Kontaová si poradila se Stosurovou

2. 11. 2016, 11:12
Aktuality 7
TURNAJ ŠAMPIONEK - Turnajová jednička Johanna Kontaová odstartovala Turnaj šampionek vítězně. V dnešním zápase si poradila 6-4 6-2 s Australankou Samanthou Stosurovou a dostává se do čela Azalkové skupiny.
Profily hráčů
Johanna Kontaová

První duel Azalkové skupiny mají za sebou Johanna Kontaová se Samanthou Stosurovou. Britka měla původně startovat na Turnaji mistryň v Singapuru, ale z poslední pozice ji nakonec vyšoupla díky titulu z halového turnaje v Moskvě Světlana Kuzněcovová.

Britská jednička dnes znovu potvrdila, že se jí na čínské půdě daří, v Pekingu si zahrála své první velké finále a stala se po 32 letech první Britkou, která se dostala do Top 10. Její celková bilance na asijské tour je 10 výher a pouhé dvě porážky.

Naopak její soupeřka Samantha Stosurová na první výhru stále čeká. Ve Wuhanu, Pekingu i Hongkongu prohrála hned úvodní zápas a dnes přidala čtvrtou porážku v řadě.

Kontaová vlétla do premiérového duelu s Australankou ve velkém stylu. Vypracovala si rychlé vedení 4-0. Stosurová sice ještě třemi získanými hrami v řadě vývoj prvního setu zdramatizovala, světová desítka si ale koncovku pohlídala.

I ve druhé sadě dominovala Britka. Opět předvedla sérii čtyř vyhraných gamů a ani jednou nepřišla o podání, přestože musela likvidovat tři brejkbolové šance grandslamové šampionky.

Kontaová tak potvrdila roli favoritky a má Azalkovou skupinu dobře rozehranou. K postupu jí bude stačit letos podruhé porazit třetí členku skupiny Caroline Garciaovou z Francie.

• TURNAJ ŠAMPIONEK •
Zhuhai, tv. povrch, 2,214.500 dolarů
středeční výsledky (2. 11. 2016)
Azalková skupina
Kontaová (1-Brit.) - Stosurová (8-Austr.) 6-4 6-2
Kaméliová skupina
Bacsinszká (6-Švýc.) - Babosová (13-Maď.) 6-4 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
byse mněla voholyd v podpaždí tam má chlupi tose neska už nenosý né
Reagovat
FulnekUltras
uš se tozas vracý
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych to voholyl a basta copa je chlap
Reagovat
Fandina
A v samozvaném zastoupení tommra :-) připomenu, že si utvrdila místo v první desítce a Petra už zřejmě na ní nemá šanci.
Reagovat
VlS
Má, co si uhrála. Petra taky.
Reagovat
PetaM
Já z toho plakat nebudu. Hlavně, aby formu přenesla do dalšího roku.
Reagovat
Fandina
O tom není sporu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist