Korda premiéru na okruhu ATP prohrál. Na černém kurtu v New Yorku podlehl Tiafoemu

13. 2. 2018, 06:42
Aktuality 8
ATP NEW YORK - Sebastian Korda, syn bývalé světové dvojky Petra Kordy, si na černém kurtu v New Yorku odbyl premiéru na okruhu ATP. Sedmnáctiletý reprezentant Spojených států, který v lednu vyhrál juniorku na Australian Open, v prvním kole podlehl 1-2 na sety krajanu Francisi Tiafoemu.
Sebastian Korda

Sebastian Korda 16 dnů po premiérovém triumfu na grandslamu juniorů, kterého dosáhl na Australian Open, odehrál premiérový zápas na okruhu ATP. Na novém turnaji v New Yorku, kam se turnaj přesunul z Memphisu a kde se poprvé v historii hraje na kurtu s černým povrchem, potrápil ve třech setech o tři roky staršího krajana Francise Tiafoea.

Sedmnáctiletý syn bývalého druhého hráče světa a vítěze Australian Open z roku 1998 Petra Kordy získal první set, ale v dalších dvou sadách se mu již nepovedl žádný další brejk a nakonec prohrál 6-4 4-6 2-6. Sebastian Korda, kterého triumf v Melbourne katapultoval do čela světového žebříčku juniorů, se v New Yorku představil na divokou kartu.

I když je Korda v pořadí ATP až na 873. místě, dokázal první set proti 98. hráči světa Tiafoemu získat. Prohrával sice 1-3 a 2-4, ale pak soupeři dvakrát vzal podání. V druhém setu stačil dvacetiletému Tiafoemu k výhře jediný brejk, ve třetí sadě prolomil Kordovi podání dvakrát a po hodině a tři čtvrtě slavil postup.

Debut na profesionálním okruhu prožil Korda na Long Islandu, kde jeho otec v roce 1992 ovládl tehdejší turnaj po finálovém vítězství nad Ivanem Lendlem.


"Ani jsme se o tom nebavili. Ale vím o každém turnaji, který vyhrál. Je to hodně výjimečné hrát tady na Long Islandu, kde zvítězil v roce 1992, zvlášť proti tak dobrému známému naší rodiny, jako je Ivan," uvedl rodák z floridského Bradentonu, kterého trénuje jeho otec, vítěz deseti turnajů ATP.

Tiafoe se ve druhém kole střetne s Dudim Selou, který se stal historicky prvním vítězem zápasu na okruhu ATP hraném na černém povrchu. Izraelský tenista v New Yorku porazil za hodinu hry 6-4 6-4 Gruzínce Nikolaže Basilašviliho.

Ivo Karlovič vstoupil i do třetího letošího turnaje výhrou. V New Yorku
38letý Chorvat v prvním kole porazil 6-4 7-6 o 17 let mladšího domácího hráče Jareda Donaldsona.

Ve druhém kole Karlovič vyzve dalšího Američana Ryana Harrisona (h2h 0-1), který obhajuje loňský titul z Memphisu. Harrison na úvod zdolal 6-3 7-6 krajana Donalda Younga, přičemž mezi Američany došlo k slovní přestřelce. Harrison měl údajně Younga rasisticky urážet, Harrison to však odmítá.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 668.460 dolarů
pondělní výsledky (12. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Harrison (6-USA) - Young(USA) 6-3 7-6(4)
Sela (Izr.) - Basilašvili (8-Gruz.) 6-4 6-4
Karlovič (Chorv.) - Donaldson (USA) 6-4 7-6(4)
Tiafoe (USA) - Korda (USA) 4-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
letityfanousek
je těžký. Měl Tiafoe aspoň reflexní prvky?
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Jabadu
Jako by mu z oka vypadl. Otec měl možná nejstylovější údery v historii. Uměl "projít" téměř každý úder a jeho údery byly na pohled asi nejelegantnější vůbec.
Roger občas "lajdačí" a údery hraje pouze zápěstím. Ale on si to může dovolit. Je třeba také zmínit, že materiál a hmotnost raket (ono i těch pár gramů dělá divy) je trochu někde jinde.
:-)
Reagovat
Krisboy
Jj, Kordova kultovní levačka. Nezapomenutelné.
Reagovat
panzer.dragon
Ivo mě potěšil, s Kordou by to byl taky hezkej match, věkovej rozdíl zajímavej
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se na dva první sety a Sebastian se mi moc líbil. Pár míčů nedoběhl, myslím, že to byl důvod jeho prohry. Ale jinak pěkné. Dobré podání i hra. Tak doufám, že z něj bude také úspěšný hráč, jako táta. Někdy jsem vážně nevěděla, který z nich stojí na kurtu. Takže držím palce, i když za ČR nehraje. Pojď!!!
Reagovat
Krisboy
Nevadí, příště to klapne. Slabej soupeř = malá motivace.
Reagovat
Frick
vždy potěší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist