Koukalová se dočkala, poprvé si letos zahraje o semifinále

8. 4. 2015, 16:14
Aktuality 62
Klára Koukalová si poprvé od loňského června připsala dvě výhry v řadě a na turnaji v Katovicích prošla do svého premiérového čtvrtfinále v této sezoně. Česká tenistka ani ve svém druhém zápase na turnaji neztratila set, Rusku Zvonarevovou dnes porazila 6-1 6-4.
Klára Koukalová

Na postup do turnajového čtvrtfinále čekala Klára Koukalová už od loňského turnaje v Hertogenboschi. Po zbytek sezony už česká tenistka nedokázala porazit dvě soupeřky po sobě, a herně i výsledkově se poté trápila i v letošním roce.

 

Koukalová, která v žebříčku spadla až na 85. místo, dokázala v polských Katovicích postoupit z úvodního kola a poté si konečně připsala druhý skalp v řadě. Bývalou světovou dvojku Věru Zvonarevovou dnes od začátku přehrávala - ruské tenistce sebrala hned v úvodu dvakrát po sobě servis a po dalším brejku vyhrála úvodní sadu 6-1.

Ve druhém setu už Zvonarevová sehrála s loňskou čtvrtfinalistkou turnaje vyrovnanější partii a jako první se dostala do vedení. Svůj náskok Ruska neudržela a za stavu 3-5 byla krok od vyřazení; Koukalová sice nedokázala zápas doservírovat, vzápětí ale znovu sebrala soupeřce podání, vypracovala si dva mečboly a tentokrát už nezaváhala.

Její další soupeřkou bude buď domácí turnajová jednička Agnieszka Radwaňská, nebo Němka An-Sophie Mestachová, které se o čtvrtfinále utkají zítra.

Otáčet nepříznivé vývoje musely ve druhém kole obě finalistky loňského ročníku Alizé Cornetová a Camila Giorgiová. Francouzská ohájkyně titulu Cornetová zdolala 4-6 6-1 6-3 Slovinku Poloňu Hercogovou, Italka Giorgiová porazila po Češce Allertové ve třech setech i domácí Magdu Linetteovou.

"Byl to těžký zápas, Poloňa hrála oprvadu dobře, Ale poté, co jsem prohrála první set, jsem cítila dostatek energie na to, že můžu zápas otočit. Byla jsem na to připravená psychicky i fyzicky. Zdejší atmosféra mi dodává spoustu sil i motivaci navíc," řekla Cornetová.


"V prvním setu jsem nebyla důsledná. Hrála jsem dobře, ale udělala jem pár chyb v důležitých bodech, zejména v tie-breaku," komentovala Giorgiová. "Snažila jsem se výměny příliš rychle zakončovat, což nebyla dobrá taktika. Další dva sety ale byly lepší. Doufám, že takhle budu hrát i nadále. Ráda bych podávala konzistentní výkony."

Na tiskové konferenci dostala italská tenistka otázku, kdo je pro ni tenisovou inspirací. "Vždy jsem se ráda dívala na Samprase a Agassiho. Pro mě byli a stále jsou nejlepší. A můj táta mě naučil předvídat a nedávat čas soupeřce, musím být neustále agresivní."

 

Výsledky - Katovice (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Niculescuová (Rum.) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:4
Dvouhra - osmifinále:
Koukalová (ČR) - Zvonarevová (Rus.) 6:1, 6:4
Cornetová (2-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 4:6, 6:1, 6:3
Giorgiová (3-It.) - Linetteová (Pol.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3
Van Uytvancková (Belg.) - Witthöftová (Něm.) 6:3, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Koukalová/Siniaková (2-ČR) - Gasparjanová/Sasnovičová (Rus./Běl.) 1:6, 6:4, 10:5.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

62
Přidat komentář
Fandina
Kaia Kanepi má zajímavé oblečení, podkolenky, šatičky, ty zajímavé a hezké.

18 letá Kulichova nad ní vyhrála první set. Tak uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.
Reagovat
Fandina
oprava Kulichkova ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
kurz 2,8 kdybys nevedela.
Reagovat
Fandina
Stačí kliknout a vím toho dost. Jinak live se měnil, to je jasné.
http://www.livesport.cz/zapas/pxMaEalB/#srovnani-kurzu;home-away;zakladni-doba
Reagovat
Davor1
Gratulácia k postupu, ale ten herný prejav mi nejako nešmakuje, je príliš ďaleko za BL, pasívna, prevažná väčšina úderov cross na istotu, občas síce zahrá slušný uhol, ale potom má aj tak problém zakončiť výmenu do otvoreného kurtu, lebo si neverí na FH a hraje s príliš veľkým spinom. BH je parádny, ale FH musí poriadne zlepšiť, občas tam proste prásknuť flat úder po čiare...Beriem, že v hale ešte nie je tak vyhraná, na antuke to bude vyzerať lepšie...

Siniaková musí zapracovať predovšetkým na psychike, síce sú tam aj veľké herné rezervy, ale tie jej uplakané grimasy, trieskanie raketou a trucovité prechádzanie sa po kurte jej rozhodne pomáhať nebude, skôr naopak...Zdá sa mi ale, že slušne nabrala na agresivite, to som u nej minulý rok nevidel...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel. :( Ve 3. setu Katka zase začala chybovat, ve třetí hře ztratila servis a potom už to nedokázala dohnat. Asi definitivně rozhodlo, když Katka za stavu 3:4 vedla na returnu 30-0, ale nic z toho nevytěžila. Pak už bylo vidět, že si asi nevěřila a byla na sebe naštvaná. Německý komentátor k tomu poznamenal, že Katka hraje proti dvěma soupeřkám... Abych se jí taky trochu zastal, tak některé momenty byly vážně k naštvání (třeba ta výměna, jak Schmiedlové dvakrát pomohla páska). Ale jinak si za to Katka mohla sama svými chybami.

Je to škoda, Katka si mohla zahrát proti Alizé. Co se dá dělat... Teď už v Katovicích ani Charlestonu nemám žádnou favoritku, tak se zase můžu soustředit na jiné sporty.
Reagovat
EllNino
Viděl jsem jen 3. set, byl to vyrovnaný set, který rozhodl opět slabší servis, něco jako v zápase Allertové s Giorgi ...ale pěkné razantní výměny, bachand Karolíny je krásnej, ale ještě víc se mi líbí Katky udery po lajně, ty maj slušný parametry, i celkově toho hodně vrátí, ale pořád je tam dost chyb, fyzička supr, mysím, že tímhle směrem by to šlo, hrát jako ve 2. a 3. setu :) jen ten servis je prostě bídnej, začíná už blbým nadhozem, ten je zkrátka brutálně zbytečně překudrlinkovanej, nevím, co to je, ale bylo by fajn nelámat tam to zápěstí, to mi připadá kontraproduktivní, nevím ...snad s tím ještě neco pujde ...navyše dneska nešel nadhoz i 2x zasebou ...

No uvidíme, každopádně to bylo celkem fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska tam bylo hodně dvojchyb, ale jinak si paradoxně myslím, že Katka ten servis trochu zlepšila. Podle mě možná i změnila techniku, protože jsem si dneska nevšiml, že by měla tak ohnutou ruku jako nedávno tady na fotce (jak se toho chytla sojka :D).
Reagovat
EllNino
jo to bylo strašný ta fotka :D--- jako teď to už trochu zlepšila, ale stejně je to prostě nějakej dětskej nešvar z mládí, takovej pařátek, zbytečný, dal by se krásně zjednodušit, mohla by to trochu upravit na podání Genie nebo Keys, ty maj podobný pohyby rukou, ale zase nenítak velká ...no nechápe to na nich :)
Reagovat
George_Renel
Přesto musím říci, že se mi dnes Siniaková líbila. A myslím si, že proti Alizé měla šanci jít dál.
Tak hlavně tu úroveň udržet a nevracet se do těch zoufalých výpadků.
Reagovat
tommr
tu úroven musí nejen udržet, ale ještě trochu zvednout. Proti Schmiedlový má ještě dva roky k dobru takže to snad časem půjde ... :)
Reagovat
tommr
druhej zápas se už Katce bohužel otočit nepodařilo. Dneska nehrála špatně, ale soupeřka skoro nechybovala a vracela i nemožný ... :(
Reagovat
Fandina
Katka hrála ve druhém setu super a ve třetím to nebylo špatné, ale Kája jí přehrála. Jinak to byl hezký zápas. Šmidlinka byla lepší. Tak příště Katko pojď!
Reagovat
George_Renel
V 2. setu se mi Katka líbila snad nejvíce co jsem ji viděl hrát. Snad jí to vydrží. Připadne mi, že začíná mít trochu navrch fyzicky.
Reagovat
tommr
fyzičku má Katka výbornou. Chybí jí nějaký tvrdší údery, kterýma by mohla ukončovat výměny, aby se tolik nenadřela ... :)
Reagovat
sprchon
To chybí oběma. :D
Reagovat
tommr
Katka se ve druhým setu zlepšila a zaslouženě srovnala. Ve třetím asi rozhodne fyzička - hrajou se vyčerpávající výměny, který obě holky stojí spoustu sil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V 1. setu tam bylo hrozně chyb, ale ve druhém se Katka chytla, přesně jak píše sprchon.

Jde se do třetího... Tak doufám, že to holky stihnou dohrát (Katka vyhrát :)), než to na Eurosportu Int. přepnou v půl čtvrté na kolaře. :D
Reagovat
tommr
v 15:30 se to jen přesune z Eurosportu jedničky na dvojku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, já dvojku momentálně nemám (jenom Eurosport Deutschland). :D
Reagovat
Fandina
Katka super. Druhý set urvala. Tak ještě jeden. Katko pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dejte pls stream na katku:)
Reagovat
Fandina
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2854711194384480.html
Reagovat
Fandina
Katka se Šmidlinkou na Eurosportu live. První set vyhrála Kája, ve druhém je to zatím hodně vyrovnané. Katko pojď!!!
Reagovat
sprchon
Káťa zapnula turbo mod. :) Přestala chybovat a teď je lepší.
Reagovat
dadaft
Polona do stavu 6:4 1:2 40:0 hrála perfektně, její tenis byl komplexní, vypadalo to, že Alizé bude schopná porazit,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale pak se to nějak zvrtlo. ((
Reagovat
EllNino
přesně, nevím, co se stalo :) ale Alize to naštěstí zvládla :) Polona hraje moc pěkný inteligentní komplexní tenis, ale jenom někdy ...
Reagovat
smazaný uživatel
pojď! Máš to dobře rozehrané
Reagovat
sprchon
Nakonec v pohodě. ;)
Reagovat
aligo
Vývoj zápasu se mi zatím líbí :)))
Reagovat
blixa
Na velkou formu to moc nevypadá.
Reagovat
sprchon
Na to je ještě 10 dní čas... A první zápas tu hrála dost dobře. ;)
Reagovat
kada.tom
Bencic venku :-))
Reagovat
sprchon
-1 :(
Reagovat
kada.tom
Katka s Klárou to nakonec zvládly, ale nebylo to vůbec ideální :-))
Reagovat
PH94
Tak Belinda dnes nehraje moc smart :/ :D
Reagovat
Fandina
Katka vypadá vedle Klárky hodně veliká, jak spolu hrají v deblu. Ve druhém teď srovnaly na 4:4. Tak to chce otočit. Holky pojďte!!!
Reagovat
sprchon
Já koukám furt na Belindu, to je hrozný drama. :D Ale teď na superTB se teda podívám. :)
Reagovat
Fandina
Takže první set Klárka s Katkou proti Gasparyan Sasnovich prohrály, druhý vyhrály. Teď STB. Pojďte holky!!!
Reagovat
sprchon
Tak holkám se to povedlo, ale Belinda to nedala...
Reagovat
Fandina
Holky STB daly, super. A koukla jsem i na Bencic s Kovinic a ta hrála dost slušně. Ve třetím určitě.
Reagovat
aligo
pokud jsem to dobře pozoroval tak, nebyl náhodou GOLDEN SET??? :OOO
Reagovat
PetaM
To ne, Jarka si uhrála asi 8 míčů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bylo by to celkem pikantní, kdyby byl, protože by u toho zase byla Jarka, i když tentokrát z druhé strany. :-)
Reagovat
aligo
dala Sare ve Wimblu ne? :D
Reagovat
PetaM
Jo jo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak :-)
Reagovat
Davor1
nie, Shvedova uhrala 6 fifteenov :-))
Reagovat
aligo
kde to bereš přesně? :))
Reagovat
PetaM
http://www.livescore.in/cz/zapas/rRMHaDZd/?iframe_external=119358-11#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí na stránce live výsledků vybrat zápas a v něm záložku průběh zápasu. je to tam hezky fiftýn po fiftýnu. ;-)
Reagovat
aligo
dík :) zase o něco chytřejší :D
Reagovat
Fandina
Nebo tady v číslech.

http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2015&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
slacker
No anebo muzes pockat na Tommra, on tak rad pocita jiz davno spocitane
Reagovat
kada.tom
Gratulace Kláře k prvním sezónnímu QF :-)
Jen tak dál :-)
Reagovat
Fandina
OT ... Od 27.4. se hraje tradiční challenger kluků v Ostravě Prosperita Open. Je to ve stejném termínu, jako WTA na Spartě v Praze. Viz dole player list. V MD je Honza Mertl a Jaroslav Pospíšil. Adam Pavlásek je první alternates a pak jsou tam ještě další kluci. Lojda, Michalička, Šátral atd..

http://www.prosperitaopen.cz/docs/acc_list_ostrava_2015.pdf
Reagovat
Fandina
super. Gratulka. Dneska hrála moc dobře. A včera také, Martic i Verka jsou dobré skalpy. Tak držím palce dál. Klárko pojď!!!
Reagovat
Atoidi1
Předem děkuji za link na stream na Giorgi - Linette a také možno-li na Koukalová, Siniaková ve čtyřhře. Drakulovské streamy ze zhivych przenosuu mi nefunguji... Diky
Reagovat
Fandina
já si spouštím streamy buď tady

http://www.sportcategory.com/c-4.html

nebo tady uprostřed dole je přehled

http://www.sportcategory.com/c-4.html

Teď aktuální z Katowic mám dva kurty:
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2851961195384510.html
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2851911194384480.html
Reagovat
Fandina
oprava ... nebo tady uprostřed dole
http://www.tennisform.com/
Reagovat
Atoidi1
Díky moc, Fandino, já to zkoušel nejdřív z Chromia bezúspěšně, ale Firefox nakonec v pohodě... Díky :-) !
Reagovat
Fandina
Tak super a není zač ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist