Koukalová v Cincinnati nestačila na osmnáctiletou Townsendovou

11. 8. 2014, 20:39
Aktuality 48
WTA CINCINNATI - Klára Koukalová vypadla z turnaje WTA Premier 5 v Cincinnati už po prvním zápase. Zkušená česká tenistka nestačila na osmnáctiletou domácí naději Taylor Tonwnsendovou, proti které sice otočila nepříznivý vývoj, obrat ale do vítězného konce dotáhnout nedokázala.
Klára Koukalová

36. hráčka světa Klára Koukalová si v tento týden v Cincinnati mohla vybojovat pozici nasazené hráčky na US Open, k čemuž by stačily dvě a možná i jen jedna výhra. Dvaatřicetiletá Češka však v Ohiu skončila už v 1. kole na raketě o 14 let mladší Američanky Taylor Townsendové a na posledním grandslamu sezony se tak pravděpodobně mezi 32 nasazenými tenistkami neobjeví.

Všechny tři předchozí tři starty v Cincinnati skončily pro Koukalovou vždy v prvním kole bez jediného získaného setu. Také dnes to vypadalo, že si svou bilanci nevylepší, neboť prohrávala už 3-6 a 0-2. Pak však získala pět gamů v řadě a v Ohiu poprvé vyhrála set.

V rozhodujícím dějství česká tenistka dvakrát nepotvrdila brejk, přesto se ujala vedení 4-2. Jenže náskok dlouho neudržela, a i když za stavu 4-5 dokázala odvrátit mečbol, v dvanácté hře přišla již podeváté v utkání o svůj servis a nakonec tak prohrála 3-6 6-4 5-7.

Osmnáctileté Townsendové, které ve světovém žebříčku patří 125. místo, se tak povedla odveta za vyřazení z letošního Wimbledonu a popáté postoupila do 2. kola turnaje WTA. O vyrovnání svého maxima, které si vytvořila na letošním Roland Garros, si zahraje s Pennettaovou, nebo Scheepersovou.

Kvitová začne proti Svitolinové
O nasazení na US Open bude v Cincinnati usilovat také 33. tenistka žebříčku Barbora Záhlavová-Strýcová, která se v úterý střetne se světovou desítkou Viktorií Azarenkovou. Těžké soupeřce bude zítra čelit i Lucie Šafářová, která vyzve čerstvou finalistku z Montrealu Venus Williamsovou. Sedminásobnou grandslamovou vítězku porazit dosud nedokázala.

Třetí nasazená Petra Kvitová měla v prvním kole volný los a ve druhém ji vyzve v prvním vzájemném duelu Jelina Svitolinová. Devatenáctiletá Ukrajinka, jež koncem července obhájila titul v Baku, dnes porazila 6-3 6-2 domácí Lauren Davisovou a vyhrála šestý zápas po sobě.

Ana Ivanovičová pět dní po nečekané porážce s Vandeweheovou na úvod turnaje v Cincinnati nezaváhala. Srbská favoritka si poradila ve dvou setech s rumunskou kamarádkou Soranou Cirsteaovou, přestože v druhé sadě prohrávala 1-4. Pak totiž získala tři gamy čistou hrou, za stavu 4-5 a 0-30 ještě odvrátily hrozby setbolů a závěr už zvládla bez problémů.

Šestadvacetiletá Srbka letos vyhrála už 43 zápasů, což je nejvíce ze všech tenistek. 40 výher letos zaznamenaly již jen Agnieszka Radwaňská a Carla Suárezová-Navarrová.

Už na osmém turnaji v řadě se dál než do 3. kola nedostane Slovenka Dominika Cibulková. V Cincinnati skončila světová třináctka už po svém úvodním zápase, v němž podlehla dvakrát 3-6 Rusce Anastasii Pavljučenkovové.

Do čím dál lepší formy se po vyřazení z 1. kola French Open vrací Caroline Wozniacká. Oo Paříže vyhrála 15 z 18 zápasů, po Wimbledonu z deseti soupeřek nestačila po boji jen na světovou jedničku Serenu Williamsovou. V půlce července v Istanbulu získala svůj celkově 22. titul a v Cincinnati odstartovala výhrou 6-2 6-3 nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou. Zápas ukončila ziskem pěti her v řadě.

"Právě teď jsem na skvělém místě. Tvrdě jsem makala a tohle je moje oblíbená část sezony. Miluju hru na trávě a na US Open Series. V této části roku hraju dobře a nedávný triumf v Istanbulu mi dodal sebevědomí," řekla čtyřiadvacetiletá Dánka.

"US Open je grandslamem, na kterém jsem dosáhla svého nejlepšího výsledku. Cítím se tam pohodlně a v minulosti jsem tam hrála opravdu dobře, takže se tam zase moc těším. Jsem na tom teď psychicky i fyzicky skvěle a je to vzrušující," dodala bývalá světová jednička Wozniacká.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2,567,000 dolarů)
pondělní výsledky (11. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Townsendová (USA) - Koukalová (ČR) 6-3 4-6 7-5
Ivanovičová (9-Srb.) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 7-5
Pavljučenkovová (Rus.) - Cibulková (11-SR) 6-3 6-3
Wozniacká (12-Dán.) - Rybáriková (SR) 6-2 6-3
Pennettaová (13-It.) - Scheepersová (JAR) 6-3 6-7(3) 6-2
Shuai Zhang (Čína) - Watsonová (Brit.) 6-3 2-6 7-5
Svitolinová (Ukr.) - Davisová (USA) 6-3 6-2
Flipkensová (Belg.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-2
Keysová (USA) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-4
Knappová (It.) - Bencicová (Švýc.) 6-2 7-6(1)
Parmentierová (Fr.) - Dellacquaová (Austr.) 7-6(4) 6-2
Stosurová (Austr.) - Lepchenková (USA) 6-2 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hantuchová/Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) - Hradecká/Krajiceková (ČR/Niz.) 6-2 6-1
Jansová-Ignaciková/Karolína Plíšková (Pol./ČR) - Gibbsová/Riskeová (USA) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád, že to Caro i Ana daly ve dvou setech. :) Zápas Caro jsem bohužel nedokoukal a zápas Any jsem neviděl, protože hrála ještě později. Až před chvílí jsem si pustil highlighty...

Caro - Magda: Usnul jsem během té dohrávky po dešťové pauze. Ještě jsem viděl, jak Caro prohrávala 1:3 ve 2. setu, ale pak už nic... První set byl z pohledu Caro v pohodě. Magda je po herní stránce celkem zajímavá tenistka a snaží se hrát hodně technické údery. Včera jí ale vycházely jenom střídavě, což proti Caro nestačilo. Caro sice od stavu 5:0 ztratila dva gemy za sebou, ale po návštěvě Piotra bez problémů ukončila první sadu na returnu... Hned po prvním fiftýnu 2. setu byl zápas bohužel přerušen kvůli dešti. Znovu se začalo hrát až někdy po půlnoci a ten začátek 2. setu Caro moc nevyšel. Několikrát jí tam odletěl bekhend, což u ní nebývá zvykem. Proto taky Magda vedla 3:1 a pak jsem usnul... Asi to pomohlo, protože Caro poté získala pět gemů v řadě. :D
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/ljh9iFd0/#prubeh-zapasu;1

Ana - Sorana: Řekl bych, že tento zápas dvou kamarádek nabídl podobný průběh jako ten mezi Caro a Magdou... První set získala Ana úplně v pohodě, přestože si v pátém gemu prohrála servis čistou hrou. Ve 2. setu se však Sorana dostala do vedení, když ve čtvrtém gemu získala brejk čistou hrou a poté ho potvrdila na 4:1. V sedmé hře to ale zase byla Ana, kdo brejknul čistou hrou a vzápětí bylo srovnáno na 4:4. Nakonec rozhodl brejk Any za stavu 5:5 a následné dopodávání čistou hrou, přičemž Ana zakončila zápas esem. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/YgMDlDtJ/#prubeh-zapasu;1
Highlighty: http://www.wtatennis.com/videos/article/4067912/title/cincinnati-ivanovic-vs-cirstea
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se ještě zpětně musím zmínit o kvalifikaci, která pro moje favoritky bohužel nedopadla dobře. Kiki, Donna ani Monča nepostoupily do hlavní soutěže. :( Hlavně u Monicy to je velká škoda, protože prohrála ve 2. kole kvalifikace proti Knapp 7:6 ve třetím... Tak aspoň si Monča zatrénovala s Petrou. Pozoruju, že moje favoritky s ní teďka trénujou nějak často. :)
https://twitter.com/tlaenpix/status/498895525136302080
Reagovat
smazaný uživatel
www.tennis.com/pro-game/2014/08/once-more-feeling/52408/

to je zase predikce. Když to vezmu odzhora, tak Serena by měla postoupit do ČF bez nějakých větších komplikací. Kdo bude hrát s ní, těžko říct. Může to být Petko, Stephens, Muguruza, Jelena, snad i ta Azarenka, když koleno bude držet.. blbě tipovatelné.

Radwanska by měla taky ČF dát.. i když teď vyhrála titul, může být hlavou mimo. Nejvíc to ale prostě vidím na souboj Agy a Caro. I když Kerber by se taky neměla podceňovat. Ve Stanfordu prohrála se Serenou, v Kanadě s dobře hrající Venus..

Další čtvrtka a hlavně ta osminka Bouchard je taky dost nabitá. Bouchard už může být v klidu, bez tlaku, Ana hraje v poslední době moc dobře, pak je tam Světa a Giorgi. No ale vidím to na Anu nebo tu Eugenii. Jako soupeřka se nabízí Petra, ale znáte to. Svitolina a hlavně Karlička.. to sou těžké soupeřky.

V dolní čtvrtce bysme měli vidět souboj Marie a Simony. Simonina osminka mi přijde pohodová, Maria bude hrát s Madison, kterou by měla dát, ale pak pravděpodobně s Nasťou, která může překvapit, pokud nebude Mášena na 100%. Tady bych řek, že pokud se Maria dostane do ČF, tak Simonu spíš porazí.

Jinak teda co se týče Petry, tak na to semíčko má, když bude hrát dobře. Ale ať už bude hrát proti Marii nebo Simoně, tak tam je bez šance podle mě. Možná kdyby měla Maria horší den.. něco jak s Karličkou minulý týden..
Reagovat
smazaný uživatel
jsou k tomu dobre komentare :-D
Reagovat
smazaný uživatel
to jo. Řekl bych, že i samotní experti teď tak nějak neví, proto se uchylují k zdánlivě "nesmyslným" predikcím. Fakt těžko říct, jak to může dopadnout. Ono se prostě ani není čemu divit :-)

Každopádně to trošku působí jako vycucané z prstu, to jo. Taková spíš tipovačka než "seriózní" předpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela pochybuju, ze by na kazdou, aspon ze semifinalistek, vsadil penize...
Reagovat
lars
6 ceskych tenistek hraje debl a ani 1 neni ciste cesky !!
V Montrealu byl ze 7 aspon 1 :))
Myslim, ze toto nema zadny jiny stat
Reagovat
Frick
No, pro FC by se hodilo nějaký urození českýho páru.

Těžko říct, co bez H+H.

Napadá mne třeba Bára se Šafi. Co myslíte?
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Plíškovky jsou určitě docela stabilní pár a nejen v ČR, ale i v rámci celosvětově. I když nejsou tak úspěšné, jak jiné dvojice, ale přece jenom dvojčata je unikum. Někdy by se měly spojit s legendárními Bryany v mixu.

Háčka byly super. Ostatní země také nemají vyloženě svoje páry, u holek jsou momentálně top Italky, Errani Vinci, ale jinak jsou to míchanice.
Reagovat
Frick
Pardon, ale představa, že by se Plíščatum svěřil debl ve finále FC je nesmysl....
Reagovat
Fandina
Já reagovala na příspěvek larse, podle vlákna, nepsala jsem nic o FEDu ... úsměv
Reagovat
Frick
Nevíte - pokud se nemýlím, tak po RG měla "kredit" na tři turnaje. Myslel jsem, že zkusí Wimbledon, jednu přípravu na USO a pak ve Flushing Meadows loučení. Ale asi to bude jinak, že?
Reagovat
tommr
první set podle očekávání - Rybáriková je se svou nedůraznou hrou proti Caro bez šance ... :(
Je až komický, že Caro se přitom zase neobešla bez rad tatíka, kterej musel narukovat na kurt okamžitě když Rybáriková s vypětím všech sil odvrátila hrozícího kanára. Caro zřejmě zase nevěděla jak dál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Caro by stejně ten 1. set v pohodě dotáhla. Ale od stavu 5:0 prohrála dva gemy, takže ten koučink na kurtu měl smysl...
Reagovat
LukasH
Musím se přiznat, že mi to taky připadá směšný. Nemluvím o Caroline, ale všeobecně. Jako když si Petra zavolala na kurt Kotyzu - "co mám dělat...kam mám servírovat?"
Obecně mi to přijde hloupý, protože je to zápas, kde by si hráčky měly poradit samy. U chlapů je to vyřešený, tam se to nesmí a podle mě je to tak dobře...
Reagovat
Fandina
Mně to hloupé nepřipadá. Když si tenistka zavolá trenéra a řekne mu, že neví kam má servírovat, tak tomu rozumím tak, že neví, jak má proti té dotyčné, konkrétní tenistce servírovat. Nebo postesknutí, že se jí prostě dneska nedaří. A jsem přesvědčená o tom, že mnohdy ovlivnily rady trenéru výsledek zápasu. Tenis už dávno není jen věcí té dotyčné, ale práce celých týmů, trenerů, fyzioterapeutů, kondičních, psychologů a věřím tomu, že by si ledajaký tenista občas nechal rád poradit, jak na koho hrát. Třeba Ivan Lendl sám na sobě a pak i u Andyho studoval ostatní tenisty a vedl si zápisky o tom, jak v jaké situaci hrají. A to mu i Andymu také mohlo pomoci v úspěších, které jsou známé.
Reagovat
LukasH
No právě. Přesně proto si myslím, že by to tak být nemělo. Ono se totiž děje často, že po návštěvě trenéra se vývoj zápasu změním hlavně ve vyrovnaných zápasech. Můj názor je ten, že součástí zápasu je, stejně jako hra samotná, i uvažování o strategii, změna taktiky, uvědomění si, co je špatně atd. Pokud prohrává proto, že nedokáže změnit strategii hry, je to její slabina stejně jako třeba nepřesnej forhend nebo špatný podání a nikdo by jí prostě během zápasu pomáhat neměl....
Ale je to jen můj názor. Je zajímavý, že Serena tohle vůbec nepraktikuje. Určitě je to pod její důstojnost.:-):-)
Reagovat
Fandina
Buď je to u Sereny pod její důstojnost, že si nikoho nevolá a nebo si ví v každé situaci rady. Třeba opravdu nepotřebuje poradit a má vždycky alternativy. Ale pokud to pravidla umožňují, volat si na některých zápasech trenéra, tak to asi má nějaký důvod, proč se to zavedlo.
Reagovat
LukasH
Důvod je ten, že to někdo prosadil. Ano, s tím souhlasím - když to jde, proč to nevyužít. Napsal jsem na to jen svůj názor, nic víc.
Serena v poslední době vypadá, že by to i potřebovala, ale prostě to nepraktikuje....
Reagovat
Fandina
Faktem je, že jsem u Sereny nikdy rádce neviděla nebo si to nemohu vybavit. Co se týká toho, že je to umožněno, radit u některých turnajů na kurtu, tak by mě docela zajímal tan argument, jak ten dotyčný nebo dotyční, co to prosadili argumentovali, co bylo záměrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde to do televize a trenéři mají mikroporty. Takže cílem asi bylo zprostředkovat diváků "nějaké ty emoce" a prostě jim vůbec umožnit nakouknout do toho, co se děje "v zákulisí". Zřejmě jedna z cest, jak divácky zatraktivnit ženský tenis, který nemá zdaleka takovou sledovanost jako ten mužský.
Reagovat
Fandina
To je fakt, že mají mikrofon a každý to slyší. Možná je to smyslem rad na kurtu od trenérů. Jinak nevidím rozdíl v radění na kurtu a před ním. Nejen holky, ale i kluci rozebírají jak hrát se svými trenéry a pak taktiku dodržují na kurtu. V tomhle smyslu nevidím rozdíl, proč neradit i u kluků. Ale stejně by mě to zajímalo, když se to začalo aplikovat, jaký byl ten hlavní důvod. Nějaký byl.
Reagovat
LukasH
No to je tedy rozdíl obrovskej. Probrat taktiku před zápasem, poradit atd..to je snad a vždycky byla, běžná praxe trenérů. Ale během zápasu jsou to konkrétní rady a reakce a situaci, která se na kurtu odehrává. Trenér třeba vidí, že soupeřce zrovna dneska nejde bekhend, tak svěřenkyni poradí, ať jí to hraje do něj. Podle mě by už ten zápas samotnej měl být věcí hráčky. Na GS je to vyřešený. Tam se to nesmí a je to tak dobře.
U chlapů to není, protože oni sami by to nechtěli. Roger se k tomu vyjádřil dostatečně. Vůbec si nedovedu představit, že by třeba jemu šel trenér radit na kurt. To by se asi propadl hanbou. Tihle velcí hráči se na to dívají stejně a Serena patří mezi ně...
Reagovat
Fandina
Podle mě to kluci hlavně nechtěli z důvodu ega, to by to nedovolilo, jinak by někdy rádi také radu vzali. Přece jenom když hraješ sám na kurtu, všechno nepostřehneš v tom okamžiku, ani svoje chyby, natož druhého, každá rada dobrá a víc hlav, vic rozumu. Možná že to je se Serenou ten hlavní důvod, proč si někoho nezavolá, nechce vypadat za tu, která se neví rady nebo potřebuje poradit. Ego.
Reagovat
LukasH
Jasně, ta možnost u ženských je, tak proč jí nevyužít. Ale já bych tam právě těch víc hlav netahal. Ano, máš pravdu, hráč něco postřehnout během zápasu nemusí, ale jak jsem říkal. To, že to nepostřehne stavím na stejnou úroveň jako když mu nejde podání. Taky si nezavolá náhradníka, aby za něho podával.
Třeba není vůbec vyloučený, že by se např. zápas Lucky a Petry ve WImbledonu vyvíjel jinak, kdyby si Lucka mohla volat trenéra. V prvním setu rozhodl jeden míč. Ale je moc dobře, že tam právě ta možnost není, protože to bylo na holkách a Petra se s tím vypořádala líp, tečka.
Ale nemá cenu se o tom dál bavit. Napsal jsem svůj názor a tím to končí...
Reagovat
Fandina
Takhle se to pitvat nedá. Na některé zápasy trenéři být mohou na GS ne, takže pořád jsou na tom obě hráčky stejně. A ono se v tenise nehodnotí jen ta hráčka, ale čím dál víc i to, jaký si umí vybrat tým, éři její tým tvoří a s tím souvicí i jaký má cit pro okamžik zavolat si třeba trenéra nebo nezavolat, když je na kurtu. A obecně platí, že se takhle hodnotí tenis. I ten mužský. Příklad Andy a Ivan. Každý ohodnotí, že když ho trénoval, Andy GS dosáhl. I když se říká, že je tenis individuální sport, tak stejně vidíme, že tomu tak není. K úspěchu může nemůže, když není vhodně zvolen, napomoci tým. A jestli je, existuje pravidlo, že si lze zavolat trenéra při některých zápasech, tak to je součást tenisu, tak jak je v současné době aplikován.
Reagovat
rib
Souhlasím s LukasH. Myslím, že jeden z důvodů trenéra na kurtu byl úpadek ženského tenisu směrem k bezvadnému udržování míče ve hře. Trenér hračku povzbudí a poradí něco, aby výměny mohla ukončovat pro sebe. To, že si hračka poradí sama, ji staví do jiné kategorie. Bohužel pěstování sebereflexe má v ženském tenisu rezervy...
Reagovat
lars
Mozna to nepraktikuje , nebot je uz dlouho profesionalni dobrou teniskou.
Reagovat
lars
Mi to houpy nepripada, prave naopak. Teniska nema cas delat peclivou analyzy hry souperky zalozenou na statistice.
Reagovat
slacker
Zrejme mysleno hloupy = nutnost vodit vecne za rucicku
Reagovat
smazaný uživatel
Me ten koucing nepripada spatny, rozhodne ne na nizsich turnajich nez je uroven GS turnaje (Tam uz se ukazuji hracky jak dokazou zcela samy zahrat dulezite momenty zapasu jak se samy se sebou umi vyrovnat). Spousta hracek uz se i vyjadrilo, ze je to pro ne takovy nabirani psychickych sil a hlavne kratkodobe namotivovani. Samozrejme rady maji nejaci treneri velice dobry ale take jsme v minulosti mohli videt, jak kouc dal hracce kartac a ona se totalne sesypala (zrovna Caro se to s Piotrem parkrat stalo a to i za prizniceho stavu pro Caro. Myslim ze to bylo napriklad s Agou v Doha minuly rok, kdy ve druhem setu Caro vedla...). Ja bych koucing nezakazoval ale pokud se casem treba zrusi, tak mi to vadit nebude...
Reagovat
slacker
Proste dukaz jak jsou zensky vetsinou nesebevedome a nesamostatne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak začalo pršet. :( Zrovna když to Caro tak jde...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co se to děje s touhle tenistkou ale musí změnit svoji hru , podání strašné nevím co to má znamenat jestli bude takhle hrát dál bude ráda když vyhraje aspon jeden zápas na US Open a bude se krásně propadat žebříčkem
Reagovat
smazaný uživatel
Ve svém věku už se podávat nenaučí. A na US Open nevyhraje ani jeden zápas, ale to myslím ani nikdo nečeká :)
Reagovat
smazaný uživatel
S její bilancí 2:13 na USO by musela mít životní formu, aby vyhrála ten jeden zápas.
Reagovat
Roger_Federer
Ma spatneho pseudo trenera, prave zvazuju rezignaci.
Reagovat
lars
pravdepodobne je asi za zenitem
Reagovat
Mayo
Klára je fajnová.
Reagovat
lars
od ty doby , co jsi zmenila prijmeni hraje podprumerne az spatne
Reagovat
Mayo
už som aj zabudol ako sa volala ?
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová
Reagovat
Mayo
Ď
Reagovat
Cico93
A takto sa tvári počas zápasov Klárka...viď foto;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna na této fotce na její poměry září štěstím..
Reagovat
smazaný uživatel
srpen - zádumčivá
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 4A
Sports TV - frekvence 11958 MHz, symbolrate 27500, polarizace V

+ Slovak Sport 1 z vysílačů DVB-T sítě 8
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist