Kontaovou by mohl trénovat Fissette

9. 12. 2016, 10:03
Aktuality 5
Příprava Johanny Kontaové na nadcházející sezonu je v plném proudu. Britka je však po rozchodu s Estebanem Carrilem bez trenéra. Dle médií je s ní v Národním tenisovém centru slavný trenér Wim Fissette a vypadá to, že se schyluje k dlouhodobé spolupráci mezi britskou jedničkou a belgickým trenérem.
Profily hráčů
Wim Fissette

Johanna Kontaová se připravuje na další sezonu v Národním tenisovém centru v britském Roehamptonu. A je tam s ní i slavný trenér Wim Fissette. Pokud si oba sednou, je dost pravděpodobné, že spolu uzavřou dlouhodobou spolupráci.

Fissette má bohaté zkušenosti a jako trenér je velmi úspěšný. Tři z posledních čtyř svěřenkyň dovedl do grandslamového finále. Původně se v médiích objevila zpráva o tom, že bude trénovat italskou tenistku Saru Erraniovou.

Nicméně pro Fissetta bude určitě lákavější a zajímavější nabídkou trénovat momentální světovou desítku Johannu Kontaovou.

Belgičan se stal v roce 2009 trenérem Kim Clijstersové. Pracovali spolu dva roky, během nichž Clijstersová získala tři grandslamové tituly a stala se světovou jedničkou. Poté trénoval Sabine Lisickou, Simonu Halepovou a naposledy Viktorii Azarenkovou.

Britská jednička nedávno ukončila spolupráci se svým trenérem Estebanem Carrilem. V Roehamptonu nejprve zkoušela trénink s Andrewem Fitzpatrickem, jenž dříve trénoval sedmnáctiletou Katie Swanovou.

Fitzpatrick by mohl v týmu desáté hráčky světa, pakliže Kontaová angažuje Fissetta jako hlavního trenéra, zůstat jako asistent trenéra nebo sparring partner.

Pětadvacetiletá Britka bude hned na prvním grandslamovém turnaji sezony Australian Open obhajovat loňské semifinále. Tenisoví experti nicméně věří, že Kontaová má díky nedostatku zápasů Sereny Williamsové a neúčasti Marie Šarapovové klidně šanci získat titul.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
Zamakal jsem, máš odblokovaný účet, můžeš se přihlásit. Až tu budeš, písni mi do vzkazů, řeknu ti, proč to bylo. V klidu.
Reagovat
Fandina
Tenisoví experti nicméně věří, že Kontaová má díky nedostatku zápasů Sereny Williamsové a neúčasti Marie Šarapovové klidně šanci získat titul.
Tak to je zajímavé tvrzení. Jsem zvědavá, jestli tenisovým odborníkům a kteří to jsou vyjde.
Reagovat
gigin
Šanci získat titul mají všechny. Na to nemusíš být tenisový odborník :)
Reagovat
Fandina
Pak nechápu, proč se tam uvádí Serena s Márií.
Reagovat
gigin
To víš no, tenisoví odborníci ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist