Konec nadějí. Krejčíková se Siniakovou podruhé prohrály 0:2 a mohou na letadlo

3. 11. 2023, 19:21
Aktuality 42
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) na Turnaji mistryň prohrály druhý ze tří zápasů a po druhé dvousetové porážce jsou bez šance na postup ze skupiny. V pátek předloňské šampionky a loňské finalistky potřebovaly k uchování naděje uhrát alespoň set proti již jistým semifinalistkám Gabriele Dabrowské (31) a Erin Routliffeové (28), kanadsko-australskému páru ale po nekoncentrovaném výkonu podlehly 4:6, 5:7. Z Mexika se tak už mohou vydat do Španělska na finálový turnaj BJK Cupu.
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora KrejčíkováKateřinou Siniakovou letos odehrály jen osm společných turnajů a na pěti z nich nevyhrály víc jak jeden zápas. Přesto se popáté v řadě kvalifikovaly na Turnaj mistryň, neboť v úvodu sezony ovládly Australian Open, tisícovku v Indian Wells a v září pětistovku v San Diegu.

Proměnit čtvrtý z pěti startů minimálně ve finále ale nedokážou. Šampionky z roku 2021 stejně jako v roce 2019 končí s bilancí 1 výhry a 2 porážek ve skupině a neobhájí loňské finále.

České tenistky v mexickém Cancúnu podlehly ve třech setech veteránkám Lauře Siegemundové s Věrou Zvonarevovou a po obratu zdolaly Američanky Coco Gauffovou s Jessicou Pegulaovou.

Do závěrečného zápasu ve skupině proti Gabriele Dabrowské a Erin Routliffeové, které v předchozích zápasech neztratily ani set a měly už jistý postup do semifinále, vstupovaly s vědomím, že dvousetová výhra je pošle do vyřazovacích bojů. Jinak budou muset čekat na výsledek posledního zápasu (Pegulaová/Gauffová – Siegemundová/Zvonarevová) a v případě dvousetové porážky budou s největší pravděpodobností vyřazeny.

Zápas nakonec skončil neúspěchem a porážkou 0:2 na sety. Krejčíková se Siniakovou držely krok ve větrném utkání pouze do stavu 3:3. V sedmé hře přišly poprvé o podání a vzít si ho zpátky nedokázaly, byť měly v desátém gamu dva brejkboly..

Ve druhé sadě získaly Češky brzké vedení 2:0. Výhodu brejku ale nepotvrdily a v závěru přišly o servis ještě jednou. Vinou spousty laciných chyb prohrály po 95 minutách 4:6, 5:7 a soupeřkám podlehly i ve druhém vzájemném střetnutí.

"V takovém počasí se musíte snažit být co nejlépe na nohou, ale nedá se s tím nic dělat. Snažily jsme se bojovat do posledního míče. Chvílemi to nebylo vůbec špatné. Myslím, že jim to takhle vyhovuje, když jsou zajímavější podmínky. Teď jsou ve fazoně a hrajou dobře," komentovala Siniaková v rozhovoru s Radiožurnálem Sport.

"Bylo to nepříjemné, ale bylo to pro obě strany stejné. Myslím, že holky si to zasloužily. Hrají dobře. Bojovaly jsme a snažily se s nimi držet. Je to těžké, že to nevyšlo, ale jede se dál," doplnila Krejčíková.

I když Krejčíková se Siniakovou mají podle oficiální zprávy WTA ještě šanci postoupit díky nejvyššímu procentu vyhraných gamů, žádná třísetová výhra Coco Gauffové s Jessicou Pegulaovou nad Laurou Siegemundovou a Věrou Zvonarevovou takovou variantu nenabízí.

Sedminásobné grandslamové šampionky si tak v Mexiku mohou balit kufry a vydat se na dlouhou cestu do Evropy. Během pár dnů by se měly obě hlásit kapitánovi české reprezentace Petru Pálovi ve španělské Seville, kde české tenistky čeká finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Už v úterý 7. listopadu se Češky utkají se Švýcarkami.

Vítězky letošního US Open Dabrowská s Routliffeovou neprohrály už sedm utkání v řadě a při společné premiéře na Turnaji mistryň pokračují bez ztráty setu. V semifinále se utkají s Američankou Nicole Melicharovou a Australankou Ellen Perezovou, které skončily druhé ve skupině Maya Kaan.

Siegemundovou a Zvonarevovou pošle do semifinále jakékoliv vítězství. Pegulaová s Gauffovou zase postoupí, pokud vyhrají 2:0 na sety. V případě třísetové výhry Američanek bude rozhodovat vyšší procento vyhraných gamů ve všech zápasech ve skupině.

Zápas byl v pátek kvůli deštivému počasí přerušen za stavu 6:3 a 1:1 z pohledu Američanek. Pokud nezískají druhý set, musí v něm uhrát ještě aspoň dva gamy, aby postoupily v případě třísetové výhry. Utkání se bude dohrávat v sobotu, kdy Gauffovou s Pegulaovou čeká i vzájemný souboj o postup do finále dvouhry.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Mony
Tak to nakonec ne v dešti, ale ve vichru dohraly..Coco byla trochu víc pohyblivejsi, zaujatejsi a koncentrovanější, ale Maky na ní dnes rozhodně měla. Coco překvapila dnes kvalitní ofenzivou, ve které Maky hodně zaostávala. Naopak vidět pokrok na servisu Maky, tam to bylo naopak(v minulosti Coco mnohem lepsi) Ten vichr ty kiksy omlouvá, ale pár hezkých výměn ten dojem dnes zachranilo.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Mony
Celý víkend má proprset, tak jsem zvědav, co WTA vymyslí..
Krej Sin už postoupit do SF nemohou, ale Bára jakožto nahradnice v singlu stejne odletět nemůže. To samé Maky, kdyby prohrála set nebo zapas. Ta je zase nahradnice v deblu.
WTA má co proto...ani koupat se v moři nebo opalovat zadky si teď nemohou..To v Praze by meli alespon lepší pivo
Reagovat
EllNino
Nahradnice hsiu jen do skupiny, do semi a fi uz ne, v pripade nenastoupeni postoupi vitezka bez boje
Reagovat
GaelM
Proč by nemohly náhradnice odletět, co to je za blbost? V deblu tam byly původně úplně jiné páry a když viděly ty podmínky, prostě to zabalily a čau...
Reagovat
Kandinsky1
Je to blbost.
Reagovat
Yonaash
Maky má svůj první kariérní set na TM!
Ale co si budem, byla to haluz. Úroveň ITF W15, kvůli podmínkám ovšem.
Reagovat
frenkie57
Vypadá to krátkou přeháňku, která může přijít za zápas ještě několikrát.
Jinak je to dneska pro obě hráčky řehole, kromě hrbolatého kurtu jim krade míčky i silný vítr, kolikrát je to až groteska.
Škoda, že Maki neudržela slibné vedení 3:0, teď to bude o tom, která z nich lépe zvládne v těch to podmínkách servis. Jestli maki prohraje set, je definitivně po nadějích.
Reagovat
Blondie
To nikdo nekouká? :(
Reagovat
frenkie57
A na co? Jak prší?smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
farr
Tohle, že je Finals hahaha. Ať jdou holky radši serfovat, tohle nemá s TOP míčovým sportem nic společného. Neskutečný odpad co WTA vymyslela. Mít holky "koule" na to prostě odjet a vy*rat se jim tam na to, udělaly by fakt lépe. Hnus humus je mi z toho nazvraceni teda....smile
Reagovat
Liverpool22
a už zase smile cirkus pokračuje smile
Reagovat
Pizza1.3
Reagovat
Pizza1.3
Ten poslední palec překlep
Reagovat
com
https://www.sport.cz/clanek/tenis-nedustojne-krejcikova-je-z-turnaje-mistryn-zhnusena-prislo-na-nas-dvacet-lidi-nechapala-5015935#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Big4ka si zas o sobe nejak mysli smilesmile
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
dobře, že ty chudinky dostaly nařezáno, ať jdou radši vařit guláš, svíčkovou, třeba by jim to šlo líp
Reagovat
Blondie
Víš, že existují lepší platformy pro manifestaci frustrací? :) zkus je, pls.
Jinak musím říci, že když chlapeček z gauče posílá hvězdy a milionářky k plotně, vždycky mě to pekelně pobaví :D
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Nejsem z gauče a chlapeček už také dávno ne, ty osobní útoky si odpusť. Komentáře mají směřovat jen a pouze k tématu článku.
Reagovat
EllNino
A proto pises o gulasi
Reagovat
Blondie
Asi tak :D
Reagovat
Blondie
Kámo, když někdo devalvuje ostatní, tak se jich zastanu. A nebreč
Reagovat
konecny.vitezslav@tiscali.cz
můžeš začít u sebe
Reagovat
aligo
Máš špatně napsané jméno mám tam by ko*ot místo klenot
Reagovat
aligo
Máš špatně napsané jméno má tam být ko*ot místo klenot
Reagovat
GaelM
A "kozy" místo "muzi" smile
Reagovat
ziza
provokatére, je vidět, že jediná Pegula to dává, protože to má nejblíž...
Reagovat
Otmar
Jejich představením dnes jsem hluboce znechucen. Nikdy jsem nemyslel, že tuto větu ve vztahu k hráčům a hráčkám z Čech někdy použiju. Co to, sakra, mělo být? A proč, proboha, proč? Když nechci, tak lze najít přijatelnou cestu, abych nemusel.
Reagovat
Blondie
Z Česka
Reagovat
Otmar
Máte pravdu, samozřejmě, zbytečně jsem vynechal další země.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Kandinsky1
Třeba místní Chody to velmi rozezlilo.
Reagovat
Otmar
To jistě, ale hlavně Valachy...tam už nesmím!
Reagovat
tommr
KrejSi dneska předvedly opravdu otřesnej výkon. Chvílema hrály jako amatérky z Horní Dolní, chvílema to vypadlo na úmyslné zahazování šancí. Bojovnost a snaha veškerá žádná zato kyselých ksichtů, házení raket a odpalování míčků na tribuny bylo habaděj ...
Teoretická naděje na postup sice ještě stále je ale za tu hru kterou na TM předváděly si postup rozhodně nezaslouží ...
Reagovat
Liverpool22
Nicméně nyní je blbé, že nemůžou odletět a musí čekat na "noční" výsledek Cori a Peggy. Klidně se může stát, že dnes se 2 debl vůbec neodehraje - má pršet. Tohle je taky od pořadatelů nezvládnuté i když Cori hraje ještě singl.
Reagovat
tommr
ono je v podstatě jedno kdy odletí. V Seville nám v týhle formě stejně nebudou nic platný ...
Reagovat
EllNino
Vzdyt je to uplne jiny sport, budou hrat v hale, bez hurikanu a krivych kurtu :) Klidne mohou zahrat dobre
Reagovat
GaelM
Můžou klidně letět, ani matematicky už nemůžou postoupit. Jediná teoretická šance pro ně je, že jeden z těch párů před zápasem odstoupí a ten druhý pak prohraje s nějakými náhradnicemi. Což kdo ví kdo by vůbec byl, nejspíš by musely složit nějaký pár z vyřazených singlistek.
Reagovat
EllNino
Miri a Marketa :))
Reagovat
cabuna
Náhradnice jsou Maky a Kolodzej.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
to jsou nějaké ukrajinky?
Reagovat
cabuna
To si děláš srandu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist