Koukalová prohrála popáté v řadě, v Norimberku podlehla Hercogové

18. 5. 2014, 16:57
Aktuality 13
WTA NORIMBERK - Klára Koukalová své špatné období před French Open nezlomí. Dnes na antuce v Norimberku česká tenistka neudržela vedení proti Slovince Hercogové a prohrála tak už páté utkání v řadě.
Klára Koukalová

Klára Koukalová prožívala životní vstup do sezony. Na Australian Open sice skončila v prvním kole, ovšem hned třikrát si zahrála ve finále a na přelomu února a března se dokonce v brazilském Florianopólisu dočkala svého premiérového titulu na okruhu WTA.

Jenže pak jako by přišlo uspokojení, ale částečně také smůla na los. Dvaatřicetiletá rodačka z Prahy, jež se po rozvodu s Janem Zakopalem vrátila k dívčímu jménu, za poslední necelé tři měsíce startovala na sedmi turnajích a hned na šesti z nich skončila hned po svém prvním vystoupení.

Jenže porážky utrpěla s ve formě hrajícími Francouzkami Caroline Garciaovou (6-7 6-7) a Alizé Cornetovou (2-6 6-0 2-6), či na antuce se Sarou Erraniovou, Marií Šarapovovou a začátkem tohoto týdne na podniku ITF v Praze s Britkou Watsonovou, která si nakonec ve Stromovce došla až pro titul.

Už pátý prohraný zápas v řadě Koukalová zaznamenala dnes v Norimberku. Na německé antuce sice byla nasazenou trojkou, jenže v prvním kole narazila na svou neoblíbenou soupeřku Poloňu Hercogovou, s níž měla nelichotivou bilancu 0-6. A dnes Slovince podlehla i posedmé.

Koukalová přitom do utkání vlétla parádně, když získala první set a po brejku na začátku druhé sady vedla 6-1 a 1-0. Jenže zatímco v úvodu duelu získala 7 z 8 gamů, v jeho závěru 12 ze 14 her prohrála a o devět let mladší Slovince tak podlehla 6-1 2-6 1-6.

30. hráčka světa Koukalová tak už může balit kufry do Paříže na Roland Garros, neboť do čtyřhry v Německu přihlášena není.

To jediná česká zástupkyně v soutěži deblistek Karolína Plíšková už má vstup do turnaje úspěšně za sebou. Po boku Nizozemky Michaelly Krajicekové, která byla ještě ve čtvrtek v pražské Stromovce její soupeřkou, dnes za necelou hodinu hry porazily 6-3 6-4 rakousko-lichtenštejnskou dvojici Meusburgerová/Von Deichmannová.

Právě proti Yvonně Meusburgerové Plíšková zahájí i dvouhru, do které by měla zasáhnout zítra. Barbora Záhlavová-Strýcová vyzve druhou nasazenou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a Iveta Melzerová bude v prvním zápase po dvou měsících čelit Ukrajince Elině Svitolinové, proti které bude usilovat o první výhru po dvou letech. Turnajovou jedničkou je v generálce na French Open domácí světová devítka ANgelique Kerberová.

- WTA 250 NORIMBERK -
(Německo, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (Slovin.) - Koukalová (3-ČR) 1-6 6-2 6-1
Naraová (6-Jap.) - Niculescuová (Rum.) 6-3 6-4
Barthelová (Něm.) - Bencicová (Švýc.) 7-6(4) 6-3
Friedsamová (Něm.) - Moserová (Rak.) 3-6 6-0 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krajiceková/Karolína Plíšková (Niz./ČR) - Meusburgerová/Von Deichmannová (Rak./Licht.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Klárko. Moc přeji, abys šňuru proher už přerušila a držím palce příště. Klárko pojď!!!
Reagovat
horska.kraslice
Ivetka by už potřebovala prorazit, ale obávám se, že s nadějnou Svitolinou se jí to nepodaří.
Reagovat
Frick
Že nezkusila nějaký ITF....

BTW: Do kdy má chráněnej žebříček?
Reagovat
EllNino
do tý doby, než vyčerpá 8 turnajů :D ...takže ještě 5 :)
Reagovat
Frick
Otevíralo se na prakticky vyrovnaný hladině a pak kurz na Polonu klesl i pod 1,40. Co si o to myslet...?

Zítra se v prvním kole představí Karolína, Bára Z. S. a Iveta. Bohužel, žádní není v duelu favoritkou. A vzhledem k těm poslednim výsledkum se obávám toho, že nepojde ani jedna... :-(
Reagovat
gedzitka
Taky doufám, že ani jedna nepojde, doufám, že aspoň jedna překvapí a projde :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Občas i sázkovky dávají něco na charitu :) . Já bych čekal ty kurzy na startu asi tam, kde byly před zápasem (cca 1,3 - 1,4 na Polonu), ale ani to by mě nepřesvědčilo dát na Kláru (cca 3). Takhle to byl fakt dárek.
Reagovat
tommr
zápas přitom nezačala špatně - v prvním setu byla jasně lepší než soupeřka. Pak se jí ale na začátku druhýho setu nepovedlo pár míčků a zbytek zápasu už jen odchodila. K tradičním otrávenejm ksichtům dneska navíc přidala srdceryvnej brekot. Sledovat její zápasy je pro fanoušky v poslední době učiněný utrpení ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
To ještě nic není,nejhorší pohled je na Kvitovou,to snad není horší škleb a otrava tenisem,zakázala bych se mladým začínajícím hráčům se na její každý zápas dívat.!!
Reagovat
EllNino
"ostudnej" výkon jen 3. set, Klára má asi z Polony stejnej komplex, jako třeba Anderson z Tomáše a Tomáš z Rafy ...ale moc nechápu, že zrovna z Polony :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klára je hezká holka, hlavně mimo kurt, ale sledovat při zápasech ten její výraz, to by člověka fakt při dlouhodobějším pozorování dokázalo dostat do deprese.
Reagovat
PetaM
Ty máš nějaké podložené informace o tom, že se na všechny její zápasy mladí dívají? Tobě bych ale její zápasy vřele doporučoval. Třeba tě trefí šlak a byl by klid.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist