Korejec Soonwoo Kwon si v Nur-Sultanu došel pro první titul na okruhu ATP

26. 9. 2021, 14:17
Aktuality 0
ATP NUR-SULTAN - Soonwoo Kwon vyhrál turnaj v Nur-Sultanu a získal první titul na okruhu ATP. Ve finále 23letý korejský tenista porazil 7-6 6-3 Australana Jamese Duckwortha, přestože v tie-breaku první sady čelil třem setbolům v řadě.
Profily hráčů
Soonwoo Kwon

Oba tenisté hráli o titul poprvé, do finále se dostali jako nenasazení. Duckworth se dočkal premiérového finále v 29 letech a coby 65. hráč světového žebříčku byl favoritem, v tie-breaku úvodní sady ale promrhal vedení 6-3.

Třiadvacetiletý Kwon Sun-u všechny tři setboly odvrátil a uhrál i dva následující míče. Na počátku druhého setu sice přišel o podání, soupeři pak ale sebral servis dvakrát. Navázal na krajana I Hjong-tcheka, který před 18 lety triumfoval v Sydney.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 541.800 dolarů
nedělní výsledky (26. 09. 2021)
• Dvouhra - finále •
Soonwoo Kwon (Korea) - Duckworth (Austr.) 7-6(6) 6-3
• Čtyřhra - finále •
González/Molteni (1-Mex./Arg.) - Erlich/Vasilevski (Izr./Běl.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist