Korda v Delray Beach ve svém prvním čtvrtfinále porazil Isnera

12. 1. 2021, 07:58
Aktuality 21
ATP DELRAY BEACH - Sebastian Korda v Delray Beach ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP porazil 6-3 4-6 6-3 druhého nasazeného Johna Isnera, s nímž vyhrál i druhý vzájemný zápas. O finále se 20letý Američan a syn bývalé světové dvojky Petra Kordy utká s Britem Cameronem Norriem.
Sebastian Korda (© AFP)

Sebastian Kordase v úvodu sezony 2021 vzdal startu v kvalifikaci Australian Open a místo přesunu do Dauhá se rozhodl pro start na domácím podniku ATP 250 v Delray Beach. A litovat nemusí.

Dvacetiletý Američan si na Floridě poradil s Korejcem Woo Kwon Soonem, pátým nasazeným Tommym Paulem i druhým nasazeným Johnem Isnerem a v součtu s koncem loňské sezony, kdy v německém Eckentalu získal první titul z challengeru, prodloužil svou neporazitelnost už na osm utkání.

Naposledy si v pondělí ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP vyšlápl na 25. hráče světa Isnera. O patnáct let staršího krajana zdolal 6-3 4-6 6-3 a vzájemnou bilanci upravil na 2-0.

Syn bývalého českého reprezentanta Petra Kordy startuje na turnaji ATP popáté v kariéře. První tři pokusy pro něj skončily vždy v prvním kole, na dalších dvou turnajích už si ale připsal po třech výhrách. Loni na Roland Garros se při premiéře na grandslamu dostal až do osmifinále.

Korda, kterému pomáhá s kondiční přípravou Marek Všetíček a rady dostává i od Radka Štěpánka. je 119. hráčem světa a pokud by v Delray Beach získal titul, posunul by se poprvé do Top 100.



O premiérové finále se někdejší světová jednička mezi juniory utká s britským tenistou Cameronem Norriem. Už nyní ale Korda na Floridě překonal svého otce. Šampion Australian Open z roku 1998 startoval v Delray Beach dvakrát, nikdy tu ale nepřešel přes druhé kolo.

První semifinále na okruhu ATP si na turnaji zahraje i kvalifikant Christian Harrison. Šestadvacetiletý Američan, jehož kariéru přibrzdila řada zranění a celkem osm operací, vyřadil Gianlucu Magera z Itálie 7-6 6-4 a jeho dalším soupeřem bude čtvrtý nasazený Polák Hubert Hurkacz.

Kvůli porušení koronavirových pravidel ale musí Harrison zaplatit pokutu 3000 dolarů. Američan, jenž v žebříčku figuruje v osmé stovce, odmítl po výhře ve druhém kole absolvovat rozhovor na kurtu, protože si nechtěl vzít povinnou roušku. Proti jejímu nošení v minulosti brojil i na sociálních sítích. Po zápase s Magerem už ale povinnou proceduru zvládl.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 418.195 dolarů
pondělní výsledky (11. 01. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Korda (USA) - Isner (2-USA) 6-3 4-6 6-3
Hurkacz (4-Pol.) - Quiroz (Ekv.) 6-4 6-4
Norrie (Brit.) - Tiafoe (8-USA) 6-0 3-6 6-4
Harrison (USA) - Mager (It.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já bych mu i fandil, za to poloviční vyhulení Nadala na French Open, kde si šel prakticky jenom pro autogram, to prostě nejde.
Reagovat
Pe3k
Korda říkal, že jeho cíl je překonat tátu, čili vyhrát 2 gs. No teď si kopnu do nich obou. Samozřejmě je absolutně bez šance, jedině že by bral 2x více dopingu než jeho otec. Nic proti nim jen jsem si chtěl trošku kopnout smile
Reagovat
FulnekUltras
;-) nijak mě nebral a nebere ani ten ani ten

to děda byl úplně jiná liga smile

což ostatně názorně odráží celý historický vývoj smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Děda?
Reagovat
blixa
On má asi na mysli Pavla Kordu, trenéra Jana Kodeše, cože ovšem není mladého Kordy děda ale prastrýc. Ale tak nedivme se, u Ultrase je chybné mozkové zpracování standardem smilesmile
Reagovat
rybicka
Myslí dědu z mamčiny strany smile
Reagovat
blixa
??? Otce Reginy Kordové (Rajchrtové) ? A to byl (je) kdo ?
Reagovat
darek.vrana
Jo jo. Ale u něj nejde ani tak o osobu Pavla Kordy jako spíš o to, že mu to připomíná nádherné bolševické časy.smile
Reagovat
blixa
Tak určitě smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
brixner
Ty jsi opravdu píčus!
Reagovat
Patik
Chlapca motivuje Nadalov plagát nad postelou..
Reagovat
smazaný uživatel
těžko říct, jestli na něj ještě vidí po těch všech cumshotech, co na ten plakát poslal
Reagovat
Patik
alebo má na sebe to tričko ktoré mu Nadal podpísal..pol roka nevyprané..
Reagovat
EllNino
tolik zášti :))
Reagovat
Patik
tomu ver..pôjdem do pekla..:)
Reagovat
SwissMaestro
Škoda. Korda je krajně nesympatický. Izzy naopak miláček, snad příště
Reagovat
Aussie
A co je na něm tak nesympatického? Že hraje za USA? Vždyť se tam narodil i tam vyrostl!
Reagovat
blixa
Tak když je Izzy miláček, tak to asi budou nějaký sexuální preference smilesmile
Reagovat
SwissMaestro
To mi musí být každý hráč sympatický? Prostě mi nesedl :) Bez ohledu na fakt, že hrál proti Isnerovi.
Reagovat
Krisboy
Johohóóóóó!!!!

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist