Kopřiva a Svrčina v Bratislavě postoupili do druhého kola, Kolář a Rosol vypadli. V Nottinghamu neuspěl Veselý

7. 6. 2022, 16:23
Aktuality 6
ATP CHALLENGER TOUR - Šampion prostějovského challengeru Vít Kopřiva úspěšně vstoupil do antukového challengeru ve slovenské Bratislavě a připsal si už šestou výhru v řadě. Do druhého kola postoupil i Dalibor Svrčina. Úvodní zápasy naopak prohráli Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol a v Nottinghamu hned na prvním soupeři ztroskotal Jiří Veselý.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva si předevčírem v Prostějově zahrál své premiérové finále na challengerech a na domácí antuce v něm snadno porazil krajana Dalibora Svrčinu. Na vítězné vlně pokračuje 24letý Čech, který je v žebříčku momentálně na svém maximu (#146), také v Bratislavě.

Ve slovenském hlavním a největším městě dnes jen jednou zaváhal na podání, přesto musel likvidovat tři setboly a ve druhém dějství dohánět manko brejku. Brazilce Daniela Dutru Da Silvu po dvouapůlhodinovém boji zdolal 7-6(7) 7-6(4). O čtvrtfinále se utká s kvalifikantem Johanem Niklesem (H2H 1-0).

Dalibor Svrčina tři dny po nezdaru ve finále v Prostějově úspěšně vstoupil do dalšího antukového challengeru v Bratislavě. Devatenáctiletý Čech vyřadil domácí nasazenou čtyřku Andreje Martina, kterého porazil 6-3 6-4. V dalším kole narazí na Alejandra Mora, nebo Olekseje Krutycha.


Kolář se dál trápí, neuspěl ani Rosol
Zdeněk Kolář si na nedávném French Open odbyl svou premiéru v hlavních soutěžích grandslamů, když na 17. pokus prošel kvalifikací majorů, a dokonce ve druhém kole sebral set loňskému finalistovi Stefanosovi Tsitsipasovi.

Pětadvacetiletý Čech ale po senzační jízdě na challengerech prohrál i druhý zápas, v Bratislavě nestačil 2-6 2-6 na až 232. hráče světa Riccarda Bonadia z Itálie. Před týdnem v Prostějově byl nad jeho síly člen čtvrté stovky žebříčku Louis Wessels.

Rovněž Lukáš Rosol skončil v prvním kole. Šestatřicetiletý veterán ve slovenské metropoli nestačil na 20letého Chun Hsin Tsenga z Tchaj-wanu, druhému nasazenému soupeři podlehl 4-6 4-6 a už ve třetím duelu po sobě neuhrál set.


Veselý se s Nottinghamem rozloučil hned na úvod
Jiří Veselý na travnatém challengeru v Nottinghamu plnil roli nasazené dvojky, ale v britském městě, kde se v tomto týdnu koná i turnaj WTA, ztroskotal hned na úvodním soupeři.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP prohrál tie-breakovou bitvu s domácím Ryanem Penistonem, 197. hráči světa po více než třech hodinách a nevyužitém mečbolu podlehl 7-6(7) 6-7(5) 6-7(6).

Osmadvacetiletý Čech čeká na vítězství už přes dva měsíce a momentálně má na kontě šest porážek v řadě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
Hmm, pokud se Jirka neprosadí ani na svým nejoblíbenějším povrchu, na challengeru, kde je druhej nasazenej...
Reagovat
lvicek
"Jiří Lehečka si na antukovém turnaji ATP 250 ve Stuttgartu odbyl soutěžní premiéru na trávě.". Hustě on, takový Chuck Norris :D.
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Hezký skalpsmile..koukám, že je v rankingu hráčů do 20 let třetí , hned za Alcarazem a Runem. Lehečka v 21kách sedmý
Reagovat
Newcombe
sddflvk ,yůkúcier kk!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist