Končím, oznámil německý daviscupový kapitán Kühnen

31. 10. 2012, 16:26
Aktuality 0
Německý daviscupový tým je bez kapitána. Patrik Kühnen odstoupil po deseti sezonách z funkce, protože podle svých slov necítil dostatečnou podporu ze strany Německého tenisového svazu (DTB).
Patrik Kühnen

Bývalý profesionální hráč Kühnen byl několik měsíců ve sporu s žebříčkově nejlepším německým tenistou Philippem Kohlschreiberem. Ten se letos v únoru kvůli žaludečním problémům odhlásil z utkání prvního kola proti Argentině, což kritizoval jiný německý hráč Tommy Haas. Šestačtyřicetiletý Kühnen s jeho názorem souhlasil a Kohlschreibera nenominoval na zářijovou baráž proti Austrálii.

Ve sporu nicméně trojnásobný daviscupový vítěz z doby aktivní kariéry necítil podporu svazu. "Nemám pocit, že by tu byla vzájemná důvěra nutná k tomu, abychom mohli dále spolupracovat," uvedl Kühnen v dnešním prohlášení. Pod jeho vedením němečtí tenisté mimo jiné v roce 2005 porazili v baráži český tým a poslali ho poprvé v historii ze Světové skupiny.

Představitelé DTB uvedli, že Kühnenova nástupce jmenují do konce roku.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist