Konec úspěšného páru: Hlaváčková a Hradecká se po 5 letech rozcházejí!

28. 10. 2013, 21:55
Aktuality 35
Včera Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká vyhrály turnaj ITF, každá ale s jinou partnerkou. A následný komentář Hradecké na facebooku už leccos naznačoval. Několikahodinové spekulace dnes ukončila Hlaváčková, jež oznámila: "S Luckou jsme se dohodly, že to příští rok zkusíme každá s jinou partnerkou."
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Když zrovna nebyly na společném turnaji, zahrály si debla i s jinou parterkou. Nyní na konci sezony se jejich cesty rozdělily: zatímco Andrea Hlaváčková odletěla do Kanady, Lucie Hradecká zůstala v Evropě.

O uplynulém víkendu obě slavily titul ve čtyřhře na turnajích ITF. Zatímco Hlaváčková triumfovala s Polkou Domachowskou v kanadském Saguenay, Hradecká vyhrála po boku Nizozemky Krajicekové ve francouzském Poitiers. 

To už ale obě věděly, že úspěšné deblové duo H+H se rozpadlo. "Super! První titul doma. Doufám, že příští rok nějaký větší přidáme," napsala včera na facebook Hradecká k fotografii, na které s Michaellou Krajicekovou drží trofeje pro vítězky turnaje. Její komentář mezi fanoušky vyvolal spekulace.

Dnes konec úspěšného páru potvrdila Hlaváčková, která byla na sociální síti konkrétnější. "S Luckou jsme po US Open všechno probraly a dohodly se, že to příští rok zkusíme každá s jinou partnerkou," uvedla Hlaváčková, jež informace potvrdila i serveru tennis-arena.cz.

"Chtěla bych Lucce moc poděkovat za těch pět společných let a spoustu turnajů, které jsme spolu odehrály. Byla to úžasná část mojí kariéry. A samozřejmě jí přeju hodně štěstí do dalších let," řekla Hlaváčková. S návrhem na změnu prý přišla právě ona. 

Sedmadvacetiletá Hlaváčková a o rok starší Hradecká spolu odehrály pět sezon a získaly jedenáct turnajových titulů včetně French Open 2011 a letošního US Open. Loni získaly také stříbrné medaile z olympiády v Londýně. Ve světovém deblovém žebříčku zakončila Hlaváčková letošní rok na 11. a Hradecká na 14. místě. 

Hlaváčková bude v roce 2014 hrát s fedcupovou kolegyní a kamarádkou Lucií Šafářovou, se kterou mají příští týden naplánovanou dovolenou v Kostarice. Hradecká se ve čtyřhře představí po boku nizozemské klubové spoluhráčky z I. ČLTK a sestry wimbledonského vítěze Richarda Krajicka Michaelly Krajicekové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
r176
lituju Lucku.mohla by se dat dohromady s Květou.Holky hráli skvěle ve finále Fed cupu
Reagovat
PetaM
Když jsem se to včera dozvěděl, byl jsem poměrně naštvaný. Upřímně jsem si říkal, že doufám, že Andy se nebude příští rok dařit v singlu ani v deblu, aby pochopila, že udělala chybu. Pak jsem vychladl, ale stejně to mám Andy za zlé. Celou tu dobu, jak jsem o ni čítával, že je to jen hloupá namyšlená nána, jsem si říkal, že to asi není pravda. Ale po téhle informaci s tím docela souhlasím. Divím se, že Šafářová jí neuzemnila a nevrátila zpátky na Zem, protože rozdíl v žebříčku je příliš velký, než aby mohla objíždět stejné turnaje jako Lucka. No budiž. Buď se jí to vymstí a nebo se zvedne. Každopádně je mi Lucky Hradecké líto a věřím, že příští rok bude mít mnohem úspěšnější, než Andrea. A rozhodně bych nechtěl, aby se H+H vrátily. Andrea zničila to, co bylo obávané a na vysoké úrovni. Přeju Lucce, ať si najde (nebo už si našla) dobrou deblovou partnerku. GS od Andrey, nebo od Lucky H. už se očekávat nedají a od páru H+Š už vůbec ne. Budiž to rozhodnutí blondýny ... (nic proti blondýnám) ... :)
Reagovat
slacker
Uz sis ji smazal z mobilu? :-))
Reagovat
PetaM
Nemám ji v mobilu :D Ještě to tak :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si smazala její stránky z oblíbených.. :-)
Reagovat
tommr
ale no tak. Přece nebude přát Andree neúspěchy jen proto, že iniciovala ten rozchod. Kdo ví co za tím všechno bylo. Já teda budu přát oběma jen to nejlepší i nadále ... :)
Jinak pokud Lucka opravdu cítí nějakou křivdu tak spíš doufám, že se zdravě naštve a bude chtít dokázat, že může bejt úspěšná i bez Andrey. V Nantes ted začala dobře - po dlouhý době konečně vyhrála singlovej zápas s kvalitní soupeřkou a spolu s Krajicekovou začaly vítězně i v deblu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak se měly rozejít? Když chemie nefungovala. Já myslím, že se rozešly celkem v dobrém. Lucka je teď asi naštvaná, ale to přejde. Jsem rád, že Lucka odkazuje na Andy. Než říct něco, co by ji pak mrzelo.

Asi jste nezažili rozchod super páru Novotná-Suková. To byl humus.
Reagovat
Jan
Tipnul bych si, že Andy se nebude dařit ani v novém deblu, natož v singlu. Vždycky, když se udělá něco takového, dopadne to špatně. Vaidišová se taky vzdala reprezentace ve Fedcupu, že se chce vylepšit singlové postavení a začalo to s ní jít s kopce. Navíc měly holky postavení v deblovém žebříčku, teď se budou možná muset probíjet kvalifikacemi a kdovíjak to dopadne. Totéž Lucka Hradecká. A v neposlední řadě, zřejmě poklesnou i jejich příjmy, protože za své dosavadní úspěchy si slušně vydělaly a počítám, že nebude jednoduché na to navázat. To, že vyhrály 2 grandslamy nebyla náhoda a mohly se jim povést i další. Soupeřky z nich měly strach, je to velká škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to veliká škoda. A bude to to pro ně po finační stránce horší, ale Andrea po výhrách na US Open má asi peněz dost, tak si řekla, že je naše se rozejít . Osobně si také myslím, že jim to bude chvíli trvat než se sladí pokud vůbec. Bude to pro mě škoda. Deblové zápasy moc nesleduji, ale na H+H jsem si vždycky rád kouknul. Teď od nich asi úplně uspustím, jelikož dvojce Andrea a Lucka mě moc netáhnou . Proti Lucce nic nemám, ale Andrea si mi touto ráno pod pás trochu zprotivila. Čas to třeba spraví. Osobně doufám, že se jim dařit nebude a že pak Andy přijde za Hradeckou jestli by nemohla o skusit znovu a ona řekne jen : "Ne" ... ( smích )
Reagovat
tommr
na postavení v deblovým žebříčku nebude mít rozchod Háček zatím žádnej vliv. Jen si budou muset příští rok ty letos získaný body obhájit s jinejma partnerkama ... :)
Reagovat
lars
Rozchod ale bude mit vliv na nasazeni do turnaju hlavne u Hradecky
Reagovat
Jan
Ale když bude třeba Hradecká s tou Krajickovou, která je výrazně níž, nebudou muset do kvalifikace ? Podobně Andrea + Šafářová.
Reagovat
tommr
tak nasazování pochopitelně závisí na žebříčkovým postavení obou partnerek. U páru Hlaváčková+Šafářová nebude ta změna hrát prakticky žádnou roli, protože rozdíl mezi postavením obou Lucek je nepatrnej (Šafářová 18.místo - Hradecká 14.místo). U páru Hradecká+Krajicek to bude zpočátku horší a nasazovaný budou teprve až se Krajiceková posune v žebříčku dostatečně vysoko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucky je mi fakt líto...Takováhle rána pod pás.. :(
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/183292/proc-necekane-konci-duo-h-h-z-rozchodu-zbyla-pachut-zrady.html
Reagovat
smazaný uživatel
třeba si hned z kraje sezóny zahrají v deblu proti sobě na AO. Jestli jo, budu škodolibý a budu fandit Lucce Hradecké :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby tam Lucka mohla hrát s Michaellou Krajicek, musí vyhrát tento týden ITF v Nantes, aby Michaella byla ve 100 deblu. Držím palce!.. taky bych fandila Lucce Hradecké.. :-)
Reagovat
petrulinka
Tak zase ale nezapomeň, že je to přece jen Blesk a těm já nevěřím ani nos mezi očima. Pokud se někde nevyjádří přímo obě aktérky, tak nemá cenu předjímat jak to bylo, a kdo koho podrazil. Andrejku ani Lucku osobně neznám, ale ani u jedné z nich se mi nezdá, že by dokázaly jednat tak podrazácky, když ještě ke všemu bývají spolu ve FC týmu. Čas ukáže...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak většina článků je pravdivých... I z vyjádření Lucky Hradecké v jiných článcíchh mi přišla docela naštvaná.. nevím.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
no každopádně mi byla Lucka vždycky sympatičtější. Takže bych jí fandil tak joko tak :-))
Reagovat
Jan
Je mi to moc a moc líto. Byly jste skvělý pár, 2 tituly GS + stříbro z olympiády mluví samo za sebe. A mohly jste toho ještě spoustu vyhrát. Porazily jste i Williamsky. Možná to Andreji s Luckou Šafářovou půjde líp, ale taky se Andrea může propadnout i v deblovém žebříčku, o singlovém nemluvě. To samé Lucka Hradecká. Moje duše pláče.
Reagovat
Fandina
Moc mě rozchod holek mrzí, obvzlášť, když nedávno spolu holky vyhrály US Open. Ale respekutuji rozhodnutí a samozřejmě oběma moc přeji, aby se jim dařilo jak v deblu, tak v singlu. A oboum pořád držím palce a přeji úspěch. Ať se daří!
Reagovat
nouma
Gratuluji holky že jste mi zkazili minimálně celej týden. Když sem v noci v baru sledoval TN na Nově tak sem si bláhově myslel že jde o nějakej for či drb. Bohužel nejde. Pro mě je to nejsmutnější zpráva za celou letošní sezonu. Nevím co si o tom mám myslet. Před časem důrazně odmítali nějaké problémy a teď s čista jasna prásk a je to tu. Jinak podle reakcí Lucie je jasné že šlo pravděpodobně o iniciativu ze strany Andrejky. Netuším zdali je pravda že Šafářová i Hlaváčková se budou dělit o trenéra, pak by celá věc dávala smysl. Jen si myslím že Andrejka půjde hodně dolů a spláče nad výdělkem ale to je jen můj názor. Lucii Hradecké přeji aby našla adekvátní spoluhráčku. Míša Krajíčková možná nebude zlá volba ale na dlouho to asi nebude i když možná se pletu. Osobní názor je ten že je to velká rána pro český tenis a doufám že holky pochopí že spolu byly něco a H+H byl pojem a trademark naší vlasti. Tenisový svět přišel o parádní deblový pár, který ještě měl co říci. Amen. Holkám přeji v jejich nových pozicích jen to nejlepší a ať se daří.
Reagovat
tommr
ale k tomu konci se schylovalo už delší dobu. Vždyt letos se skoro nebyly schopný domluvit na společným programu a v závěru sezóny dokonce předčasně vzdaly boj o účast na letošním TM a každá z nich se rozjela na jiný turnaje. To už byl jasnej signál, že něco není v pořádku ... :(
Spojení Andrey s Luckou Šafářovou by ale taky nemuselo bejt marný. Lucka Šafářová je lepší singlistka než Lucka Hradecká a v deblu si taky nevede špatně (letos skončila v deblovým žebříčku na krásným 18. místě). Navíc hraje podobným stylem jako Lucka Hradecká takže by se sehráním neměly bejt žádný potíže. Problémy můžou nastat s termínama, ale to si holt děvčata budou muset nějak vyřešit. Pokud budou H+Š chtít bejt podobně úspěšný jako byly Háčka tak se bude Andrea nejspíš muset přizpůsobit Lucce Šafářový ... :)
Reagovat
Bob
Já jsem doufal, že po USO se ty dvě umoudří a rozmyslí si to, ale bohužel. Poslední rok nebyly schopné se ani pořádně domluvit, ale jinak jako deblový pár byl jeden z nejlepších, je to škoda.
Reagovat
Lina
Je to škoda, ale tohle se děje a přece normálně, tak proč je hned odepisovat.
Reagovat
ReadyTeddy
Holky, co blbnete? Myslel jsem, že letos zaútočí na Wibledon
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká škoda. Byly jste spolu velmi dobré. S vaším rozhodnutím určitě nesouhlasím! Myslím si, že se v žebříčku propadnete. H+H pro mne končí!
Byla to od Vás velká chyba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gerd
typické češky!v česku nejvyšší rozvodovost na světě a nebudu raději psát o jiných ukazatelech jako chlast atd.prostě ekonomika,politika,se odráží u nás i do sportu
Reagovat
VlS
holky. Andrejka s Luckou může rychle vytvořit elitní pár, u Lucky H s Míšou Krajíčkovou bych až tak optomistickej nebyl, podle mě hrají prakticky stejnej koncept hry ( rána, rána). Trochu škoda nevyužití deblového ( velikého) potenciálu Barči, vydělá na tom Julie.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je skoda. Nemyslim si ze jim to prinese nejake vetsi uspechy nez mely doposud. Hlavne take me mrzi rozdeleni debloveho paru Nasta-Lucik, ktere se mi hodne libily spolu...
Reagovat
Frick
Tak pošlete nějaký hezký fotky z pláže. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela se dalo čekat, že jednou budou hrát tyto dvě spolu. Letos hrály v Dauhá čtvrtfinále spolu.
Určitě jim to bude klapat, jsou to kamarádky, dost dobré. A do Fed Cupu jen dobře...Pála může nominovat Peťu, Lucku Š., Andy a další singlistku jako zálohu. Tedy Klárku.
Změna je život.
Reagovat
Frick
No, to bych si nebyl úplně jist - je tam Bára, druhá Petra, Karol...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, ale Bára je 95., Karo 67. a Petra až za stovkou. Klára je 35.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hodně štěstí, holky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist