Kontaová porazila i Wozniackou a v Miami slaví svůj nejcennější titul

1. 4. 2017, 21:07
Aktuality 38
WTA MIAMI - Pětadvacetiletá Britka Johanna Kontaová ve finále turnaje WTA Premier Mandatory v Miami přehrála Dánku Caroline Wozniackou a získala svůj třetí a dosud nejcennější titul. Rodačka z australského Sydney se díky tomu posune ve světovém žebříčku z jedenáctého místa na sedmé, což bude její nové maximum.
Johanna Kontaová

Kontaová vyhrála finále za 96 minut a zakončila ho při prvním mečbolu bekhendovým lobem přesně na základní čáru. Její vítězství muselo potvrdit jestřábí oko a i poté jakoby se mu zdráhala uvěřit. "Abych pravdu řekla, pořád jako kdybych nemohla pobrat, že už je po všem," vysvětlila Kontaová své zdrženlivé oslavy.

Bývalá světová jednička Wozniacká, jež v předchozích kolech vyřadila Lucii Šafářovou a Karolínu Plíškovou, prohrála po Dauhá a Dubaji i třetí letošní finále.

Kontaová si naopak připsala druhý titul v sezoně, poté co v lednu triumfovala v rodném Sydney. Dnešní titul byl pro dceru maďarských rodičů dalším stupněm na cestě vzhůru, jež začala na jaře roku 2015. Od té doby se Kontaová ze 150. místa světového žebříčku posunula do elitní desítky a má na kontě tři turnajová prvenství.

"Na papíře to vypadá jako bleskový obrat, ale bylo za tím spousta let práce," uvedla první Britka ve finále turnaje, na který se ještě před dvěma lety ani nekvalifikovala.

Všechny čtyři finálové zápasy si Kontaová zahrála v uplynulých osmi měsících a všechna byla na turnajích kategorie minimálně WTA Premier. Dnes triumfovala poprvé na akci WTA Premier Mandatory.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.699.423 dolarů
sobotní výsledky (01. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kontaová (10-Brit.) - Wozniacká (12-Dán.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
brixner
Serte na fotbal! Dneska hráli u nás spratkové na plácku, se divím, že nedřepěli u nojbugů, no, bylo jich venku pět a kraválu jako na derby Real-Barca, to se nedalo ani votevřít vokno, seřezal bych je na hromadu, parchanty! Byla to ale přesila, dva na tři, z toho jeden asi 80 kilovej-seděl v bráně a dloubal se v rypáku, kdepa skoky jako Plánička! A znovu se projevila ženská inteligence a smysl pro improvizaci-najednou se tam vobjevil tatík zeshora, vyvalil pupek, propleskl spratky a začala první liga! A vtom prozváněčka a že prej nemáme moc času, za chvíli toho jejího blba prej sklátí infarkt a bude muset volat rychlou, tak ať sebou hodím! No, vyběh jsem ty čtyři patra jako Kárl Lujs, sousedka jen hekla, že sere na fotbal i starýho a že prej furt vobdivuje mojí rychlost i bleskovou reakci, já taky hekl a už jsem mastil zase dolů, do bezpečí!
Hele, fakt je to super-mít nad sebou milou sousedku vdanou za blba, co miluje fotbal, má furt nabitej mobil a má moje číslo uložený pod "Lenka"...
Si nestěžuju, holt hraju furt vostrou ligu!
:-))
Reagovat
Bob
Pinky linky nevyhrála finálový zápas, protože proti ní byla hráčka, která nechybovala, útočila a nenechala se upinkat. A to je dobře. Podívejte se na Agu. Zatím tragická. To je dobře.
Reagovat
patriks
v klidu a v pohodě s přesvědčivým výkonem aspoň co jsem viděl ve 2. setu. První set jsem neviděl, jelikož protennislive šířil info že se začne ve 20 hod. V prvním setu Konta 3x prohrála servis, ve druhém ani jednou. Caro docela bezradná, nevím jaký vliv na její výkon mělo ošetřování kotníku.
Reagovat
brixner
Mrskam se docela blízko Plzně, vobčas zajedu na periferie Lochotín nebo Bolevec, pár sousedek tam znám taky, akčnímu rádiu se meze nekladou;-)
Ale jakej fotbal, kurava, v Plzni??? Tedy kromě pár tatíků s bubnama vod europatoků skoro až na zem(já vím, teď to bude Koničiwa, Pílsée san - hai), co hekaj jako moje sousedka zeshora, když si užívá své nejkrásnější tři minuty svého života, když stojím za ní-aby bylo jasno-já nehekám, rychle udělat, co je třeba a mizím :-) Tak tydle týpky vobčas vídám, sotva sleze sníh, bílý hnáty v širokejch kraťasech se značkama jako Adadis apod. todle jako jo!
Ale velkej fotbal? V Plzni? Bohajeho - KDE???
Reagovat
Fandina
No vidíš a to já mám v Plzni bráchu, žije tam čtyřicet let a tohle vím.

FC Viktoria Plzeň je profesionální český fotbalový klub sídlící v Plzni. V současné době hraje nejvyšší českou fotbalovou soutěž ? ePojisteni.cz ligu. Založen byl v roce 1911 pod názvem Sportovní klub Viktoria Plzeň a v roce 2011 oslavil 100 let existence. Během této doby několikrát změnil oficiální název, ale v roce 1993 se vrátil k přízvisku Viktoria. [2] Vzhledem k úspěchům posledních let můžeme řadit klub mezi ty momentálně nejlepší v rámci České republiky.

Největšími klubovými úspěchy Viktorky, jak je klubu též přezdíváno, jsou čtyři mistrovské tituly ze sezon 2010/11, 2012/13, 2014/15 a 2015/16. Dříve bylo největším úspěchem třetí místo ze sezóny 1932/33. Mezi další klubové úspěchy patří dvě vítězství v českém Superpoháru (2011 a 2015). V sezoně 2009/10 získal klub i vítězství v domácím poháru a během dvou let tak zkompletoval všechny tři domácí trofeje.

Doposud největším mezinárodním úspěchem klubu je dvojí účast v základní skupině Ligy mistrů. V sezóně 2011/12 se Viktoria utkala s týmy FC Barcelona, AC Milán a FK BATE[3], celkové třetí místo znamenalo přesun do Evropské ligy 2011/12. V sezóně 2013/14 přidělil los Viktorii jako soupeře FC Bayern Mnichov, Manchester City FC a CSKA Moskva. I tentokrát Viktorie postoupila ze třetího místa do jarní části Evropské ligy.

Mezi nejslavnější osobnosti klubu se řadí držitel Zlatého míče UEFA Pavel Nedvěd či nejlepší brankář světa za rok 2005 Petr Čech.[4]
Reagovat
smazaný uživatel
Okopčit to umí každý. Co tak vlastní slova, vysokoškolačko...
Reagovat
Fandina
zalez blbečku
Reagovat
Fandina
A to nevíš, že vysokoškoláci nepotřebují vlastní slova, oni totiž ví, že všechno se dá najít, jen musíš vědět co a kde. Blbečku.
Reagovat
Fandina
A některý člověk to ví od přírody, což ovšem u tebe blbečku nehrozí.
Reagovat
smazaný uživatel
vysokoškolačka. Ve kterém patře jsi to študovala..............
Reagovat
Fandina
Kdybych studovala v přízemí, tak ti to musí být jedno. Chceš se se mnou měřit? Porovnávat? Nemusíš, já o takové blbečky, jako jsi ty nemám zájem.
Reagovat
Fandina
Až se naučíš reagovat jako inteligentní člověk a ne jako ichtyl, tak se ozvi, možná se s tebou pobavím. Ale takhle jsi u mě hlupý primitiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nejsi vzdělanec, ty jsi obyčejná kráva.
Reagovat
Fandina
Ano blbečku.
Reagovat
Fandina
A ráda na blbečky jako ty bučím. Buuuuuuuuuuuuuuu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Husička, kravička, slepička, toto jsou inteligentní zvířátka. A já jsem tu krávu vlastně , tedy v tvém případě těžce urazil.
Reagovat
Fandina
Jdi si hrát na píseček chlapečku, je vidět, že ničemu nerozumíš.
Reagovat
smazaný uživatel
A zapomenula jsi zabučet.Píši ti do indexu za 5.
Reagovat
Fandina
Za pět? Tak to klidně můžeš, takovou známku neznám.
Reagovat
Fandina
V dobách kdy já jsem studovala, tak se nepsalo ani čtyři, jak je to teď nevím.
Reagovat
George_Renel
Je tam spousta správných údajů, realita je však trošku jiná. Pavel Nedvěd se tam mihl tak jako žáček a Petr Čech coby dorostenec. Na jejich dalším rozvoji a úspěších nemá VP ani zbla zásluh.
A mezi největší úspěchy a osobnosti jaksi zapomněli angažmá partnerské dvojice Damková-Berbr. Rovněž spojenectví Paclík(majitel) a Langer(bývalý ministr vnitra) je nepochopitelně vynecháno, přičemž si Paclík právě praním uniforem pro Langera na klub vydělal.
Před tím se však jaksi ještě záhadně ztratil pan Kříž..... Zasvěcení vědí.
Reagovat
Fandina
Já samosřejmě všechno nemohu vědět, to jen, že ten klub je momentálně úspěšný a má svoji historii, jak se uvádí na Wikipedii a viz výše.
Reagovat
Frick
Kerolajn šla herně dolu oproti ČF/SF? Aneb umí se vytáhnout jen na naše?
Reagovat
EllNino
možná už nějaký finalový blok ... přeci jen 3. prohrané tenhle rok
Reagovat
letityfanousek
dobrá :)
Reagovat
FulnekUltras
ale dneska přece jenom ještě naposledy DÍKY VĚRI...

https://www.super.cz/493551-na-pohrbu-mela-4x-vic-lidi-nez-vaclav-havel-jak-na-milovanou-spinarovou-vzpominali-jeji-ostravaci.html

https://www.youtube.com/watch?v=gTJIEukow3o
Reagovat
smazaný uživatel
Abych se přiznal, tak jsem toho moc neviděl. Zapnul jsem to pozdě, protože jsem si myslel, že se hraje až od osmi (nevím proč, původně to asi bylo na livesportu) a protože jsem měl dneska k dispozici jenom notebook, tak jsem se potom díval spíš na fotbal (proč to Teplice nemohly udržet?)...

Bohužel, Caro ty finále prostě nevyhrává. Je to hezký, že hrála tři, ale ta třešnička tomu chybí... No nic, Masha se vrací za 3 týdny.
Reagovat
tommr
protože máte v obraně dementa, kterej Plzni pomoh nastartovat závěrečnej nápor. Tak stupidní penaltu jsem už neviděl hodně dlouho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty taky sleduješ fotbal? :D No, Soungole je defenzivní záložník, ale dement to je. Občas má takový blikance a jinej už asi nebude...
Reagovat
tommr
fotbal sleduju jen okrajově a jen když se zrovna nehraje žádnej zajímavej tenis. Dnešní závěr zápasu v Plzni mě ale teda pěkně vytočil ...
Reagovat
smazaný uživatel
A mám tomu rozumět tak, že fandíš Slavii nebo jenom nemáš rád Plzeň? :D
Reagovat
tommr
od obojího trochu ... :)
Reagovat
Frick
Třeba ani neumí číst.
Reagovat
Frick
A jak jsi přišel k těm Teplicim? Máš tam kořeny?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám. :D Já hlavně daleko delší dobu fandím Viktorce Žižkov, ale když už dlouho nebyla v 1. lize a já tam chtěl taky někomu fandit, tak se mi začaly líbit Teplice (to jsou tak 4 roky zpátky, kdy tam začínali Litsingi, Nivaldo a spol.). Snad se jednou dočkám, že budu mít oba týmy v 1. lize. Minulou sezonu spíš hrozilo, že budou oba ve druhý, ale teď je to v pohodě... :D
Reagovat
Nola
nevidela som, obe finalistky su mi sympaticke, Caro som priala o trosinku viac, 3 prehrane finale tento rok, to si snad ani nazasluzi, proti Karoline hrala skvele....
Reagovat
EllNino
JoKo gratulace k výhře, tituly z Sunshine turnajů tedy berou Vesnina a Konta, kdo by to byl řekl třeba v roce 2014 ;)
Reagovat
Pavol
Vyborne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist