Korda ve finále zahodil náskok setu a brejku, v Astaně slaví titul Mannarino

3. 10. 2023, 14:49
Aktuality 4
Sebastian Korda (23) byl v Astaně velmi blízko svému druhému triumfu na turnajích ATP. Syn slavného bývalého českého tenisty ale ve finále zahodil náskok setu a brejku a Adrianovi Mannarinovi (35) nakonec podlehl 6:4, 3:6, 2:6. Francouzský veterán upravil svou bilanci ve finálových duelech na nejvyšším okruhu na 4:10 a složil úspěšný reparát za prohrané finále v tomto dějišti v roce 2020.
Sebastian Korda (© AFP)

Sebastian Korda hrál v lednu v životní formě. Ve finále v Adelaide měl mečbol proti Novakovi Djokovičovi a na Australian Open se probojoval do svého premiérového grandslamového čtvrtfinále, ve kterém však kvůli zranění zápěstí vzdal. Následovala vynucená tříměsíční pauza, po níž se Američan s českými kořeny stále nemůže dostat do fazóny z úvodu roku.

V posledních týdnech se navzdory zdrcující pětisetové porážce v prvním kole US Open s Mártonem Fucsovicsem zlepšil a na posledních třech akcích ATP postoupil minimálně do semifinále. Nejblíže ke svému druhému triumfu na nejvyšším okruhu a prvnímu od Parmy 2021 měl v těchto dnech v Astaně.

Statistiky zápasu Korda - Mannarino

V kazašské hale měl potíže ve všech čtyřech zápasech po cestě do finále a v souboji o titul nevyužil jedinečnou šanci proti Adrianovi Mannarinovi. V utkání s Francouzem vedl už o set a brejk, ale od stavu 3:1 ve druhé sadě úplně odpadl a ve zbytku zápasu uhrál už jen dva gamy. Finálovou bilanci na této úrovni si tak zhoršil na 1:5.

Mannarino naopak tu svou také vysoce negativní vylepšil na 4:10. Francouzský veterán prohrál úvodních šest finálových duelů a prvního triumfu se dočkal až v Hertogenboschi 2019. Poprvé v jedné sezoně se mu povedlo kralovat více než jednou, letos uspěl také na trávě v Newportu.

Oba finalisty teď čeká přesun z Kazachstánu do čínské Šanghaje, kde ve středu vypukne hlavní soutěž předposledního podniku série Masters. Mannarino i Korda mají v prvním kole volno.

• ATP 250 ASTANA •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 1.017.850 dolarů
úterní výsledky (3. 10. 2023)
• Dvouhra - finále •
Mannarino (6-Fr.) - Korda (5-USA) 4:6, 6:3, 6:2
• Čtyřhra - finále •
Lammons/Withrow (2-USA) - Pavič/Peers (4-Chorv./Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (9:7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
AlisaMiller
Žhavé dívky na vás čekají --> WWW.NU4.FUN
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel předvedl nepovedený reparát za SF proti Kače hraného pár dní zpátky.

Velká škoda, protože tenhle titul mohl znamenat jistý posun. Namísto toho je jen potvrzením problému se sebevědomím.

Doufal jsem, že mu jeden z těhlech turnajů vyjde, ale problém evidentně stále čeká na vyřešení.
Apropos, Štěpec se Sebem ještě spolupracuje?
Reagovat
Fandina
Chvíli jsem se dívala a Mandarino začal od stavu 1:3 ve druhém víc útočit a Seba přehrál.
Reagovat
Krisboy
Pouhý trénink na Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist