Konec čekání na povolení od WTA. Krejčíková se Siniakovou mohou vyrazit za českým týmem do Sevilly

5. 11. 2023, 09:34
Aktuality 7
Kateřina Siniaková (27) a Barbora Krejčíková (27) se mohou vydat z mexického Cancúnu do sevillského dějiště finálového turnaje Billie Jean King Cupu. České tenistky se v v noci ze soboty na neděli dočkaly verdiktu WTA, která více než 24 hodin po jejich posledním utkání potvrdila, že ze své skupiny už nemohou postoupit.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Poté, co Krejčíková se Siniakovou prohrály utkání s kanadsko-novozélandskou dvojicí Gabrielou Dabrowskou a Erin Routliffeovou, bylo s ohledem na matematické propočty jisté, že už nemají žádnou šanci na postup. Protože ale ještě není dohraný poslední zápas skupiny, vyčkávala WTA s vydáním oficiálního verdiktu.

"Pořadatelé by měli udělat vstřícný krok, že je pustí, aby dál nemusely čekat a stihly nějaký vhodný let. Je potřeba taky koupit letenky, celý proces chvíli trvá," horoval v průběhu soboty kapitán českého reprezentačního týmu Petr Pála.

Vzhledem k tomu, že program WTA Finals narušilo počasí a dohrávka posledního zápasu skupiny se natáhla z pátku na neděli, vedení turnaje nakonec resumé zveřejnilo.

Češky tak mohou mexickou destinaci opustit a následovat Markétu Vondroušovou. Ta se vydala z Cancúnu přes Toronto až do Sevilly, kde se v průběhu neděle připojí k české výpravě.

Podle ranních zpráv českého týmu Siniaková s Krejčíkovou ještě nemají naplánovaný let, Mexiku by ale měly dát sbohem v nejbližším možném čase.

Pro Barboru Krejčíkovou to bude už druhý přesun mezi kontinenty za posledních 10 dnů. Ještě 25. října hrála na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai s Darjou Kasatkinovou, následně se přesouvala do Cancúnu a nyní ji čeká cesta do Evropy.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport, Tomáš Rambousek

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kandinsky1
Neuvěřitelná banda deb_ilů. Jen by mě zajímalo, co by se jako stalo, kdyby odletěly dřív. Podle mě úplné houno.
Reagovat
tommr
zřejmě by dostaly pokutu ...
Reagovat
aligo
A né malou
Reagovat
Kandinsky1
Kolik ?
Reagovat
aligo
WTA
To snad dělají schválně tohle už...
Reagovat
Liverpool22
WTA je neskutečný cirkus smile V případě, že by naše Maky postoupila tady na TM do finále, tak by zápas se Švýcarskem vůbec nestihla což by bylo poškození našeho týmu. Vůbec se nedivím, že se spousta holek z TOP 10 na BJK vykašlalo - Peggy, Cori, Iga....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist