Koukalová v Dubaji první letošní titul nevybojovala

14. 11. 2015, 15:01
Aktuality 5
ITF DUBAJ - Klára Koukalová v Dubaji své první letošní finále v titul nepřetavila. V boji o něj třiatřicetiletá Češka podlehla po dvou a tři čtvrtě hodinách Cagle Buyukakcayové z Turecka.
Klára Koukalová

Klára Koukalová v Dubaji vyhrála čtyři zápasy bez ztráty setu a dosáhla na nejlepší výsledek v sezoně. V prvním finále od loňského března ale neuspěla. V prvním vzájemném duelu s Caglou Buyukakcayovou z Turecka neudržela vedení a nakonec po velké bitvě prohrála 7-6 4-6 4-6.

Třiatřicetiletá rodačka z Prahy tak nerozšířila svou sbírku deseti trofejí. Sedm jich má z turnajů IT, tři vybojovala na okruhu WTA.

Koukalové se letos zhoršily problémy s ramenem, ve kterém má natrženou šlachu, a rozhodla se sáhnout po těžší raketě. A tak i vinou bolestí má za sebou nepovedenou sezonu, během které bývalá světová dvacítka poprvé po šesti letech vypadla z Top 100.

Závěr roku ale aspoň částečně zachránila. V říjnu totiž prošla kvalifikacemi turnajů WTA v Linci a v Moskvě a tento týden se jí podařil podnik ITF s dotací 75.000 dolarů v Dubaji, kde si postupem do finále zajistila návrat mezi stovku nejlepších tenistek světa. Díky tomu by v lednu neměla chybět v hlavní soutěži Australian Open.

• ITF DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 75.000 dolarů
sobotní výsledky (14. 11. 2015)
• Dvouhra - finále •
Buyukakcayová (8-Tur.) - Koukalová (2-ČR) 6-7(4) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
Ať se daří po Novém roce v Austrálii !!!
Reagovat
turista
Budeme ji držet palce ať se jí zase daří.
Reagovat
Frick
Ztrácela v závěru servisy jak na běžícím pásu. V posledním gemu otočila z *15:40 na *A:40, ale bohužel gameball neproměnila.

Škoda. Kláře to šlo v Dubaji a nakonec si to pokazí... :-(

Z Toyoty (75.000+H) se odhlásila. Ale pořád ve startlistu figuruje Týna...
Reagovat
EllNino
Nakonec to Cagla ureturnaovala ...ale zaslouží si titul, skalp nasazené jedničky a dvojky turnaje se počítá :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist