Koolhof s Mektičem si na Turnaji mistrů zahrají o první společný titul

21. 11. 2020, 14:51
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Nizozemec Wesley Koolhof s Chorvatem Nikolou Mektičem zakončí svou první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistrů, do kterého se dostali po výhře nad španělsko-argentinským duem Marcel Granollers a Horacio Zeballos. Zítra si tak zahrají o vůbec první společný titul, jejich soupeři budou Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin.
Wesley Koolhof a Nikola Mektič (© AFP)

Wesley Koolhof a Nikola Mektič spojili síly na začátku letošní sezony. Během ní si zahráli finále v Marseille a na US Open či semifinále na Roland Garros a byť nezískali ani jeden titul, stačilo jim to k postupu na Turnaj mistrů. 

31letý Nizozemec Koolhof na něm debutuje, jen o pár měsíců starší Mektič si na něm zahrál před dvěma lety s Rakušanem Alexanderem Peyou, ale po dvou prohrách odstoupili. 

Společně však Koolhof s Mektičem postoupili již do finále. V semifinále si poradili 6-3 6-4 se španělsko-argentinským tandemem Marcel Granollers a Horacio Zeballos a mohou se zapsat do historie.

Koolhof s Mektičem se totiž mohou stát první deblovým párem, který získá svou premiérovou trofej na Turnaji mistrů. Letos se v Londýně koná 46. ročník turnaje ve čtyřhře (1970, 1975-2001, 2003-2020).

Mektič se může stát prvním chorvatským vítězem Turnaje mistrů, Koolhof čtvrtým nizozemským.

Jejich posledními soupeři budou Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin. Rakousko-francouzský pár ve večerním semifinále udolal 6-7 6-3 11-9 americko-britské duo Rajeev Ram a Joe Salisbury, přestože v rozhodujícím super tie-breaku prohrávali 1-7 a v závěru čelili mečbolu.


Ram se Salisburym si výhrou mohli zajistit post nejlepšího deblového páru sezony 2020, což se dosud ani jednomu z nich nepodařilo. Nejúspěšnějším párem roku jsou tak Chorvat Mate Pavič a Brazilec Bruno Soares.

Také 39letý Melzer a 36letý Roger-Vasselin absolvují první společnou sezonu. Na Turnaj mistrů se kvalifikovali na poslední chvíli dva dny před jeho startem díky postupu do finále turnaje v Sofii, kde pak vůbec nenastoupili k boji o titul a odletěli do Londýně.

Rakousko-francouzský pár získal dosud jediný společný titul v září v Petrohradu a nyní si oba tenisté navzájem pomohli na sklonku svých kariér do svého prvního finále na Turnaji mistrů.


Bývalý šestý singlista světa Melzer, který se v posledních dvou letech soustředí už jen na debl, startuje na Turnaji mistrů potřetí. V letech 2010 a 2011 s Němcem Philippem Petzschnerem, s nímž vyhrál Wimbledon 2010 a US Open 2011, vypadli vždy ve skupině. 

Roger-Vasselin hraje na Turnaji mistrů podruhé, v roce 2014 s krajanem Julienem Benneteauem vypadli v semifinále.

• TURNAJ MISTRŮ 2020 •
Londýn, tv. povrch / hala, 5.700.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 11. 2020)
• Čtyřhra - semifinále •
Melzer/Roger-Vasselin(Rak./Fr.) - Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) 6-7(4) 6-3 11-9
Koolhof/Mektič (5-Niz./Chorv.) - Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist