Kr. Plíšková svůj první titul na domácí půdě nezískala ani v Olomouci

23. 7. 2017, 14:44
Aktuality 21
ITF OLOMOUC - Kristýna Plíšková svůj první titul před domácím publikem nevybojovala ani na druhý pokus. Po květnovém neúspěchu na podniku WTA v Praze prohrála finále i na turnaji ITF 80k v Olomouci, kde nejvýše nasazená Češka podlehla 5-7 6-4 3-6 dvaadvacetileté Američance Bernardě Peraová. Ta potvrdila svou skvělou formu, získala svůj největší titul a poprvé se posune do Top 200.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková si do letoška zahrála osmnáctkrát ve finále turnajů žen, ale nikdy do něj nepostoupila na domácí půdě a jen na jednom menším podniku ITF 10k hrála o titul na antuce.

Letos se pětadvacetiletá rodačka z Loun dostala do finále dvakrát a pokaždé se jí to povedlo na antuce a před domácím publikem. Titul ale získat nedokázala. V květnu na podniku WTA v Praze neudržela vedení proti Němce Moně Barthelové a dnes na turnaji ITF 80k v Olomouci podlehla rovněž ve třech setech 5-7 6-4 3-6 Američance Bernardě Peraové.

Plíšková na Hané potvrzovala roli nasazené jedničky, ve finále ale i vinou problémů s prvním servisem nestačila na ve formě hrající soupeřku ze třetí světové stovky.

Finále dvou levorukých tenistek bylo za stavu 5-7 a 2-0 na více než hodinu přerušeno kvůli bouřce a česká hráčka se vrátila brejkem. I když vedení 3-0 ztratila a prohrávala 3-4, třetí dějství si nakonec přeci jen vybojovala. Ovšem v něm posedmé a poosmé přišla o podání a turnaj pro ni skončil porážkou.

"Vedro dnes bylo zase katastrofální, takže to na mě mělo asi vliv. Ale Bernarda hrála skvěle, takže vyhrát si zasloužila. Já si tu celý týden užila," řekla Plíšková.

Dvaadvacetiletá Peraová hrála ve finále už pošesté v sezoně, ale poprvé v kariéře na takto velkém turnaji. Letos získala druhý titul, za který obdržela šek na 11 tisíc euro a 130 bodů do světového žebříčku. V něm se poprvé posune do Top 200.

• ITF 80k OLOMOUC •
Česko, antuka, 80.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Peraová (USA) - Kr. Plíšková (1-ČR) 7-5 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Frick
Už je to docela nehezká šňůra, co se týče turnajů s dotací 25.000 a více ITS 2016, Štvanice 2016, Plzeň 2016, JTB PO 2017, Mácha Lake 2017 a ITS 2017 - tj. šest turnajů bez výhry český hráčky. Přitom na všech startovalo několik hráček, pro něž mělo být v silách ten turnaj vyhrát.
Reagovat
Frick
Těch 80 bodů není ani 1/16 bodů, co bude mít v pondělí 80/1343 = 5,9% Jo, chtělo to tento podnik vyjhrát. Těch 50 bodů by se hodilo. Na 33. místo, které by mělo zaručovat nasazení na USO, ztrácí asi 177 bodů. Chtělo by to udělat v Číně to finále...

Snad aspoň poletí Týna byznysem. Kor se svejma centimetrama..
Reagovat
Frick
Přeci bych vás o něj nepřipravil. Jistě jste se už v duchu ptali - Fricku, kde bude tvé kritické, leč férové a objektivní zhodnocení?

Že jó? :o)
Reagovat
Frick
1) Kristýna Plíšková
(ITF 130 Olomouc F, 80 b.)

Překvapivá turnajová jednička ITS Cupu nepředváděla po celý turnaj právě oslnivé výkony, kdy si neodpustila vskutku zajímavé kousky v čele se ztratou vedení *5:0 a MB až na *5:6, nicméně na účast ve finále to nakonec stačilo. V něm ale už byla na Týniny síly neznámá Američanka z 217. místa, což je i její kariérní maximum. Příliš pozitivně se ITS Cup pro Týnu honodit nedá.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Denisa Allertová
(ITF 130 Olomouc SF, 48 b.)

Denča byla jednou z hráček, co mohly využít slabší formy Týny, avšak nestalo se a Denča semifinále proti turnajové no. 1 nezvládla.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Tereza Martincová
(WTA 280 Gstaad SF, 110 b.)

Terčina preference Gstaadu před (např.) olomouckým ITFkem se vyplatila. I když los nevypadal vůbec optimisticky, Terka po hladkém postupu z 1. kola se v tom druhém dokázala úspěšně postavit turnajové no. 1 Garcie. Ta, pravda, neměla svůj den, ale i tak to pro Terku bylo velké vítězství. Ve ČF dokázala, jakkoliv to byl velký boj na tři sety, využít relativně snažšího losu v podobně Lottnerové a tak se nakonec v Gsttadu Terka podívala do svého druhého SF na WTA turnaji. V něm to už proti Anett K. nevyšlo, ale i tak - Terka určitě tento týden potěšila.

ZNÁMKA: 1- (8/10)

4) Barbora Krejčíková
(WTA 280 Bukurešť R32, 1 b.)

Dobře rozehraný zápas proti Alexandrové Bára bohužel nedotáhla a tak se s Bukureští musela rozloučit už po prvním kole.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

5) Tereza Smitková
(WTA 280 Gstaad Q W + R32, 18 b.)

Kvaldu sice Terka zvládla, v prvním kole ale už nedokázala využít přívětivého losu a po matném výkonu skončila v prvním kole.

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
Frick
6) Lucie Hradecká
(ITF 130 Olomouc QF, 24 b.)

Lucii vystavila stopku ve ČF Denisa v utkání ne zrovna valné úrovně. Lucčiny cíle o tom, že by se letos chtěla opět více prosadit v singlu, tak berou čím dál více za své. Nadobro?

ZNÁMKA: 3- (4/10)

7) Marie Bouzková
(ITF 140 Astana QF, 25 b.)

Marie v Astaně zahrála tak nějak to, co se od ní dalo očekávat. Dvě papírově sndné soupeřky zdolala snadno, naopak na turnajovou no. 1 neměla nárok.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

8) Jesika Malečková
(ITF 130 Olomouc QF, 24 b.)

Jesika asi bude spokojena. ČF a skalp A.K.S. pro ni špatné nebudou, byť Hončová ve ČF asi nebyla nezdolatelnou soupeřkou.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

9) Anastasia Zarycká
(ITF 130 Olomouc R16, 12 b.)

První kolo, které vyhrála Nasťa po skreči soupeřky, je asi problematické počítat, následně v OF padla s Hradeckou až po boji. Asi takový průměrný výsledek.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

10) Karolína Muchová
(ITF 130 Olomouc R16, 12 b.)

V prvním kole dokázala česká kočka udolat tu italskou :o), v následném OF pak Kája musela litovat celkem třech MB, které měla na turnajovou jedničku Plíškovou. Bohužel pro ni, nepovedlo se je proměnit. Ale i tak snad trochu příslib, že to zase bude lepší.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

11) Miriam Kolodziejová
(ITF 130 Olomouc R32, 1 b.)

Miri bohužel divoký zápas s pozdější semifinalistkou Hončovou nedokázala přivést do vítězného konce. Asi trochu škoda.

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zacatku roku byla zalozena fantasy.
Na platforme FTL, nize link. (bez omezeni)
Mame jeste dve volna mista, pro dva hrace (tymy)

Zde stranka:
https://fantasytennisleague.com/

Kdo bude mit zajem, piste do vzkazniku.

Jeste je jeden den na to, aby se prihlasit,
nez zacne American Series!
Reagovat
janek_da
Jaké je prize money? A mimo peněžní odměny?
Reagovat
smazaný uživatel
Mas vzkaz:)
Jsem si vsiml teprv ted... sledoval jsem jizdu 1111ho s napetim a vypetim potlacen az k titulu!:)
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=zkFA8vH-PwU&t=0s

To jsem zvědav, jak to vyřeší logisticky...
Reagovat
sprchon
Jo, měla tam pár dobrých momentů, umí hrát aktivně. Ale většinu zápasu to byla spíš bída. Třeba ve třetím setu dorovnala na 3:3 a pak následující gamy (až na ten poslední) začala nepochopitelně pinkat na střed a čekat asi na zázrak nebo co. Pak už se jí nechtělo ani vyměňovat, tak zkoušela dropshoty z nesmyslných pozic... Čekal jsem spíš, že se projeví zkušenosti a že Pera to neustojí. Bohužel Týnina hlava byla proti těmto předpokladům.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ve třetím setu na 3:3 nedorovnala..snížila na 2:3 ale nechala se po tahanici brejknout. Však taky jo, stačilo by možná kvalitně vracet a Pera by nedopodávala, jenže to by nesměla Kristýna pokazit klíčový míč z jasné pozice.
Reagovat
sprchon
Tak nedorovnala. Ale prostě škoda slov... :)
Reagovat
lars
Radil Tyne trener behem finale ?
Reagovat
sprchon
Na ITF za ní nemůže.
Reagovat
tommr
ve finále zklamala a nestačila v něm na 217.hráčku světa. Kristýna předvedla ve finále stejně žalostnej výkon jaký předváděla během celého turnaje: její první podání prakticky neexistovalo a pokud míček šel dál než metr od ní tak se vůbec neobtěžovala po něm jít. S takovou hrou byl vlastně malej zázrak, že se do toho finále dostala a proti šikovný antukářce Peraový neměla šanci ... :(
Paradoxní je, že Kristýna i přes bídné výkony v Olomouci získala dalších 50 bodů do žebříčku a od pondělka se v něm posune už na 37.místo ...
Reagovat
com
ještě ji jedno místo přidej, na 36 místo. už si taky holka brousí zuby na tenisovej trůn :D
Reagovat
tommr
na 36.místo by se dostala kdyby v Olomouci získala titul ...
Každopádně je pro mě naprosto nepochopitelný jak může bejt s tak tragickou hrou v žebříčku tak vysoko ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Strašně slabé vystoupení.
Reagovat
historik
měla vypadnout už tak ve čtvrtfinále, jiným holkám by se tyto body hodily víc a určitě by je daleko více ocenily. Za ty výkony si finále rozhodně nezasloužila a dnešní výkon proti 217! hráčce žebříčku, která nikdy nic pořádného nevyhrála, byl tristní. Jako vážně si nemůžu pomoct, ale i když jsem Týně vždycky držel pěsti a štvaly mě její prohry, tak ten její projev je mi čím dál tím méně sympatický. Nejsem si jistý, jestli si sama uvědomuje, že by potřebovala někoho, kdo by jí pomohl s psychikou a jestli vůbec o takovou pomoc stojí.
Reagovat
lars
A proc ses Tyny nezeptal : proc hraje na neoblibene antuce v Olomouci pred turnajemi na hardech? :)
Reagovat
historik
No, taky tomu úplně nerozumím. Jako 100 bodů, které by za titul získala není ani pro ni rozhodně málo, ale s tím, že má hned další týden WTA turnaj na hardu daleko v Číně + můžu se mýlit, ale prostě mám pocit, že se jí tam ani moc nechtělo hrát - no a v takovým případě si myslím, že tam prostě neměla hrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist