Koukalová ani Kristýna Plíšková dnes neuspěly, končí ve druhém kole

18. 9. 2014, 12:47
Aktuality 13
Už jen Karolína Plíšková hájí po dnešku české barvy na turnaji v Soulu. V souboji o čtvrtfinále dnes neuspěla ani její sestra Kristýna, která po boji nestačila na Estonku Kanepiovou, ani třetí nasazená Klára Koukalová. Ta ztratila podobně dobře rozehraný zápas s Ruskou Kirilenkovou.
Klára Koukalová

Klára Koukalová odstartovala dnešní utkání s Marií Kirilenkovou dobře: v úvodním setu sice dvakrát přišla o náskok, ale zkrácenou hru vyhrála a sadu tak nakonec přeci jen získala pro sebe.

Od druhého setu se česká tenistka začala trápit na podání a její soupeřka toho dokázala využít. Tři brejky v řadě jí zajistily vedení, které Kirilenková bez problémů udržela a vynutila si tak rozhodující set. Ten už byl zcela v režii Rusky: Kirilenková v něm nechala turnajovou trojku uhrát pouhých osm míčů a po dvou hodinách a šesti minutách se radovala z vítězství 6-7 6-4 6-0 a postupu do čtvrtfinále.

Po Koukalové, která dostala třetího "kanára" v sezoně, rozehrála dobře své utkání i Kristýna Plíšková. Aktuálně 97. hráčka světa si proti favorizované Kaie Kanepiové dlouho dokázala držet servis a díky brejku za stavu 3-2 udělala krok k postupu do svého prvního čtvrtfinále na okruhu WTA. Toho se ale nakonec v Soulu nedočkala: ve druhé sadě stačil Kanepiové jediný brejk k tomu, aby srovnala na 1:1, v rozhodujícím dějství pak ještě třikrát prolomila Plíškové podání a zvítězila 3-6 6-3 a 6-2.

Ve dvouhře tak v Soulu zůstala z českých hráček už jen Karolína Plíšková. Turnajová dvojka postoupila mezi nejlepší osmičku už ve středu. Její čtvrtfinálovou soupeřkou bude 101. hráčka světa Američanka Nicole Gibbsová, s níž v jediném vzájemném utkání před třemi lety prohrála.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Kirilenková (Rus.) - Koukalová (3-ČR) 6:7 (4:7), 6:4, 6:0
Kanepiová (6-Est.) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:3, 6:2
Rybáriková (4-SR) - Wickmayerová (Belg.) 6:2, 6:2
Gibbsová (USA) - Koviničová (Černá Hora) 1:6, 6:4, 7:6 (7:5)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Chrenda
Škoda, mohla to dát, ale do budoucna je to nadějný, mohla by se chytit! Držím palce i když to dnes nevyšlo! Ale byla blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
bude Nicol dnes opět na streamu?? :)
Reagovat
Frick
http://eportal.parlamentnilisty.cz/Default.aspx

:-D
Reagovat
EllNino
Krist měla v kvaldě do Wuhanu potkat Niculescu, ale ta hraje ještě semíčko v Kantonu, tak pokud zejtra vyhraje a je to pravděpodobný, čeká je asi někdo schudnější :D
Reagovat
smazaný uživatel
kopírujte a vložte na youtubu nebo google - to co používáte:
Reagovat
smazaný uživatel
čau, posílám klip s marií kirilenkovou :)

Maria Kirilenko - Eternal Magic
Reagovat
molda
No nevím jak vypadal zápas na pohled, sledoval jsem jen statistiky, ale v prvním setu jsem si říkal, otázka bude kdy začne Kaia pořádně podávat. Úspěšnost podání 35% mi přišlo, že je to hlavní co drží Kristýnu nad vodou,ale když jsem viděl že Kaia vede ve třetím setu 4:1 při úspěšnosti svého podání 28%,tak asi jen tím to nebylo :-)
Reagovat
tommr
já zase nesledoval statistiky, ale zdálo se mi, že ve druhým a ve třetím setu musela mít Kristýna ještě horší úspěšnost - první podání skoro vůbec netrefovala ...
Reagovat
molda
No tak podle WTA statistik měla Kristýna ve druhém setu 50% a ve třetím 48% ... ale to jsem bral, že vypovídá dost o gamech kdy servíruje a určitě by to vysvětlovalo, proč byla tou dobou už dva brejky zpátky, že jí ale ani v tý době 28% prvních podání soupeřky nepomohlo k ani jedinému brejku, to jsem bral jako důkaz, že je slabá i na returnu. Ale suchá čísla dost často realitu moc zjednodušují :-)
Reagovat
slacker
Jesltli to nebude tim ze hraje blbou rukou. Ma si dat raketu do druhe ruky jako jeji sestra
Reagovat
EllNino
levačka není blbá ! :D nebuď komunista ...na leváctví není nic špatnýho :D
Reagovat
slacker
Sestry dokazuji ze leva a prava ruka nejsou rovnocenne :-)) Kalkul hrat levou nevysel
Reagovat
blixa
Já myslel, že anarchisti jsou v podstatě "levičáci", ne ? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist