Končím, oznámila Vaidišová

20. 7. 2016, 12:21
Aktuality 109
Nicole Vaidišová ukončila kvůli zdravotním problémům svou profesionální kariéru. Bývalá světová sedmička v roce 2010 přerušila svou slibně nastartovanou kariéru kvůli vleklým potížím s ramenem, s nímž pak byla dvakrát na operaci. V září 2014 se k tenisu vrátila, na cestě zpět mezi elitu ji ale znovu brzdily různé zdravotní komplikace.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová v roce 2010 přerušila svou slibně nastartovanou kariéru kvůli vleklým potížím s ramenem, s nímž pak byla dvakrát na operaci. V září 2014 se k tenisu po více než čtyřleté pauze vrátila, na cestě zpět mezi elitu jí ale znovu brzdily časté zdravotní problémy.

Ve chvíli, kdy se bývalá světová sedmička půl roku po návratu vyšplhala v žebříčku do třetí světové stovky, si loni v dubnu během přípravy na antukovou část sezony podvrtla kotník. Tři měsíce pak nehrála a s bolestmi navíc laborovala do konce roku.

Na začátku letošní sezony se jí příliš nedařilo a k tomu se přidalo další zranění. Koncem února se kvůli bolestem zápěstí odhlásila z kvalifikace podniku WTA v Kuala Lumpur a další dva měsíce nehrála. V dubnu zkusila hrát v italské Santě Margarita di Pula, ale po sedmi gamech vzdala. Začátkem května v maďarském Györu jeden zápas snadno vyhrála, v druhém kole však dostala kanára od neznámé Ukrajinky Kolbové a skrečovala.

Za necelé dva roky po comebacku se Vaidišová představila včetně kvalifikací celkem na 22 turnajích, z toho pět akcí bylo na okruhu WTA. Výrazného úspěchu se ale nedočkala. Pouze jednou - loni v únoru na halovém podniku ITF 100k v americkém Midlandu - došla do semifinále, k němu přidala čtyři čtvrtfinále. Jeden vítězný zápas zaznamenala na turnaji WTA, když loni v Miami porazila Maďarku Babosovou a pak ve třech setech podlehla tehdejší světové trojce Simoně Halepové.

Z dalších turnajů, které měla v plánu, se Češka odhlásila a chmury se snažila zahnat cestováním, dnes však dvojnásobná grandslamová semifinalistka na svém instagramovém profilu oznámila, že končí profesionální kariéru.

"Tohle jsou pro mě pravděpodobně ta nejtěžší slova a je těžké to napsat. Po měsících a měsících zvažování a přemýšlení jsem se rozhodla odejít z profesionálního tenisu," napsala sedmadvacetiletá Češka na Instagramu. "Je to jedno z nejtěžších a nejemotivnějších rozhodnutí mého života."

"Většina z vás ví, že jsem poslední dva roky hodně bojovala s různými zraněními. Bohužel jsem při tom ale trávila více času u lékařů, v nemocnicích nebo na fyzioterapii než na kurtu. Bylo to pro mě hodně těžké období - nejen pro mé tělo, ale také pro mou hlavu. Bohužel se nepodařilo dostat mé tělo do stavu, v jakém bych byla schopná hrát."

"Trvalo mi dlouho, než jsem se rozhodla, protože i přes všechny ty těžké chvíle tenis miluju a chtěla jsem znovu hrát. Od té doby, co jsem se před třemi lety rozhodla pro comeback to ale byla horská dráha s obrovskými vzestupy a pády a to nebylo snadné. Jsem opravdu velmi vděčná za tu neskutečnou podporu, štěstí a lásku ze stany rodiny, přátel, Daniela i mého lékařského a tenisového týmu. Bez nich bych se nikdy nepokusila vrátit."

"Přes všechny názory, které kdy hodnotily mou kariéru, mohu nyní hrdě říci, že to byla MOJE kariéra. Nelituji žádného rozhodnutí, dobrého, nebo špatného, protože to ze mě udělalo takového člověka, jaký jsem dnes. Uzavírám jednu kapitolu svého života a v úžasu se dívám na to, čeho všeho jsem v ní dosáhla. Jsem hrdá na to, že jsem soutěžila s těmi nejlepšími sportovci a mohla ve svém sportu reprezentovat naši úžasnou zemi ve Fed Cupu i na olympiádě."

"Na závěr bych chtěla moc poděkovat vám všem za veškerou podporu a slova povzbuzení, která jste mi v průběhu všech těch let dali. Hrozně moc to pro mě znamenalo. Děkuji vám za to z celého srdce. Nyní mohu opravdu říci, že ten sen, který měla ta holčička na fotce, se stal skutečností. S láskou Nicole."

So...This has been one of the hardest words for me to write.After months and months of thinking and agonizing about this, I have decided to retire from professional tennis.It has been one of my hardest and most emotional decisions of my life.As many of you know,I have been struggling with various injuries on/off for the better part of the last 2 years and it has gotten to the point where I have spent more time in hospitals,physical therapy and doctors offices then on the court,playing the sport I love.This has been painful and exhausting,not just on my body,but on my mind as well and I have reached the point where I did not want to put my body throught it anymore.Coming to this final decision took me months,as even through all the ups and dows,it is a game I grew to love for what it is.Ever since I decided to come back 3 years ago,it has been a roller coaster ride of huge highs and lows,on and off the court.I am forever grateful and feeling so incredibly lucky to have had the unwavering support and uncoditional love of my family,friends,Daniel,as well as my medical and tennis team.Without them,it would have been imspossible to come back.My tennis career has been anything but ordinary,but above every opinion,comment and what ifs,I can proudly say it has been MINE.I do not regret any decision,good or bad,as it has made me the person I am today.As I close this chapter of my life,I look back in amazement at everything I was able to do.I am proud to have been able to compete with the best athletes in my sport and represent the Czech Republic,the country I love,in many fed cups and Olympics,it has been an honor.Finally,I can never thank all of you enough for all the support and words of encouragement that I have received over the years,it has meant the world to me and kept me going when I wanted to give up.Thank you,from the bottom of my heart,I will never be able to express enough gratitude to every single one of you,I am so honored. 20 years ago, this little girl had a dream,and today, I can say it has come true ❤️

Fotka zveřejněná uživatelem Nicki Vaidisova (@nicolevaidisova), Čec 20, 2016 v 2:57 PDT

TenisPortal.cz, instagram.com

Komentáře

109
Přidat komentář
lukassb
Je to smutny. Troufam si rict ze uz asi nikdo v jejim veku nedosahne ceho ona(17 let 2x SF grandslamu)holt zdravi ji nepreje, ale i tak bude mit v ceskym tenisu nesmazatelnou stopu. Klobouk dolu pred zpusobem jakym se chtela vratit. Clovek telu neporuci a preju ji v zvivote jen to nelepsi.
Reagovat
lukassb
Je to smutny. Troufam si rict ze uz asi nikdo v jejim veku nedosahne ceho ona(17 let 2x SF grandslamu)holt zdravi ji nepreje, ale i tak bude mit v ceskym tenisu nesmazatelnou stopu. Klobouk dolu pred zpusobem jakym se chtela vratit. Clovek telu neporuci a preju ji v zvivote jen to nelepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
z posledních slov v článku,je mi k breku,opravdu mě mrzí její zdravotní problémy,a proto i důvod konce kariery,i tak na tu malou holčičku nezapomenu,protože takové uspěchy nikdo zatím neměl :-( a dlouho mít nebude
Reagovat
smazaný uživatel
její kariera ve které měla uspěchy trvala strašně málo,cena kterou za to dala byla opravdu vysoká.i ted je ještě mladá na konec
Reagovat
Frick
I přes ty problémy s ramenem nemusela být mimo 4,5 roku... kdyby chtěla...
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu, vrátila se těsně po rozvodu s Radkem,takže asi proto tak dlouho nehrála
Reagovat
smazaný uživatel
a ano Rogers cup CT4 vysílá
Reagovat
Frick
Správná skore jsou 2:0, 3:0, 4:1 atp.

Špatná 1:0, 2:1, 4:2, 5:3....

3:1 otevřené.

Pokud to dopadne zle. Nevim, nevim, zda se nebudu muset upálit jak Palach. Abych vyburcoval.

Monty vám to dyžtak vysvětlí.
Reagovat
Frick
Více než dva roky (od Ivety) jsme tento typ článku (u našich) neznali (Birnerka učinila tichej konec a beztak nebyla moc známá), žel v nejbližích měsících a letech si je asi užijem celkem dost. Kláru jsem preventivně pohřbil, Petra C. + Lucka H. 85, Bára S. + Andrejka 86, Lucinka, moje Šafinka 87 (do konce roku 2018 vydržaj, pijaněrka!), Petru někdo do roka zbouchne a Karolína už je v tom teď... dle jejich obav.... ale i kdyby, tak ta by se třeba ještě vrátila... až vodkopne Hrdličku...

Moc nám jich nezbude.
Reagovat
tommr
jj dá se čekat, že příjdou hubený léta, protože stávající hvězdy budou postupně končit a náhrada za ně zatím není. Denisa je věčně zraněná nebo nemocná, Katka je bláznivý třeštidlo a Kristýna kvalit její sestry zdaleka nedosahuje. O ostatních zatím ani nemá cenu mluvit, protože nemají ani na tu první stovku ... :(
Reagovat
blixa
Markéta Vondroušová nás zachrání ;-)
Reagovat
tommr
rád bych tomu věřil, ale v poslední době se Markéta taky začíná stále častěji potýkat se zdravotníma potížema. A Marie Bouzková vypadá, že na víc než na desítky nemá ... :(
Reagovat
misa
https://sport.aktualne.cz/olympijske-hry/kvitova-v-riu-bych-rada-medaili-ale-olympijsky-turnaj-je-jak/r~6bff71a64dba11e6a4100025900fea04/
Reagovat
Frick
Ne, fakt kdo chce, ten jede. Kdo nechce, ten se cítí ohrožen zikou. Já se divim, že jim to fakt neni blbý. Než vypadat jako podělaná histerka případně kecal, tak to už je snad i lepší působit jako člověk, co prostě nemá na olympijský tenis pozitivní názor... Tim se musí ocenit Thiem, kterej se tupě nevymlouvá a hraje ferovou hru.

Ale třeba u Halepky mne to trochu překvapuje. Jedna placka bude asi pro Serenu, ale ty další dvě jsou bez Viky a Maši dostupný pro řadu hráček a Halepka bude spolu s Agou, Angie nebo Mugu v přední řadě.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BIDZSiVjpq4/

Dala opět průchod své (asi už) závislosti....
Reagovat
Frick
A ještě, co tu nezaznělo - ocenil bych to, že neměla problém slevit až na tolik, že její poslední dva turnaje byly pouhé 10.000 (do té doby od comebacku hrála jen min. 25k), ale asi v tom byla i tak nějak symbolická předzvěst konce.
Reagovat
Frick
To byla tedy sekutečně síla, když ve třech týdnech vyhrála tři INTy, celkem tedy 15 zápasů. V 16,5..... Si představte, že by něco takovýho absolvovala Vondroušová.

Celkem v sezoně 2005 odehrála 63 zápasů...
Reagovat
misa
Fricku, měl jsi raději Nikolu nebo Lucku? Aby dnes sedmnáctiletá vyhrávala WTA turnaje je skoro nemyslitelné.
Reagovat
Frick
Tenis jsem v době její první kariéry sledoval jen velice okrajově....
Reagovat
Frick
...spíš ten mužskej - Davis Cupy atp.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsme na tom stejne,ale Nicol znám i tak :-)
Reagovat
Frick
Tak samozřejmě jsem věděl, kdo to je...
Reagovat
smazaný uživatel
já vím :-)
Reagovat
darek.vrana
Nemyslitelné to určitě není, když je někdo výrazný talent jako byla Vaidišová. Viz Benčičová, ta vyhrála 2 turnaje krátce po svých osmnáctinách.
Reagovat
Frick
+ letos Ostanpenko (*6/1997) ve finále P5....
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy to ale bylo častější.
Reagovat
misa
Od kdy je 17=18?
Reagovat
misa
Navíc Frick píše, že Vaidišová měla dokonce 16,5, takže jsem ještě zaokrouhlil nahoru.
Reagovat
darek.vrana
Krátce po 18. narozeninách snad není takový rozdíl, abys mohl říct, že je to nemyslitelné.
Reagovat
Frick
To je fakt. Vlastně je zajímavé, že mimo INTy se Nicole nedostala nikdy do finále...
Reagovat
smazaný uživatel
nejde jen o vyhrané turnaje,ale hlavně že byla v 17letech v Top 10 a rok déle Top 7 na světě
Reagovat
Frick
Nevíte, ty turnajová omezení v závislosti na věku jsou nějaká novinka nebo to je už dlouho?

Ale jako brzda rychlých raketových vzetupů v adolescenci to funguje tedy asi dobře....
Reagovat
misa
opravdu v programu ČT Sport, doufám, že Lucka s Petrou vydrží co nejdéle :) Hlavně aby zase nehrály proti sobě v úvodních kolech...
Reagovat
Frick
Bohužel tedy od chvíle, kde se to začalo všechno obracet k lepšímu - kotník, pata, zápěstí, druhá pata (zánět, nutná nelehká léčba včetně radiace).

To by porazilo i vola, bohužel.
Reagovat
Frick
To by byl pár, to by byl pár.
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem Kvitová jede v jejich stopách,akorát je starší,a propadá se taky
Reagovat
smazaný uživatel
Nicole,je ti teprve 27,uvidí za dva roky,tenis ji bude chybět,moc bych si její ještě jeden návrat přál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/vitezna-serie-tenistky-vaidisove-skoncila-f28-/tenis.aspx?c=A051106_091943_tenis_no
Reagovat
brixner
Mělas malý kozy!
Ale budu vzpomínat!
Reagovat
smazaný uživatel
haha
Reagovat
Frick
Akorát xD
Reagovat
smazaný uživatel
nejde o kozy a ale o její výkony :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jurgene? ;)
Reagovat
rusedski
Jurgenovi malý evidentně nevaděj (Beneška, Cibule...)
Reagovat
Herbert_Hoover
Dominice bych ta menší prsa prominul i já :))
Reagovat
smazaný uživatel
Když se dívám na výsledky jejich zápasů od roku 2003.kdy vstupila do profesionálního tenisu,její výsledky byly opravdu obdivuhodné !za první rok se vyškrábala na 75.místo světového žebříčku,vyhrála 1 turnaj ITF a dva turnaje WTA,a na konci roku 2005 už byla 15 na světě a bylo teprve 16let!další rok zakončila na místě 10,a rok 2007 je vrcholem její kariery.v květnu místo 7.měla tedy velice slibně rozjetou karieru,ale pak se jin něco stalo v hlavě a propad nastal.velká škoda Nicol :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ne jenom v hlavě,měla i řadu zranění,např,zápěstí
Reagovat
smazaný uživatel
jinak při jejim prvním titulu v roce 2004. ji bylo pouze 15let!!!velký obdiv Nicole,je vidět že tě nevlastní otec vubec nešetřil.a to může být příčina Nicolinino předčasného ukončení kariery
Reagovat
EllNino
Kvitovko ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
??
Reagovat
EllNino
reaguješ uplně stejně jako Kvitovka a je divný, že se objevíš zrovna, když Nicole ukončila karieru :D
Reagovat
smazaný uživatel
ne já tady jsem už dlouho,nejsem Kvitovka,neboj,jen mě mrzí její konec
Reagovat
smazaný uživatel
jen jsem se nudil,tak jsem si udělal stručný přehled o její karieře :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Velmi umně zvolený začátek video vzpomínek, níže přiložených, na nejslavnější zápasy Nikol. Útržky z duelu s Tatianou Golovin, která měla dost podobný tenisový osud jako Nicol, prostě dojmou. Obě nesmírně talentované. Nojo, to už tak někdy je. :/ Pustil jsem si při té příležitosti na youtube video, kdy byla Nicol, coby osmnáctiletá, v Show Jana Krause (tehdy ještě pod starým názvem "Uvolněte se, prosím"...docela ji Kraus drtil, ale to se rozhodně nedalo říct v té době o jejích soupeřkách. V té době ji "drtil" jen Jurgen Melzer. :D Tož nechť se ti, Nicol, daří. :)
Reagovat
a.magerova
Mně se ten rozhovor líbí... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=UGUE9DVK0rU
Reagovat
Herbert_Hoover
Však já jsem nenapsal, že se mi nelíbí, jen tam působí Nicol dost naivně (očekávaně, přeci jen jí bylo čerstvých 18) a Kraus si ji mazal na chleba, spíše tedy až u rozhovoru s "Františkem děvkařem" :))) ale o tom to právě je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Melzer & Radek pochopili :D Kokkin se snažil jít v jejich stopách, ale Nick ho hned napráskal. S tenistkama to pak obvykle nedopadá nejlépe, ale některé alespoň skončí s prstýnkem na ruce :-)
Reagovat
Kuzzie
Jak ale sleduju Nicole na instagramu,tak bych rekla,ze ma asi nejvetsi pohodu na svete.Jezdi ai z Korey na Floridu,pak na skok do CR a hned je zas treba na Islandu..na rok bych si to s ni klido vymenila:)
Reagovat
smazaný uživatel
v 17letech v Top 10,bohužel si tělo oddělala dříve než by bylo potřeba
Reagovat
smazaný uživatel
Z trojice Vaidišová,Cetkovská ,Koukalová jsem se Nikol bál nejvíce a dost mě to mrzí už kvůli té dřině,kterou s návratem postupovala .Už to 2.kolo v Miami loni s Halepovou ale stálo za to.
S nad jí ty další 2 nebudou hned následovat.
Reagovat
Frick
Ale no tak. Klára 34,5 roku a rameno v háji. Ta má nejvyšší čas.
Reagovat
EllNino
Obě mají nejvyšší čas, tohle už je trápení ...
Reagovat
Frick
Byla v drilovani v tak mladém věku? Tj. Kdyby vyhrála svůj první turnaj az třeba v 18, nemusela bejt ve 20 oddělaná a v 26 znova?
Reagovat
EllNino
Vím, že se snažíš konverzovat, ale myslím, že odpověď znáš sám ...viz Belinda Bencic a její pozdní sklizeň v posledních měsících ;)
Reagovat
svetova.dvojka
lidi se zajímají o sport jenom z toho důvodu, aby na chvíli zapomněli na své vlastní problémy, vy všichni tady máte ze sebou nějaké problémy...
Reagovat
George_Renel
Jj, všichni máme problémy. Je nám k zblití. Z tebe a těch tvých srágor, co se jimi snažíš přilepit do diskuse. Svými hnoji již překračuješ toho, na kterého reaguješ.
Reagovat
svetova.dvojka
Odcházím panuje mezi vámi nedobrá atmosféra, toho já nechci být součástí...
Reagovat
George_Renel
Díky na nevracej se. Doporučuji výlet. Co takhle třeba ToROMto? .-b.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám vtipné trolly, jako je kafíčko nebo mahycek rád, ale tohle není vtipné ani zajímavé. Jen trapné a ubohé.
Reagovat
svetova.dvojka
Já jsem jako na trní , zítra výjde konečný verdikt zda Rusové budou moct startovat na OH...
Reagovat
Frick
A vězte, že jsem tuto úvahu chtěl napsat bez ohledu na Nicole, bych si dokázal představit, že už na kurtu neuvidíme Kláru.

Na Štvanici není přihlášená a kde jinde by tak měla hrát než turnaj ve svém městě.

Pochybuju, že se požene přes velkou louž na kvaldu USO...
Reagovat
misa
Roky už na konec má, taky říkala, že hraje s poškozenou ramenní šlachou.
Reagovat
turista
Je velká škoda že Nicole Vaidišová končí. Je nás víc, kdo jsme jí fandili k tomu tenisovému návratu po dlouhé zdravotní přestávce. Tenis nezapomněla. Její snaha se vrátit do profesionálního tenisu si zaslouží velkou úctu. Tělesná schránka někdy neslouží tak jak má. Dělám ve zdravotnictví a celý život závodně sportuji tak vím i z vlastní zkušenosti že i chronicky nepříznivý zdravotní stav se může obrátit časem k lepšímu. Nicole přeji aby své rozhodnutí ještě přehodnotila.
Reagovat
Frick
I když jsem věřil, že to třeba naposledy zkusí.

Jak už tu bylo napsáno - zkusila se vrátit, ale tělo bylo proti.

Nejvíce optimismu jsme asi měli důvod mít po Miami 2015, kde vzala set Halepce. To fakt nebylo snílkovské si dělat naději, že třeba bude do konce roku i v tý TOP 100. Ale těch zranění bylo strašně, strašně moc.
Reagovat
Haitik
:-(( Bohužel.. I Když jsem to trošku čekal, protože to zdraví v poslední době fakt moc nesloužilo..

Souhlasím dole s EllNinem, taky to byla moje první tenisová láska.. :-)) Byla to ona, která mě přivedla ke sledování tenisu.. :D Tak snad se jí bude dařit i v jejím dalším životě
Reagovat
svetova.dvojka
Víte jak jsem já dostal ke sledováni tenisu, když jsem byl malý asi 6 let, tak jsem omylem přepnul na program kde se pochybovali nějací dva idi.oti a dělali divné pochyby, pak jsem zjistil, že to byl tenis, a od té doby ho sleduji pravidelně živě, dříve na Eurosportu,DSF nebo Galaxii sport, teď hlavně na Novasport kvůli Vojtovi...
Reagovat
svetova.dvojka
a Petruška Cetkovská ještě hraje, to byla ženská... ?
Reagovat
svetova.dvojka
To jsou všechno vytáčky z vaší strany, kdyby Nicole myslela jen na tenis a ne na sex,mejdany, facebooky a instragamy atd., tak v pohodě s takovým talentem mohla být i pět let v kuse v Top 5, navíc byla hezká, mohla vydělávat miliardy jako Sharapova...
Reagovat
peggy
Nicol,velke diky za to co jsi udelala pro svoji zemi.Myslim,ze kdyby Te nepotkali zdravotni potize bojovala jsi treba o svetovou jednicku.Nikdy si nebyla namyslena a zila jsi ve sve zemi.Preji Ti hodne zivotnich uspechu a pevne zdravi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se v roce 2010 nezranila,kdo ví mohla být number 1.,nebo určitě výše než je její maximum.hodne štěstí v životě Nicole
Reagovat
smazaný uživatel
Angie co děláš?!... :/
Reagovat
misa
Snahu měla, nic si nemůže vyčítat, ale tělo už bylo proti...

Tak tedy závěrečný účet kariéry: 6 singlových WTA titulů, 2 gs. SF + 3 gs. QF, nejvýše 7. místo v žebříčku, 12 výher ve Fed Cupu (singl i debl). Opravdu skvělé výsledky.
Reagovat
svetova.dvojka
nic moc... to má snad i Hantuchová...
Reagovat
misa
Je jasné, že když je někdo světová dvojka v trollování, tak mu připadají úspěchy Vidišové nebo Hantuchové zanedbatelné...
Reagovat
svetova.dvojka
Já myslel ve srovnání s legendami který vzešly z mírumilovného socialismu pod vedením KSČ, jako byla Martina Navrátilová,Hana Mandlíková,Helena Suková atd..., tyhlety rozmazlené kapitalistické slečinky považují za úspěch nějakých 6 titulů, až tak jsme klesli.
Reagovat
EllNino
:D Navrátilová by ti asi s KSČ vlepila jednu, že bys druhou dostal vo futra
Reagovat
Davor1
Koľko titulov máš ty, že si tu otváraš čiernu hubu na Nicole či Danielu? :DD A kto ti bráni vypadnúť do Bieloruska alebo Severnej Kórei? Tam si budeš ten tvoj mierumilovný socializmus užívať plnými dúškami. Alebo sa vráť do zeme svojich predkov, keď sa ti ten náš "kapitalizmus", nepáči. Ak by sme tu mali skutočný kapitalizmus, tak kopeš kanály alebo ska*eš od hladu, o dávkach, na ktoré ti drie pracujúca majorita by si mohol akurát tak snívať :-)
Reagovat
svetova.dvojka
S těmi dávkami už jste fakt trapní, úspěšní Romové žádné dávky ani příspěvky nepobírají, dokázali se zaopatřit a vydělat si svou vlastní šikovností. Ale těžko tohle vysvětlovat člověku, co má vymytý mozek předsudky že...
Reagovat
janek_da
Ano, napsal jsi to dobře. "úspěšní romové". Teď ještě kolik jich je úspěšných a to ještě úspěšných těch nedostávající peníze skrze různé dotace od státu.
Reagovat
svetova.dvojka
Já jsem např. úspěšný, mám dvě práce, pomáhám i svým rodičům, nejsem jako gádžové, kteří považují rodiče za přítěž a když už jsou staří, tak by je nějradši šoupli do ústavu.. Mám dokonce svoje vlastní prostory, takovou klubovnu kde mohou romské děti třeba surfovat na internetu nebo si udělat domácí úkol do školy, kdyby každý byl jako já, tak bychom se měli všichni moc dobře.
Reagovat
EllNino
;)
Reagovat
janek_da
ale není :-/

Pořád brečíš, jak vás házíme do jednoho pytle a pak napíšeš "nejsem jako gádžové". Stěžuješ si, že vás segregujem a napíšeš "mám ... klubovnu kde mohou romské děti třeba surfovat". Jakože je tam zakázán přístup ostatním dětem? Takže nejsi proti klubovnám s nápisem "jen pro bílé děti", je to podle tebe úplně v poho.

Vykašli se na dělení my-oni. A taky jsem slyšel cikánské přísloví "matka uživí deset dětí, deset dětí neuživí matku", ale to je jedno.
Reagovat
svetova.dvojka
Tak bílé děti tam moc nechodí, rodiče jim vymývají mozek řečmi ,ať se nekamarádí s Cikány apod. klasika no, ale kdyby chtěli tak samozřejmě dveře mají otevřené, já bych byl jen rád, zbližování je potřeba, je potřeba aby si bílé holky hledaly romské kluky a romští kluci bílé holky, v současné době vlivem muslimské migrace byli Romové v uvozovkách dáni na druhou kolej a majorita si jako terč své neomalenosti našla muslimy, kteří u nás nejsou a ani nebudou, maximálně v řádu stovek a ti už jsou dávno integrovaní viz. lékař ze Sýrie který je primářem v pražské nemocnici. Jsou ovlivnění tím, co se děle třeba ve Francii, ale není možné srovnávat Francii a Čechy , Francie je radikálně multikulturní zemí, Česko je naopak silně homogenní.
Reagovat
janek_da
A co romské holky, kdyby balili bílí kluci?

Musíte si hlavně pomoct sami, jak můžem pomoct někomu, kdo nechce? To ale není brečení, jak vám všichni ubližují. Naopak většina bílých by byla šťastná, kdyby s cikány nebyly problémy.
Reagovat
misa
Myslím, že nick svetova.dvojka se Romy zabývá jen v diskuzích na TP, ve skutečnosti s nima nemá nic společného. Prostě typický magor, který chce vyvolat zájem :)
Reagovat
makro99
Tak pro jednou musím s nickem misa souhlasit :)
Reagovat
misa
Klidně se mnou můžeš souhlasit i v jiných případech, vadit mi to nebude :)
Reagovat
Ondra979
Taky mam ten pocit, moc sem nepisu ale takove diskuse sem proste nepatri, takze kdo vi, co je dvojka vubec zac. k tematu jenom dodam ze hazeni vsech(nejen romu) do jednoho pytle je stejne spatne jako pozitivni diskriminace, ktera tu samozrejme je. na druhou stranu je zajimave, ze ta mensina, ktera se dokazala nejak integrovat a zapojit, se potom tech horsich romu celkem strani :)
Reagovat
svetova.dvojka
ale do těch problému Romy často uvrhla sama majorita, např. tím, že Romové si nejvíce stěžují na diskriminaci v přístupu k bydlení, když jsou gádže rasisté a nepronajmou Romům byt jenom kvůli tomu že jsou Romové, tak pak je jasné, že ti Romové začnou mít problémy, naštěstí tito Romové už mají několik let možnost obrátit se na antidiskriminační linku, které pomůže potrestat gádže, co se dopouštějí diskriminace, protože diskriminace je trestný čin, stejně jako vražda nebo znásilnění a případně pomůžou Romům sehnat bydlení jinde. Takže ano souhlasím s vámi, Romové si musí pomáhat sami.
Reagovat
janek_da
Nechtěl bys hlásit jako diskriminaci, když bílá holka nedá cikánovi?
Reagovat
svetova.dvojka
Ale prosím tě..., vždyť vaši kluci často obtěžují právě naše romské ženy, jednou se stal případ, je to už dávno teda nějaký rok 1999, kdy nějaký bílý ožralý ksindl obtěžoval romskou dívku, jenže to uviděl její frajer a z bílého kluka byla najednou červená skvrna a jak to dopadlo, no jistěže za vše mohl ten Rom i když jen bránil svou přítelkyni, zlatá 90. léta na každém rohu neonacista white power skinhead a slušný člověk se bál vyjít na ulici a když se bránil tak ještě byl označen za viníka... a pak se někdo diví ,že někteří Romové cítí oprávněnou křivdu.
Reagovat
George_Renel
Co Hantuchová. to má kdejaká cigaňa.
Reagovat
EllNino
:) :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
těžko!!!
Reagovat
aligo
:(
Reagovat
EllNino
Nicole byla moje první tenisová láska a taky moje první tenisová prohra ;) ...její kariera byla odstartovaná opravdu snově - blonďatá slečna se skvělými údery a taky se mi jako malýmu klukovi moc líbila ...:) Bohužel zdraví, psychika a později i motivace jí zabránily k tomu, aby se třeba jednou stala vítězkou grandslamu, hru na to rozhodně měla, její forehand braný z výšky byl opravdu výstavním úderem :) ...ke konci první kariery moje sympatie k Nicole ochabovaly, zejména pak v roce 2008, kdy nechtěla hrát FC, od té doby taky její výsledky začaly stát víc a víc za prd :/ ...ale zájem u mě zase narostl, když se s pokorou chtěla přes desítky vrátit zpět a chvíli to i vypadalo, ž e se jí to povede, když v Miami proháněla Simonu ...jak to bylo dál už všichni víme ...

No nic, přeju Nicole mnoho životních výher a snad si tenis zahraje někdy pro radost ...We will miss you :) Teď prožívám lehce nostalgické chvíle :)

https://www.youtube.com/watch?v=Ru3Vtz6ArJg
Reagovat
Eriksson.Majkl
Krásně jsi to napsal...se vším souhlasím, díky za odkaz, pobrečel jsem si :-/
Reagovat
makro99
tak sem taky nostalgicky koukl.. loni v tom Midlandu (i při vědomí ne-kvality soupeřky) ten winner FH moc hezky kontrolovala...
https://www.youtube.com/watch?v=TGFWhc2y1JE
Reagovat
Frantz
On ji už zase práší koník..??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist