Kontinen a Peers v Londýně postoupili do semifinále

16. 11. 2016, 14:24
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Henri Kontinen s Johnem Peersem jsou na Turnaji mistrů zatím stoprocentní. Jihoafricko-americký pár Raven Klaasen/Rajeev Ram porazili letos i potřetí. Dnes v Londýně hladce zvítězili 6-3 6-4 a zajistili si postup do semifinále.
Henri Kontinen a John Peers

Středeční program Turnaje mistrů odstartoval duelem mezi finsko-australským párem Henri Kontinen/John Peers a jihoafricko-americkou dvojicí Raven Klaasen/Rajeev Ram.

Oba týmy v pondělí zvítězily ve dvou setech. Kontinen s Peersem mají výbornou formu. Po triumfu v Paříži zvládli první utkání i na Turnaji mistrů, beze ztráty setu si poradili s Felicianem a Márcem Lópezovými.

Jejich šňůru šesti vítězství v řadě se snažil přetrhnout sedmý nasazený pár Klaasen/Ram. Ten se v prvním duelu skupiny Fleminga/McEnroea postaral o velké překvapení, když neztratil set proti světovým jedničkám Herbertovi s Mahutem.

Poslední střetnutí přišlo právě na zmiňoveném turnaji Masters v Paříži, kde ve dvou setech zvítězili Kontinen s Peersem a poté si došli pro titul. Oba páry se spolu utkaly i v Monte Carlu, tam se z výhry rovněž radoval finsko-australský tandem.

Ani potřetí ale Klaasen s Ramem proti rozjetému Finovi a Australanovi neuspěli. V první sadě měli možnost se do zápasu vrátit, když si vypracovali tři brejkboly.

Kontinen s Peersem ale všechny šance soupeřů nekompromisně zlikvidovali a v následujícím průběhu duelu žádnou další možnost brejku Klaasenovi s Ramem nenabídli.

Favorité dnešního utkání výborně podávali. I když čelili třem zmíněným brejkbolům, na servisu dohromady ztratili jen devět fiftýnů. Naopak hlavně druhé podání soupeřů trestali a z devíti nabídnutých brejkbolů využili dva, v každém dějství jeden.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn, Velká Británie, tv. povrch (hala), 7,500.000 dolarů
středeční výsledky (16. 11. 2016)
Skupina Fleminga/McEnroea
F. López/M. López (4-Šp.) - Herbert/Mahut (1-Fr.) 7-5 5-7 10-8
Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Klaasen/Ram (7-JAR/USA) 6-3 6-4


Kontinen s Peersem se tak dostali do čela skupiny Fleminga/McEnroea a po večerním zápase získali i jistotu postupu do semifinále. Španělé Feliciano López a Marc López totiž udolali 7-5 5-7 10-8 světové jedničky Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem, kteří se už v žádném případě ze skupiny nedostanou. Španělé se o semifinále utkají v přímém souboji s duem Klaasen/Ram.

SKUPINA FLEMINGA/MCENROEA
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Kontinen/Peers 2-0 4-0 25-16
2. Klaasen/Ram 1-1 2-2 20-21
3. F. López/M. López 1-1 2-3 31-33
4. Herbert/Mahut 0-2 1-4 29-35

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist