Kordovi jsou třetí dvojicí otec-syn, která vyhrála turnaj ATP. Sebastian uspěl poprvé v Parmě

29. 5. 2021, 17:21
Aktuality 29
ATP PARMA - 20letý Američan Sebastian Korda ve finále antukového turnaje v Parmě porazil 6-2 6-4 domácího Marca Cecchinata a získal první titul na okruhu ATP. S Petrem Kordou jsou teprve třetí dvojicí otec-syn, kteří v Open éře dokázali vyhrát turnaj ATP ve dvouhře.
Sebastian Korda

Sebastian Korda vybojoval na antukovém turnaji v Parmě první titul na okruhu ATP. Dvacetiletý syn bývalého českého grandslamového šampiona, jenž reprezentuje USA, porazil ve finále domácího Marca Cecchinata 6-2 6-4.

Korda proměnil v zisk trofeje druhou finálovou účast, při premiéře v Delray Beach v lednu neuspěl. Před startem v Parmě se mu přitom na antuce příliš nedařilo. Ze čtyř letošních turnajů na tomto povrchu si připsal jen jediné vítězství, v Itálii ale zazářil a za celý týden neztratil ani set.

"Tohle byl můj sen. Myslel jsem, že se to povede už v Delray Beach, pak jsem z toho byl trochu špatný," přiznal Korda po zápase. "Ale zůstal jsem pozitivní, i po té bídné první části antukové sezony. Pár dní jsem si orazil, dobil baterky a pak se mi povedlo týden dobře potrénovat v Praze s tátou a koučem. Vrátil jsem se hladovější a teď hraju opravdu dobře," pochvaloval si rodák z Bradentonu.

Na evropské antuce triumfoval Korda jako první Američan po jedenácti letech, naposledy uspěl v roce 2010 Sam Querrey v Bělehradě. V historii úspěšných otců a synů navázali Kordové na Ramanáthana a Rameš Krišnanovy z Indie a Američany Phila a Taylora Dentovy.

"Měl jsem dneska těžkého soupeře a proti publiku to nebylo lehké. Pořád ho povzbuzovali, ale jsem pyšný na to, jak jsem to zvládl," řekl Korda k vítězství nad Cecchinatem, který je v žebříčku o 41 míst za ním. Americký mladík se díky úspěchu v Parmě poprvé posune do první padesátky.

• ATP 250 PARMA •
Itálie, antuka , 541.800 eur
sobotní výsledky (29. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Korda (USA) - Cecchinato (It.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Bolelli/M. González (It./Arg.) - Marach/Kúreší (Rak./Pák.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Teo
Taky mu to přeju a říkal jsem si, kdy to přijde a přišlo. Gratulace a ve FO co nejdál, prosím smile
Reagovat
Frick
Pro mne neexistuješ.

Stejně jako pro Fulneka a slackera.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč?
Reagovat
blixa
Protože je to stejnej dement jak ti dva.
Reagovat
Teo
Protože hraje za USA beztak smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že ty pro něj taky ne, tak jste si kvit. Teda vlastně ne, tys na rozdíl od něj jeho existenci potvrdilsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesto dle nekterých vlastně chudáček, co na antuce vůbec, ale vůbec neumí. No jo, porazit Sonega nebo Checinata na antuce je úplná sranda, to zvládne každej Veselý smile
Reagovat
sojka1
parada, moc mu to preju... a tatikovi taky, i kdyz moji tajnou laskou zrovna nebyl... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hřebec nebo Nováčeksmile?
Reagovat
sojka1
nn, ale Hrebec se mi libil moc, jenze kdyz jsem je s Tonickem poprve potkala na RH, sklebila jsem se na ne, sla jsem primo proti slunicku a pak na me vzdycky nahodili ten skleb a smali se mi... byla jsem pro ne mala holka, sklebka... blbouni blbi... :-)))
Reagovat
EllNino
Theo byl taky spokojený, táta určitě pyšný :)

Celkem emotivní moment :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělesmile
Reagovat
Nola
netusim, preco mi je nesympaticky, nehra vobec spatne , vsak aj vtacia zlodejka nemiluje kazdeho :D
mozno casom mu dam sancu.... inak mne pride velmi vysoky, urcite nema 193 cm, ako je tu pisane, urcite ma nieco pod 2 metre...
Reagovat
slacker
Neypymaticke je uz americke obcanstvi a representace kdyz se narodil v kompletne ceske rodine.
Reagovat
hippos
V kompletně americké multikulturní zemi, kde vyrostl, kde ma svůj domov a kde má ty nejlepší podmínky na světě pro svůj sportovní rozvoj. Nenapadá mě ani jeden důvod proč by měl mít české občanství.
Reagovat
slacker
On mozna ceske obcasntvi ma, protoze to zakony umoznuji mit dvoje obcanstvi. Me zas nenapada jediny duvod proc Zid po 2000 letech zustane Zidem a Cech prestane byt Cechem sotva se prestahuje.
Reagovat
Nola
:D , lebo z toho asi plynu urcite vyhody.... ja takto neuvazujem, je mi proste nesympaticky, mozno je to dane jeho tatkom, snad to casom prekonam
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já být třeba Sáblíkovou, tak za to jak se k ní tady chovají bych jezdil za Holandsko nebo Německo už od začátku, asi tak smile
Reagovat
hippos
Jestli v tom nebude ten Judaismus a dlouhá historie pogromů a pronásledování.
Reagovat
JanITCZ
Tak ona etnicka prislusnost a "obcanstvi"(passport-passaporto,coz je pojem sam o sobe ostudny) jsou dve rozdilne kategorie.Vetsina Zidu(celosvetove) nema modry pas.
Reagovat
Mr.Pink
ma 196
Reagovat
Nola
jj, je to podobny typ ako Sasha Zverev, jeden ma ruske korene je narodeny v Nemecku, druhy ceske a je narodeny v USA, len stale netusim, preco ho nemusim, na rozdiel od neho mi Sasha nikdy nevadil
Reagovat
Mr.Pink
korda byl muj nejoblibenejsi tenista, tak drzim palce i jeho potomkum
Reagovat
Nola
nemozem za svoju antipatiu, prepac, ale ty si tu asi naj fanda Fedexa, tak nech sa mu teda dari
Reagovat
Rafaeoli25
Taky jsem Kordu tolik nemusel, neoslovoval mě svou osobností, jeho mače se Samprasem ale byly fenomenální.
Reagovat
Mr.Pink
je to zvlastni, na stepankovi mi ta teatralnost obcas vadila, ale na kordovi ane. asi to vykompenzovala ta jeho kouzelna ruka
Reagovat
Rafaeoli25
Mě Štěpánek ultrabavil, Korda moc ne, ten ale byl narozdíl od něj schopen občas mimořádných výkonů, proto vyhrál GS, v dalším byl ve finále plus další celá řada skvělých výsledků, viz.nezapomenutelné zápasy se Samprasem na USO nebo Wimbledonu.
Reagovat
Mr.Pink
ja to mel naopak, korda me bavil hodne, sikovnejsi nez stepanek. a jeho jednorucny bh byl tehdy nejlepsi na svete
Reagovat
Mr.Pink
v pohode, nemuze kazdy sedet kazdemu.
diky, ale myslim, ze to s fanousky RF vidis az moc cerne. v kazdem tabore najdes jak slusne fanousky, tak blazny :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist