodal.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
Myslím, že by Nadal Wimbledon přes Djokoviče nevyhrál kdyby se nezranil. Tady to bylo dříve Federerovo a dnes Djokovičovo. Novak ve finále od 2.setu dobře podával, minimálně chyboval a na bekhendu byl téměř bezchybný a excelentní. Tohle by Rafa neprolomil.
Reagovat
Tennisfan77
Rafa by nehrál jako Kyrgios bez backhandu, má mnohem lepší return a měl by mentálně navrch. Já myslím, že Djokovič byl za tu skreč hodně rád.
Reagovat
Orgasmator
zas 9 let Novaka neporazil mimo antuku... a na trávě už 14 (naposledy F v Queensu), to by mu moc psychicky nepřidalo.
Reagovat
Amputace
A kolikrát na té trávě spolu za těch 14 let hráli...? Představ si to: je to už čtvrtý rok, co Djokovič neporazil na trávě Nadala, a dokonce 21 let, co na ní neporazil Federer Samprase... Jinými slovy: statistika úplně o ničem. Realita je taková, že na trávě odehráli všeho všudy tři extrémně těsné zápasy (jeden sice vyhrál Djokovič 3:1, ale přesto šlo o vyrovnaný tenis, v němž se úporně bojovalo o každý fiftýn a gem). Jejich případný zápas na trávě by byl na letošním Wimbledonu absolutně otevřený.
Reagovat
Ondrej2280
Dobry postreh,ked aa tu uz rozoberaju tie statistiky:)
Reagovat
Orgasmator
tak statistiky jsou neúprosné, řeč byla na téma mimo antuku a to odehráli 10 zápasů s velmi negativním poměrem setů.. (což by na psychiku asi moc povzbudivé nebylo) smile Nicméně argument s tou trávou uznávám, to je spíš perlička smile
Reagovat
turista
Kyrgios nehrál bez bekhendu. Zas tak bych ho nepodceňoval. A Novak nad ním nikdy nevyhrál tak to měl těžší než kdyby proti sobě měl Nadala, kterého porazil 30x a jehož hru zná jak své boty.
Reagovat
paddy
což ukázal na letošním FO smile
Reagovat
Ondrej2280
Tak takuto extremnu hlupost napisat,to je umenie u cloveka co posobi na portali o tenise:)))jasne radsej s nadalom ,kde poprehraval gs finale...s chlapikom co ho 29 krat porazil a je povazovany za najvacsieho fightera na okruhu na kurte:))aj ja by som na djokerovom mieste hral s rafom:))))))
Reagovat
turista
Nevzal jsi v úvahu, že na trávě topspiny nefungují tak jako na antuce. Navíc Djokovič před Wimbledonem řekl, že chce hrát s Nadalem a porazit ho. Bude ho muset někde na podzim pořádně sejmout abyste Novakovi na Nadala věřili.
Reagovat
Ondrej2280
Na trave hrali vzdy vyrovnane a popravde ak to djoker povedal,tak si tym.len skodi..podobne vyroky mal jeho tim pred FO 20 ..a vies ako dopadlo to.finale.:) ale neviem,necital som ten vyrok
Reagovat
turista
Byl naštvaný, že na RG letos prohrál i když důstojně, žádný nářez.
Reagovat
Ondrej2280
Ak povazujes 7 uhratych gemov vo finale FO 20 za dostojne,tak.potom hej:)alw.asi.pises o tej poslednej prehre...a na tom.zapase aom.spozoroval vies co?..ze nadal mal vacsi drive po vyhre ako djoker..inak.povedane v rom zapase ho zlomil a to.si djoker tiez pamata;)
Reagovat
turista
Jistěže jde o ten poslední zápas.
Reagovat
expert69
Tak tady porazil nejlepší verzi fedexe. Djok hrál dobře, ale nepůsobil neporazitelně. Rafa letos má kolem sebe auru a i djoko to cítí. Každopádně djok zaslouženě.
Reagovat
Ondrej2280
A hlavne rafa vie hrat finale trosku inak ako kyrgios;)...to su dva dva uplne ine levely
Reagovat
Nola
keby bolo keby, boli by sme vsetci v nebi.... Fedexa porazil v roku 2008 /nabuseny Rafa s nekutocnym pohybom/, dnes sa pise ale rok 2022 a ak si spominam nedokazal porazit ani Novaka v roku 2018 v semi, ktory sa vracal po operacii, nerada sa miesam do fantasmagorii niektorych expertov, staci mi na to turista, ale pokracujte dalej, je to celkom zabavne smile
Reagovat
Vlk-v-trave
V Canbere uz ohlasil sve letni tour po USA a Kanade:)

Nick bude hrat ve trech turnajich a GS.

https://www.puntodebreak.com/2022/07/12/planes-kyrgios-verano-torneos-jugara

Klasika US Series, tedy Atlanta
Masters - Montreal
Masters - Cincinnati
USO

*
Dobre rozlozeny plan. Na USO by mel byt skvele pripraven.
Reagovat
Ondrej2280
blbe je u kyrgiosa to, ze on je schopny vypadnut v prvych kolach prakticky s hocikym, v jeho pripade to uz na opakovanie finale GS osobne moc nevidim...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to bylo... preci jen je tu jisty progres, ale nemyslim si hned, ze na hardu bude nekde ve finale... zalezi na lose atd.

Spis si myslim, ze ma sanci opet na trave. At uz Wimbledon, nebo jiny turnaj. Ovsem je to daleko... opiram to o jeho zmenu... pochopitelne nemusi trvat ani rok...

Ja ale stale cekam na tvou odpoved se seznamem tech podobnych sasku, jako on...:)
Reagovat
Ondrej2280
ja mu velku sancu nedavam, rok je dlha doba a sustredit sa na jedne turnaj v jeho podani, plus musi mat aj priazny zreb....nevim nevim:))...no podobny teypek ako on je napriklad jeho krajan Tomic, tiez velmi velky talent, ale viac šaškarne na kurtoch ako vysledkov...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tomic vic saskaren mimo kurt nez nakurtu, na ten se sotva doplouzi. Toho nesnasi i ten Kyrgios:)
Reagovat
Ondrej2280
co sa tyka vysledkov, tak maju velmi podobne, teda okrem tohtorocneho finale wimbl...
Reagovat
Tennisfan77
Kyrgios má o tři tituly více a skalpy celé BIG3.
Reagovat
Vlk-v-trave
spis uz velmi vzdalene... Bernie nema ani jeden titul, na GS jedno QF, a to uz si nepamatuje nikdo z nas. Ted neni schopny uz nekolik let ani poradne prelezt kvaldu na GS.

Toz to mas hodne velky rozptyl na to podobne vysledky:)))
Reagovat
Tennisfan77
Sydney, 2x Bogota a Chengdu vyhrál jeho jmenovec? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Omlouvam se Tomicovi, za ty 3 250tky.:)
Reagovat
Ondrej2280
tak som si to teda čekol , beriem vsledky na GS, a jedina odlisnost je Nickova Haluz na Wimbledone tento rok, ina skoro navlas podobne vysledky:) tak zas taky rozptyl to teda neni:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jestli to chces ignorovat, tak to muzem rovnou rict, ze Tomic je na tom podobne jak vsichni hraci, krom cca. 10 hracu:D
Reagovat
Krisboy
Tomic je stejně dobrý jako p.Berdych, Tsonga, Ferrer, Zverev, Raonic atd atd...smile
Reagovat
Ondrej2280
zas prrrr:))
Reagovat
Krisboy
Jaký prrr? Tys to naznačoval, já se tomu nesmyslu jenom směju.
A Gyros finále rozhodně neuhaluzil, hru na to má odjakživa. Letos se pouze dokázal více koncentrovat na hru. Pokud někdy dospěje a začne se chovat jako chlap, titul z Wimbledonu získá.
Reagovat
Ondrej2280
Kyrgios haluzi celu karieru...kde si ho pamatas,ze hral nejaky extra tenis ?;)..nikde..a ani ho hrat nebude pretoze je schopny vyhoriet s hocikym a hocikedy..tak tu z neho nerob nejakeho GS sampiona..a ma 28 rooov..to.uz neni ziadny talent ,ak chcel nieco vyhravat mal to dokazat doteraz..
Reagovat
Ondrej2280
presne tak podobne je na tom aj kyrgios:)
Reagovat
Tennisfan77
Výsledky na GS můžeš brát u BIG3 a Murrayho, u Tomice s Kyrgiosem musíš počítat kariérní úspěchy jako celek, zase tolik jich nemají. smile
Reagovat
Ondrej2280
a preto ich hodnotim podobne:)
Reagovat
Tennisfan77
Jako srovnávat podobně Tomice s Kyrgiosem je číčovina, sorry. Tomic mu nesahá ani po paty, objíždí challengery, prohrává s Masurem a Harrisem, to fakt nemůžeš udělat tohle. smile
Reagovat
Ondrej2280
kyrgios vyletel do jedneho finale GS s obrovskym stastim, to je cely rozdiel:)....neber posledne roky..jasne, teraz je uz peečku ale rovnako tam mohol byt aj kyrgios, ich styl je dost podobny....nemyslim teraz tenisovy:))
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, ale pořád Kyrgios vyhrál tři pětistovky, porazil dvakrát Djokoviče, třikrát Nadala, jednou dokonce na GS, jednou Federera, ten byl pro něj vždy problém, nevím proč. smile
Reagovat
Ondrej2280
Prehrava s nimi aj preto ,ze je slaby v obrane,nestaci ani pohybovo a ani kondicne a samozrejme hlavou..a to na GS vzdy rozhoduje
Reagovat
Vlk-v-trave
4 x 500stovky !:) Kdyz uz...
Reagovat
Ondrej2280
Vidim ,ze kyrgios tu ma svojich fans:))
Reagovat
Tennisfan77
Tokyo, Acapulco, Washington ne? Brisbane, Atlanta, Marseille jsou 250tky.
Reagovat
Orgasmator
Já myslím, že by Nadala v tom semifinále porazil, pokud by hráli. Už ho na Wimbledonu dal 3:1 a TBky většinou rozhodly. Bylo by to nejspíš těsné... (i když vlastně Rafa zdravý neprohrává smile )
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Krisboy
Tomic a Gyros velmi podobné výsledky? Ani náhodou.
Reagovat
EllNino
u Čechů máš zmínku o tenisové periferii :)
Reagovat
Vlk-v-trave
kde?
Reagovat
EllNino
Češi v akci :)
Reagovat
Vlk-v-trave
jj uz jsem to nasel:) ale diky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vubec by me nenapadlo hledat New Port v Cechach:)
Redaktori by se mohli aspon trosku zamyslet nad tim, aby tu mel New Port tradicne nejaky hlavni clanek... staci ho nazvat Sin Slavy a nechat na homepage v neprehlednete tyden:)

Jen aktualizovat zapasy komentare atd.

To by byla pecka... a turnaj by si to zaslopuzil, vzdyt je to dejiste prvnich GS USO.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/12/federer-no-creo-necesite-tenis

* Fedex se uz asi nevrati zpet na okruh. Je velmi spokojen s novou formou zivota. Plan je jasny LC, Basilej. A asi finito.

Tenis mu uz nechybi. Zije uz pomalu novy zivot...
... celkem pochopitelne, ale trebas udela jest vyjimku s jednim Wimbledonem. Ikdyz to asi nevypada. Spis to vypada, ze se mu proste uz nechce... vratit do toho hektickeho cirkusoveho rytmu...

To znamena, ze ho na 99% divaci uvidi letos naposledy na kurtech.

Ale dejme mu jeste to forehandovske 1% :)
Reagovat
Marduch
Potreba ten konec oddalovat, jak to jen jde, nálepka "hráč" je pro sponzory mnohem zajímavější než "bývalý hráč". A že u Rogera nejde o pár desítek mega:-)
Reagovat
Marduch
Byť ano, s Uniqlo má kontrakt nehledě na to, jestli ještě hraje nebo ne.
Reagovat
Vlk-v-trave
To urcite za neho nekdo resi... nebo Mirka:) Pochybuji, ze se tim nejak trapi...

On hlavne resi domaci ukoly a vylety s detmi. To je ted, co ho zajima.
Reagovat
Tennisfan77
Když se podíváš na úspěšné tenisty/tenistky, kteří ukončili kariéru, nevidím ani jednoho, který by si stěžoval.

Po těch letech stresu, cestování a permanentního drilu to musí být něco neuvěřitelného, navíc s dětmi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ja s tim problem nemam:)
Reagovat
Tennisfan77
Já si ve výsledku myslím, že ani ti hráči s tím nemají problém. Ostatně ukončí kariéru a časem se vyserou i na nějaké rekordy, je to skoro jako po 20ti letech odejít z práce do důchodu, taky tě nezajímá, jaké má firma zakázky a zda je někdo lepší šéf než ty.
Reagovat
Tennisfan77
To je jasné, našel jiné hodnoty, totéž potká Nadala velmi brzy, sám Federer mu na Twitteru blahopřál k nadcházejícímu potomkovi a taktně dodal "Teprve teď zjistíš, jak je tenis těžký".
Reagovat
RFanousek
Tomu nevěřím. Příští rok ho ještě uvidíme. Punto de break není žádný zdroj.
Reagovat
Krisboy
Zdroj není Punto de break, ale Federer. Že by si vymysleli výrok, který nikdy neřekl? Možné to je, ale moc se mi to nezdá.
Reagovat
RFanousek
Zrovna před týdnem při tom ceremoniálu říkal že doufá že si ještě zahraje Wimbledon. To jsem slyšel na vlastní uši. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
PDB vychazi z dnesniho rozhovoru pro Holandske media. Nerikaji, ze by se nemohlo stat, ze se nevrati. Ale z rozhovoru je patrne, ze mu proste tenis nechybi, s tim, ze je prekvapen jak mu sedi novy zivot... a tezko si predstavit ten navrat do toho kolotoce. Potvrdil pouze LC a Basilej.

Davam tomu to jedno forehandovske procento:)

To ze by bylo hezke se nekde vratit hrat atd. jasne to preci muze rict... ale jeste to nic neznamena. Spis je asi vypovidajici, ze se mu libi nova zivotni role... a ani to necekal...asi...
Reagovat
FulnekUltras
dobrý gaučák z něj bude... ;-)
Reagovat
RFanousek
Já zkrátka nevěřím, že se bude vracet a trénovat pro dva turnaje. Nevěřím.
Reagovat
Vlk-v-trave
:) tak to chapu... jen predavam... ja bych tomu zase veril, ze se mu libi kontrolovat ukoly detem, bavit se s nimi, atd.

Ty dva turnaje... LC, Basilej ho nejak nezatizi...
Reagovat
Vlk-v-trave
se pise v expreskach.

Tak vcerejsi nocni zapas to castecne potvrdil, ale je nutno dodat, ze je tem hodne rezerv. Tezko rict jestli je bude Jack Ponozko schopny "zacelit".

Nebylo to vcera spatne, ale na servisu to zas tak jiste nebylo. Ve druhem kole ho ceka jedna z perel turnaje Bublik. A nevim jestli tohle obrozeni bude stacit.

Turnaj je jinak naslapany samymi perlami:)
Reagovat
Vlk-v-trave
neni vsechno cernobile jak se rika, a neni vsechno tak zle, aby vzdycky v tom zlem nebylo neco dobreho... v pripade Nadala to plati dvojnasob:)

O nekolik dni drive mohl zahajit svou 3 tydenni dovolenou na skutru a plavanim na Majorce.:)

https://www.puntodebreak.com/files/nadal-jetski.jpg

https://www.puntodebreak.com/2022/07/11/nadal-disfruta-vacaciones-mallorca-jetski

Tak hlavne, aby se s tim brisnim zranenim neutopil:) Kdo by nam potom vyhral RG?!
Reagovat
Rafaeoli25
I USO smile
Reagovat
Vlk-v-trave
To si prejes, nebo tvrdis?:)
Reagovat
Tennisfan77
On tvrdí, že Nadal musí vyhrát minimálně jeden z dvou nadcházejících GS, FO si pak pohlídá.

Jinak pro mě dobrá zpráva, příští víkend jedu na Mallorcu, skočím do akademie, mám to kousek od hotelu, možná tam Rafu potkám, kdo ví. smile
Reagovat
Ondrej2280
a mozno si aj zahrate, ktovie:)))
Reagovat
Tennisfan77
Na to nemám čas, už tak jsem rodinu překecal na tenhle výlet, zkusím, uvidím. Na ostrově ho hledat nebudu. smile
Reagovat
Ondrej2280
ako nebudes hladat?:)) on si najde teba..))
Reagovat
Tennisfan77
smile
Reagovat
Tennisfan77
Každý z BIG3 má cca 30% finálových GS zápasů, ve kterých porazil hráče, který nikdy nevyhrál GS.

Čili laicky řečeno, všichni měli pár walkout titulů. smile
Reagovat
Amputace
Ono to je takové zavádějící, tahle statistika. Třeba Federer porazil 2x ve finále Cilice, který jeden GS vyhrál, takže se do tvé statistiky neřadí, přesto bych neřekl, že je lepším tenistou, než byl v roce 2005 Puerta. 1 GS či 0 GS nemusí být až takový rozdíl v kvalitě tenisty, spíše to je pak otázka okolností, konkurence, losu, všechno je třeba zohlednit. Berdych měl svůj prime v dominantní éře Federera, Nadala a Djokoviče. Bylo pro něj rozhodně daleko těžší vyhrát GS než třeba pro Roddicka, asi největšího rivala Federera před příchodem Rafy. Přestože má GS, rozhodně bych neřekl, že je lepším tenistou než třeba Berdych či Soderling na vrcholu, kteří GS nezískali.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Tennisfan77
No, Roddick je určitě lepší tenista než Berdych a Soderling, má GS, několik GS finále, více titulu a byl n1, čili absolutně není o čem.
Reagovat
Amputace
No a co, že má více finále? Berdych hrál v daleko větší konkurenci, losy míval na GS tisíckrát těžší než Roddick při svém wimbledonském triumfu, to vůbec nic neříká. Berdych na většině GS, aby vyhrál, musel porazit alespoň dva hráče z big3, někdy dokonce všechny tři. Navíc tam byl ještě Murray. Totálně neporovnatelné. Roddick být vrstevník Berdycha, tak by si ani neškrtnul a 5 nebo kolik GS finále by určitě neměl - Murray, Djokovič, Nadal, Federer, všichni v pavouku, fakt si myslíš, že by dosáhl výraznějších úspěchů než Berdych?

Tvl, Čilič to samé. Ano, vyšla mu jedna sezóna, udělal GS, ale podívej se, co za walkover měl třeba ve Wimbledonu 2017 až do finále. O skreči Nadala a následném semíčku s Edmundem na AO snad ani nemá smysl se bavit.. Statistiky úplně o ničem. Jde o podobnou váhovou kategorii. Říct tenhle má GS a několik finále, je tudíž lepším tenistou, je dost krátkozraké. Berdych a Čilič jsou úplně srovnatelná úroveň, Roddick to samé. Dokonce i v éře Roddicka byli daleko lepší tenisté, kteří - často vinou zranění - GS nikdy nezískali, namátkou třeba Nalbandian, úplně jiná liga a GS nemá.

Ok, stejná logika. Nadal 22, Djokovič 21, Federer 20. 1. Nadal, 2. Djokovič, 3. Federer.
Reagovat
Amputace
Jo, a ještě samozřejmě je třeba dodat, že v konkurenci Nadal, Federer, Djokovič, Murray, všichni v nejlepším letech, by Roddick v životě světovou jedničkou nemohl být. Nedokázal jí být ostatně už jen v konkurenci Federera, natož všech čtyř. Takže argument, že Roddick byl světovou jedničkou a Berdych ne, je též zcela o ničem.
Reagovat
Tennisfan77
Jo, nicméně každý má 30% GS walkoverem a to je v pořádku, nemají si co vyčítat :)
Reagovat
Amputace
To teda mají. Je snad nad slunce jasné, že Federer vytěžil ze své konkurence nejvíce, respektive z období, kdy ještě nebyli Nadal s Djokovičem a Murrayem, potažmo se teprve dostávali do svého primu. Ale připadá mi už zbytečné to znovu řešit. Federer vyhrál snad 5GS přes Roddicka, který má jeden GS, dalších několik vyhrál přes Safina či Hewitta, kteří mají dva GS, říct, že Roddick je víc než Berdych, protože vyhrál finále GS proti Fererovi nebo proto, že se dostal do finále Wimbledonu přes Johanssona, je opravdu dost černobílé. Berdych snad 10x (a spíš vícekrát) vypadl na GS s někým s trojice Nadal-Djokovič-Murray a Roddick by na tom byl úplně stejně. Nebo mi snad chceš tvrdit, že by se přes ty čtyři dostával do finále GS, potažmo je i vyhrával?

Ta tvoje statistika 30ti procent je mimo a zkresluje skutečnou situaci, to se ti snažím vysvětlit. Soderling ve svém krátkém dvousezónním primu mohl mít v klidu 2 GS, jednou ho porazil Federer, podruhé Nadal. V letech 2009-2010 byl úplně v klidu kvalitou srovnatelný s Roddickem ve svých nejlepších letech. A GS nemá. Berdych 2010 to samé. Ferrer by v Roddickově éře též v klidu mohl mít GS a myslím si, že nejen jeden. Podobně jako Berdych snad 10x vypadl na GS s někým z big3, potažmo big4. To se nedá s Roddickovou situací absolutně srovnávat. A tvrzení, že Roddick je lepší hráč než Berdych jen proto, že dosáhl větších úspěchů v daleko menší konkurenci, prostě nemůže obstát. Na poměry toho, že část kariéry byl jeho největší konkurencí Hewitt či stárnoucí Agassi a pak několik let vlastně jen Federer, má těch GS ještě málo.
Reagovat
soloo
keby Federer nebol taky dobrý tak by tie GS vyhral niekto iný v ere do 09
Reagovat
Amputace
To je hluboká myšlenka.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Tennisfan77
Tady je samozřejmě otázka (tu RafaFan historicky zcela přehlížejí), jak by v éře 2004-2007, kdy Federer dominoval všemu a všude, hráli Nadal s Djokovičem ve stejném věku.

To se už nikdy nedozvíme, proto vždy argumentuji tím, že Federer je o generaci dozadu.

Djokovič s Nadalem měli prim v době, kdy měl Federer už přes 30, což ukazuje i H2H, Djokovič ji otočil někdy v roce 2015, to měl Roger btw 34 let, Nadal vedl jenom na antuce, bilanci mimo ní prohrává dodnes.

Čili kdyby se všichni setkali v éře Federera, Roddicka a níže zmíněných hráčů, můžeme jenom lamentovat nad tím, zda mi Djokovič a Nadal měli přes 20 GS.

%íkat, že Federer z těch let vytěžil nejvíce je zcela bláhové a můžu to srovnat s aktuální situací, kdy od 2018 těží se slabé konkurence Djokovič s Nadalem s tím, že Nadal ovládá antuku a Djokovič hardy.

Jinak mají tu konkurenci srovnatelnou s Federerem někdy v letech do 2007.

Toť vše.
Reagovat
Amputace
Kdyby byli všichni tři v éře Federera, určitě by z toho vytěžili ti dva více než Federer. Federer ani na jednoho z nich příliš neuměl - což ostatně byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem ho nikdy nepovažoval za goata, byť jeho tenis mi objektivně přijde nejlepší a nejkomplexnější: pro jeho neschopnost vypořádat se s největšími rivaly srovnatelné úrovně. Dokázal být velice dominantní, porážet kohokoli, ale jakmile došlo na zápas s Nadalem či později s Djokovičem, měl problém. S Nadalem prohrával od začátku kariéry prakticky kdekoli, vytrhla ho jediná sezóna (2017), kdy alespoň v bilanci na hardu Nadala dorovnal. Djokovič začal Federera výrazně porážet až po Federerově vrcholu, to máš pravdu, u něj je to otázné. Ale stejně si nemyslím, že takový Djokovič verze 2011 by dovolil Federerovi vyhrávat 3 GS ročně. To je snad velmi pravděpodobné.

A pokud jde o zbytek hráčského pole - pochybuji, že pokud Nadal s Djokovičem pravidelně poráželi Murrayho, Berdycha, Ferrera, Del Potra a dnes pravidelně porážejí Medvěděva, Tsitsipase, Zvereva... měli by problém porážet ve svých nejlepších letech Roddicka, Safina, Hewitta apod.
Reagovat
Amputace
A další věc, na kterou se při této hypotéze zapomíná, že Federer začal vyhrávat velké turnaje až relativně pozdě. Nadal měl v době, kdy Federer vyhrál první GS, už 3x RG a d. Myslíš si, že kdyby byl s Federerem vrstevník, na tomto by se něco změnilo? V tomto vidím ten zásadní rozdíl pokud jde o Nadala s Federerem. V době, kdy by byl Federer v primu, byl by tam Nadal také (navíc s dobrým match-upem proti Federerovi), jenže už by měl na rozdíl od Federera něco nahráno, protože byl wonderkid a antuce dominoval už od 18ti. Nadal by pak začal rozhodně ztrácet na Federera kolem třicítky, to beru. Jenže to už by tam zase byl v topu hrající Djokovič.. Nenapadá mě, jak by na situaci, že jsou ti tři vrstevníci, mohl Federer vydělat...
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby byli všichni tři v éře Federera, určitě by z toho vytěžili ti dva více než Federer

Tohle je tvá čistá domněnka, kterou nelze nijak podložit, stejně tak jsem já uvedl svůj příspěvek.

Zásadní faktor by mohla být i rychlost kurtů, která byla jiná na začátku milénia a v letech někde 2010+.

Výsledek se nedozvíme, proto jsem to uvedl jako hypotézu.

Fakt je ten, že Federer je o generaci pozadu, což může být ve valné většině statistik prostě zavádějící, toť vše.
Reagovat
Amputace
No podpírám to prostou logikou. Když se podívám na match-upy těch tří. Jak by mohl Nadal prodělat na soupeření s Federerem, když ho porážel celou kariéru? Federer byl v nejlepších letech a Nadal ho hned zkraje kariéry začal porážet. O rychlost povrchů minimálně při této hypotéze u soupeření Nadala s Federerem příliš nejde. V roce 2003, kdy Federer vyhrál první GS, měl by už Nadal pravděpodobně několik RG - nebo co naznačuje opak? Pak je samozřejmě otázka, jak by to dopadlo, kdyby se s Federerem verze 2004 utkával Nadal verze 2008 - ale je snad nad slunce jasné, že Federer by tak nedominoval, nevyhrával 3 GS několik let v řadě a podobně. Nadal by si držel antuku tak či tak, na ostatních površích by to byly boje. A do toho ještě Djokovič.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal dominoval primárně na antuce, svůj první GS mimo ni vyhrál až v roce 2008, to mu bylo 22.

Jeho tenis byl zrozen na antuku, proto dominoval RG tak brzy, dominovat mimo antuku je logicky v útlém věku složitější, je tam v případě Nadala výrazně vyšší konkurence, než právě na zmíněné antuce.

Čili by záleželo obrovsky na tom, jak by ten matchup probíhal ve stejném věku obou hráčů. Dá se přepokládat, že by vyhrával antuku, ale dominoval by se stejně starým Federerem na trávě, nebo na hardu? Porážel by tam Samprase, nebo Roddicka?

To si zase nemyslím já. Nadal začal být na GS silný (mimo RG) kdy?

AO vyhrál 2009 po těsném zápase s Federerem (tem měl 28, vyhrál Wimbledon, opět pět setů s Federerem, USO přes Djokoviče v rozletu, pak přidal 5 GS mimo French Open, jeden přes Berdycha, další přes Andersona, Medveděva opět v rozletu.

Čili říkat, že by Nadal dominoval při stejném věku nad Federerem na hardech a trávě je prostě zavádějící.
Reagovat
Tennisfan77
Ostatně vyjma French Open je H2H mezi nima na GS 4:4, mezi Federerem a Djokovičem to bylo do roku 2015 (opakuji Federer měl už 34 let) 3:4.

Takže já si spíše myslím, že kdyby se potkali ve stejném věku, Federer by do 30tky Djokoviče přehrával na trávě i hardu a s Nadalem by to bylo 50:50.
Reagovat
Amputace
Ale já netvrdím, že by nad Federerem dominoval, ale bojovali by spolu, ukrádali si navzájem tituly, do toho by tam byl Djokovič. Když byl ani ne 20ti letý Nadal schopen mít pozitivní hardovou bilanci s Federerem kolem 25ti, proč by ji s ním neměl mít pozitivní 25ti letý Nadal varianta 2010? Tady prostě nic nenaznačuje, že by z toho Federer vyšel dobře. Takhle udělal nějakých 5 GS ještě před Djokovičem s Nadalem, čímž získal obrovskou výhodu. Ti dva se pak spolu rubali a připravili se navzájem o hromady rekordů a titulů. Federer měl minimálně dvě sezóny, ve kterých z absence těch dvou prostě a jednoduše těžil. Nadal s Djokovičem takový komfort neměli.

Na Nadalově antuce by se nic nezměnilo s velkou pravděpodobností. Takže pořád by mohl mít kolem těch desíti GS, i kdyby nevyhrál nic mimo antuku, což je nepravděpodobné. Kolik GS by měl Federer přes Djokoviče s Nadalem?

S Roddickem a spol. by podle mě Nadal a Djokovič neprohrávali stejně, jako neprohrávali s Murrayem, Ferrerem, jako neprohrávají s Tsitsipasem, Zverevem, a jako možná nebudou prohrávat ani s Alcarazem či Sinnerem.
Reagovat
Tennisfan77
To jsou čisté domněnky, mě to vychází tak, že by spíše celá BIG3 sebe navzájem připravovala o tituly a to rozpoložení by bylo možná podobné, případně s menšími rozdíly.

Jistota by byla však v tom, že Nadal by dominoval antuce, ale nemyslím si, že by za plné éry Djokoviče s Federerem ve stejném věku vyhrával i na hardech.

Takže podle mě by měl nejvíce GS nejdříve FEderer, primárně z Wimbledonu, později by ho dorovnal Djokovič a Nadal by si držel své RG a otázka, kolik by toho přidal v plné konkurenci mimo antuku.

Tím bych skončil, poselství této diskuze bylo naplněno.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že jsou to domněnky, nic jiného to ani být nemůže. Ale zkrátka nevím, kde nalézáš logický podklad pro to, že by Nadal neporážel Federera na hardu, kdyby oběma bylo 25, když ho Nadal coby pětadvacetiletého začal porážet už jako teenager... S Djokovičem by se nic nezměnilo, protože oni vrstevníci de facto jsou a probíhalo by to více méně podobně.

Nejvíce GS by musel mít zcela logicky nejdříve Nadal. Už v 18ti by měl první RG. Na RG ho Federer nikdy výrazně neohrožoval, ať už mu bylo 24 nebo 30. Nadal by měl nejrychlejší nástup. Ve věku, kdy Federer ještě nebyl v první 100, Nadal už hrál finále Wimbledonu. To by sis měl uvědomit. Djokovič se pak dostal do životní formy přibližně ve stejném věku jako Federer, tzn. kolem 25ti let. Federer by byl bit z obou stran. Neumím si představit, jak by Federer doháněl manko třeba nějakých 5ti GS (co by Nadal pravděpodobně získal ještě před nástupem Federera) přes komplexního Nadala v nejlepších letech a o nějaké dvě tři sezóny později přes Djokoviče v. 2011...
Reagovat
turista
Berdych měl opravdu smůlu na Big 3, jinak to byl skvělý tenista. A zamlada i na Big 3 uměl hrát.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze neco jako Tomic:)
Reagovat
turista
To ne. Berdych měl mnoho let stabilní výkonnost a s hráči žebříčkove pod ním prakticky neprohrával. Vyhrál možná 700 zápasů na okruhu.
Reagovat
paddy
Reagovat
Tennisfan77
A Cilic je taky lepší než Berdych, má GS a několik GS finále, Berdych byl ve finále GS jednou.
Reagovat
FulnekUltras
i Pilič a Franulovič byli lepší smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to zhrnu, vsichni jsou stejne neco jako Tomic.:)
Reagovat
Orgasmator
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
docela jim to tu sluší, fajn fotka

https://www.tenniscanada.com/news/monday-digest-djokovic-rybakina-rise-above-at-wimbledon/
Reagovat
Liverpool22
smile ano - sluší jim to a moc smile
Reagovat
FulnekUltras
natruc skomírajícímu kovidfašismu a rusofobii

smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Novak s rodinkousmile
https://www.instagram.com/p/Cf4p5r_D_0G/
Reagovat
Vlk-v-trave
wow, prvni tiskova s Nickem o tenise. Tedy skoro cela...:) Neskutecna promena...

Zajimave postrehy:

1/ Vubec si nemyslel, ze jak vyhral prvni set, ze ma vyhrano... pripomnel 5 setovy aspekt GS a Djoka, Nadala, Fedexe.

2/ Porovnal zajimave Djoka, Nadala vs. Fedexe na trave.

3/ Nemysli si, ze mu pomohl w.o. v SF, nebot mel stale Finale v hlave a cekani bylo dlouhe...

4/ vubec si nemysli, ze bude tak lehke se dostat priste do finale, nebot se bude hodne hracu zlepsovat. Pekny koment k tomu, ze v pavouku je vzdy vic jak 100 hracu.

5/ Neprirovnava se k hracum jak Sinner atd. Vidi v nich budoucnost.

6/ Prohra ho dost vzala. Ale bude se snazit zlepsovat...dale. Neciti se nejak jako extra hrac, proste obycejnej kluk z cambery, ktery zboznuje basket na placku, a jeho mottem je ze vsechno je mozne!

https://www.youtube.com/watch?v=LywyC3KqAXM

Doufam, ze tu prohru nejak zkousne. Ma na to na trave tam vyhrat... ale lehke to nebude.
Reagovat
woody
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Stefan Kozlov to dost nezvladl... asi EllNino radost mit nebude.

Jack Ponozka by nemel mit snad moc prace s Albotem, ktery tedy na saku zahral pekny tzv. smec vlastnaka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zato Albot s Ponozkou returnuji na trave jak Djokovic:)))
Dost vetrno, takze v uvodu par brejku.
Reagovat
Marduch
https://m.youtube.com/watch?v=FnftrLNu8u4
Malý Srdjan se nemůže nabažit, že je konečně před Švýcaremsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jason Murray Kubler ma slusnou zivotku:) Thompsona prejel jak nic.

Jinak nova trava v muzeu opet prospiva hracum. Kozlov se na ni citi velmi dobre. Dnes bude hrat jeste Jack Ponozka...
Reagovat
Vlk-v-trave
Kozlov zahral lob na brejku a ma po setu. Toz to bylo slusne ujete, se neda rict ani lob na riziko, ale ultimatni riziko:) NP opet prinasi necekane vymeny, zvraty v zapase... a to jeste nenastoupili tradicni ucastnici - 1111 a Bublik:)

Divaci uz netrpelive preslapuji pred zitrkem, nebot ma nastoupit J1r1 Vesely. Poprve se konecne predstavi velka legenda na Rhode Island. S J1rkou pricestoval jako doprovod take Sir Andy...
Reagovat
steve79
Novak je nejlepsi hrac historie. Musime si priznat, ze Covid ho ze zacatku roku zbrzdil. Na US open na 100% nebude?
Reagovat
turista
To záleží na tom jak rozhodně strýček Joe a to jeho panoptikum. Nikdo neví co bude kolem 1.9.
Reagovat
Hypertac
Jaké legendy? Laver určitě ano. Ten taky sedí na každém GS turnaji v hledišti. Toho z tama jednou vynesou nohama napřed. A Hanmann, Sangren nebo Šapovalov co prohrál vše od Říma v prvním kole? No to teda nevím.
Reagovat
Drzymalski
Djok...7. hráč světa smile Marně jsem hledal v žebříčku ATP Feďu. Ví někdo proč není klasifikovaný? Jde o nějaký limit doby kdy nehraje turnaje?
Reagovat
a.magerova
https://www.teniszive.cz/rubriky/tenis/serena-williams-i-roger-federer-vypadnou-ze-zebricku_1672.html
Reagovat
a.magerova
Vtipné by bylo, kdyby Roger letos Wimbledon vyhrál a přesto by z žebříčku vypadl... smile
Reagovat
annah
Zase by měl další rekord... :-)
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
RFanousek
žebříček reflektuje posledních 12 měsíců a Roger hrál naposled loni právě ve Wimbledonu.
Reagovat
Nola
https://sport.pravda.sk/tenis/clanok/633342-djokovicova-zena-sa-pustila-do-americkeho-novinara-ktory-si-podava-jej-muza/

je to o včeličke, hlavne pre turistu :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Tak to fakt pobavilo. Kazdopadne novinare Djokovic hodne zklamal :D To je taky pecka, ktera neda spat... jak by to byl jeho syn... nebo kamos, otec...
ty clanky v netu jsou stale horsi...
Reagovat
Nola
https://www.sport.cz/clanek/tenis-wimbledon-ruska-tenisova-hvezda-podezrela-z-podvodu-semifinalista-australian-open-celi-skandalu-3481560

Karatsev jedes :D

pred USO bude Medved narade, som zvedava, co vytiahnu na neho
Reagovat
Ondrej2280
No uvidime co pripravia ti zli americania:)))
Reagovat
Nola
meskas alter ego smile

na Gyrosa vytiahli sud s bejvalkou pred semi :D, nakoniec im Rafa vytrel kocura, karma je zdarma
Reagovat
Ondrej2280
Aha,tak este aj karma:))) a chudaka kyrgiosa zdeptal establishment,ze s nim djokerik vytrel podlahu a nema to ani nahodou nic spolocne s tym,ze proste rafa a djoker su na mile inde nez kyrgios:))ale tak za to vsetko mozu podla mna aj tak anglosasi.:)))
Reagovat
Nola
smile asi sme kazdy sledovali iny zapas, vytieranie sa konalo asi na FO vo finale /nevidela som, bola som mimo/ , Gyros bol velmi slusnym superom a vobec nie jednoduchym, len vy Rafafans mate hned vo vsetkom jasno, narastli vam kridla do nebeskych vysin, trochu pokory by nezaskodilo, ako som pisala pycha predchadza pad.....
Reagovat
Ondrej2280
Akoze si myslela ,ze djoker to moze prehrat?:))neviem si predstavit ako by to dokazal,kedze hadam okrem.servisu bol vo vsetkych parametroch lepsi..len neviem co.s tym ma rafa:)
Reagovat
paddy
oba se mýlíte v tom servisu, servis není o větším počtu es

servis - vyhrané míče (%)
Djo-Kyr 75-66
1st 83-70
2nd 61-53

1. servis měl Djo 6. nejlepší v turnaji
Reagovat
Vlk-v-trave
Nick jasne prevysoval na tweeneru ale hodne tratil na dropshotech. Djokovic, ktery casto na dropshotech ztraci tady predvedl slusnou praci a to rozhodlo...
Reagovat
Marduch
Drop shoty, voleje, zkrátka jak se v travnaté finale legendárního turnaje sluší a patrismile. No vytrel zrak všem tem Ondrejkum225785 skarohlidumsmile
Reagovat
Ondrej2280
Nalejme si zas ciateho vina;)jediny kto.mohol tento.rok pripravit djokovica o titul bol nadal..ziadni podobni saskovia ako kyrgios a podobne..ten zapas bol jasny 3 dni dopredu ako skonci:)
Reagovat
Vlk-v-trave
by me zajimalo, koho pocites do tech podobnych sasku..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
turista
Nadal by nevyhrál.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bych zavedl novy tenisovy termin. Tzv. Kyrgiosova chyba...
To jsou ty lehce nahozene dropshoty, ktere by dobehl i gigin. Neda se to brat jako nevynucena chyba, ale je to klasicka davacka... a tech Nick naprodukuje celkem dost...

Ted sleduji Johnsons s Kozlovem, a ten Johnson udela Kyrgiosovku...:)

Ovsem pri jine vymene kdy Johnson mel skluz a zahral mic, pak se zvedl a winnroval, tak zase komentator zahlasil, ze zahral jak Kyrgios... takze by se mohla chytnout i ta Kyrgiosova chyba,

Kozlov zase predvedl diving jak Hurkacz...:)
Reagovat
Marduch
Nebo KDU - Kyrgios dummy underarm smile
https://m.youtube.com/watch?v=AOFLPCLfAzA
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, ale tohle KDU bylo excelentni:)
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme ,ze neni o esach:))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
To nezní moc upřímně smile
Reagovat
a.magerova
A víc bych se v tom nepatlala... smile

https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/littera-scripta-manet-litera-skripta-manet
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Tennisfan77
Přímo v dějišti Wimbledonu, otázka Who is the tennis GOAT.

Federer 24 hlasů, Nadal 21, Djokovič 13.
Reagovat
ipko
kto v nej hlasoval?
Reagovat
Tennisfan77
Přímo v dějišti All England Clubu, čili kolemjdoucí fanoušci.
Reagovat
Marduch
58 hlasů. Královská rodina, kropiči pažitu a technik zatahovací střechy smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dalsi v New Portu v miste Sine Slavy a puvodniho GS-USO.

Z cca 25.000 hlasujicich. Prubezne vysledky.

Laver: 21.476 hlasu
Newcombe: 2387 hlasu
Isner: 1111 hlasu
BicMac: 666 hlasu
Sampras: 543 hlasu
Connors: 231 hlasu
Agassi: 111 hlasu
Federer: 24 hlasu
Djokovic: 13 hlasu
Nadal: 1 hlas

Neskutecne, jak se to pokryva, akorat ten Nadal je zatim jinak...
Reagovat
Tennisfan77
Co ten Laver smile
Reagovat
Drzymalski
Laver 2 grand slámy. Kdyby mohl hrát jako profesionál měl by tolik titulů co Rafa a comp.
Reagovat
turista
Hmm.
Reagovat
Vlk-v-trave
Legenda legend uz neni v rankingu. Tak jasne, kdyz neni Federer, co by tam delal takovy hrac jak Brown...

https://www.puntodebreak.com/2022/07/11/retirado-dustin-brown

Kazdopadne se spekuluje o zakonceni kariery. No...tomuhle bych WC do Wimbledonu dal, pokud by mohl jeste hrat, rozlouceni v Londyne by se sluselo, nakonec tam polozil nejen Nadala, ale predvedl sileny zapas s Kyrgiosem, ktery patri mezi classic one:)

Je to neuveritelne, ale nikdy nehral s Fedexem... velka skoda... trebas Wimbledon23 WC pro oba, zapas nekde ve druhem kole...to by bylo skvele...
Reagovat
Krisboy
Wow...Brown x Federer ve Wimblu, to si skoro ani nedovedu představit. Samotná esence tenisu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/11/federer-desaparece-del-ranking-atp-quedarse-puntos

je to GOAT. Kdo to dokaze takhle zmizet a jeste stale byt aktivnim hracem... jako napada me jeste Pella, ktery o to usiloval jednu sezonu, ale nepodarilo se.:)
Reagovat
Tennisfan77
Bude fajn ho dostat jako WC do prvního kola Australian open. Nebude mít náhodou chráněný žebříček?
Reagovat
Vlk-v-trave
1. Medvedev - 7775
2. Zverev - 6850
3. Nadal - 6165
4. Tsitsipas - 5054
5. Ruud - 4890
6. Alcaraz - 4845
7. Djokovic - 4770
8. Rublev - 3450
9. FAA - 3445
10.Sinner - 3185
43.Kyrgios - 980

Jeste par "viteznych" turnaju a Djokovic dohoni Kyrgiose...:)
Reagovat
Liverpool22
Nole je na tom ještě dobře jako vítěz W je alespoň v TOP 10 - Rybka je na tom mnohem hůře - no.23.smile Z našich holek slušný sešup u Mušky, propadla se i Kája, Katka, Bára....Prostě neudělování bodů je haluzesmile
Reagovat
Marduch
tak, např. USO 1400 dolu a Gyros je rázem na dostřel.
Reagovat
turista
No jo. Je to celý vymknutý z kloubů nejen svět tenisu ale snad všechno na světě. Ale Novak si zaslouží velké uznání. Na aktuální celosvětovou Rafamánii odpověděl tím nejlepším možným způsobem.
Reagovat
Nola
1200, 1400 je u zien tusim....
Reagovat
Tennisfan77
Jinak Rafa má dobrej pech, čtu statistiku, že v kariéře celkem 16x buď GS nedohrál, nebo jej vůbec nehrál díky zraněním, to je šílené číslo, kolik by měl asi GS kdyby byl zdravý, případně kdyby byl zdravý (nehrál tak náročný tenis), vyhrál by tolik GS? smile
Reagovat
Ondrej2280
no jo, asi viac nez 22:))
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby hrál šetrnější tenis, mohl hrát více, ale vyhrál by možná méně, to už nezjistíme. smile
Reagovat
Ondrej2280
Asi tak:)
Reagovat
Tennisfan77
Ale Rafaloli to má jasné, Nadal musí z dalších dvou GS vyhrát alespoň jeden, FO si pak pohlídá.

Stačí to teď jenom vsadit, vypadá to jako tutovka smile
Reagovat
Ondrej2280
Ja sa vyjadrujem ku kazdemu turnaju az tesne pred zaciatkom,takto.dopredu to nema ziadny zmysel..jasne nadal vyhral 14 FO a Djokwr 9 AO ale to nemusi tyzden pred turnajom nic znamenat...zranenia,slaba forma ,neucast a bla bla...
Reagovat
Tennisfan77
Otázka jak s Rafou zamává zranění + dítě, to může speciálně pro Španěla znamenat hodně, pořád je tam faktor té nohy, já se držím názoru, že letos skončí.
Reagovat
Ondrej2280
No samozrejme sa mozu zist vsetky mozne okolnosti a skonci ale popravde si to nemyslim,pokial bude noha aspon v takom stave ako na wimbledone tak hrat bude..v takom stave dokaze vyhrat GS a pokial bude vidiet,ze na to staci,tak to nezabali...pokial by level hry siel rapidne dole..nema.zmysel dalej hrat
Reagovat
Tennisfan77
Uvidíme, co konec sezóny. Je zde varianta, že to odpíská úplně, to už se také párkrát stalo, zkusil velký slam, to nevyšlo a uvidí se. Ono US Open začíná 29.srpna, což je 6 týdnů a to je hodně málo času.
Reagovat
Ondrej2280
Hardy uz budu tazke pre kazdeho starsieho hraca...plus unava zo sezony...us moze kludne vyhrat niekto mimo djokera a rafu....a kyrgiosa:))))
Reagovat
Tennisfan77
To ano, spíše mám na mysli ten čas, někde jsem četl rekonvalescenci 6-8 týdnů, takže to USO nevypadá vůbec reálně - zatím.
Reagovat
Ondrej2280
Zalezi na detailoch toho svaloveho zranenia..ale isto..to neda dokopy za 3 tyzdne
.to je jasne
Reagovat
Tennisfan77
Ono dost reálně hrozí US Open series bez Djokoviče s Nadalem
Reagovat
expert69
Rafa říkal 3/4 týdny ,za dva týdny už bude trénovat říkal.
Reagovat
turista
To je hodně brzy. Ale koresponduje to s Rafovou aktuální zběsilostí v honičce za GS. Bude zajímavé zda se ta jeho zběsilost projeví i v NY. Novaka by tam měli pustit. Není žádným zdravotním ohrožením pro nikoho.
Reagovat
Tennisfan77
Taky myslím, US Open je 6 týdnu, čili 4 týdny jsou obrovské manko. Navíc se domnívám, že Rafa na Wimbledon jen hlavně pro velký slam, tedka se mu to už nepovede, čili bude opatrnější v rozhodnutích.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jack Nicholson oznacil Djokera za odpornou bytost...nenavidenou, kterou ovsem zboznuji deti:)

Takze myslim, ze marketingovy tym by se mel zamerit na budovani fans zakladny prave v tehle cilove skupine. Potom urcite bude mit hodne fanousku, sice detskych, ale nepocitane:)

https://www.youtube.com/watch?v=U-72EmAB_Yw&t=116s
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
turista
Odpornou bytost? Jack Nicholson už má asi počínajícího Alzheimera nebo aterosklerotickou encefalopatii. Ale děti mají v celém světě Djokoviče moc rády. A fandí mu milióny dospělých asi ne v Austrálii nebo v Americe. Ale taková Bombaj, Karáčí, Peking, Bangkok jsou jeho.
Reagovat
vavrinec
To byl od pana Vlka vtip, pane turisto! smile
Reagovat
Krisboy
Turistova tupost je nekonečná smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc?
Jeho vpis je nejvtipnejsi reakce roku:)
Absolutne famozni. Me pobavila:)))
Reagovat
Krisboy
Jistě, ale vtipné je to právě jenom kvůli jeho natvrdlosti. Kdyby pochopil tvůj příspěvek, reagoval by jinak a tolik by nás nepobavil.
Reagovat
turista
Já jsem si to nerozkliknul. Tak si nech ty svý soudy ty nadutče. S banovaným FH jsem neměl žádný problém. Ale ty by sis ten ban zasloužil, protože urážíš a nejen mě. Pane Jirásku, vylučte prosím nick Krisboy. Ten se už tady tolikrát do někoho navezl, že tady nemá co dělat. Mně by nechyběl.
Reagovat
turista
Krisboy ven!
Reagovat
Ondrej2280
Ja zomriem.....:)))))
Reagovat
Romario
A ten Nicholson to je kdo, to je nějakej kuchař nebo elektrikář.smilesmile
Reagovat
RFanousek
Kdybyste byli znalí filmové kultury, tak byste věděli, že jedna z ikonických rolí Nicholsona je Joker v Batmanovi, a v tom interview taky o této postavě mluví.
Vtip je založen na tom, že Joker a Djoker se stejně vyslovují a na tom že Novak byl známý v začátcích kariéry svým humorem, napodobováním ostatních hráčů atd.
Reagovat
turista
Nerozkkliknul jsem si to. A nemám čas na pitomosti.
Reagovat
turista
To že Novak napodoboval ostatní hráče samozřejmě vím.
Reagovat
turista
Viděl jsem nějaký americký film v němž Joker byla vraždící obluda s maskou klauna. Ale nepamatuju si kdo hrál hlavní roli.
Reagovat
RFanousek
https://www.csfd.cz/film/1069-batman/prehled/

doporučuju, na tomhle jsem vyrostl :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
fotbalistasmile
Reagovat
Krisboy
Influencer smilesmile
Reagovat
Krisboy
Nebo možná celebrita? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
celebritou se nedá netrefitsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/files/styles/eht/public/conclusiones-wimbledon-2022-rybakina-djokovic.png?itok=C_sjR6Nz

*
Doufejme, ze bude i foto z posledni vecere Djokovice s Kyrgiosem:D
Reagovat
Liverpool22
smile na fotce je krásně vidět, že Rybka je skoro stejně vysoká jako Nole. Zkrátka Rybka má ideální tenisovou postavu - nějaká hubená vyžle to taky není.....
Reagovat
Vlk-v-trave
Cekam, kdy se nekdo ozve, ze tu je tak pekny clanek o Djokovicovi, a o Nadalovi tady nikdy tak hezky clanek nebyl :DDD

9x AO
2x RG
7x Wimbledon
3x USO

No prosim a da se to udelat i s tim, ze smec mu uplne nejde:) Ale to sako zlepsil, to jo... dokonce mu sly vcera i dropshoty... s Beckerem se podle mne nikam moc neposunul... s tim Goranem ten posun byl uz videt s Berrettinim... se kterym na tom saku dokonce vyrazneji vyhral. S Kyrgiosem to bylo celkem srovane, ale take byl lepsi... tam si myslim Nick udelal chybu... nedokazal ho vice vyuzit a jit si na neho... tady vlastne ztratil zapas, a je jedno, ze vyhral set, nebot v jedne stats take Nick "vyhral" musel se vic nabehat...:) Behat mel vic Djokovic...

Nick sice byl vyrazneji lepsi na prvnim servu, jenze ta uspesnost je relativni, nebot nesmi mit black out v jednom nebo dvou servgemech.
Reagovat
soloo
podozrivo ticho, rafaeoli a podobní iba pár prispevku oproti poslednemu pulroku to je az desive smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak to máš hlavně tím, že mnoho zdejších uživatelů fandí jenom Nadalovi a většina statistik je v jejich očích mylná, nebo překroucená, část z nich se snaží na oko vypadat jako féroví, přičemž jde cítit, že to jsou kecy do luftu.
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Ondrej2280
Rafaeoli pise zas vcelku ferovo, ale prilis to niekedy rozobera:)))
Reagovat
Tennisfan77
To ano, ale to není jenom on, je tady pár uživatelů, kteří tenisu rozumí jako celku a jsou z tábora Nadala, umí uznat fakta. 90% Rafa Fans ti řekne, že VAMOS protože 2:0 Medveděv, Shapovalov v pěti a Fritz taky, málokdo z nich však uzná, že to všichni tři soupeři prostě primárně posrali a až potom to Nadal vyhrál na zkušenou.
Reagovat
Ondrej2280
ale to je vzdy tak , ze supera najskor musis zlomit( a vtedy sa zloži ), a v tensie to plati dvojnasobne...takisto vyhrava aj djokovic, aj federer, aj hocikto iny...kolko zapasov otocil djoker z 0-2 za posledne dva roky ? a nie kvoli tomu, ze by hrali famozne aj dalej, proste ich zlomil, zacali kazit, nesustredili sa a bolo hotovo...
Reagovat
Tennisfan77
Ti mladí hráči vyjma Alcaraze a svého času Thiema jsou prostě mentálně slabí a mentální stránka je v tenise minimálně polovina celkového umu a to, že to nezvládnou v hlavě se v mé filosofii rovná nezvládnutí tenisu jako takového.

Dobře se jevil i Tsitsipas, ten to na GS uměl i proti BIG3, porazil Federera, porazil Nadala, ale od French Open kde vedl 2:0 prostě jako hráč úplně vyhořel a to jsem mu tipoval minimálně 2-3 tituly z Paříže, teď tomu nevěřím vůbec.
Reagovat
woody
Vyhořel... tvl 2:0 neni 3:0. Krásná otočka, za zbylé 3 sety nemél jediný BB. Kde jako vyhořel?
Reagovat
Tennisfan77
Ještě jednou a pomalu.

Od té doby co vedl s Djokovičem 2:0 na sety jako hráč úplně vyhořel.
Reagovat
woody
A v jakých aspektech vyhořel?

Stejně dobře bych mohl napsat:

Pokaždé, když Federer nastoupil na RG proti Nadalovi,tak jako hráč úplně vyhořel... Stejné tvrzení...
Reagovat
Ondrej2280
neviem ci vyhorel, ale nedokaze sa dostavat do zaverecnych kol GS, striela lopticky do publika, tak nejak posobi roztekane..))
Reagovat
Tennisfan77
Ne, to co píšeš je úplně odlišné tvrzení, které říká, že hráč vyhořel v zápase - jednom zápase, nebo více zápasech s daným soupeřem.

Tsitsipas od FO2021 hraje hluboce pod své možnosti, vloni po Paříži bylo jeho maximum semifinále na Masters, poté odehrál 5 GS, na AO došel do semifinále, jinak na zbylých čtyřech končil v prvním týdnu, trápil se challengerovým Kolářem atp. Prostě hraje tužku - vyhořel
Reagovat
turista
Tsitsipas není na svém maximu. Ale vyhrál v Monte Carlo na antuce a nedávno i turnaj na trávě na Mallorce. Takže nejméně 2 tituly přidal, což se počítá.
Reagovat
Tennisfan77
Monte Carlo měl celkem zadarmo, Zverev, ve finále Fokina, od Djokoviče v Římě dostal 6:0 - je hotový mentálně.
Reagovat
Amputace
Tohle je ale strašně sporné a nemám tohle kategorizování rád. To, že někdo otočí z 2:0, je téměř vždy důsledkem zlepšené hry jednoho hráče a zhoršené hry druhého a kombinací obojího. O nějakém vyhoření se nedá vůbec mluvit, takhle to nefunguje, že vedeš 2:0 a najednou přestaneš hrát a vše, co jsi dělal před tím dobře, teď kazíš. Jako též se dá napsat, že kdyby Kyrgios hrál stejně jako v prvním setu, nemá Djokovič vůbec šanci a skončí to 3:0 pro Nicka. Tenis je přece unikátní právě tím, že forma hráčů se v průběhu zápasu proměňuje, existují desítky variant toho, co se může stát. Někdo, kdo to má celý set pod kontrolou, ho pak najednou nedopodává, vše se mu začne bortit a iniciativu převezme soupeř, který do té doby jen paběrkoval. Tohle třeba ve fotbale nemáš. Tam tým buď hraje dobře nebo se mu daří, nanejvýš se to může změnit po poločase, ale nějaké velké hráčské twisty a proměny kvality tam nevidíš. V tenise je to naopak úplně běžná věc.
Reagovat
Ondrej2280
samozrejme, ze je to o mentalnej sile, kazdy z nich je isto vyborny tenista , takze rozhodne hlava, fyzicke predpoklady a samozrejme potrebujes aj trochu stastia...ale nemozeem sa bavit o borcoch BIG3, ze maju stale stastie na zreb, covid a establishment :)) ako som tu niekde cital:))Ti chlapi to robia majstrovsky a preto vyhravaju...a kedze momentale nadala djoker vyhravaju pravidelne tak ich mentalna sila je na top urovni a nemozes chciet od alcaraza , sinnera..a podobnych aby ich v tom predcili, zatial to nedokazu, a preto GS beru len dvaja hraci v podstate za posledne dva roky..
Reagovat
Tennisfan77
Tak štěstí je relativní a poučka že přeje připraveným je asi na místě. Ostatně mnoho lidí říká, že Federer vyhrál RG 2009 se štěstím, protože tam nebyl Nadal. Já bych si to myslel v případě, že by to bylo jeho jediné finále, ale byl ve finále pětkrát a jednou okolnosti Nadala vyřadili a on toho využil stejně, jako Rafa třeba na USO17.

Jinak souhlas, nicméně BIG3 tu mentální sílu měli od začátku profi kariéry, NextGen ji nemá po několika letech na tour a to se asi těžko změní.
Reagovat
Ondrej2280
To neni stastie , ze niekto nenastupi na turnaj, to su proste okolnosti, ktore sa zisli a nikoho ani nezaujimaju, urcite nie tych , ktori na tom turnaji hraju..akurat len tak, ze maju o supera menej, ale turnaj si musi kazdy vyhrat sam..hovorim, na KEBY sa nikdy nehralo, nehra a nebude hrat...
Reagovat
Tennisfan77
Jasné, ale kdyby třeba Federer byl celou kariéru maximálně ve třetím kole French Open a pak vyhrál titul zrovna v ročníku, kdy Nadala vyřadil Soderling, asi by to bylo k debatě, ale on má těch finále 5, čili byl mnoho let konzistentním finalistou, kterého zastavil vždy nejlepší antukář historie ve finále, nebo v semifinále a ten rok, kdyby mu okolnosti tohoto nemesise odstranily, situace uměl využít a taky využil.
Reagovat
Ondrej2280
samozrejme, ale Fedex nebol hrac co koncil v 3.kole:))))..vtedy by som bol ochotny pripustit aj velku davku stastia...inak nie.)
Reagovat
turista
Souhlasím, protože Federer hrál 4x finále v Monte Carlo a 4x finále v Římě, takže překážkou byl převážně Nadal. Navíc má 11 titulů z antuky včetně 4 Hamburků. To vše dokazuje, že i on na antuce hrát uměl skvěle a ten titul z RG 2009 bych proto nezpochybňoval.
Reagovat
Tennisfan77
Navíc dal Nadalovi na antuce kanára, to se nepodařilo nikomu. smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
W.G.M.
Vážně? A kteří to jsou (ti z Nadalova tábora, kteří tenisu rozumějí)? Já tady pořád čtu jen o tom, jak jsou všichni Nadalovi fanoušci úplně pitomí (obzvláště Pe3k se v tomto vyžívá a nevšimla jsem si, že by mu tu někdo odporoval). Nestyďte se, řekněte nám ta jména..
Reagovat
Ondrej2280
kto je Pe3K ?:)) to bude nejaky skryty expert na tenis:))
Reagovat
W.G.M.
Nenávidí Nadala (Federerův fanoušek) a velmi nabubřele shazuje každého Nadalova fanouška. Velmi se umírnil, ovšem jeho vstup na TP byl velkolepý: psal tu nechutné vulgarity, přesto mu všechno vždycky prošlo.

Pro mě je protoypem (nevím, jestli se tak chová i ve skutečnosti nebo si to schovává jen na fóra) takového toho úlisného všiváka, který si navíc osobuje statut nějakého arbitra fanouškovství.

A vždycky jsem se musela uchechtávat, jak je schopen v jednom vlákně tepat všechny Rafovy fanoušky jako hlupáky, co ničemu nerozumí, omezence a pitomce, a na konci někomu, kdo se s ním snaží přes všechno debatovat nějak slušně, třeba napíše: "No ale ty jsi na tom přeci jen líp, s tebou se docela dá bavit, jsi mezi Nadalovci výjimka". Úplně jsem ho vždycky viděla jako Adama v Michelangelově Stvoření Adama v Sixtinské kapli. Rozvalený, blahosklonny výraz v tváři a rukou nonšalantně dává rozžehnání nějakému nadalovskému nicku smile.
Reagovat
Ondrej2280
tak to bude nejaky blb.))
Reagovat
W.G.M.
Mně se taky zdá, ale je to můj názor a pocit z něj tady (předpokládám, že většina tady by ti řekla opak). Třeba je to jinak fajn člověk.
Reagovat
Ondrej2280
tak tu mam iste pochybnosti, ze to bude INAK fajn clovek:))
Reagovat
Vlk-v-trave
Velky fanousek Nadala a Forehanda, ktery je velkym fanouskem Federera... Jenze jak Federer nehraje, tak se dostal Forehand do maniakalni deprese a vybanoval se... ted je ovsem zase asi nastvany Petrik, kdyz uz neni Forehand... velky pribeh tady na TP napsali, nemeli byste je hodnotit tak prikre:)

Proste neumeji bez sebe fungovat... ale jo, oba napsali jednou za uherak dobry vpisk nejakemu zapasu, ale oba to nabavilo... pry pro nas tady zbytec psat:)
Reagovat
Ondrej2280
aha, takte tam fungovalo taketo vzajomne prepojenie:))....
Reagovat
Ondrej2280
ano , ano....behat mal viac djokovic, to bola vlastne jedina a jasna podmienak toho ako mal nick hrat, ale zaroven bolo jasne, ze sa bude hrat podla toho ako to napise djokovic, je dost skuseny na to, aby vedel, ze behajuci nick od ciary ku ciare -je polovicny nick, a presne tak to aj robil.Prvy set kyrgios kvalitne servoval a robil minimum chyb, ale zaroven bolo jasne, ze to nevydrzi cely zapas a to vedel aj djokovic, takze zaidna panika u neho a plus to, ze kyrgiso v klucovych hrach uplne zlyhal,a pokial to hrac ao djoker vidi, ze v rozhodujucich pointoch super zlyhava, tak ho proste uz len zlomi a je to hotove...a uz je v podstate jedno, ci ho zlomi hned v uvode, alebo az v druhom sete...vlastne v tomto existuju len dvaja hraci , ktori sa vedia z problemov pravidelne dostat-Nadal a Djoker...a aj preto maju head to head 29:30:)) a GS 22:21..
Reagovat
Vlk-v-trave
A jeste Pella si zapomnel dodat. Ten na trave jako ultimatni cihlar udelal i z 0:2 na 3:2 Cilice... nebo Pomuckare, ale nebudu tim moc sermovat, abych sojecce nekazil den... kdyby si to nahodou precetla.

Tabulku obratu jsem tu daval... Nadal tam ale nefiguroval:)

Jestli to u Nadala nebude spis tim, ze jeho hlavni strategii je, ze o kazdy mic se hraje, jak by to mel byt MB, kdyz je na prijmu.:)
Reagovat
Ondrej2280
ano, u nadala je to presne ta strategia, ze kazda lopta ako MP :))a kto to s nim vydrzi ma sancu...hrat o vyhru:) ale moc ich zas neni..
Reagovat
Orgasmator
Docela by mne zajímal i názor Kozoroha, ale nikde v diskuzích jsem neviděl jeho postřehy a především statistiky, kterými byl pověstný... smile a dokázal okořenit zdejší příspěvky. Nevíte k tomu něco víc??
Reagovat
Marduch
Podal žádost o rozvod. Strike rozhodčí na USO ještě po čase rozdychal, ale neúčasti Nováka na GS kvůli antivax to už bylo na nej moc.
Reagovat
Krisboy
Jednadvacítka by ho mohla přimět ke comebacku smile
Anebo se vrátí až s třiadvacítkou? smile
Reagovat
Orgasmator
Aha, dík za info, už jsem si říkal, jestli náhodou nedostal ban smile Tak ještě možná napíše s tou 23... smile
Reagovat
annah
Ten nikdy nemohl dostat ban. Byl to nejslusnejsi diskuter na TP. A dodával zajímavé statistiky.
Reagovat
Palmovka1
Pro mě je Novak nejlepším hráčem všech dob. Dominuje téměř ve všech kategoriích a statistikách a pevně věřím, že ještě něco přidá. Velice by mě zajímalo, jaké turnaje ještě letos odehraje, když do USA a Kanady ho nepustí. Následujíci Grand Slam bohužel zase až příští rok na dvorcích Rolanda Garrose.
Reagovat
woody
Austrálie je reálná.
Reagovat
turista
Ano. Ten pitomý establishment ho asi do NY neopustí. Ale budou nějaké turnaje v Evropě, něco v Asii, ranking honit nemusí. Ale možnosti udržovat si rozehranost a zaútočit na metu 90 titulů ještě letos mít bude.
Reagovat
baba
Za ten AO si ti zasloužil, doufám, že US open bude moci taky hrát..byla by to opravdu škoda.A finále Méďa s Joko - ideální...
Reagovat
Ondrej2280
co si zasluzil?:) za hlupost existuju nejake zasluhy ?:)...neexistuju.. , kvoli ignoracii pravidiel pre vstup do krajiny šaškoval ca 10 dni a potom sa ubliženy a uplakany vybral nazad do rodneho Belehradu, a za zasluhy Wimbledon urcite nevyhral, vyhral si ho sam na kurte, kde zdolal 7 superov v rade...
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
JohnB
Je to jeho tělo a jeho právo na to, si do něj nacpat co on uzná za vhodné.
Reagovat
Ondrej2280
ano, ale kedze podmienka vstupu bola s ockovanim, tak je pravo toho statu ho odoslat zas pekne nazad..
Reagovat
JohnB
Je to jeho tělo a jeho právo na to, si do něj nacpat co on uzná za vhodné.
Reagovat
Krisboy
Vždyť to nikdo nerozporuje.
Reagovat
baba
prostě si to zasloužil, byl nejlepší. A to, že ho nepustili na AO - to bych nenazvala jeho hloupostí ale hloupostí jiných. To, že pak někdo z toho udělal politický proces, je věc druhá. Ale těch polemik na toto téma již bylo tolik, že bych to nerada opět rozmazávala.
Reagovat
Orgasmator
kvituji smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist