Kontaveitová si v Mexiku vyšlápla i na jedničku Erraniovou. Wozniacká pokračuje

4. 3. 2016, 07:44
Aktuality 16
WTA MONTERREY - Už dvě nečekané výhry má v Monterrey na kontě Anett Kontaveitová. Mladá Estonka v Mexiku smetla turnajovou jedničku Saru Erraniovou a zahraje si tak o své premiérové semifinále na okruhu WTA. Ve druhém kole naopak nezaváhala druhá nasazená Caroline Wozniacká.
Anett Kontaveitová

Anett Kontaveitová si v Monterrey připsala už dva cenné skalpy. Poté, co ve středu vyřadila bývalou finalistku Australian Open Slovenku Cibulkovou, si druhý den vyšlápla i na finalistku Roland Garros Saru Erraniovou. Nejvýše nasazenou Italku Smetla suverénně 6-1 6-3.

"Vůbec ji neznám. Pouze jsem viděla pár jejích gamů v televizi," řekla před zápasem světová sedmnáctka Erraniová, jež před dvěma týdny v Dubaji slavila svůj životní triumf. "Hrála velmi dobře, má velmi tvrdé údery," očekávala italská favoritka těžké utkání. A nemýlila se.

Kontaveitová se rychle dostala do tempa a soupeřku ničila skvělými forhendy. Necelých 22 minut jí stačilo k zisku prvního setu. I když estonská tenistka v druhé sadě přišla dvakrát o podání, nečekaně snadné vítězství si uniknout nenechala.

"Tohle je jedna z mých nejcennějších výher, ne-li úplně ta největší. Ale hrála jsem opravdu dobře, byla jsem agresivní a jsem teď moc šťastná," řekla dvacetiletá rodačka z Tallinnu Kontaveitová, jež ve světovém žebříčku vylepší své dosavadní maximum (85. místo).

O své první semifinále na okruhu WTA si Kontaveitová zahraje s Nicole Gibbsovou, se kterou vede ve vzájemné bilanci 2-1. Američanka Gibbsová postoupila přes krajanku Christinu McHaleovou, která za stavu 6-7 7-6 a 0-3 vzdala kvůli vyčerpání a závratím.

Největší papírovou favoritkou zůstává po vyřazení Erraniové druhá nasazená Caroline Wozniacká. Pětadvacetiletá Dánka ve 2. kole porazila dvakrát 6-4 Chorvatku Mirjanu Lučičovou, s níž si poradila i ve druhém vzájemném souboji během půl roku, a postoupila do čtvrtfinále.

"Byl to těžký zápas. Lučičová je opravdu silná soupeřka, hraje tvrdé údery od základní čáry a já tak neměla příliš času na své údery. Takže jsem teď velmi šťastná," komentovala Wozniacká, jež první set otočila ze stavu 2-4. "Udržela jsem chladnou hlavu a snažila jsem se vrátit maximum míčků zpátky do kurtu."

Pětadvacetiletá Wozniacká svůj jediný start v Monterrey v roce 2014 proměnila v semifinále, letos si o něj zahraje v prvním vzájemném duelu s Britkou Heather Watsonovou.

Druhé kolo zvládla také pátá nasazená Francouzka Caroline Garciaová. Loňská finalistka v Mexiku porazila hladce 6-1 6-2 Julii Glushkovou z Izraele a postoupila mezi osmičku nejlepších.


Ve čtvrtfinále se utká s krajankou Pauline Parmentierovou, která si v Monterrey poradila po trojnásobné šampionce Pavljučenkovové i s Monicou Puigovou. Třicetiletá Francouzka zdolala mladou Portoričanku 6-3 6-4 a poprvé od července 2014 postoupila do čtvrtfinále.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 03. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kontaveitová (Est.) - Erraniová (1-It.) 6-1 6-3
Wozniacká (2-Dán.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6-4 6-4
Garciaová (5-Fr.) - Glušková (Izr.) 6-1 6-2
Parmentierová (Fr.) - Puigová (Portor.) 6-3 6-4
Gibbsová (USA) - McHaleová (USA) 7-6(5) 6-7(4) 3-0 skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
blixa
Blbá zpráva z Homenkollenu, Eva Puskarčíková ulehla s horečkou a zítra ji nahradí Jessika.
Reagovat
Frick
Můj milovaný hokejový tým musí vyřídit nějakou formalitu na Moravě, tak jsem se ho jal doprovodit. A jelikož jsem dorazil o fous dříve, nemohl jsem se nepodivat...

Samozřejmě, areá je určité dobrý, což jsem ostatně čekal. Co mne překvapilo je to, že centr není příliš uzavřený, dalo se do něj normálně dostat, dokonce i střecha byla otevřena. Rozhodně tam nelze aplikovat celoroční provoz. Dimenzován je dobře, výhled bez připomínek :o). Na druhou stranu - 125k Challenger je pro něj maximem a výše už se jít nedá. Částečným oplástěním je znemožněno jakékoliv navýšení kapacity. Je to jednoduše druhý nejlepší centr v ČR, kde se koná druhý nejlepší turnaj roku. Potud by bylo vše v pohodě, kdyby na tom nejlepším centru se konal nejlepší turnaj. Jak se ostatně dělo v minulosti. Ale lámání přes závit, to prostě nemám rád.
(Ale pochopitelně je to i Klausova vina)
Reagovat
smazaný uživatel
A ukradl jsi tam nějaké železo, nebo to hlídají?
Reagovat
Frick
Ani toaleťák z hajzlu ne. :-(
Reagovat
kada.tom
Liziki pěkně bouchla, to je moooc dobře :-)
Reagovat
sprchon
No co to bylo teď ve třetím? :O Z 5:4 a na servisu na 5:7.
Reagovat
EllNino
Koukám, že Britky mají po Kontě další skvělou hráčku :) Naomi super :)
Reagovat
sprchon
No jako žádná sláva. Spíš to Sabine na konci zazdila...
Reagovat
EllNino
:) tak samozřejmě, to byl další ze Sabininým klasických zkratů ...
Reagovat
Frick
Od svých 17. narozenin hrála 9 trunajů, takže by zřejmě mohla hrát ještě 7 do dne svých 18. narozek, co oslaví 21.7.2016

No ale to je prostě málo.
Reagovat
EllNino
Tak Anett Saru spláchla, to je dobře ...Estonci mají teď, když Kaia laboruje a nedaří se jí, novou konkurenceschopnou hráčku, která se může rozhodně prál o místa nahoře ;) ...

Jinak Caroline to celkem zvládla, nečekal jsem, že to bude takhle ve dvou setech, ale zápas jsem neviděl, takže nevím, zda Lucic nezasypávala ploty :)) ..
Každoádně s Heather to bude pinkačka, Heather, jak už tu vzpomínal janek_da, nepředvedla nic extra, servis slabej, jen Polona si hrála na Petru v její nejlepší formě a vyházela se ....

Dále vzpomenu zápas Joe Konty proti Flipkens, tam si dovedu představit 3 sety a celkem tuhou bitvu, Johanna by tu mohla třeba i vyhrát, uvidí se :)
Reagovat
EllNino
Jo a samozřejmě pikantní francouzský souboj García - Parmentier, neboť Paulie tu chytá druhou mízu a spláchla už Nasťu a Monču Puig :) ...Caro boj se :D
Reagovat
Frick
Je v Milduře v SF, tentokrát beze zbytku splnila úlohy favortitky (1,58) a vyhrála hladce 6:3 6:4.

Já myslim, že je to skutečně třeba docenit. Na trávě na ITF nehrála nikdy a v juniorských letech jen jednou před pěti lety na jednom turnaji, kde vyhrála dva zápasy v kvaldě a první kolo MD projela.

Takže si myslím, že pro ni skutečně neprobádaná půda.

Naopak její soupeřka jí byla blízká věkově i kariérním maximem. A byla to Britka, takže má pochpopitelně s tímto velmi specifickým povrchem o dost více zkušeností.

http://www.tenisportal.cz/hrac/dunne-2008d/

V SF pak celoživotní objížděčka ITF-ek Ana Vrljič (*1984, nejlépe 180.),

V případě úspěchu by pak ve finále neměla nasazenou hráčku.
Reagovat
EllNino
Ana Vrljič bude na trávě s jejím tenisem velmi nebezpečná, jednak je zkušená, hraje jednoručák a nepříjemné odskoky budou Báře dělat problémy ...ale uvidí se no ...už teď je to pro Barču uspěch, v Olomouci se mi moc líbila
Reagovat
Frick
To jsi dobrej, že ji takto znáš. Hráčku, co byla nejlíp 180. :o)
Reagovat
EllNino
V tech spodních patrech se dost vyzivam, protoze vím, jaka je to tam řehole .. a baví me sledovat i holky, co neměly nikdy možnost hrát WTA ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist