Kopřiva v Římě zvládl čtvrtfinálovou dohrávku, první challengerové finále ale nevybojoval

24. 4. 2021, 12:16
Aktuality 0
CHALLENGER ŘÍM 2 - Vít Kopřiva v Římě v dohrávce třetího setu čtvrtfinále proti domácímu Lorenzu Giustinovi prohrál úvodní dva gamy, ale vývoj otočil, zvítězil 1-6 7-5 6-3 a podruhé v kariéře a poprvé na antuce postoupil do semifinále challengeru. V něm ještě dnes nastoupil proti domácímu Andreovi Pellegrinimu, premiérové finále však 23letý Čech vybojovat nedokázal.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva má v posledních týdnech velmi dobrou formu. Na začátku března si na tvrdém povrchu v hale v Petrohradu zahrál poprvé v semifinále challengeru a nyní se mu daří i na antuce.

23letý Čech se na ní dostal do čtvrtfinále v chorvatském Zadaru, ve španělské Marbelle prošel z kvalifikace do druhého kola a tento týden v Římě vybojoval znovu z pozice kvalifikanta své druhé semifinále.

V italské metropoli vyhrál pět zápasů, navíc dva ze tří duelů měl rozdělené do dvou dnů. V prvním kole vyřadil druhého nasazeného Bolívijce Huga Delliena, následně přehrál bývalou světovou sedmnáctku Bernarda Tomice a v dnešní čtvrtfinálové dohrávce dokonal obrat proti domácí nasazené sedmičce Lorenzu Giustinimu.

Kopřiva včera prohrál první set snadno 1-6 a v úvodu druhé sady přišel o podání. Do zápasu se však dokázal dostat a i když za stavu 5-3 při svém podání nevyužil čtyři setboly, a za stavu 1-6 a 5-5 čelil brejkbolu, třetí dějství si nakonec vynutil.

To se dohrávalo až dnes lépe do ní vstoupil 179. hráč světa Giustini, který se ujal vedení 2-0 a bojoval o další brejk. Kopřiva ale žádný další servis neztratil. Vývoj otočil, za stavu 5-3 odvrátil čtyři brejkboly a postupem do semifinále vyrovnal své maximum.

Po zhruba dvou hodinách odpočinku nastoupil k boji o své premiérové finále a proti Andreovi Pellegrinimu začal lépe. Po zisku první sady mu ale začaly docházet síly a nakonec prohrál 6-3 1-6 1-6.

287. hráč světa Kopřiva si v italské metropoli zajistil posun na 273. příčku světového žebříčku a vylepší tak své současné maximum.

Na 24letého Pellegriniho v jeho první challengerovém finále čeká pátý nasazený Francouz Hugo Gaston (h2h 1-0), který ve čtyřech zápasech neztratil ani set. Po Escobedovi, Kokkinakisovi a Lamasinem dnes porazil 6-4 7-5 Peruánce Juana Pabla Varillase.

• CHALLENGER ŘÍM 2 •
Itálie, antuka, 44.820 eur
sobotní výsledky (24. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kopřiva (ČR) - Giustino (7-It.) 1-6 7-6 6-3
• Dvouhra - semifinále •
Pellegrino (It.) - Kopřiva (ČR) 3-6 6-1 6-1
Gaston (5-Fr.) - Varillas (6-Per.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist