Kopřiva v Dauhá na zvládnutou kvalifikaci nenavázal, v prvním kole neuspěl už potřetí v řadě

19. 2., 18:37
Aktuality 4
Vít Kopřiva (26) se na podniku ATP 250 v Dauhá stejně jako na nedávném Australian Open kvalifikoval do hlavní soutěže, ale zhoršil si svou bilanci v prvním kole na nejvyšším okruhu na 3:3 a neuspěl v této fázi už potřetí v řadě. Nad jeho síly byl Fábián Marozsán (24), s nejlepším Maďarem v žebříčku prohrál 5:7, 6:7 a s nasazenou dvojkou Karenem Chačanovem (27) si nezahraje.
Profily hráčů
Kopřiva potřetí v řadě neuspěl v prvním kole na nejvyšším okruhu (© Profimedia)

Marozsán – Kopřiva 7:5, 7:6

Vít Kopřiva na nedávném Australian Open na devátý pokus prošel kvalifikací grandslamových podniků a suverénně zvládl boje o hlavní soutěž také na probíhající akci ATP 250 v Dauhá. Pokaždé však skončil hned v prvním kole, v Melbourne Parku po pětisetové bitvě se Sebastianem Kordou a v katarské metropoli po dvou těsných setech s Fábiánem Marozsánem.

Šampion dvou loňských challengerů tak nedokázal navázat na víkendové skalpy Mubaraka Shannana Zayida a Maximiliana Marterera. V hlavním losu na nejvyšší úrovni se představil pošesté a bilanci v utkáních prvního kola si zhoršil na 3:3, neuspěl v něm už potřetí v řadě. Nejvíce se mu povedl samotný debut, když před třemi lety na antuce ve Gstaadu i díky senzační výhře nad Denisem Shapovalovem došel až do semifinále.

Rodák z Bílovce ale klidně mohl slavit dvousetové vítězství. V úvodním dějství vedl dvakrát o brejk, nicméně ani jeden ze dvou nedokázal potvrdit. S proměňováním šancí nemohl být spokojený ani v následující sadě, kterou mohl za stavů 5:4 a 6:5 dopodávat. K setbolu se propracoval až v tie-breaku, ztratil však tři fiftýny v řadě a duel zakončil lacinou chybou z forhendu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Kopřiva, jenž momentálně zaostává jen o čtyři příčky za svým žebříčkovým maximem (111. místo), čeká na vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšší tour od předloňského dubna. Na hlavním okruhu by se měl znovu představit na začátku března v kvalifikaci Masters v Indian Wells.

Marozsán loni prožil životní sezonu, připsal si skalpy třeba Carlose Alcaraze či Caspera Ruuda a vyšplhal se do TOP 100 pořadí. Na rozdíl od Kopřivy tak může pravidelně startovat na nejvyšší úrovni a většinou bez nutnosti hrát kvalifikaci. O první letošní čtvrtfinále bude bojovat s nasazenou dvojkou Karenem Chačanovem. Na úvodních čtyřech turnajích v aktuální sezoně posbíral dohromady jen tři výhry.

V Dauhá bude hrát z českých tenistů ještě Jakub Menšík. Talentovaný teenager vyzve v úterním utkání prvního kola na centrálním dvorci nasazeného Alejandra Davidoviche ze Španělska.


Výsledky turnaje ATP 250 v Dauhá

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
Jak se dostal Menšík do main draw v Dauha? Nemá tam ani Q, ani WC?
Reagovat
darek.vrana
Je to z nějakého programu na podporu mladých hráčů.
Reagovat
makro99
aha, zajímavý... Next Gen ATP Brand expansion - hráči do 20 let, co se dostanou do Top 250, dostanou šanci v MD jedné 250ky v nějakým týdnu, kde se hrají aspoň 3 ATP turnaje zaráz...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist