Kr. Plíšková v Norimberku prohrála s Gibbsovou, Krejčíková prošla kvalifikací

15. 5. 2016, 22:24
Aktuality 20
WTA NORIMBERK - Kristýna Plíšková si svou teprve druhou výhru v hlavní soutěži antukového turnaje WTA nepřipsala. V německém Norimberku prohrála ve dvou setech s Američankou Nicolou Gibbsovou.
Kristýna Plíšková

Antuka je pro Kristýnu Plíškovou nejméně oblíbeným povrchem. Jedinou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA si na ní připsala už před pěti lety v marockém Fesu. Tento týden se dostala do čtvrtfinále na podniku ITF v Trnavě, kde v pátek podlehla krajance a pozdjěší šampionce Kateřině Siniakové.

Už po dvou dnech vstoupila do podniku WTA v německém Norimberku, generálka na Roland Garros se však čtyřiadvacetileté Češce nepovedla. Američance Nicole Gibbsové podlehla 4-6 3-6, když pětkrát ztratila servis a proměnila jen dva z dvanácti brejkbolů.

V Německu se z českých tenistek představí ještě Barbora Krejčíková, která prošla dvoukolovou kvalifikací. Dvacetiletá Češka v dnešním rozhodujícím zápase zdolala 4-6 7-5 6-2 Číňanku Jia-Jing Lu, přestože ve druhém setu byla celkem třikrát brejk dole.

V 1. kole hlavní soutěže Krejčíková vyzve nasazenou jedničku, světovou sedmičku a loňskou finalistku Italku Robertu Vinicovou. Finalistka loňského US Open je ovšem aktuálně bez formy, letos na antuce vyhrála jen dva ze sedmi zápasů.

Naopak Tereza Martincová se na podnik s dotací 250 tisíc dolarů nekvalifikovala. V boji o postup do hlavní soutěže podlehla 6-1 6-7 1-6 Stefanii Vogtové z Lichtenštejnska, která už včera vyřadila jinou Češku Jesiku Malečkovou.

České tenistky dnes slavily úspěch ve čtyřhře. Dvacetiletá Lenka Kunčíková a o rok a půl starší Karolína Stuchlá proměnily pátý start na turnaji WTA v premiérovou výhru, když zdolaly 6-2 2-6 10-5 bosensko-francouzské duo Burgičová/Munteanová, které nastoupily místo čtvrtého nasazeného páru Bondarenková/Savčuková, a postoupily do čtvrtfinále.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 05. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gibbsová (USA) - Kr. Plíšková (ČR) 6-4 6-3
Curenková (4-Ukr.) - Antonitschová (Rak.) 7-5 6-1
Falconiová (USA) - Gerlachová (Něm.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Empe
Řešíte rozchod, ale ta větší puma byla odpálena jinde... ?Ten sestup je zasloužený,? uznala. ?Žebříček je spravedlivý, pěkně se všem sečte to, co se v minulých dvanácti měsících stalo.?
Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenistka-petra-kvitova-vypadla-z-top-10-konec-vztahu-s-hokejistou-meidlem-1q2-/tenis.aspx?c=A160515_220716_tenis_elv
Reagovat
bIbec
"ten sestup je zasloužený"

minimálně jeden člověk tady na TP by s Petrou nesouhlasil ;D
Reagovat
Krisboy
Největší skandál v dějinách WTA! Čároví rozhodčí vyšoupli dvojnásobnou wimbledonskou vítězku z TOP 10!!!
Reagovat
Frick
:o)
Reagovat
George_Renel
a protože změna je život, Berdych je bez trenéra také.
Reagovat
bIbec
můžu se zeptat, kde jsi našel tuto informaci?
Reagovat
bIbec
už to čtu na twitteru.
Reagovat
George_Renel
Dnes jsem tu hol za expresky.
Právě to hlásil Radiožurnál. Iniciativa vzešla od TB pro dlouhodobou stagnaci...
Reagovat
Krisboy
Správné rozhodnutí každopádně. Za poslední rok, dva se Tomáš nepohnul ani o píď dopředu. Největší změna u něj je horší první servis. Takže Ivane Lendle, máš tady práci!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jediný, kdo má šanci dovést Tomáše v příštích 5-6 letech ke kalendářnímu GS, je Ivan Lendl. S jinými trenéry víc než 2-3 GS tituly nedá :(
Reagovat
Krisboy
Lucka Šafářová je v tuto chvíli českou singlovou jedničkou!!! Petře přeju co nejdříve návrat do Top 10, ale Lucce velká gratulace!!!
Reagovat
PetaM
A ve kterém vesmíru že je Lucka singlovou jedničkou?
Reagovat
George_Renel
se rozešla s hokejkou Meidlem.
Tak uvidíme co to přinese. ;-)
Reagovat
Michaelus
No to mě taky dost zarazilo. Už byli zasnoubení...
Reagovat
makro99
no to je toho, Nikol už byla vzitá, Klára, Bára...
Reagovat
George_Renel
Ještě dodám link:
http://sport.idnes.cz/tenistka-petra-kvitova-vypadla-z-top-10-konec-vztahu-s-hokejistou-meidlem-1q2-/tenis.aspx?c=A160515_220716_tenis_elv
Reagovat
Krisboy
Jak to Petra říkala? Vybrat pro mě trenéra není jednoduché, vzhledem k tomu, jaká jsem :-) S ní není jednoduché asi nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Cermak ho nejspis nahradil
Reagovat
rusedski
Hehe...tady to dneska zas pojede...iqe už bouchnul šampus předpokládám :)
Reagovat
George_Renel
Nu, když nic jiného, v tom zasnoubení měl pravdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist