Končím s tenisem, oznámila Szavayová

7. 2. 2013, 09:58
Aktuality 8
Maďarská tenistka Agnes Szavayová se rozhodla v pouhých 24 letech ukončit kariéru. Vítězka pěti turnajů WTA utrpěla vloni zlomeninu obratle a zdravotní problémy jí nedovolí se naplno k tenisu vrátit.
Profily hráčů
Agnes Szavayová

"Dlouho mi trvalo, než jsem se rozhodla. Bohužel nemám jinou možnost, nesmím riskovat své zdraví," uvedla v prohlášení Szavayová. "Je to hodně emotivní a šokující chvíle. Přes deset let mého života se točilo kolem tenisu. Milovala jsem ho a to nejlepší jsem zřejmě měla ještě před sebou," dodala tenistka, která byla v roce 2008 na 13. místě žebříčku WTA.

Agnes Szavayová odstartovala svou profesionální kariéru v pouhých 15 letech v Budapešti, odkud později dvakrát odjela jako vítězka. Během své kariéry vybojovala na turnajích WTA pět singlových titulů, ten poslední před třemi lety v Praze, a dvakrát triumfovala i ve čtyřhře.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když už jsme u těch zranění. Netušíte kdy se vráti Petra Cetkovská a Iveta Melzer? :)
Co se týče Báry "pičo" Strýcové tak se raději ani neptám proč nehraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite kde se ji to zraneni stalo? Na kurtu nebo v osobnim zivote?
Reagovat
Stan_Borowitz
To se neví, ale určitě za to může modrá antuka v Madridu, protože je strašně nebezpečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda velké sympaťačky. :( Loni v dubnu jsme se tady o ní bavili před turnajem ve Stuttgartu. Pak ještě hrála na OH v Londýně, v New Havenu a na US Open, kde skrečovala zápas 1. kola... Agnes byla rozhodně dobrou hráčkou. V roce 2008 byla na 13. místě žebříčku a na okruhu WTA vyhrála pět titulů ve dvouhře. Škoda, že musí končit tak brzy. Snad bude mít v osobním životě větší štěstí než v tenise.
Reagovat
dadaft
no jo no, sport je někdy krutý (hlavně ten vrcholový)...
ale život nekončí - hodně štěstí do něj.
Reagovat
smazaný uživatel
To je skoda, mela to docela v hlave srovnany co se tyka tenisu. Hrala moc chytre.
Reagovat
smazaný uživatel
Téhle tenistky je velká škoda:( Nebýt zranění, mohla toho ještě mnoho dokázat. Pamatuju na rok 2010 , když se jí podařilo obhájit turnaj doma v Budapešti a následně vyhrát turnaj v Praze. Poslední dva roky byly pro ní snad ty nejhorší, a i přes zranění zkoušela hrát, jenže už to bohužel nešlo. Je to velká bojovnice, skvělá tenistka a škoda jejího zranění..
Reagovat
tommr
Agnes jsem viděl párkrát naživo když získala titul na Štvanici. Byla to velmi dobrá hráčka a sympatická holka. Škoda, že jí postihlo takový těžký zranění ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist