Kontaová po prohře s Kasatkinovou: Udělala jsem spoustu věcí správně, ale nestačilo to

22. 2. 2018, 11:11
Aktuality 0
Johanna Kontaová pravděpodobně nebude na svou premiéru na turnaji v Dubaji vzpomínat v dobrém. Dvanáctá hráčka světa prohrála ve druhém kole s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, proti níž neproměnila dva mečboly. Udělala jsem spoustu věcí správně, ale ani to dnes nestačilo, konstatovala Britka.
Profily hráčů
Johanna Kontaová (© Getty Images)

Zatímco do loňské sezony vlétla Kontaová jako uragán, když si zahrála semifinále v Shenzhenu, čtvrtfinále na Australian Open a vyhrála prestižní podniky v Sydney a v Miami, letos se britské jedničce zatím vůbec nedaří a jejím dosud nejlepším výsledkem je čtvrtfinálová účast na turnaji v Brisbane. V Sydney skončila již v úvodním kole, v Melbourne v kole druhém, v Dauhá padla v osmifinále s Angelique Kerberovou a ani na turnaj v Dubaji nejspíš nebude aktuálně 12. tenistka žebříčku WTA vzpomínat v dobrém.

Britská tenistka prohrála v Dubaji při své premiéře ve druhém kole s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, proti níž neproměnila ve druhém setu dva mečboly. "Jsem smutná, že jsem prohrála, ale když se na to podívám s odstupem, tak jsem celkem spokojená. Ano, vypadla jsem, ale odehrála jsem kvalitní utkání, ve kterém jsem udělala hodně věcí správně," hodnotila utkání bývalá světová čtyřka.

"Začátek jsem odehrála dobře, ale ve druhé sadě jsem si vybrala slabší chvíli. Nedokázala jsem udržet náskok, a to jí pomohlo," řekla k zápasu a uznala, že v rozhodující třetí sadě byla mladá ruská tenistka lepší hráčkou. "Bojovala jsem a snažila jsem se nechat ve třetí sadě maximum, ale bylo to velice těžké. Ona byla na koni, zisk druhého setu ji hodně nakopnul a stala se z ní jiná hráčka, než jakou byla na začátku."

"Jsem zklamaná, chtěla jsem vyhrát a jít dál, ale sama za sebe musím říct, že jsem opravdu bojovala až do konce. Pokusím se to zklamání rychle překonat a vzít si z toho utkání jen to nejlepší," dodala v závěru rozhovoru Kontaová.

 

 

TenisPortal.cz, skysports.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist