Kontaová i Vondroušová se podivovaly, na jakém kurtu semifinále hrály

8. 6. 2019, 09:30
Aktuality 2
Johanna Kontaová i Markéta Vondroušová se pozastavovaly nad tím, kde hrály semifinále Roland Garros. Kvůli středečnímu dešti a přesunu na dnešek pořadatelé nasadili jejich zápas o postup do finále ženské dvouhry na pětitisícový kurt Simonne Mathieuové, který je až třetí největší v areálu. Kritizoval je za to šéf ženské asociace WTA Steve Simon a ani oběma aktérkám to nepřišlo v pořádku.
Profily hráčů
Johanna Kontaová (© j48tennis.net)

Semifinále se hrávají na centrálním kurtu Philippa Chatriera, ale tam byly na dnešek prodané vstupenky na mužské duely a ženy musely ustoupit. Kvůli obavám z dalšího deště je pořadatelé dali souběžně od 11:00 na kurt Suzanne Lenglenové a dvorec Simonne Mathieuové. Na tom větším hrály Australanka Ashleigh Bartyová s Američankou Amandou Anisimovovou, ten menší zbyl na Vondroušovou s Kontaovou.

Vedení WTA se proti nasazení žen na menší dvorce ohradilo. "Není pochyb, že program ovlivnilo počasí a WTA problémy na Roland Garros chápe. Jsme nicméně mimořádně zklamaní z toho, že obě ženská semifinále se hrají na vedlejších kurtech. Toto rozhodnutí je nespravedlivé a nevhodné," uvedl Simon v prohlášení na webu WTA Tour.

"Ty čtyři ženy, které hrály tak výborně a dostaly se takhle daleko, si zasloužily zahrát na největším kurtu. Jsme si jisti, že existovala jiná řešení, která by byla v zájmu fanoušků i hráček," dodal šéf ženské tenisové organizace.

I Vondroušová to považovala za podivné. "Budu poprvé na centrkurtu až ve finále. Chápu, pršelo a tak, ale nemyslím si, že by to takhle mělo být. Je divné tam hrát semifinále, ale jsem prostě šťastná, že jsem vyhrála," řekla na tiskové konferenci.

Když se ve čtvrtek dozvěděla, jaký bude program, snažila se to brát z té lepší stránky. "Ráda hraju od jedenácti, takže jsem si řekla, že to je fajn. A na tomhle kurtu jsem už hrála, tak to bylo taky fajn," doplnila devatenáctiletá Češka, která na dvorci Simonne Mathieuové udolala ve třetím kole Španělku Carlu Suárezovou.

I Kontaová zde hrála svůj zápas třetího kola a jako semifinálové kulisy jí přišel nový dvorec v přilehlé botanické zahradě nepatřičný. "Myslím, že to, jak to vypadalo, mluví samo za sebe," poznamenala osmadvacetiletá Britka. V grandslamovém semifinále byla potřetí, ale neměla pocit, že by tento kurt významu zápasu odpovídal. "Ale pochopitelně jsem si uvědomovala, jaký zápas a v jakém kole hraju," doplnila s úsměvem.

Program ji překvapil, ale podobně jako Vondroušová zůstávala diplomatická. "Já jsem tady od toho, abych hrála. Moje práce je, abych přišla a pobavila lidi, a mám pocit, že to jsem udělala. A jestli pořadatelé nemají pocit, že je to něco, co by se mělo propagovat a oslavovat, tak se na to musíte zeptat jich. Protože já jsem svoji práci odvedla a odvedla jsem ji dobře," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Jan
Mi to nevadilo. Hlavně, že Maky vyhrála. A ani zde nebylo hlediště plné.
Reagovat
patriks
v tom žádný problém nevidím, stejně ani tento menší kurt neměl plné hlediště. Vadilo mi ale to, že nasadili obě ženská semifinále proti sobě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist